i741 09.03.07, 19:10 dziendobry to bardzo fajnie masa solna wszystko na jednej stronie jestem za a wiec masą solną zajmuje sie od niedawna lubie sobie cos stworzyc i mam wiele pytan ale i słoze rada bo troszeczke juz sie nauczyłam pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
perszinga Re: grzecznie sie przywitam 09.04.07, 16:10 Może doradzisz mi w jaki sposób przenosisz włosy, które robisz wyciskarką do czosnku? Zakładam, że takową czynność masz opanowaną. Ja niestety ciągle próbuję, ale z miernymi efektami. Chodzi mi o to, czy włos po włosie. Po prostu powiedz krok po kroku jak to robisz. Ja wycisnę włosy, owszem i szybko się skleją w bryłkę miękką i jest przysłowiowa lipa. I jak maksymalnie długie można zrobić te włosy tym sposobem? Odpowiedz Link Zgłoś
i741 Re: grzecznie sie przywitam 10.04.07, 21:47 witaj no i jak ja moge ci pomóc aby dobrze wytłumaczyc no no ale postaram sie moja masa jest taka lekko twardawa do włosów dodaje wiecej maki i wtedy nic się nie skleja a długosc ja takich długich nie robiłam jeśli jakies niejasności bedziesz miała napisz to moze pomoge pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malebubu Re: ah te wloski:) 11.04.07, 07:02 Witam,ja moge podpowiedziec tak:wloski nie beda sie zlepiac w kulke jezeli do ciasta dodasz troszke mniej wody i troszeczke wiecej soli(bardzo malo)ja wloski zbieram w ten sposob ze:wkladam wyciskarke "nozkami"do sloika a wlosy wisza luzno,nie obciete.Nabieram kilka sztuk wykalaczka tuz przy dziurkach wyciskacza(tak je zbieram)te koncowki lekko sie scisna,ale dolem wloski wisza rowno.Wloski zaczynam przyklejac od dolu glowy az do czubka(oczywiscie smaruje glowe woda)a dlugosc wlosow zalezy od pojemnosci wyciskarki,ja robie takie dlugie,z calego ciasta jakie mam w wyciskarce.Powodzenia w modelowaniu wloskow. Odpowiedz Link Zgłoś