bunia841 14.09.05, 10:42 czy ktos wie gdzie mozna kupic tanio deske ktora sie podklada pod rysunek aby rysowac na czyms twardym? Moze jakis sklep internetowy albo stacjonarny z Wrocławia Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eight Re: Deska do rysowania 14.09.05, 11:04 Jak byłam jeszcze studentką architektury (Politechnika Wrocławska) miałam deskę do ręcznego rysowania ze zwykłej sklejki (do kupienia i przycięcia na dowolny rozmiar w sklepach drzewnych, albo w marketach budowlanych), a do tego takie klamerki "żabki" do kupienia w każdym papierniczym. A jeżeli potrzebujesz deskę z przykładnicą do rysowania technicznego to szukaj w papierniczych. Odpowiedz Link
bunia841 Re: Deska do rysowania 14.09.05, 11:07 o dziekuje bardzo a nie wiesz ile moze kosztowac taka co na wymiar sie kupuje Odpowiedz Link
k_izydorczyk Re: Deska do rysowania 14.09.05, 11:28 taką dechę przycinałąm sobie kiedyś w "zrób to sam" na Ruskiej, a przykładnice wszelkiej maści i nawet typowe stoły kreślarskie wiem że są w Skali na Kościuszki Odpowiedz Link
k_izydorczyk Re: Deska do rysowania 14.09.05, 15:08 nie pamiętam, kupowałam ją z 5 lat temu Odpowiedz Link
loriaan Re: Deska do rysowania 14.09.05, 12:46 polecam płyte mdf bo jest gładka i tańsza od sklejki, w obi castoramie tna od razu na wymiar Odpowiedz Link
zielony_listek Re: Deska do rysowania 14.09.05, 15:37 Nie wiem, czy w marketach budowlanych nie trzeba kupic najpierw całego "kawałka" Może zapytaj od razu w stolarni (tam gdzie tną) czy nie mają jakiejś resztki? A są też takie gotowe kawałki z płyty mwblowej (z obrobionymi już bokami), może Ci któryś akurat dopasuje? Albo w hurtowniach z płytami popytaj. Pozdrawiam zielony_listek Odpowiedz Link
loriaan Re: Deska do rysowania 14.09.05, 15:51 nie trzeba, kupuje sie tyle ile potrzeba, cena podanajest za metr kwadratowy ale mozesz sobie kupic 60x50 np i tak ci przytną( w sklepach o których mówiłam oczywiscie) Odpowiedz Link
jamajka10 Re: Deska do rysowania 14.09.05, 22:51 Na Kazimierza Wielkiego w Tel Penie mogą coś mieć, co się nada. Także w sklepiku ASP. Odpowiedz Link
bunia841 Re: Deska do rysowania 15.09.05, 10:44 dziekuje wam wszystkim za odpowiedzi poddaliscie mi kilka fajnych pomyslow z ktorych na pewno skorzystam Odpowiedz Link
eight Re: Deska do rysowania 16.09.05, 08:47 Deska ze sklejki powinna kosztować kilka - kilkanaście zł. Zależy od rozmiaru. Odpowiedz Link