Dodaj do ulubionych

Dopada mnie dół!

14.03.05, 22:48
Kurcze - zaczyna dopadać mnie, jak co roku zresztą, mniej więcej odkąd
skończyłam 30tkę, coroczny dół. Jutro, a właściwie za kilkadziesiąt minut, bo
urodziłam się po północy kończę 35 lat. Już mam łzy w oczach, ze ten czas tak
zapiernicza a ja nie czuję się aż tak poważnie... Ostatnio robiłam na
szydełku buciki dla nowonarodzonego bratanka mojego męża i zaczęłam sobie
uświadamiać, że upodabniam się do swojej babci. Może czas już zasiąść w
kapciach? Mam nadzieję, że mój syn mnie oszczędzi i nie zostanę szybko
babcią.
Obserwuj wątek
    • mrouh Re: Dopada mnie dół! 14.03.05, 23:13
      Niuciorku, głowa do góry, a przede wszystkim wszystkiego najlepszegosmile))
      To, że umiesz na szydełko kapciuszki zrobić, to jest zaleta niezaprzeczalna, na
      starość nie będziesz musiała się tego uczyć i wtedy będziesz mistrzynią po
      latach ćwiczeń. Dziś jesteś młoda! co to jest 35 lat!? ja myślę, że nawet jak
      będę miała 50 to nie będe poważnasmile i to jest zdrowy objaw! Urodzinowe uściski!
      • igla4 Re: Dopada mnie dół! 14.03.05, 23:36
        Dużo szczęścia z okazji urodzinsmile)) Wiem o czym piszesz, bo ja mój pierwszy dół
        związany z nieuchronnie nadciągającą starością przeżyłam w dniu 21 urodzin (a
        muszę dodać, że teraz jestem już w klubie 30tek). Teraz tamta rozpacz wydajemi
        się śmieszna, ale wtedy to była poważna sprawa. Teraz żyję tak, jak się czuję, a
        czuję się młodo i nie wstydzę się tegosmile)) Może to śmieszne, że czasem całą
        czwórką - ja, mąż, nasz trzyletni synek i pies gonimy się po parku, ale co mi
        tam! Nie myślę w kategoriach, ile to ja już mam lat, ale zajmuję się tym, co
        lubię - niekoniecznie tym, co wypadasmile)) To mój sposób na dobre samopoczucie...
        Choć pewnie, jak będą się zbliżały moje urodziny, też na moment spanikuję...Ale
        tylko na moment, bo czy można myśleć o takich drobiazgach przy BARDZO
        absorbującym trzylatku? Pozdrawiam Cię serdecznie i pamiętaj: my po 30tce to
        jeszcze jesteśmy młode!!! Jeszcze raz najlepsze życzeniasmile))))
    • qlka_79 Re: Dopada mnie dół! 14.03.05, 23:27
      Ej! 35 to nie 75. To piekny wiek. Człowiek już dorosły, a nadal młdy, ale w
      głowie już poukładane i zycie rozpędzone. Żyć nie umierać!
      WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO i GŁOWA DO GÓRY! kiss
    • artistry1 Re: Dopada mnie dół! 14.03.05, 23:33
      Niuciorek nie wiesz że życie zaczyna sie dopiero po 40? Podziwiam Cię za to że
      umiesz zrobic buciki dla niuni czy mas zmoże jakis wykrój na takie fajniutkie
      paputki? pozdrówka cieplutkie z Lublina
    • gosik283 Re: Dopada mnie dół! 15.03.05, 00:22
      Niuciorku wszystkiego najlepszego z okazji zbliżających sie urodzin. Glowa do
      góry ja przekroczyłam 40 i czuje się młodo, mam dorosłą córkę i syna, i myślę
      że właśnie zaczynam żyć po raz drugi , tum razem dla siebie. Cieplutko
      pozdrawiam.
    • toxicloki Stooo lat!!! 15.03.05, 08:32
      zdrowka, szczescia, pomyslosci, cierpliwosci i pogody duchawink
      a ja bym chciala byc babcia.. mlody ma 4,5 roku a ja juz sie martwie ze
      zysdelkowac nie umiem - nawet nie wiesz jak masz fajnie! cop do babć -ehhh, moja
      to umiala wszytsko zrobic, a teraz jak na starosc zmadrzalam to zaluje ze jej
      nie mam, bo moglaby mnie tyle nauczyc...
    • sasanka21 Na urodzinki 15.03.05, 09:07
      dla smutnej Dziewczynki - głowa do góry, idzie wiosna, sto lat!!! Życie zaczyna
      się dopiero po 30-tce, więc smutki utop razem z Marzanną i pomyśl o
      nadchodzącej wiośnie i słońcu. Wszystkiego dobrego i wirtualny toast wznoszę
      lampką pysznego winka za Twoje zdrówko.

sasanka smile
      • kasicaaa Re: Na urodzinki 15.03.05, 09:33
        Doskonale cię rozumiem, bo kilka identycznych kryzysów ma za sobą: najpierw ten
        na 20, potem na 25, na 30 i wreszcie - w zeszłym roku - na 35 urodziny. A w tym
        roku będę pewnie mieć kryzys z okazji urodzin numer 36. Człowiek zaczyna
        myśleć, że jest stary, co nie?

Z tym, że jak tylko urodziny miną i się o nich zapomni, to się żyje (i czuje)
        tak jak przed nimi. Tak, jakby się miało 17 - 18 lat. Nie ma żadnych zmian!!!
        To, czy jesteś młoda, zależy tylko od ciebie, nie od twojej daty urodzenia.
        Więc bądź młoda i nie daj się żadnym kryzysom. Serdecznie ci tego życzę w dniu
        urodzin!!!!! smile)))))))))
        • reni_aferka Re: Na urodzinki 15.03.05, 09:51
          " Gdziekolwiek jestestes, na jakimkolwiek miejscu na ziemi,ukrywasz przed
          ludzmi przekonanie ze nie jestes stad.
          Jestes poslana by wchlonac jak najwiecej
          barw,smakow,dzwiekow,zapachow,doswiadczyc wszytkiego co jest udzialem
          czlowieka, przemienic to w czarodziejski rejestr i zaniesc tam skad
          przyszlas."

Nie wiem skad te slowa, jakos wryly mi sie w pamiec. Zycze Ci by Twoj
          rejestr byl jak najweselszy i peeln cieplych barw smile
    • blue-bell Re: Dopada mnie dół! 15.03.05, 10:03
      Wiesz ,chyba większośc z nas rozumie co to dół urodzinowy,ale naszczęście trwa
      on krótko więc nie ma co ,trzeba przetrwać,a poza tym po tylu miłych słowach
      powinnaś mieć dzisiaj szeroki uśmiech od ucha do ucha ,a i ja życze Ci byś
      zawsze była NiePoważna (bo to chyba dzięki temu możemy czuć, że zawsze
      pozostanie w nas dusza dziecka)no i żebyś zrobiła jeszcze duuuuuuużo takich
      bucików(tylko pozazdrościć)Wszystkiego najlepszego!!!!!
    • stonoga100 :) usmiechnij sie:) 15.03.05, 10:10
      jeszcze cale zycie przed nami - rowniez 35 latka wkrotcesmile
      wszystkiego najlepszego! usciskismile
    • agata781 Re: STO LAT!!!!!!!!! 15.03.05, 10:34
      NIE DAJ SIĘ NIKOMU!!!A przedewszystkim temu dołowi!Nie warto!
      No i żyj nam sto lat(jak chcesz to nawet 200)w jak najlepszym humorze i
      zdrowiu!!!!!!!!!!!!
    • glassidea Re: Dopada mnie dół! 15.03.05, 10:37
      A ja już przekroczyłam 40-tkę, to co znaczy że już stara jestem. Czasami muszę
      się dobrze zastanowić, ile to mam lat a jak sobie przypomnę to szybko
      zapominam, bo szkoda czasu na użalanie się nad soba. Proszę tylko Boga, aby
      moja córka studentka nie spieszyła się za bardzo z zamążpójsciem a co za tym
      idzie uczynieniem mnie babcią. Chciałoby się zaśpiewac "choć szron na głowie i
      nie to zdrowie to w sercu ciągle maj".
      Przyłączam się do chóru -Sto lat, sto lat niech żyje nam Niuciorek
      Niech w Twoim serduszku już teraz zagości maj.
      Jola
    • regata7 Re: Dopada mnie dół! 15.03.05, 10:41
      to mi przypomniało, że 11 dni temu też miałam urodziny (starsza jestem od
      Ciebie smile), i obyło się bez dołu. Właściwie, to gdyby nie życzenia na forum 30-
      tek i odwiedziny siostry i mamy, to pewnie bym zapomniała... Jakby to
      powiedzieć... z każdym dnim jestem starsza, a nie tylko w dniu urodzin smile)
      Nie mogę wkurzać się na coś, na co nie mam wpływu - ta zasada sprawdza się
      także i w innych sytuacjach życiowych big_grinD
    • malen_a Re: Dopada mnie dół! 15.03.05, 10:41
      ale zapomnij ile ma lat Twoje cialo i pamietaj i duszy, przeciez czujesz sie
      duzo mlodsza, a to najwazniejsze smile)
      najgorsze sa te mlode-stare osoby, co maja 20 lat a serce i umysl 50 latka smile)
      buziaki
      • maladanka Re: Dopada mnie dół! 15.03.05, 10:52
        co to znaczy umysł 50-latka? że to grzyby? ja znam grzyby 20-letnie!
        życzę dozycia i przezycia duzo ponad 50
    • maladanka Re: Dopada mnie dół! 15.03.05, 10:48
      ...no to sobie poczytaj jak jest wesoło w okolicach 50!
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=23923 Ja już mam nawet więcej i co? i
      pstro... A wnuki w młodym wieku to odmładzaja,bo Cie za mamusię będą brać!
      • lamarta Re: Dopada mnie dół! 15.03.05, 10:56
        Niuciorku aniołkowy (to od Twoich aniołków z masy solnejsmile - nie wygłupiaj mi
        się tu! Zamiast gadać takie rzeczy, to aniołki robićsmile I synka zaganiać też,
        coby sie talent nie zmarnowałsmile))
        Wszystkiego Najlepszego w Dniu Urodzin !!!
        :o) (o:

Oto mój siostrzeniec miś miśkowski
    • olusia19 Re: Dopada mnie dół! 15.03.05, 11:38
      Niech Anioły machają nad Tobą skrzydłami - wszystkiego najlepszego.
      Po pierwsze idzie wiosna, po drugie masz dopiero tyle lat. Ja zaraz kończę 50.
      Ale nie jest mi przykro, bo postanowiłam szybko zacząć robić to, czego do tej
      pory nie zdążyłam, bo... mogę nie zdążyć. A wiadomo, czy emerytury dożyję ?
      Niczego nie odkładaj. Włosy ufarbuj, albo sie odchudź, albo zabierz za to, co
      lubisz i to już. Ja w stosunku do Ciebie i tak tyle lat mam do tyłu. Nie marnuj
      więc czasu, uśmiechnij się i zadbaj samodzielnie o swoje dobre samopoczucie.
      Pozdrowionka
      Gośka
    • caltha5 Re: Niuciorku, 15.03.05, 12:29
      Przede wszystkim: WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI TWOICH URODZIN! Chciałam Ci
      podziękować za ten wątek, bo dzięki niemu, dowiedziałam się, że tyle jest tu
      forumowiczek w moim wieku smile Ja zaliczam się już do czterdziestolatków i cały
      czas myślałam, że większość na tym forum to studentki lub bardzo młode
      mamusie smile Teraz chociaż utwierdziłam się w tym, że jestem chyba normalna, że w
      tym wieku(!) wink bawię się w te malowanki i wycinanki smile)) Piszę to oczywiście w
      formie żartu, bo jak już wcześniej wspomniały dziewczyny, nie ważne ile ma się
      lat, ważne, aby robić to co się lubi i czerpać z tego radość. Nie możesz
      dołować się z powodu mijającego czasu, bo co powiesz jak będziesz miała lat 70?
      Pomyślisz wtedy jak niedorzeczne były te doły w pięknym wieku 35 lat! Więc
      ciesz się tym czasem w którym jesteś obecnie. Buziaczki od "starszej forumowej
      siostry" smile))
    • zielony_listek najlepszego 15.03.05, 13:13
      Niciorku, nie martw się. Pogoda trochę przygnębiająca, osłabienie wiosenne,
      może dlatego Cię depresja dopadła. Głowa do góry smile

Pozdrawiam
      zielony_listek
    • niuciorek Kocham WAS!!! 15.03.05, 14:42
      Niedawno wróciłam z siłowni, włączyłam komputer i... zaskoczenie. Ależ
      JESTEŚCIE kochaniutkie! Tylu życzeń to dawno nie miałam! Może to zabrzmi
      dziwnie, bo nie spodziewałam się, że oprócz mnie jest tu ktoś starszy i to mnie
      postawiło na nogi. Zaczynałam się zastanawiać nad swoją "normalnością", bo
      koleżanki w moim wieku patrzą na mnie troszkę z przymrużeniem oka, że ja siedzę
      i robię różne rzeczy. Ostatnio ktoś się mnie pytał: A to nie lepiej iść i kupić
      sobie w sklepie? Cieszę się, że nie jestem jedyną po 30tce, której "odbija".
      Aby się troszkę usprawiedliwić, to mój dół wynika(ł) z tego, że w zeszłym roku
      miałam problemy ze swoim zdrowiem - rehabilitacja trwała rok, zostałam bez
      pracy i m.in. przeszłam operację, po której straciłam głos na oprawie 2 mce.
      Wszystko to zwaliło się na mnie jak "grom z jasnego nieba" a ja zostałam z tym
      wszystkim sama, bo mąż wyjechał do USA. Wpadłam w straszną depresję, aż dzięki
      GOOSKA z Bytomia znalazłam Was i wpadłam po uszy. Dzięki WAm, moje kochane
      forumowiczki nabrałam ochoty na tworzenie i zmienianie wszystkiego wokoło.
      Lepię więc sobie aniołki, maluję jajka, szydełkuję, robię kwiaty z bibuły,
      mydła etc. i dzięki WAM odnalazłam swoją cząstkę siebie sprzed kilkunastu lat,
      kiedy to biegałam na kólko plastyczne a mój pokój był moją pracownią. KOCHAM
      WAS i życzę WAm tego samego, czego życzycie mnie! Cieszę się, że WAS mam!
      • zielony_listek Re: Kocham WAS!!! 15.03.05, 14:48
        Trzymaj się i pamiętaj: co nas nie zabije, to nas wzmocni!
        Buziaki
        zielony_listek
      • szellla Re: Kocham WAS!!! 15.03.05, 16:09
        W@szystkiego dobrego urodzinowo. Ja dół będę przeżywać 23 października - tesh
        35tka.
        Ale za tych "starszych" to normalnie bym Ci przylała ! Ja tam się starsza nie
        czuję, wszyscy młodsi to dla mnie "małmolaty", a na odmładzanie się znalasłam
        metodę - mam 2 miesięczną córeczkę (3cie dziecko). No i jak tu nie myśleć, że
        jest się młodym! Zamiast myśleć o wnukach - malutka sobie spraw na następne
        urodziny :0))
        Tylko tego biegania na siłownię Ci zazdraszczam heh
        Wszystkiego dobrego - fajnie mieć urodziny wiosną!
        Pozdrawiam
        SzeLLka
    • iza1233 Re: Dopada mnie dół! 15.03.05, 15:30
      Przyjmij i ode mnie najlepsze zyczenia urodzinowe, pogody ducha , spełnienia
      marzen, zdrowia i duuuzo optymizmu
      iza (też po trzydziestcesmile)
    • morgana_le_fay Re: Dopada mnie dół! 15.03.05, 17:52
      Jak ja Cię zaraz dopadnę!

Trzymajcie mnie! Babcia! Trzydziestopięcioletnia! Hahahahahaha! Ale się uśmiałam!!!

Sto lat Niuciorku! Czy ty wiesz, że w tym wieku ma się najlepszy stosunek ilościowy szarych komórek do hormonów? (czy jakoś tak), w każdym razie oznacza to, ze jesteśmy jeszcze bardzo żwawe, a już bardzo mądre. Przynajmniej taka interpretacja mnie satysfakcjonuje. I oby tak dalej!

Wszystkiego najlepszego.
      morgana.
      • maka_35 Re: Dopada mnie dół! 15.03.05, 19:55
        Niuciorku wszystkiego dobrego dużo słonca i uśmiechu i nie martw się (ja się
        martwiłam miesiąc temu)jest ok. A poza tym cieszę się że jestem w wieku
        normalnym bo bałam się ze to ze mną jest coś nie tak że w tym wieku zajmuje się
        takimi rzeczami (tylko mąż mnie podtrzymywał na duchu ,i dzieci 3)Teraz czuję
        się całkiem komfortowo!!! bardzo serdecznie WAS wszystkie pozdrawiam
        maka 35!!
    • k_izydorczyk Re: Dopada mnie dół! 15.03.05, 23:28
      Niuńciorku wszystkiego najlepszego w dniu urodzin!!! smile Obyś zawsze młoda
      duchem była, zdrowa i szczęśliwa, by natchnienie Cię nie opuszczało
      (przynajmniej nie na długobig_grin) i by spełniły się wszystkie Twoje najskrytsze
      marzenia i te głośno wypowiadane też smile)
      Ja 15.04 skończę 30, też mam wątpliwości czy to aby na pewno prawda suspicious Ale póki
      co mam TYLKO 29, a kwiecień jeszcze jest daleeeeeko, więc nie zaprzątam sobie
      tym głowy... Kapcie schowane w szafce leżą, czekają na mój reumatyzm zapewnebig_grin,
      bo od zawsze na boso śmigam po chałupiesmile))
      Ściskam cieplutko smile)
      Katarzyna
      • calvados_s Re: Dopada mnie dół! 16.03.05, 18:58
        Wszystkiego, naj, naj dla świetujących kolejne urodziny, niezależnie od wieku
        Może to moja rogata dusza, ale od dawna przestałam się przejmować wiekiem,
        metryka nie jest najważniejsza, ważne co w duszy gra i marzenia, i plany do
        zrealizowania.
        Sama niebawem świetuję kolejne urodziny również 3.....
      • izabelka78 Re: Dopada mnie dół! 16.03.05, 19:27
        k_izydorczyk- tez jestem baranicą, ale z 8.IV smile

Niuciorek choć spóxnione to wszystkiego najlepszego smile
        I jesteś bardzo mądrą babką.
        Wzruszyłas mnie swoim postem niemalże do łez.

Pozdrawiam i zycze wszystkiego naj, naj.
        My tez Cie kochamy smile))))))))))))))))))))
        • aniani3 Re: Dopada mnie dół! 16.03.05, 21:02
          choć rzadko piszę( ale czytam wszystko od dechy do dechy) dziś MUSZĘ również
          pożyczyć Ci pogody ducha i przyłączam się do życzeń. Jestem troche grubiej po
          35, też jestem baranicą (5 kwiecień) i gęba mi się śmieje nadal pomimo wieku. A
          życie i tak jest piękne!!!!!!!!!!!!
          Pozdrawiam bardzo serdecznie
          Ania
          • calvados_s Re: Dopada mnie dół! 16.03.05, 22:12
            hmmm, miło słyszeć
    • niuciorek Nie mam już doła! 16.03.05, 21:54
      I to dzięki WAM! Jest mi tak miło i lekko na duszy jak czytam kolejne posty.
      Pokochałam WAS wszystkie i czuję się jakbym miała tyle sióstrsmile. Nie jestem w
      stanie wszystkim odpisać, ale wierzcie mi, że chętnie bym WAS uściskała i
      ucałowała. Żałuję, że mieszkam w mieście, w którym nie ma choćby jednej z WAS.
      Całuję WAS mocno a gdy tylko dopadać zacznie mnie dół chętnie poczytam sobie
      ten wątek i pomyślę o tym, jakie mam wspaniałe, niesamowicie uzdolnione i
      kochane, bratnie dusze wokół siebie. Nawet nie wiecie jaki to szczególny i
      wyjątkowy prezent. Znam tyle wariatek takich jak ja i świetnie się z tym
      czuję!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka