hebanik Za szybko enter...pytanie jest tutaj ;) 24.06.05, 13:20 Cześć Wszystkim, Kupiłam zaciskacz w Praktikerze, ten który był kiedyś przedstawiany na forum. W komplecie było 100 oczek tylko właśnie pytam, czy te oczka robi się dwustronnie? tzn. daje się na jedną dziurkę 2 oczka- na spód i górę i czy ten zaciskacz powinien sam robić dziurkę w tkaninie? Chyba trafiłam na jakiś felerny ale w sumie nie ma co się dziwić kosztował 6zł. Dzięki wszytskim za odpowiedź. Odpowiedz Link
t.he Re: Za szybko enter...pytanie jest tutaj ;) 24.06.05, 15:15 Ja też go mam. Według mnie nie zrobi sam dziury w tkaninie, bo końcówka oczka nie jest dość ostra i konstrukcja nie ta. Ja bym najpierw przecięła tkaninę, chyba dziurkaczem. Na jedną dziurkę jedno oczko. Z tyłu wychodzi średnio ładnie Papier dziurkował ok, ale do czasu. Mam wrażenie, że jest z aluminium, bo przednia część mi się nieco wygięła, "szczypce" już się idealnie nie schodzą i generalnie to on przestał działać )) Odpowiedz Link
weronicka nitownica 24.06.05, 15:29 Witam Ja kupiłam nitownicę w Leroy Merlin w Arkadii za 12 zł, w komplecie 100 oczek. Moim zdaniem jest świetna, można nią najpierw zdobić dziurkę ,a potem zacisnąć oczko. Zrobiłam nią wiele fajnych i pożytecznych rzeczy (np. laurki dla całej klasy na dzień mamy, oczka na linkę w torebce).Do czasu- skończyły się oczka i nigdzie nie mogę ich dostać. Kiedyś były w Blue City w Empiku różne ozdobne, ale podobno nie szły i wycofali się z tego. Szkoda. Pozdrawiam Weronika Odpowiedz Link
makoz14 Re: nitownica 27.06.05, 10:19 weronicka napisała: >Do czasu- skończyły się oczka i > nigdzie nie mogę ich dostać. Jeśli miałaś oczka krótkie to są w Praktikerze zapasowe, a z długą nóżką można kupić w sklepach szewskich. Ja jestem zadowolona z zaciskacza Praktikerowskiego. Przedziurkował i zaoczkował mi tkaninę bawełnianą , kartki dalej dziurkuje . Zależy pewnie na jaki się trafi egzemplarz Odpowiedz Link