Dodaj do ulubionych

Pytanie dotyczące zaciskacza...

24.06.05, 13:12
Obserwuj wątek
    • hebanik Za szybko enter...pytanie jest tutaj ;) 24.06.05, 13:20
      Cześć Wszystkim,
      Kupiłam zaciskacz w Praktikerze, ten który był kiedyś przedstawiany na forum.
      W komplecie było 100 oczek tylko właśnie pytam, czy te oczka robi się
      dwustronnie? tzn. daje się na jedną dziurkę 2 oczka- na spód i górę i czy ten
      zaciskacz powinien sam robić dziurkę w tkaninie?
      Chyba trafiłam na jakiś felerny ale w sumie nie ma co się dziwić kosztował 6zł.
      Dzięki wszytskim za odpowiedź.
      • t.he Re: Za szybko enter...pytanie jest tutaj ;) 24.06.05, 15:15
        Ja też go mam. Według mnie nie zrobi sam dziury w tkaninie, bo końcówka oczka
        nie jest dość ostra i konstrukcja nie ta. Ja bym najpierw przecięła tkaninę,
        chyba dziurkaczem. Na jedną dziurkę jedno oczko. Z tyłu wychodzi średnio
        ładnie wink Papier dziurkował ok, ale do czasu. Mam wrażenie, że jest z
        aluminium, bo przednia część mi się nieco wygięła, "szczypce" już się idealnie
        nie schodzą i generalnie to on przestał działać smile))
        • weronicka nitownica 24.06.05, 15:29
          Witam
          Ja kupiłam nitownicę w Leroy Merlin w Arkadii za 12 zł, w komplecie 100 oczek.
          Moim zdaniem jest świetna, można nią najpierw zdobić dziurkę ,a potem zacisnąć
          oczko. Zrobiłam nią wiele fajnych i pożytecznych rzeczy (np. laurki dla całej
          klasy na dzień mamy, oczka na linkę w torebce).Do czasu- skończyły się oczka i
          nigdzie nie mogę ich dostać. Kiedyś były w Blue City w Empiku różne ozdobne,
          ale podobno nie szły i wycofali się z tego. Szkoda.
          Pozdrawiam
          Weronika
          • makoz14 Re: nitownica 27.06.05, 10:19
            weronicka napisała:

>Do czasu- skończyły się oczka i
            > nigdzie nie mogę ich dostać.

Jeśli miałaś oczka krótkie to są w Praktikerze zapasowe, a z długą nóżką można
            kupić w sklepach szewskich.

Ja jestem zadowolona z zaciskacza Praktikerowskiego. Przedziurkował i zaoczkował
            mi tkaninę bawełnianą , kartki dalej dziurkuje .
            Zależy pewnie na jaki się trafi egzemplarzsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka