Dodaj do ulubionych

polecamy usługi

14.03.06, 15:39
może załozymy nowy wątek bedziemy polecały różnego rodzaju usługi,np.
fryzjer, kosmetyczka, cukiernia, lokal do wynajencia

Ja zaczne szukam dobrego fryzjera (oczywiście taniego) może polecicie mi
jakiegos?

pozdr.
Lucyna
Obserwuj wątek
    • mama_idalki Fryzjer 14.03.06, 16:03
      Ostatnio byłam u fryzjerki z numerem Olivi i pokazałam jej zdjęcie jak chcę
      wyglądać i ostrzygła mnie identycznie (efekt strasznie mi się podoba:)). Obie
      fryzjerki zresztą świetnie strzygą i są bardzo miłe. Ścinałam z moich dość
      długich włosów (zresztą widziałaś) do takich króciótkich, trochę je ułożyła i
      wzięła 10zł (oczywiście bez mycia). Salon jest na Konopnickiej- pomiędzy
      blokami, taki maly budynek. Pozdrawiam!
      • hania.robus Re: Fryzjer 14.03.06, 23:49
        Poprosze o dokładniejsze namiary, bo np. przy wieżowcach na Konopnickiej też
        jest fryzjer, wiec moze ten? Pytam, bo wybieram sie do fryzjera i wybrac się nie
        mogę, a tak bedzie łatwiej, bo wiem juz , ze jest dobry ten którego polecasz,
        więc jeszce tylko muszę wiedzieć gdzie dokładnie :) Pozdrawiam.
        • mama_idalki Re: Fryzjer 15.03.06, 00:36
          To jest własnie przy wieżowcach (dokładnego adresu niestety nie znam:( ), taki
          mały budynek, koło małego placu zabaw. W tym samym budynku jest chyba
          kosmetyczka (nie jestem pewna czy nadal jest, ale kiedyś była). Nie wiem czy coś
          ci się rozjaśniło :) Jutro będę chyba tam w okolicy to sprawdzę dokładny adres :)
          • hania.robus Re: Fryzjer 15.03.06, 09:20
            Dziękuję, czyli jest to ten budynek o którym myślała. Pozdrawiam :)
      • mia80 Re: Fryzjer - do mamy_idalki 15.03.06, 10:11
        I nawet nie przyszłaś do mnie się pokazać???
        • mama_idalki Re: Fryzjer - do mamy_idalki 15.03.06, 10:25
          A zapraszałaś? :P
    • luca28 kosmetyczka 15.03.06, 14:46
      chciałabym polecić p. Anete z slaony na Dworcowej (pasaż przy ul. Warmińskiego
      wejście tez jest od ul. Zduny). Byłam u niej co prawda tylko dwa razy tuż przed
      slubem (kilka lat już mineło) ale wróciłam bardzo zadowolona.

pozdr.
    • sylaba_01 Re: polecamy usługi 16.03.06, 11:22
      Ale ten fryzjer to między Konopnickiej a Lwowską, tam gdzie paznokcie można zrobić?
      • mama_idalki Re: polecamy usługi 16.03.06, 20:10
        Dokładnie tam :)
        • sylaba_01 Re: polecamy usługi 18.03.06, 14:15
          To widzę go z okna sypialni i kuchni. No proszę, rzut beretem a jeszcze tam nie byłam:). Ile płaciłaś?
          • mama_idalki Re: polecamy usługi 18.03.06, 16:02
            Za ścięcie z dość długich na b.krótkie 10zł. Nie wiem czy to było z
            modelowaniem, bo niby na cenniku jest, że strzyżenie+modelowanie=30zł, ale
            układała mi na piankę.. Nie zn am się na tych terminach fryzjerskich niestety :)
    • sylaba_01 Re: polecamy usługi 16.03.06, 11:23
      A jeśli któraś z Was chce, mogę dać namiary na fryzjerkę, która przychodzi do domu. Robi mi pasemka i ścina, jest ok.
      • hania.robus Re: polecamy usługi 16.03.06, 12:02
        Ja poproszę, bo zbieram sie od miesiaca do fryzjera i dojść nie mogę, a jak
        dochodze to ktoś siedzi. A mozesz mi powie4dzieć tez ile płacisz ? Pozdrawiam.
        • sylaba_01 Re: polecamy usługi 16.03.06, 19:56
          Za pasemka dwukolorowe płacę 50 zł. Numer przesyłam na priv :)
          • keitii1 Re: polecamy usługi 16.03.06, 21:04
            A czy ta pani pracuje też w jakimś zakładzie czy tylko tak sobie dorabia tzn.
            mam namyśli czy przed południem można iśc do niej np. do zakładu czy aktualnie
            wogóle nie pracuje i można się z nią umówić w domu i do południa i po południu.
            Poproszę o namiary?
            • sylaba_01 Re: polecamy usługi 18.03.06, 14:18
              W grudniu, kiedy widziałyśmy się ostatnio, nie pracowała, nie wiem, jak jest teraz. My umawiałyśmy się na przedpołudnia, przychodziła do mnie do domu, też mieszka na Szwederowie. Numer przesyłam na priv
          • jenny_xx_ Re: polecamy usługi 15.10.06, 09:37
            oj zaraz sie okaze, ze mamy te sama fryzjerke przychodzaca:) czyzby chodzilo o
            Sylwie?:)) zwlaszcza, ze lokalizacja sie zgadza:)))
    • jusiadyk ktos do regulacji anteny satelitarnej? 16.03.06, 20:46
      Ja bym potrzebowała namiar na kogos kto dobrze i kulturalnie reguluje anteny
      stelitarne. Czasem musimy korzystać z takich usług. Pierwszy Pan skasował 50 zł
      i po tygodniu znów było źle i juz był nieuchwytny. Drugi Pan zrobił lepiej, tez
      skasował 50 zł a jak wyszedł to mi opiekunka powiedziała, że na nią krzyczał
      używając słów na k... bo mnie jeszcze nie było, żeby mu zapłacić. Dodam, że
      umawiałam się z nim na po 17-tej i przyjechałam do domu 17.10. Jak znacie kogoś
      ok to polećcie.
    • sylaba_01 kubek ze zdjęciem? 20.03.06, 12:11
      Chcę zrobić M prezent na urodziny i pomyślałam o kubku ze zdjęciem Hubiego. Może wiecie komu mogę to zlecić?
      • jusiadyk Re: kubek ze zdjęciem? 20.03.06, 16:04
        Jest kilka firm np KRD na rondzie Jagiellonów, na przeciwko Pałacu Młodzieży.
        Albo www.fiberya.pl, można odebrać osobiście na Fordońskiej w okolicach stacji
        Jet
    • jusiadyk Re: polecamy usługi 26.03.06, 15:37
      Czy któraś z Was wie gdzie w Bydzi za przyzwoite pieniążki mogłabym zrobić
      łóżko? Chodzi o jakiegoś stolarza bo to ma być kopia łóżka ze zdjęcia.
    • jusiadyk Re: polecamy usługi 30.03.06, 22:45
      Jeżeli któras z Was poszukuje opiekunki dorywczej to mam ofertę od dziewczyny,
      która napisała mi tak: "Witam, dziekuje za odpowiedz. Mieszkam na Wzgorzu
      Wolnosci, tak niestety z powodu studiow moge sie podjac tylko dorywczej pracy.
      Chociaz wiem ze wielu rodzicom tez jest ona bardzo potrzebna- i z powodu
      mozliwosci zalatwienia potrzebnych spraw, zakupow, a takze mozliwosci spedzenia
      czasu we dwoje. Takze bylabym wdzieczna jesli skontaktowala by mnie Pani z
      poszukujacymi opiekunek rodzicami, na pewno sie na mnie i Pani i rodzice nie
      zawiedziecie. Pozdrawiam i z gory dziekuje" meil do dziewczyny to:
      oreczka2@wp.pl Dodam, że nic więcej o dziewczynie nie wiem więc ryzyk-fizyk i
      prosze mnie do odpowiedzialności nie pociągać ale ja tak znalazłam dorywczą
      opiekunke i jest ok.
    • jusiadyk naklejki np w ramach "tapety" na ścianie 18.04.06, 17:04
      Polecam usługi firmy reklamowej Nalepa (www.nalepa.pl), która robi np ze zdjęć,
      rysunków naklejki, które można nakleić np naścianę w pokoju dziecięcym. Różne
      takie pszczółki, żabki, transformersy itp. O ile się nie mylę za arkusz metr na
      metr płaciłam 40zł ale nie jestem pewna i to było jakiś czas temu.
    • jusiadyk rehabilitacja i zabiegi dla...mlodych mam 22.04.06, 00:14
      Czy wiedziałyście, że w Bydzi jest takie coś jak centrum odnowy Wasilewscy
      gdzie między innymi sa zabiegi dla młodych mam? Rzecz warta zainteresowania.
      Wklejam adres www.cmwasilewscy.bydgoszcz.pl/strony/fizjoterapia.htm#
      • mama_idalki Re: rehabilitacja i zabiegi dla...mlodych mam 22.04.06, 00:56
        Natalia opowiadała chyba o tym właśnie centrum na spotkaniu. Mówiła, że bardzo
        fajna babka to prowadzi a i ceny są sympatyczne- ale więcej zapewne ona sama
        może napisać :)
        • agnieszka196 Re: rehabilitacja i zabiegi dla...mlodych mam 22.04.06, 12:15
          To córka (albo jaka inna krewna) Wasilewskiego-ginekologa, bo u niego w
          poczekalni się mocno reklamuje na ścianach.
    • jusiadyk szkoła angielskiego FELBERG 01.05.06, 14:40
      Jeżeli chcecie się uczyć angielskiego a wśród wielu szkół nie wiecie którą
      wybrać podpowiadam by rozważyć Felberg. Mieszczą się na Gdańskiej w tej
      kamienicy gdzie sklep z obrazami i różnymi "ładnościami" (blisko krzyżówki ze
      Śniadeckich). Ja korzystam z ich usług drugi rok i jestem zadowolona bo: 1) nie
      sa najdrożsi w mieście a nauczycieli mają dobrych (zwłaszcza niektórych) 2) sa
      bardzo elastycznie jeśli chodzi o potrzeby ucznia (jak zaczynałam to byłam w
      ciąży i od razu się dogadaliśmy, że nie będę chodzić przez jakiś czas i za to
      nie zapłacę. Teraz mam u nich kurs opłacany przez firmę i też bez problemu
      można się dogadać jeśli chodzi o wszystkie zmiany terminów, zasad etc.)
      • luca28 Re: szkoła angielskiego FELBERG 02.05.06, 08:23
        ja tam chodziłam pięć la temu nie byłam z nicha zadowolona ale może os tej pory
        sie zmienili kto wie
    • sylaba_01 Puzzle 02.05.06, 19:24
      Gdzie kupię? Piankowe, najlepiej literki lub cyferki? Jakieś sklepy z zabawkami w ogóle w Bydgoszczy są? Jakoś nie kojarzę...
      • puzzle_piankowe Re: Puzzle 13.05.15, 20:43
        Dobre, bezpieczne dla dzieci puzzle piankowe kupisz tutaj: PuzzlePiankowe.com
    • jusiadyk stolarza taniego, dobrego potrzebuję 21.07.06, 10:59
      jak w tytule. Potrzebuję zrobić mebel na zamówienie i potrzebuję do tego w
      Bydzi dobrego taniego stolarza. Wydaje mi się, że któraś z Was pisała o takich
      co robi meble na podstawie inspiracji z Ikei ale nie moge odnaleźć tego wpisu.
      Możecie mi kogoś polecić? To chodzi o dość prosty mebelek tylko nietypowy
      wymiar.
      • loola74 Re: stolarza taniego, dobrego potrzebuję 21.07.06, 13:05
        ja kiedys zamowilam dwie komodki dokladnie wedlug swych wlasnych wymiarow i
        rysunku w sklepie na Dwernickiego (byly tam meble sosnowe, nie wiem czy jest
        tam jeszcze ten sklep). kolor wybieralam z ich probnika kolorow. czy to bylo
        tanio? za obie szafki zaplacilam 1000 zl, w sumie za takie niepozorne mebelki.
    • jusiadyk nauka języków 21.07.06, 11:02
      Kiedyś polecałam tu Felberg a to dlatego, że uczyli tam 2 świetli lektorzy.
      Teraz Ci lektorzy odeszli i zakladają własną szkołę, która się będzie mieścić
      na Kossaka. Roczny kurs ma wstępnie kosztować ok 1450-1550 zł ze wszystkimi
      podręcznikami. Chłopacy uczą naprawdę bardzo dobrze. Obaj są anglistami ale w
      ofercie ich szkoły będzie 6 języków. Przy okazji oni polecają przedszkole
      działające na Kossaka w tym samym budynku gdzie ma być ich szkoła. Mówią, że
      rewelacyjne a sprawdzone na dziecku jednego z nich.
      • luca28 Re: nauka języków 21.07.06, 11:30
        to przedszkole to chyba pójde obejrzeć jest dość blisko mnie a skoro polecane
        to warto sie zainteresować
      • agnieszka196 Re: nauka języków 21.07.06, 13:03
        Hej, a możesz powiedzieć co to za jedni? Ja też chodziłam do Felberga ale wieki
        temu i uczył mnie super gość, ale za nic nie pamiętam jego nazwiska, a chętnie
        bym go namierzyła. Przed nim miałam z Tomkiem jakimśtam a potem właśnie z tym
        gościem, którego poszukuję, bo chętnie bym się prywatnie jeszcze podszkoliła.
        • jusiadyk Re: nauka języków 21.07.06, 17:32
          Obaj mają na imię Rafał i mają 30 i 32 lata. więcej szczegółów na razie nie
          zdradzę bo nie wiem czy sobie życzą.
          • natalya20 Re: nauka języków 21.07.06, 19:18
            jak bedzie 6 jezykow to moze holenderski tez bedzie?? w bydg tylko w jednym
            miejscu widzialam ze ucza ale jak poszlam na rozmowe to mnie odstraszyli
            brakiem profesjonalizmu nie umieli mi powiedziec jak bede wygladaly zajecia,
            przychodze kiedy chce...jakos mnie nie skusili..a i cena byla ogromna, nie
            pamietam ile ale w holandii za kurs raz w tyg za chyba 3 godziny przez
            10miesiecy placilam 150 euro
            • jusiadyk Re: nauka języków 21.07.06, 23:33
              nie ma holenderskiego niestety, z takich bardziej abstrakcyjnych to jest tylko
              szwedzki.
      • andzina Re: nauka języków 21.07.06, 19:51
        A ja z takim zapytaniem: chciałabym kontynuowac naukę niemieckiego, ale nie
        mogę zapisac się do żadnej szkoły (pracuję na zmiany a w weekendy mam studium)
        i chciałam zapytac czy któraś z Was może polecic jakiegoś studenta 1 - 2 -go
        roku (coby za drogo nie kasował), który mógłby np. raz na dwa tygodnie spotkac
        się ze mną, zadac jakieś cwiczenia, polecic jakieś książki do nauki, sprawdzac
        postępy - takie korepetycje, tylko w luźniejszym klimacie. ja chodziłam w
        zeszłym roku na kurs podstawowy, ale już dawno nic z tym nie robiłam.
        Musiałabym sobie przypomniec. od razu mówię, że kasy za dużo nie mam więc nie
        mogę sobie pozwolic na nauczyciela z prawdziwego zdażenia, a studenci lubią
        sobie dorobic choc parę groszy. dajcie znac jak znacie kogos.
    • jusiadyk Re: polecamy usługi 28.07.06, 10:27
      Mam już wszystkie namiary na tą szkołę: szkoła języków obcych PRIDE przy ul.
      Kossaka 72, tel. 501-741-792. Zaczynają działalność od 16 sierpnia w godzinach
      od 12 do 18. Natalya - pytałam ich o holenderski i mówili, że da się załatwić i
      żebyś się z nimi skontaktowała po tym 16 sierpnia bo muszą wiedzieć na jaki
      poziom szukasz.
      • natalya20 Re: polecamy usługi 28.07.06, 10:56
        to by bylo swietnie!!! na pewno sie skontaktuje
        • natalya20 Re: polecamy usługi 12.10.06, 17:07
          ja polecam uslugi mojej ulubionej kosmetyczki kasi, ma maly i przytulny gabinet
          na obroncow bydgoszczy, uzywa glownie profesjonalnych kosmetykow erisa, ale
          rownierz inne swietne kosmetyki(mnie zaskoczyl krem ktory leczy tez wrzody i
          mozna go jesc) zawsze dokladnie mowi co robi i jakie co ma dzialanie. ja bylam
          teraz na algach i placilam 60zl. w przyszlym tyg ide na oczyszczanie twarzy to
          napisze ile kosztowalo. jej nr to: 507014700
          • ksantypa77 Polecamy usługi - fryzjer 16.10.06, 08:48
            Karpacka 31a - Olga, moja fryzjerka. Po ok. roku nieobecności wróciła. Polecam.
            Super człowiek i fryzjerka nie z tej ziemi! Zabawna, konkretna, rzeczowa.
    • jusiadyk Re: polecamy usługi 30.12.06, 15:39
      Donoszę, że gabinet rehabilitacyjny czy też masażowy czy jak zwał tak zwał
      córki Wasilewskiego , który zareklamowała Natalia a ja też z niego korzystałam
      przenosi się na Kościuszki 15.
    • jusiadyk kosmetyki 06.04.07, 11:10
      To nie usługa ale dobry pomysł na prezent. W nowym Carrefur Glinki jest duuuże
      stoisko Inglota na którym można skompletować sobie albo komus paletę kolorów.
      Są takie jakby pudełka po 50 zł i się wybiera jakie tam się chce mieć kolory
      cieni, różów i pudrów.
    • mradwanska gdzie dobra kosmetyczka 21.04.07, 11:30
      dziewczyny, a gdzie chodzicie do kosmetyczki, chodzi mi o profesjonalną opiekę,
      nie tylko paznokcie i oczyszczanie :), mozecie mi kogos podpowiedzieć?
    • ilka80 Re: polecamy usługi 26.04.07, 00:52
      chciałabym dowiedzieć się o którego fryzjera chodzi na karpackiej bo są tam dwa salony.Mieszkam na karpackiej39c i szukam dobrego fryzjera dla mojego synusia bo będzie to jego pierwsza wizyta.Mam na imie ilona i do tej pory tylko podczytywałam forum.
      • natalya20 Re: polecamy usługi 26.04.07, 16:35
        jezeli chodzi o fryzjera to polecam uslugi mojej kolezanki. jest na
        macierzynskim i dojezdza do klijentek. uzywa dobrych kosmetykow do farbowania.
        za baleyage(jak to sie pisze??) i obciecie bierze chyba 50zl mysle ze to nie
        duzo w porownaniu z fryzjerem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka