Dodaj do ulubionych

sklep marzeń

16.06.05, 10:55
Hej mam w planie otworzenie sklepu dla osób robiących biżuterie i Decoupage. powiedzcie co waszym zdaniem powino się w tym sklepie znaleść tak żeby mozna było kupić wszysko co trzeba w jednym miejscu. Będe wdzięczna za wszystkie podpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • babunowa Re: sklep marzeń 16.06.05, 18:41
      hehesmile najlepiej troche wiecej niz jest u konkurencjiwinkto tak krotkowinka tak
      dlugo,to mozna wymieniac i wymieniac i wymieniacsmilechcac zachecic dziewczyny z
      forum do kupowania u siebie,mysle ze warto wprowadzic promocje,obnizki,produkt
      dnia,zbieranie jakis punktow(wiesz,programy lojalnosciowe).Co do towaru to tez
      warto powalczyc cenamiwinkByc moze warto poszukac firm polskich produkujacych
      farbki,aby tubki czy sloiczki byly w rozsadnych cenach(wszak opakowanie nie jest
      istotne).Wtedy nie bedzie problemu czy kupic farbe w tubce czy sniezke w
      puszcewinkbyc moze warto takze zainwestowac w pigmenty w proszku(wydaje mi sie,ze
      co sprytniejsze dziewczyny,by to wykorzystaly takze,jako proszek do
      spekan).Oczywiscie nie moze obyc sie bez tradycyjnych sprzetow : lakiery,
      werniksy,kraki,papier+serwetki,szablon,proszki.Jezeli masz mozliwosc
      sprowadzenia czegos z poza naszego kraju,to mysle,ze jak najbardziej
      serwetki,papiery,ksiazki do decoupage.Warto sprobowac umiescic pare ksiazek 'jak
      to sie robi'.Gabki,pedzle.Wiadomo,ze cieszyc sie powodzeniem bedzie to,czego nie
      bedzie u konkurencji,stad zachecam do sprowadzenia czegos z zagranicy.Sama bym
      sie chetnie na cos takiego rzucilasmileUwazam,ze bardzo wazny jest opis.Im bardziej
      szczegolowy z podaniem duzej ilosci danych i metod zastosowania,tym lepiejsmile,bo
      przeciez nie kazda osoba jest zorientowana,a czasami bedac w sklepie dla
      plastykow,gdzie jest pelno roznych rzeczy,nie sposob sie o wszystko pytac.Tutaj
      mozna by przeczytac i zastanowic sie,czy to nam sie przydawinkMysle,ze przy
      opisach,jak juz bedzie funkcjonowac ten sklep,warto moze dodac rubryke 'uzyskane
      efekty',gdzie beda zaprezentowane prace,czy chociazby to jak dana substancja
      wyglada na kartce papieru.Co do papieru czerpanego,to mysle,ze ze wzgledu na
      trudnosci z dostarczeniem bez pogniecenia,nie warto.Kiedys widzialam na allegro
      zestawy do decoupage z zasuszonymi kwiatami,gotowe do nakladania,specjalnie
      przygotowane.Gdybys to zdobyla,to chetny pewnie nie zabraknie,gdyz tamto tez sie
      rozeszlo w oka mgnieniu.Co do bizuterii,to problem zazwyczaj polega na tym,ze
      jak sie cos chce i sie cos podoba,to jest niedostepne i wtedy amba czasami na
      dlugie tygodniewinkdla osob zainteresowanych danym towarem,warto stworzyc opcje
      powiadomienia,gdy tylko towar bedzie dostepny.Na razie malo jest półfarbykantów
      pozłacanych,mały wybór szpilek(długość),brak opisów zastosowań poszczególnych
      urządzeń(nie dla każdego jest jasna sprawa z kulkami zaciskowymi etc.),w wielu
      sklepach nie ma ogniw lączących i zapieć innych niż karabińczyki.Brak gotowych
      pierścionków(chodzi mi o cos takiego
      shpinelka.sitecity.ru/lalbum_0605031138.phtml?pix=47&p_ident=lalbum_0605031138.p_0605032003

i bransoletek-tak,zeby tylko do nich podoczepiać szpilki z koralikami.
      Dobrym pomyslem,sa male paczki,cena jednak musi byc adekwatna i uwazam,ze z
      kazdego radzaju koralikow powinien byc wybor paczki duzej i malej.Moze warto tez
      wprowadzic sprzedaż narzedzi do wyrobu takowej.No to jest tyle z tego co mi
      przyszlo na poczekaniu do glowysmile
      aha,jesli chcialabys prowadzic sklep nie tylko dla osob od decu i bizu,ale tez
      dla tych ktore zajmuja sie kartkami,to mysle,ze punchery sa ich marzeniemsmile
      moim osobistym marzeniem sa mozaikiwink
      pozdrawiamsmile
      • famma Re: sklep marzeń 16.06.05, 19:45
        Dziekuje za obszerną podpowiedz jest dla mnie naprawde wazna. Lecz ja nie mam na razie na myśli sklepu internetowgo a tradycyjnego poniewaz u mnie w mieście czegoś takiego niet poprostu pustania.
        • kasiaba1 Re: sklep marzeń 16.06.05, 20:27
          Taaaaaaaaaak?? A gdzie, bo ja też na "pustyni" mieszkam.
          • famma Re: sklep marzeń 16.06.05, 20:35
            Ta pustynia to Słupsk
            • b_bb Re: sklep marzeń 17.06.05, 12:52
              Słupsk to bardzo dobry pomysł. Jedną klientkę już masz. wink
        • babunowa Re: sklep marzeń 16.06.05, 20:38
          bardzo szkoda,ze nie internetowy,bo nastepny by sie tez przydalwinkjestem bardzo
          ciekawa teraz z jakiego miasta jesteswink przed chwila w nowych watkach podalam
          adresy sklepow z farbami.Sa tam tez produkty firm polskich.Uwazam,ze cena w tych
          sklepach za tubke farby akrylowej to dobra sprawa.Przypomnialam sobie takze,ze
          bizu mozna robic z modeliny,tak wiec mysle,ze klocki modeliny w takim sklepie
          tez sie przydadzawinki z glinysmileprzy okazji pamietaj takze o roznych nozykach do
          cieciawinkskoro to ma byc normalny sklep to papiery jak najbardziejwink,czy
          chociazby cienka bibula,gdyz z niej tez mozna cos wykorzystacwinkbyc moze warto
          stworzyc samemu pare projektow decu(jakies proste pudelka,doniczki),aby klienci
          widzieli jaki jest efekt.Moze jakis taki prywatny album zalozyc,gdzie wlasnie
          beda zdjecia produktow dostepnych w twoim sklepie z opisem uzycia.Porozmawiaj z
          kasiaba1 na temat wykorzystania decu krok po kroku, lub moze opracuj wlasny opis
          techniki.
          gdy rozwiniesz dzialalnosc warto pomyslec o produkach do decu-czyli jakis
          skrzyneczkach drewnianych,pudelkach tekturowych.Radze poogladac oderty sklepow
          internetowych i poszukac w watkach nt. skrzynek,kto sprzedaje na allegro(zeby
          wiedziec jak sie ksztaltuja ceny i wyglad).smile
          • babunowa Re: sklep marzeń 16.06.05, 20:39
            szkoda,ze nie Gdańsk bo tutaj to prawdziwa posuchacrying
            • kasiaba1 Re: sklep marzeń 16.06.05, 21:00
              babunowa napisała:

> szkoda,ze nie Gdańsk bo tutaj to prawdziwa posuchacrying
              No, albo nie Gdynia big_grin
              • ania_z_poddasza może jednak netowy też? 16.06.05, 22:20
                wydaje mi się że netowy też powinnaś otworzyć.nei jest to aż tak duży koszt
                natomiast zyski możesz mieć duże,kto wie może nawet większe niż w
                normalnym.Słupsk w końcu dużym miastem nie jest.
                Jeśli ma być to zwykły sklep to pomyśl także o produktach innych niż tylko do
                biżu i deco np o szerokiej gamie artykółów pasmanteryjnych czy malarskich.
                • famma Re: może jednak netowy też? 16.06.05, 23:59
                  ania_z_poddasza napisała:

> wydaje mi się że netowy też powinnaś otworzyć.nei jest to aż tak duży koszt
                  > natomiast zyski możesz mieć duże,kto wie może nawet większe niż w
                  > normalnym.Słupsk w końcu dużym miastem nie jest.
                  > Jeśli ma być to zwykły sklep to pomyśl także o produktach innych niż tylko do
                  > biżu i deco np o szerokiej gamie artykółów pasmanteryjnych czy malarskich.

Masz racje Słupsk nie jest dużym miastem a o sklepie internetowym na razie poprostu nie myslałam. Do tego trzeba mieć informatyka (przynajmiej w moim przypadku.
                  • babunowa Re: może jednak netowy też? 17.06.05, 00:02
                    oj tam od razu informatykawinksa programy i instrukcje,jak to zrobicwink,a nie musi
                    byc jakis graficznie skomplikowanysmilejezeli dziewczyny,ktore prowadza sklepy beda
                    tak mile,to moze podpowiedza tobie jak sie za to zabracwinkposzukaj tez w
                    watkach,mysle,ze cos bylo na ten temat.
                    a sklep internetowy zdecydowanie sie przydasmile
                    • oshin68 Re: może jednak netowy też? 17.06.05, 13:34
                      A ja się trochę dziwię, że namawiacie dziewczynę na następny sklep netowy np.
                      ze Stamperią i całym kramem, który jest już dostępny w przynajmniej 3 !!
                      sklepach naszych forumowiczek.

Znam te wszystkie slogany, że konkurencja jest potrzebna itd.

Ale przecież te dziewczyny, które były tak miłe i dobrze zorganizowane, że w
                      przeciągu pół roku mamy wszystkie materiały dostępne, o których jeszcze w lutym
                      można było tylko pomarzyć, też muszą jakoś na tym interesie zarabiać!

A konkurencja między tymi sklepami już, uważam, wystarczająco obniżyła ceny -
                      jakoś nie sądzę, żeby im Stamperia drastycznie obniżała ceny.

Myślę, że to tylko nasze forumowe sklepy są zmuszane do obniżek - własnie przez
                      wzajemną konkurencję.

To trochę tak jak u mnie w prowicjonalnej mieścinie, gdzie pracuję:
                      jest świetna i rozchwytywana fryzjerka, która odniosła za swoim salonem duży
                      sukces. Pół roku później powstał następny salon - gdzie ? - oczywiście
                      sąsiadujący z tym poprzednim, nie w innej części miasta, lecz właśnie obok.

To samo stało się z miejscowym pubem - 2 obok siebie - oba bankruty, bo w
                      miasteczku wystarczy jeden, nie dwa.

Nie wiem, czy to nie trochę egoistyczne, napędzać tak ilość sklepów - tylko po
                      to, żeby było gdzieś o 50 gr taniej. Bo wtedy nasze forumowe sklepy nie
                      przeżyją na np. 5 % marży.

Tak więc moim zdaniem sklep w realu tak, ale w necie, moim zdaniem, już nie.
                      (chyba, że zupełnie inny asortyment, a nie w nieskończoność dublowac te kraki,
                      papiery itd.)

• babunowa Re: może jednak netowy też? 17.06.05, 19:46
                        a ja uważam,że pomimo podobieństw między sklepami,w każdym są jakieś braki.Poza
                        tym różnią się one asortymentem,wystarczy bardzo dokładnie przestudiować
                        ofertę.Nie musi to być przecież sklep skierowany tylko dla osób
                        'zorientowanych',ale przy skutecznej promocji,mogą do niego trafić także nowe
                        osoby.Tym bardziej nowy sklep może być interesujący,jeśli będą w nim towarty
                        niedostępne w innych.Mam tutaj na myśli towary zagraniczne,a co do papierów i
                        serwetek,to uważam,że tutaj wybór nie ogranicza się do tulipanów i muszelek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka