Dodaj do ulubionych

Decoupage na scianie

10.01.07, 20:33
Zadano mi wlasnie pytanie czy jest mozliwe. Wydaje mi sie ze tak, choc sama
nie probowalam. Czy ktos z was ma jakies doswiadczenie w tej kwestii, a moze
jakies linki. Z gory dziekuje

Pora na zmiane sygnaturki
Obserwuj wątek
    • tijgertje Re: Decoupage na scianie 11.01.07, 01:06
      Grazynko, na pewno jest mozliwe, bo pamietam watek ze zdjeciami bluszcza na
      scianie, tylko nie wiem, kto czyj. Sprobuje rzucic okiem w wyszukiwarce, jak
      znajde do ci podrzuce linka.
      • mrouh Re: Decoupage na scianie 11.01.07, 18:33
        W zeszłym roku w wakacje robiłam dekupaż na ścianie u moich rodziców, w pokoju
        gościnno-dziecinnym, przeznaczonym dla wnuczkówsmile Całkiem fajnie wyszło, jedyny
        problem to była wielkość malowidła i brak w prawy w malowaniu takich rzeczysmile
        Robiłam z 3 serwetkami, taka bajkowa- myszki nad morzem, z żaglowcem i z mewami.
        Postępowałam tak, jak przy dekupażu na drewnie, czyli serwetka, klej i lakier na
        to. Nie robiłam żadnym spękań, bo nie pasowały. Nie wiem, jak by to się
        sprawowało na dłuższą metę, bo zostało zrobione w celu ukrycia niezbyt już
        świeżo wyglądającej białej ściany, z założeniem, że za pół roku remont. Remont
        się skończył i po moim malowidle nie ma już śladusmile Ale wyglądało ok, gładko,
        nie odłaziło przez pół roku, mimo wilgoci w tym pokoju. Co więcej, można było
        zetrzeć ewentualnie ślady dziecięcych brudnych łapek wilgotną ściereczką. To
        tyle moich doświadczeńsmile
        • moni-qa Re: Decoupage na scianie 12.01.07, 18:01

Robilam decu na scianie z serwetek. wychodzi tak samo jak na drewnianej
          powierzchni. Moja sciana byla gladka- gladz + farba do scian- efekt super
          • annqaa Re: Decoupage na scianie 12.01.07, 18:04
            mozesz pokazac zdjecie?
            pozdrawiam
          • moni-qa Re: Decoupage na scianie 12.01.07, 18:05

fotoforum.gazeta.pl/5,2,moni-qa.html

te maczki sa na scianie
            • jolaxyz Re: Decoupage na scianie 23.01.07, 13:58
              SUPER!! chyba spróbuje z Kubusiem Puchatkiem
    • agusko Re: Decoupage na scianie 15.01.07, 12:33
      a co z lakierem na motyw, wokół czy cała ściana?
      Pozdrawiam Aga
      • moni-qa Re: Decoupage na scianie 11.02.07, 14:36

• annqaa Re: Decoupage na scianie 13.02.07, 13:12
          ladne makismilerozumiem ze klej do decu dawalas dokladnie pod potyw, aby nie wyszedl na sciane. czy przyklejalas czyms innym.to jest serwetka czy papier?
          pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka