Dodaj do ulubionych

W co pakować?

20.09.05, 20:31
Hej
Mam jeszcze jedno pytanko,które od pewnego czasu mnie nurtuje. Z racji już
przepełnionych pomieszczeń u mnie i u znajomych przedmiotami wykonanymi
również w decu chciałabym wystawić kilka z nich na Allegro. Po prostu
spróbować takiej sprzedaży, co prawda nie wiem czy to dobry pomysł ale chyba
warto spróbować. Dodam, że moi znajomi również mają ciekawe dojścia do np
surowych skrzyneczkek różnego rodzaju itp., ja posiadam dużo różności
gromadzonych od pokoleńwink uwielbiam stylowe rzeczy, wyszukiwane na pchlich
targachsmile Część z nich postanowiłam pchnąć dalej z racji braku miejsca.smile
Zreszta same wiecie jak to jest kiedy sterta różności zaczyna "zarastać"
domwink Prosze Was o poradę jak np pakować butelki czy obrazki, które będę
chciala wysłać? wiem oczywiście, że to musi być folia bąbelkowa czy styropian
ale skad go brać?no i skad brać pudełka?myślałam nawet o pudełkach po butach.
Ale nie wiem czy to wizualnie sie sprawdza. Prosze napiszcie jakie stosujecie
metody pakowania.?
POzdrawiam gorąco
Obserwuj wątek
    • t.he Re: W co pakować? 20.09.05, 21:37
      morenne napisała:

> Hej
      > Mam jeszcze jedno pytanko,które od pewnego czasu mnie nurtuje. Z racji już
      > przepełnionych pomieszczeń u mnie i u znajomych przedmiotami wykonanymi
      > również w decu chciałabym wystawić kilka z nich na Allegro. Po prostu
      > spróbować takiej sprzedaży, co prawda nie wiem czy to dobry pomysł ale chyba
      > warto spróbować. Dodam, że moi znajomi również mają ciekawe dojścia do np
      > surowych skrzyneczkek różnego rodzaju itp., ja posiadam dużo różności
      > gromadzonych od pokoleńwink uwielbiam stylowe rzeczy, wyszukiwane na pchlich
      > targachsmile Część z nich postanowiłam pchnąć dalej z racji braku miejsca.smile
      > Zreszta same wiecie jak to jest kiedy sterta różności zaczyna "zarastać"
      > domwink Prosze Was o poradę jak np pakować butelki czy obrazki, które będę
      > chciala wysłać? wiem oczywiście, że to musi być folia bąbelkowa czy styropian
      > ale skad go brać?no i skad brać pudełka?myślałam nawet o pudełkach po butach.
      > Ale nie wiem czy to wizualnie sie sprawdza. Prosze napiszcie jakie stosujecie
      > metody pakowania.?
      > POzdrawiam gorąco

W sklepie spożywczym poproś o pudełka. Każdych kilka paczek chipsów to dla nich
      konieczność pozbycia się kartonika. U mnie dają za darmo i jeszcze się cieszą,
      ze śmieci za darmo im wywożę wink

Kiedy kupuję porcelanę online, najczęściej przychodzi w dużo większym pudle.
      Zapakowana w "bąbelki" albo i nie, ale przede wszystkim pudło jest ciasno
      wypchane pogniecionymi albo pociętymi gazetami. Nigdy nic się nie stało.

Pozdrowienia smile
      • morenne Re: W co pakować? 20.09.05, 22:14
        Serdeczne dzięki za podpowiedź. Jutro ide wiec na przeszpiegi po pobliskich
        sklepikachsmile
        pozdrowionka
        • lamarta Re: W co pakować? 20.09.05, 22:22
          Folię bąbelkowa można kupić na allegrosmile Ja kupiłam i jestem zadowolonasmile
    • byhanya Re: W co pakować? 20.09.05, 22:50
      babelki w sklepach RTV albo ze sprzetem gospodarstwa domowego.
      a tak posatym to gazety - pogniecione sa niezawodne. pudelka w supermarkecie.
    • loriaan Re: W co pakować? 20.09.05, 23:35
      pudełka biore ze sklepu osiedlowego ( za darmo dają ijak mówia poprzedniczki ,
      jeszcze się ciesząsmile pudełka przewaznie są troche większe, wiec ugniatam
      wszystkie gazetki reklamowe którymi zasmiecają klatkismile a sam "prezent"
      oczywiscie wczesniej ładnie pakujesmile
    • bagatricks Re: W co pakować? 21.09.05, 00:33
      to jak juz wystawisz kilka staroci to prosze daj znac (moze byc na priv)..ja
      zaczynam gromadzic stare "klamoty" do wiejskiej chalupkismile))
      • toxicloki Re: W co pakować? 21.09.05, 08:18
        mi tez daj znac koniecznie!!smile najlepiej na gazetowysmile)
        • bagatricks Re: W co pakować? 22.09.05, 21:43
          toxi tez sie podkochujesz w starociach??? Mama mi mowila,ze w Kutnie jest jakis
          targ staroci w soboty.Podobno jej znajoma ladnie sabie urzadzila chatke
          klamotami wlasnie z tego targu.Co prawda od Ciebie to troche daleko,ale jakbys
          kiedys miala ochote na wycieczke krajoznawczasmile))
          • toxicloki Re: W co pakować? 22.09.05, 21:50
            hehe, ja teraz mam co tydzien wycieczki krajoznawcze - na wioche i spowrotemsmile

na takie targi niestety trzeba czesto zagladac i miec duzo szczesciasad
            a starocie - ehhh.. pociac bym sie za nie dalasmile) uwielbiam - pewnie dlatego
            wiekszosc moich prac jest postarzana, utrzymana w ciemnych barwach i w ogole
            wygladaja jak ze strychu wykopanesmile))))
            • loriaan Re: W co pakować? 22.09.05, 22:27
              toxi na allegro mozna trafic, tylko trzeba pilnowac. ostatnio kupiłam cudo za
              17 zł jak je "zbeszczeszcze" decouapgem heh to pokaze w galeriismile naprawde są
              swietne okazje tylko trzeba obserwowac przyczajac sie i nei pchac w aukcje
              gdzie ostro podbijająsmile ( potem sprawdziłam w sklepie netowym ile cos takiego
              kosztuje i mi szczena opadła 99 złsmile))
              • toxicloki lorka, no!:> 22.09.05, 23:43
                nie dosc ze farciara, to jeszcze chwalipietatongue_outP
                kurka, ja cos pecha mam... chco teraz mam jedno "cudo" na oku i zyje nadzieja,
                ze nikt nie podbijewink))
                z niecierpliwoscia czekam na te foty!
                • morenne ;) 23.09.05, 18:46
                  hej dziewczyny!nie wiem co was konkretnie interesuje ze staroci. U mnie raz w
                  miesiacu odbywa sie wiekszy pchli targ ale tu normalnie mozna dostac roznosci!!
                  numizmatyki po bajonskich cenach ale tez i wiele wiele poniemieckich
                  rzeczywink,mozna wyszukac cudenka!! drewniane komody recznie malowane z widoczna
                  sysa czasu wink stoliki a z miejszych rzeczy co tylko dusza zapragnie od
                  wieszaczkow po guziczkiwink. Dodam, że 3 razy w tyg jest normalny targ(nieco
                  mniejszy) i tez jest tzw szrot. W okolicznych wioskach otwieraja gospodarze
                  swoje stodoly i wyprzedaja roznosci ale tez i sprowadzaja ciekawe rzeczy z
                  wystawek niemieckich i holenderskich. Ja mam juz upatrzona mała szafeczke
                  rustykalna za 25 zł!!!!!! dacie wiare!!! ogolnie zbieram mosiezne rzeczy
                  pamietajace czasy IIIRzeszy.
                  Uwielbiam takie szperanie, i tak sobie pomyslałam, mozecie mi napisac co
                  ewentualnie szukacie i zobacze jakie sa szanse na kupno tej rzeczy. Niestety
                  czasem dłuuuugggoooo trzeba sie nachodzic aby trafic na wlasciwa rzecz. Dajcie
                  znac na prv.
                  Pozdrowionka Joanna
                  • toxicloki Re: ;) 24.09.05, 10:34
                    mi to ciezko cos powiedziec bo ja lubie WSZYSTKO!smile) po prostu musi mi cos w oko
                    wpasc -czy to bedzie zaśniedziala lyzka, czy skrzynia posagowa czy malutkie
                    lustrko to juz tylko kwestia dniasmile))
                    ale bardzo dziekuje za oferte -kochana jestessmile))
                    • lusciniola Re: ;) 16.11.13, 12:32
                      Ja mam wieszak do kuchni na ręczniki stary. Ja go nie będę odnawiać ani wieszać(plany się zmieniły) chętnie odstąpię
    • doraro88 Re: W co pakować? 26.12.17, 02:11
      Ja na Twoim miejscu skontaktowałabym się z firmą produkującą opakowania opakowania24.eu/ i spytałabym jaki rodzaj opakowania proponują na takie produkty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka