lola211 16.06.05, 18:44 Mam zamiar wykonac.Moze jest ktos, kto juz to przerabial i moze podzielic sie wiedza- grzecznie prosze. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
greglis Re: decoupage na scianie 16.06.05, 22:30 No to porywasz się na dużą sprawę.A masz już pomysł co chcesz zrobić? Na ścianie co prawda nie robiłam ,ale służę pomocą jakby co Odpowiedz Link
lola211 Re: decoupage na scianie 17.06.05, 10:22 Mam do zadysponowania kawalek sciany, gwoli scislosci, 90 x 60 cm. Szukam motywu starego stolika, jesli nie znajde pozostanie opcja slonecznikow, bo mam taki papier decu z proporcjonalnie duzymi kwiatami. Zastanawiam sie, czy polakierowac sciane przed klejeniem(malowana farba emulsyjna Dekoral) i jaki w ogole bedzie efekt polakierowania kawalka sciany lakierem akrylowym, mam polmat. Odpowiedz Link
bubinka26 Re: decoupage na scianie 17.06.05, 10:30 Witam Robiłam kiedyś decoupage na ścianie - jestem przed remontem i chciałam zobaczyć, jak to będzie. Naklejałam parę motylków wyciętych z serwetki. Ścianę mam ostro zieloną, malowaną półmatowym Duluxem. Na tym półmacie pod światło wszystko widać - dlatego wydaje mi się, że należy uważać, żeby Haftgruntem nie wyjeżdżać poza obręb wzoru, bo wtedy wychodzi brzydka świecąca się plama. Swojego "decoupage'u" nie lakierowałam - trzyma się już rok. Bałam się, że będzie się jeszcze bardziej świecić. Co innego jeśli zamierzasz wykorzystać cały kawałek 90x60. Wtedy wydaje mi się, że możesz ten obszar wydzielić i zamalować, żeby cały się świecił. Odpowiedz Link
assik76 Re: decoupage na scianie 17.06.05, 10:35 Nie wiem czy cokolwiek pomoge....Robiłam decupage na ścianie w kuchni miedzy rzędami szafek(widać to nawet chyba w watku o moich meblach kuchennych); przyleliłam bezpośrednio na ścianę kwiatuszki za pomoca wikolu. Kwiatki z serwetek, wiec bardzo ladnie wkomponowały sie w ścianę Nic więcej z tym juz nie robiłam, bo uważam, ze w moim przypadku nie ma takiej potrzeby, lakieru również nie kladlam, bojąc sie, ze bedzie się odznaczać fragment polakierowany od reszty. Odpowiedz Link
lola211 Re:dzieki dziewczyny 17.06.05, 11:07 Czulam , ze latwo nie bedzie.Jesli nie zdobede interesujacego mnie wydruku (zrobilabym na bibule)to musze uzyc papieru Stamperii, a on jest gruby.Niepolakierowany motyw sie nie wtopi, ale moze wowczas popróbuje tlo wypelnic gipsem? Odpowiedz Link
assik76 Re:dzieki dziewczyny 17.06.05, 12:42 oj, faktycznie, szukaj wydruku, bo z papierem....bedziesz miała duuuzo pracy!(L Odpowiedz Link
assik76 Re:dzieki dziewczyny 17.06.05, 12:43 oj, faktycznie, szukaj wydruku, bo z papierem bedziesz miała duuuuuzo pracy! (Lula jest genialna w szukaniu linków!!!) Odpowiedz Link