Dodaj do ulubionych

decoupage na scianie

16.06.05, 18:44
Mam zamiar wykonac.Moze jest ktos, kto juz to przerabial i moze podzielic sie
wiedza- grzecznie proszesmile.
Obserwuj wątek
    • greglis Re: decoupage na scianie 16.06.05, 22:30
      No to porywasz się na dużą sprawę.A masz już pomysł co chcesz zrobić? Na
      ścianie co prawda nie robiłam ,ale służę pomocą jakby cosmile
      • lola211 Re: decoupage na scianie 17.06.05, 10:22
        Mam do zadysponowania kawalek sciany, gwoli scislosci, 90 x 60 cm.
        Szukam motywu starego stolika, jesli nie znajde pozostanie opcja slonecznikow,
        bo mam taki papier decu z proporcjonalnie duzymi kwiatami.
        Zastanawiam sie, czy polakierowac sciane przed klejeniem(malowana farba
        emulsyjna Dekoral) i jaki w ogole bedzie efekt polakierowania kawalka sciany
        lakierem akrylowym, mam polmat.
        • bubinka26 Re: decoupage na scianie 17.06.05, 10:30
          Witam smile
          Robiłam kiedyś decoupage na ścianie - jestem przed remontem i chciałam
          zobaczyć, jak to będzie. Naklejałam parę motylków wyciętych z serwetki. Ścianę
          mam ostro zieloną, malowaną półmatowym Duluxem.
          Na tym półmacie pod światło wszystko widać - dlatego wydaje mi się, że należy
          uważać, żeby Haftgruntem nie wyjeżdżać poza obręb wzoru, bo wtedy wychodzi
          brzydka świecąca się plama. Swojego "decoupage'u" nie lakierowałam - trzyma się
          już rok. Bałam się, że będzie się jeszcze bardziej świecić. Co innego jeśli
          zamierzasz wykorzystać cały kawałek 90x60. Wtedy wydaje mi się, że możesz ten
          obszar wydzielić i zamalować, żeby cały się świecił.
        • assik76 Re: decoupage na scianie 17.06.05, 10:35
          Nie wiem czy cokolwiek pomoge....Robiłam decupage na ścianie w kuchni miedzy
          rzędami szafek(widać to nawet chyba w watku o moich meblach kuchennych);
          przyleliłam bezpośrednio na ścianę kwiatuszki za pomoca wikolu. Kwiatki z
          serwetek, wiec bardzo ladnie wkomponowały sie w ścianęsmile Nic więcej z tym juz
          nie robiłam, bo uważam, ze w moim przypadku nie ma takiej potrzeby, lakieru
          również nie kladlam, bojąc sie, ze bedzie się odznaczać fragment polakierowany
          od reszty.
        • lola211 Re:dzieki dziewczyny 17.06.05, 11:07
          Czulam , ze latwo nie bedziesmile.Jesli nie zdobede interesujacego mnie wydruku
          (zrobilabym na bibule)to musze uzyc papieru Stamperii, a on jest
          gruby.Niepolakierowany motyw sie nie wtopi, ale moze wowczas popróbuje tlo
          wypelnic gipsem?
          • assik76 Re:dzieki dziewczyny 17.06.05, 12:42
            oj, faktycznie, szukaj wydruku, bo z papierem....bedziesz miała duuuzo pracy!(L
          • assik76 Re:dzieki dziewczyny 17.06.05, 12:43
            oj, faktycznie, szukaj wydruku, bo z papierem bedziesz miała duuuuuzo pracy!
            (Lula jest genialna w szukaniu linków!!!big_grin)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka