Dodaj do ulubionych

I znowu cellulitis

IP: *.provider.pl 18.04.02, 00:52
Dziewczyny pomożcie dokonać wyboru!
Muszę "coś" zakupić na te uda i pośladki, bo po zimie nie wyglądają
najlepiej:(Oczywiście najgorszy jest ten cellulitis. Wiem że samymi kremami nic
nie zdziałam ,ale stosuje też masaże i pływam (mam nadzieję że to coś da..)
Chcę wybrać między:
- Norel - żel albo krem antycel. z retinolem,
- Yves Rocher- Lift Dynamic- podobno skora robi się czerwona i może piec ??
- Oliwka do Masażu Antycel. ZIAJI
- Żel antycel. Dax Cosmetics- miałam, nawet fajna ale bardzo szybko "schodzi"..

dzięki za wszelkie sugestie

Pzdr. Acqua
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: I znowu cellulitis IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.02, 01:06
      Ja bym postawiła na Norel
      • Gość: f. Re: I znowu cellulitis IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 18.04.02, 09:43
        Ja już niedawno - z tydzień temu rozpoczęłam taki wątek - dostałem właśnie
        takie propozycje jak wymieniłaś - kupiłam Dax i używam tydziń - przed użyciem
        (codziennie przed spaniem) ćwiczę po 10 unoszeń nóg leżąc bokiem) potem
        prysznić - nałożenie balsamu i wmasowanie- czuję się o wiele lepiej i JA widzę
        poprawę - samopoczucia i naprawdę uda są gładsze. W rossmanie można Daxa kupić
        w promocji za 16,99 z jakąś próbką ja kupiłam za 20 zł - później wypróbuję
        oliwkę Zija i porównam efekty.
        • Gość: Xena Re: I znowu cellulitis IP: *.acn.waw.pl 18.04.02, 12:54
          Stosowałam wszystkie z wymienionych preparatów (z wyjątkiem Daxa), i w moim
          przypadku najskuteczniejszy jest żel termorozgrzewający Yves Rocher. Tuba jest
          niestety dość mała i by zobaczyć efekty, trzeba zużyć ich ze dwie lub trzy -
          ale efekty rzeczywiście są, i to wręcz zaskakujące. Dobrym pomysłem może byc
          stosowanie na noc termożelu, a na dzień delikatniej działającego i
          przyjemniejszego w użyciu Norela.

Natomiast oliwka Ziai wydaje mi się zupełnie przeciętna - tak naprawdę to tylko
          dobry preparat "poślizgowy" do masażu (pozostałe specyfiki wchłaniają się zbyt
          szybko, więc masaż przy ich użyxiu nie jest zbyt efektywny) i to jego główna
          zaleta - niejako "wymusza" masaż, który jest najlepszym sposobem do walki z
          cellulitem. Poza tym jest rzeczywiście bardzo tania (ok. 10-11 zł) i wydajna
          (butla 500 ml)

Pozdrawiam

• Gość: fanny Re: I znowu cellulitis (do Xeny) IP: *.chello.pl 18.04.02, 16:45
            Xeno, mozesz mi powiedziec, czy gdzies na Kabatach lub Natolinie znajde te
            oliwke do masazu Ziaji? A gdzie Norela?
            Bardzo chcialabym sobie sprawic oliwke do masazu, bo wczesniej uzywalam St.
            Ives, a ostatnio mam klopoty z jej kupnem i dodatkowo mam ochote na zmiane.
            Moim sposobem na cellulitis jest wlaczenie do walki z nim meza i bardzo to
            polecam.
            Otoz co wieczor klade sie na brzuchu a moj maz wykonuje mi masaz ud i
            posladkow. Trwa to ok. 20 min. On jest zadowolony, bo sprawia mu to przyjemnosc
            i dodatkowo jest spalaniem kalorii. Ja rowniez jestem bardzo zadowolona, bo
            jest to bardzo fajne (mimo, ze dosc mocno masuje) no i mam poczucie, ze to
            dziala!
            Pozdrawiam
            • Gość: Xena Re: I znowu cellulitis (do Xeny) IP: *.acn.waw.pl 18.04.02, 17:09
              Oliwkę Ziai widziałam w jednej z drogerii w pasażu handlowym przy Belgradzkiej
              w okolicach metra Natolin (takiej pomiędzy sklepem z bielizną a sklepem mięsno-
              spożywczym) - tyle, że tam kosztuje ok. 15 zł (ja swoją kupiłam na targach
              kosmetycznych). Jeśli aktualnie nie będą mieli - można złożyć zamówienie, po
              tygodniu powinni ją przywieźć.
              Preparaty Norela też widziałam w którejś z drogerii przy Belgradzkiej, nie
              pamiętam jednak, w której dokładnie, bo jest ich tam kilka (jedna - ta z
              oliwką - jest od strony deptaka, dwie - od strony ulicy). Poza tym Norela
              najlepiej szukać w aptekach i/lub sklepach zielarskich. Na Natolinie i Kabatach
              jest parę aptek w bliskiej lokalizacji i tam możesz zajrzeć (1- stacja metro
              Natolin, przy poczcie, a tuż obok sklep zielarski, 2- KEN, w strone Hitu, 3-sam
              Hit) - w którejś z nich na 100% dostaniesz Norela. Ja "swojego" kupiłam akurat
              w drogerii Natura w Klifie.

Pozdrowienia i udanych zakupów!!
              • Gość: Basia Re: I znowu cellulitis (do Xeny) IP: *.rasserver.net 18.04.02, 19:42
                Ja podobnie ja Xena również oddaję głoś na Żel termo-wyszczuplający Yves Rocher
                • Gość: Acqua Re: I znowu cellulitis do Xeny i Basi IP: *.provider.pl 18.04.02, 23:51
                  Wam też bardzo dziękuje za rady.
                  Czy mozecie jeszcze powiedzieć czy ten żel nie powoduje zaczerwienienia i
                  pieczenia skory??I czy działa bardziej w strone wyszczuplania czy też
                  antycelulitusowo?

dzięki raz jeszcze

Acqua
                  • Gość: Xena Re: I znowu cellulitis do Xeny i Basi IP: *.acn.waw.pl 19.04.02, 11:28
                    Oj, rozgrzewa okrutnie i skóra też jest całkiem solidnie zaczerwieniona.
                    Przyznaję, że stosowanie tego nie nalezy do największych przyjemności, ale może
                    warto pocierpieć? Chyba, że masz problemy z naczynkami - wtedy raczej nie
                    należy tego używać.
                    • Gość: fanny Re: I znowu cellulitis do Xeny i Basi IP: *.chello.pl 19.04.02, 12:19
                      Xeno, dzieki za namiary.
                      Bylam dzis rano w Hicie na zakupach i zajrzalam do apteki. Mieli tam dwa
                      rodzaje Norela. Jeden zel z jakims glukostopem i krem. Zel z glukostopem wydal
                      mi sie czyms w rodzaju Vichy, a mam w domu D Stcka wiec nie potrzebuje czegos
                      podobnego. Kupilam krem do masazu, bo to chyba to o co mi chodzilo. Przekonam
                      sie wieczorem.
                      Jeszcze raz dzieki (rowniez za Twoje doswiadczenia na watku w Zdrowiu Kobiety).
                      Pozdrawiam
                    • deczi Re: I znowu cellulitis do Xeny i Basi 27.04.02, 12:53
                      Ja używałam tego żelu, ale nic mnie nie piekło, skóra tez nie była
                      zaczerwieniona. ale chyba jestem wyjątkiem...
      • Gość: Acqua Re: I znowu cellulitis IP: *.provider.pl 18.04.02, 23:47
        Dzieki Justy,
        tylko ktory Norel bys polecała?Krem czy żel?Wiem że jest jakiś z glukostopem i
        inny z retionolem, jeszcze inny "bez dodatkow"..Czy ktoś coś wie na temat ich
        skuteczności?

Acqua

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka