Dodaj do ulubionych

dziewczyny pomóżcie

16.11.06, 11:13
Czytam i czytam Wasze wskazówki, jestem bardzo zainteresowana decoupage,
ponieważ pracuję w szkole i chcę z dzieciakami zrobić świąteczny kiermasz
ozdób, a zyski przeznaczyć na paczki świąteczne dla dzieciaków, uczę języka
polskiego, ale do prac plastycznych zawsze mnie "ciągnęło", proszę napiszcie
jak zrobić bombki, gdzie zamawiacie, może gdzieć opisane jest dokładnie na
forum, jak do tego podejść, myślę o świecach,karki robiliśmy w zeszłym roku,
co to za gazeta WENA?Czy tam są jakieś fajne pomysły, dzięki kochane za
wskazówki. A ja dla domu zrobię sobie doniczuszki na pierwszy raz. Paula
Obserwuj wątek
    • kuferart Re: dziewczyny pomóżcie 16.11.06, 12:16
      Mysle, ze najlatwiej byloby Wam pracowac na przedmiotach drewnianych, podaje
      link, gdzie mozna kupic bombki i dzwoneczki
      tokmir.prv.pl/
      łatwe i efektowne sa tez bombki plastikowe 2 czesciowe,do nabycia w sklepach z
      artykulami do decu- tu zamiast farb mozna uzyc papieru ryzowego jako tla- klei
      sie go dziecinnie latwo, a efekt naprawde fajny.
      Do ozdob beda potrzebne farby akrylowe(lub ow papier ryzowy), klej do decu(ew.
      wikol), serwetki, lakier, najlepiej dla dzieci akrylowy - połysk.
      Co do techniki- na forum jest juz wszystko na ten temat, poczytaj, a w razie
      niejasnosci- pytaj.
      • pola301 Re: dziewczyny pomóżcie 16.11.06, 12:50
        Dzięki!!!!Już się nie mogę doczekać weekendu, zakupię materiały, mam jeszcze
        pytanie, czy tzw. Medium do świec kupię tylko w intern, czy może w normalnym
        sklepie tzn. np. LEROY, czy z artykułami do decu np. na Wilczej w Warszawie. Na
        przesyłkę z intern musiałabym długo czekać. Pozdrawiam, jestem wdzięczma za
        odpowiedź. Ach, pomóż jeszcze gdzie zamówić rafię, bo chciałabym to ładnie dla
        Rodziców pakować, myślałam też o kupnie takiej cieniutkiej folii, w taką pakują
        np. w Sephorze. DZIĘKI
        • kuferart Re: dziewczyny pomóżcie 16.11.06, 12:59
          Medium do swiec w marketach nie widzialam, szukaj w sklepach , gdzie maja
          artykuly do decu czy plastyczne ewentualnie,folie kupisz w papierniczym, a
          rafie - nie umiem Ci doradzic, bo nie jestem z Wawy, we Wrocku mozn aja nabyc
          na giełdzie kwiatowej, chyba w OBi tez widzialam.
      • kasia.z Re: dziewczyny pomóżcie 16.11.06, 14:50
        Fajnea pomysły na ozdoby z papieru (z wykrojami) są w gazetach Hobby i hobby
        extra. Decu na okrągłych przedmiotach nie jest takie łatwe i nie wiem czy dzieci
        sobie poradzą.
        Kasia
    • mamoon1 Re: dziewczyny pomóżcie 16.11.06, 12:18
      Wena - dwumiesięcznik, teraz z ozdobami świątecznymi
      • pola301 Re: dziewczyny pomóżcie 16.11.06, 12:55
        Dzięki, siedzę na zwolnieniu, Mąż szukał w warszawie tej gazety, ale
        w "normalnych" kioskach nie było, muszę się udać do Empiku. Pozdrawiam!!!
        • magicznaoctava Re: dziewczyny pomóżcie 16.11.06, 13:50
          Tak gazeta ta jest w większych EMPiKach. Na pewno ją widziałam w Warszawie w
          Arkadii, Blue City, na Marszałkowskiej
        • athropos Re: dziewczyny pomóżcie 16.11.06, 13:52
          Wene dostaniesz w Pasji w Blue City. Ale jest tam z reguly malo o decoupage,
          najwyzej dwie-trzy strony, wiec wg mnie nie warto, tym bardziej, ze to
          cieniutkie pisemko, a cena jak za gruby tom.

Rafie i folie dostaniesz na gieldzie kwiatowej na Bakalarskiej.
          • mamoon1 Re: dziewczyny pomóżcie 16.11.06, 13:56
            Bo Wena to pismo o różnych technikach, a nie o decou. Na kiermasz znajdziesz tam
            wiele pomysłów. akurat decou dla dzieci nie jest najłatwiejsza techniką smile
            • athropos Re: dziewczyny pomóżcie 16.11.06, 15:09
              > akurat decou dla dzieci nie jest najłatwiejsza techniką smile

To zależy, co akurat się robi. Majka z Artizany robiła latem świetne warsztaty
              dla małych dzieciaków - od 5 lat wzwyż. Dzieci robiły obrazki z misiami. Motywy
              łatwe do wycięcia, przyklejane na sztywnym brystolu, do tego ozdabianie ramki
              konturówką i wszelkimi błyskotkami. Uważam, że dla dzieci to jest świetny
              pomysł. Bombki rzeczywiście są za trudne.
    • yoanna4 Re: dziewczyny pomóżcie 16.11.06, 15:33
      smileTak sobie myślę,że tradycyjne bombki mogą być raczej za trudne dla
      maluchówsmileAle fajnie by wyglądały płaskie przedmioty -zawieszki (też do kupienia
      na allegro)drewniane,albo jeżeli dysponujecie za małym funduszem klasowym wyciąć
      ze zwykłej sklejki lub bardzo twardej tektury najprostsze kształty -można do
      tego zatrudnić jakiegoś tatusia klasowego-bardzo chętnie sklejkę też np.przytną
      w kazdej Castoramie-a otworki mażna wywiercić w domu -tatusiowie pewnie nie
      odmówiąsmile)
      powodzeniasmile)
      • pola301 Re: dziewczyny pomóżcie 16.11.06, 18:27
        Kochane dziewczyny, będę to robiła z moimi wychowankami, czyli I gimnazjum,
        zdolne plastycznie, myślałam o dzwoneczkach z małych glinianych doniczek, ale
        oczywiście nie sprawdzała, jeszcze w markech budowlanych, czy takie nieduże są.
        Pozdrawiam Was, dzięi za podpowiedzi. Świece, zwonczki, obrazki, bombek w takim
        razie robić nie będę, najpierw sama muszę poznać tajniki tej sztuki. Paula
        • lisica_lesna Re: dziewczyny pomóżcie 17.11.06, 11:32
          W tamtym roku na forum fotograficznym były makaronowe aniołki świąteczne, może
          coś takiego się Wam spodoba?
          fotoforum.gazeta.pl/72,2,1111,33594368,33594368.html?f=1111&w=33594368&a=33594368
        • akalinka Re: dziewczyny pomóżcie 17.11.06, 12:48
          Maleńkie gliniane doniczki możesz kupić na giełdzie kwiatowej na Bakalarskiej.
          Jest tam naprawdę duży wybór.
          Powodzenia smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka