haunia 08.08.06, 15:12 Witam chcialabym dla przyjaciol zrobic z masy solnej cos na pamiatke otrzymania magistra. I potzrebuje jakiejs inspiracji. Macie jakies sugestie co by mozna zrobic? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ameliaa5 Re: masa solna - inspiracje 11.08.06, 23:53 Witaj, możesz zrobić aniołka, ale to jest standard. Ostatnio zetknęłam się z piękną biżuterią zrobioną w stylu decoupage. Jest to medalion w formie koła, łezki lub elipsy, wykonany z masy solnej, ozdobiony motywami w stylu decoupage, z dziurką. Przez dziurkę przewleczona jest tasiemka, aksamitka lub atłasowa wstążka, którą się wiąże na szyi. Bardzo proste, a naprawdę oryginalne, tym bardziej, że motyw możesz wybrać dowolny. Jak Cię to zainteresuje mogę podesłać zdjęcie. Jest to jednak bardziej odpowiednie dla dziewczyny, z facetem będzie gorzej. Reńka www.galeriasztuki.sklep.pl Odpowiedz Link
magdan_23 Re: masa solna - inspiracje 12.08.06, 19:10 A ja proponuję jakieś figurki (jakie to zależy od ciebie). Na głowie obowiązkowo muszą mieć taką czapkę (nie pamiętam jak się nazywa), z kwadratem na górze. Mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi. W rączce mogą trzymać, albo kawałek papieru, albo dyplom z masy solnej. Obowiązkowo napis "Magister" - na dyplomie bądź na czapce, jeśli nie ma dyplomy w łapce. Mam nadzieję, że pomysł się spodoba Bardzo chętnie obejżę rezultat Pozdrawiam Odpowiedz Link