luca28 14.03.06, 15:39 może załozymy nowy wątek bedziemy polecały różnego rodzaju usługi,np. fryzjer, kosmetyczka, cukiernia, lokal do wynajencia Ja zaczne szukam dobrego fryzjera (oczywiście taniego) może polecicie mi jakiegos? pozdr. Lucyna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_idalki Fryzjer 14.03.06, 16:03 Ostatnio byłam u fryzjerki z numerem Olivi i pokazałam jej zdjęcie jak chcę wyglądać i ostrzygła mnie identycznie (efekt strasznie mi się podoba:)). Obie fryzjerki zresztą świetnie strzygą i są bardzo miłe. Ścinałam z moich dość długich włosów (zresztą widziałaś) do takich króciótkich, trochę je ułożyła i wzięła 10zł (oczywiście bez mycia). Salon jest na Konopnickiej- pomiędzy blokami, taki maly budynek. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
hania.robus Re: Fryzjer 14.03.06, 23:49 Poprosze o dokładniejsze namiary, bo np. przy wieżowcach na Konopnickiej też jest fryzjer, wiec moze ten? Pytam, bo wybieram sie do fryzjera i wybrac się nie mogę, a tak bedzie łatwiej, bo wiem juz , ze jest dobry ten którego polecasz, więc jeszce tylko muszę wiedzieć gdzie dokładnie :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_idalki Re: Fryzjer 15.03.06, 00:36 To jest własnie przy wieżowcach (dokładnego adresu niestety nie znam:( ), taki mały budynek, koło małego placu zabaw. W tym samym budynku jest chyba kosmetyczka (nie jestem pewna czy nadal jest, ale kiedyś była). Nie wiem czy coś ci się rozjaśniło :) Jutro będę chyba tam w okolicy to sprawdzę dokładny adres :) Odpowiedz Link Zgłoś
hania.robus Re: Fryzjer 15.03.06, 09:20 Dziękuję, czyli jest to ten budynek o którym myślała. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
mia80 Re: Fryzjer - do mamy_idalki 15.03.06, 10:11 I nawet nie przyszłaś do mnie się pokazać??? Odpowiedz Link Zgłoś
luca28 kosmetyczka 15.03.06, 14:46 chciałabym polecić p. Anete z slaony na Dworcowej (pasaż przy ul. Warmińskiego wejście tez jest od ul. Zduny). Byłam u niej co prawda tylko dwa razy tuż przed slubem (kilka lat już mineło) ale wróciłam bardzo zadowolona. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
sylaba_01 Re: polecamy usługi 16.03.06, 11:22 Ale ten fryzjer to między Konopnickiej a Lwowską, tam gdzie paznokcie można zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
sylaba_01 Re: polecamy usługi 18.03.06, 14:15 To widzę go z okna sypialni i kuchni. No proszę, rzut beretem a jeszcze tam nie byłam:). Ile płaciłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
mama_idalki Re: polecamy usługi 18.03.06, 16:02 Za ścięcie z dość długich na b.krótkie 10zł. Nie wiem czy to było z modelowaniem, bo niby na cenniku jest, że strzyżenie+modelowanie=30zł, ale układała mi na piankę.. Nie zn am się na tych terminach fryzjerskich niestety :) Odpowiedz Link Zgłoś
sylaba_01 Re: polecamy usługi 16.03.06, 11:23 A jeśli któraś z Was chce, mogę dać namiary na fryzjerkę, która przychodzi do domu. Robi mi pasemka i ścina, jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
hania.robus Re: polecamy usługi 16.03.06, 12:02 Ja poproszę, bo zbieram sie od miesiaca do fryzjera i dojść nie mogę, a jak dochodze to ktoś siedzi. A mozesz mi powie4dzieć tez ile płacisz ? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sylaba_01 Re: polecamy usługi 16.03.06, 19:56 Za pasemka dwukolorowe płacę 50 zł. Numer przesyłam na priv :) Odpowiedz Link Zgłoś
keitii1 Re: polecamy usługi 16.03.06, 21:04 A czy ta pani pracuje też w jakimś zakładzie czy tylko tak sobie dorabia tzn. mam namyśli czy przed południem można iśc do niej np. do zakładu czy aktualnie wogóle nie pracuje i można się z nią umówić w domu i do południa i po południu. Poproszę o namiary? Odpowiedz Link Zgłoś
sylaba_01 Re: polecamy usługi 18.03.06, 14:18 W grudniu, kiedy widziałyśmy się ostatnio, nie pracowała, nie wiem, jak jest teraz. My umawiałyśmy się na przedpołudnia, przychodziła do mnie do domu, też mieszka na Szwederowie. Numer przesyłam na priv Odpowiedz Link Zgłoś
jenny_xx_ Re: polecamy usługi 15.10.06, 09:37 oj zaraz sie okaze, ze mamy te sama fryzjerke przychodzaca:) czyzby chodzilo o Sylwie?:)) zwlaszcza, ze lokalizacja sie zgadza:))) Odpowiedz Link Zgłoś
jusiadyk ktos do regulacji anteny satelitarnej? 16.03.06, 20:46 Ja bym potrzebowała namiar na kogos kto dobrze i kulturalnie reguluje anteny stelitarne. Czasem musimy korzystać z takich usług. Pierwszy Pan skasował 50 zł i po tygodniu znów było źle i juz był nieuchwytny. Drugi Pan zrobił lepiej, tez skasował 50 zł a jak wyszedł to mi opiekunka powiedziała, że na nią krzyczał używając słów na k... bo mnie jeszcze nie było, żeby mu zapłacić. Dodam, że umawiałam się z nim na po 17-tej i przyjechałam do domu 17.10. Jak znacie kogoś ok to polećcie. Odpowiedz Link Zgłoś
sylaba_01 kubek ze zdjęciem? 20.03.06, 12:11 Chcę zrobić M prezent na urodziny i pomyślałam o kubku ze zdjęciem Hubiego. Może wiecie komu mogę to zlecić? Odpowiedz Link Zgłoś
jusiadyk Re: kubek ze zdjęciem? 20.03.06, 16:04 Jest kilka firm np KRD na rondzie Jagiellonów, na przeciwko Pałacu Młodzieży. Albo www.fiberya.pl, można odebrać osobiście na Fordońskiej w okolicach stacji Jet Odpowiedz Link Zgłoś
jusiadyk Re: polecamy usługi 26.03.06, 15:37 Czy któraś z Was wie gdzie w Bydzi za przyzwoite pieniążki mogłabym zrobić łóżko? Chodzi o jakiegoś stolarza bo to ma być kopia łóżka ze zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
jusiadyk Re: polecamy usługi 30.03.06, 22:45 Jeżeli któras z Was poszukuje opiekunki dorywczej to mam ofertę od dziewczyny, która napisała mi tak: "Witam, dziekuje za odpowiedz. Mieszkam na Wzgorzu Wolnosci, tak niestety z powodu studiow moge sie podjac tylko dorywczej pracy. Chociaz wiem ze wielu rodzicom tez jest ona bardzo potrzebna- i z powodu mozliwosci zalatwienia potrzebnych spraw, zakupow, a takze mozliwosci spedzenia czasu we dwoje. Takze bylabym wdzieczna jesli skontaktowala by mnie Pani z poszukujacymi opiekunek rodzicami, na pewno sie na mnie i Pani i rodzice nie zawiedziecie. Pozdrawiam i z gory dziekuje" meil do dziewczyny to: oreczka2@wp.pl Dodam, że nic więcej o dziewczynie nie wiem więc ryzyk-fizyk i prosze mnie do odpowiedzialności nie pociągać ale ja tak znalazłam dorywczą opiekunke i jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
jusiadyk naklejki np w ramach "tapety" na ścianie 18.04.06, 17:04 Polecam usługi firmy reklamowej Nalepa (www.nalepa.pl), która robi np ze zdjęć, rysunków naklejki, które można nakleić np naścianę w pokoju dziecięcym. Różne takie pszczółki, żabki, transformersy itp. O ile się nie mylę za arkusz metr na metr płaciłam 40zł ale nie jestem pewna i to było jakiś czas temu. Odpowiedz Link Zgłoś
jusiadyk rehabilitacja i zabiegi dla...mlodych mam 22.04.06, 00:14 Czy wiedziałyście, że w Bydzi jest takie coś jak centrum odnowy Wasilewscy gdzie między innymi sa zabiegi dla młodych mam? Rzecz warta zainteresowania. Wklejam adres www.cmwasilewscy.bydgoszcz.pl/strony/fizjoterapia.htm# Odpowiedz Link Zgłoś
mama_idalki Re: rehabilitacja i zabiegi dla...mlodych mam 22.04.06, 00:56 Natalia opowiadała chyba o tym właśnie centrum na spotkaniu. Mówiła, że bardzo fajna babka to prowadzi a i ceny są sympatyczne- ale więcej zapewne ona sama może napisać :) Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka196 Re: rehabilitacja i zabiegi dla...mlodych mam 22.04.06, 12:15 To córka (albo jaka inna krewna) Wasilewskiego-ginekologa, bo u niego w poczekalni się mocno reklamuje na ścianach. Odpowiedz Link Zgłoś
jusiadyk szkoła angielskiego FELBERG 01.05.06, 14:40 Jeżeli chcecie się uczyć angielskiego a wśród wielu szkół nie wiecie którą wybrać podpowiadam by rozważyć Felberg. Mieszczą się na Gdańskiej w tej kamienicy gdzie sklep z obrazami i różnymi "ładnościami" (blisko krzyżówki ze Śniadeckich). Ja korzystam z ich usług drugi rok i jestem zadowolona bo: 1) nie sa najdrożsi w mieście a nauczycieli mają dobrych (zwłaszcza niektórych) 2) sa bardzo elastycznie jeśli chodzi o potrzeby ucznia (jak zaczynałam to byłam w ciąży i od razu się dogadaliśmy, że nie będę chodzić przez jakiś czas i za to nie zapłacę. Teraz mam u nich kurs opłacany przez firmę i też bez problemu można się dogadać jeśli chodzi o wszystkie zmiany terminów, zasad etc.) Odpowiedz Link Zgłoś
luca28 Re: szkoła angielskiego FELBERG 02.05.06, 08:23 ja tam chodziłam pięć la temu nie byłam z nicha zadowolona ale może os tej pory sie zmienili kto wie Odpowiedz Link Zgłoś
sylaba_01 Puzzle 02.05.06, 19:24 Gdzie kupię? Piankowe, najlepiej literki lub cyferki? Jakieś sklepy z zabawkami w ogóle w Bydgoszczy są? Jakoś nie kojarzę... Odpowiedz Link Zgłoś
puzzle_piankowe Re: Puzzle 13.05.15, 20:43 Dobre, bezpieczne dla dzieci puzzle piankowe kupisz tutaj: PuzzlePiankowe.com Odpowiedz Link Zgłoś
jusiadyk stolarza taniego, dobrego potrzebuję 21.07.06, 10:59 jak w tytule. Potrzebuję zrobić mebel na zamówienie i potrzebuję do tego w Bydzi dobrego taniego stolarza. Wydaje mi się, że któraś z Was pisała o takich co robi meble na podstawie inspiracji z Ikei ale nie moge odnaleźć tego wpisu. Możecie mi kogoś polecić? To chodzi o dość prosty mebelek tylko nietypowy wymiar. Odpowiedz Link Zgłoś
loola74 Re: stolarza taniego, dobrego potrzebuję 21.07.06, 13:05 ja kiedys zamowilam dwie komodki dokladnie wedlug swych wlasnych wymiarow i rysunku w sklepie na Dwernickiego (byly tam meble sosnowe, nie wiem czy jest tam jeszcze ten sklep). kolor wybieralam z ich probnika kolorow. czy to bylo tanio? za obie szafki zaplacilam 1000 zl, w sumie za takie niepozorne mebelki. Odpowiedz Link Zgłoś
jusiadyk nauka języków 21.07.06, 11:02 Kiedyś polecałam tu Felberg a to dlatego, że uczyli tam 2 świetli lektorzy. Teraz Ci lektorzy odeszli i zakladają własną szkołę, która się będzie mieścić na Kossaka. Roczny kurs ma wstępnie kosztować ok 1450-1550 zł ze wszystkimi podręcznikami. Chłopacy uczą naprawdę bardzo dobrze. Obaj są anglistami ale w ofercie ich szkoły będzie 6 języków. Przy okazji oni polecają przedszkole działające na Kossaka w tym samym budynku gdzie ma być ich szkoła. Mówią, że rewelacyjne a sprawdzone na dziecku jednego z nich. Odpowiedz Link Zgłoś
luca28 Re: nauka języków 21.07.06, 11:30 to przedszkole to chyba pójde obejrzeć jest dość blisko mnie a skoro polecane to warto sie zainteresować Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka196 Re: nauka języków 21.07.06, 13:03 Hej, a możesz powiedzieć co to za jedni? Ja też chodziłam do Felberga ale wieki temu i uczył mnie super gość, ale za nic nie pamiętam jego nazwiska, a chętnie bym go namierzyła. Przed nim miałam z Tomkiem jakimśtam a potem właśnie z tym gościem, którego poszukuję, bo chętnie bym się prywatnie jeszcze podszkoliła. Odpowiedz Link Zgłoś
jusiadyk Re: nauka języków 21.07.06, 17:32 Obaj mają na imię Rafał i mają 30 i 32 lata. więcej szczegółów na razie nie zdradzę bo nie wiem czy sobie życzą. Odpowiedz Link Zgłoś
natalya20 Re: nauka języków 21.07.06, 19:18 jak bedzie 6 jezykow to moze holenderski tez bedzie?? w bydg tylko w jednym miejscu widzialam ze ucza ale jak poszlam na rozmowe to mnie odstraszyli brakiem profesjonalizmu nie umieli mi powiedziec jak bede wygladaly zajecia, przychodze kiedy chce...jakos mnie nie skusili..a i cena byla ogromna, nie pamietam ile ale w holandii za kurs raz w tyg za chyba 3 godziny przez 10miesiecy placilam 150 euro Odpowiedz Link Zgłoś
jusiadyk Re: nauka języków 21.07.06, 23:33 nie ma holenderskiego niestety, z takich bardziej abstrakcyjnych to jest tylko szwedzki. Odpowiedz Link Zgłoś
andzina Re: nauka języków 21.07.06, 19:51 A ja z takim zapytaniem: chciałabym kontynuowac naukę niemieckiego, ale nie mogę zapisac się do żadnej szkoły (pracuję na zmiany a w weekendy mam studium) i chciałam zapytac czy któraś z Was może polecic jakiegoś studenta 1 - 2 -go roku (coby za drogo nie kasował), który mógłby np. raz na dwa tygodnie spotkac się ze mną, zadac jakieś cwiczenia, polecic jakieś książki do nauki, sprawdzac postępy - takie korepetycje, tylko w luźniejszym klimacie. ja chodziłam w zeszłym roku na kurs podstawowy, ale już dawno nic z tym nie robiłam. Musiałabym sobie przypomniec. od razu mówię, że kasy za dużo nie mam więc nie mogę sobie pozwolic na nauczyciela z prawdziwego zdażenia, a studenci lubią sobie dorobic choc parę groszy. dajcie znac jak znacie kogos. Odpowiedz Link Zgłoś
jusiadyk Re: polecamy usługi 28.07.06, 10:27 Mam już wszystkie namiary na tą szkołę: szkoła języków obcych PRIDE przy ul. Kossaka 72, tel. 501-741-792. Zaczynają działalność od 16 sierpnia w godzinach od 12 do 18. Natalya - pytałam ich o holenderski i mówili, że da się załatwić i żebyś się z nimi skontaktowała po tym 16 sierpnia bo muszą wiedzieć na jaki poziom szukasz. Odpowiedz Link Zgłoś
natalya20 Re: polecamy usługi 28.07.06, 10:56 to by bylo swietnie!!! na pewno sie skontaktuje Odpowiedz Link Zgłoś
natalya20 Re: polecamy usługi 12.10.06, 17:07 ja polecam uslugi mojej ulubionej kosmetyczki kasi, ma maly i przytulny gabinet na obroncow bydgoszczy, uzywa glownie profesjonalnych kosmetykow erisa, ale rownierz inne swietne kosmetyki(mnie zaskoczyl krem ktory leczy tez wrzody i mozna go jesc) zawsze dokladnie mowi co robi i jakie co ma dzialanie. ja bylam teraz na algach i placilam 60zl. w przyszlym tyg ide na oczyszczanie twarzy to napisze ile kosztowalo. jej nr to: 507014700 Odpowiedz Link Zgłoś
ksantypa77 Polecamy usługi - fryzjer 16.10.06, 08:48 Karpacka 31a - Olga, moja fryzjerka. Po ok. roku nieobecności wróciła. Polecam. Super człowiek i fryzjerka nie z tej ziemi! Zabawna, konkretna, rzeczowa. Odpowiedz Link Zgłoś
jusiadyk Re: polecamy usługi 30.12.06, 15:39 Donoszę, że gabinet rehabilitacyjny czy też masażowy czy jak zwał tak zwał córki Wasilewskiego , który zareklamowała Natalia a ja też z niego korzystałam przenosi się na Kościuszki 15. Odpowiedz Link Zgłoś
jusiadyk kosmetyki 06.04.07, 11:10 To nie usługa ale dobry pomysł na prezent. W nowym Carrefur Glinki jest duuuże stoisko Inglota na którym można skompletować sobie albo komus paletę kolorów. Są takie jakby pudełka po 50 zł i się wybiera jakie tam się chce mieć kolory cieni, różów i pudrów. Odpowiedz Link Zgłoś
mradwanska gdzie dobra kosmetyczka 21.04.07, 11:30 dziewczyny, a gdzie chodzicie do kosmetyczki, chodzi mi o profesjonalną opiekę, nie tylko paznokcie i oczyszczanie :), mozecie mi kogos podpowiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
ilka80 Re: polecamy usługi 26.04.07, 00:52 chciałabym dowiedzieć się o którego fryzjera chodzi na karpackiej bo są tam dwa salony.Mieszkam na karpackiej39c i szukam dobrego fryzjera dla mojego synusia bo będzie to jego pierwsza wizyta.Mam na imie ilona i do tej pory tylko podczytywałam forum. Odpowiedz Link Zgłoś
natalya20 Re: polecamy usługi 26.04.07, 16:35 jezeli chodzi o fryzjera to polecam uslugi mojej kolezanki. jest na macierzynskim i dojezdza do klijentek. uzywa dobrych kosmetykow do farbowania. za baleyage(jak to sie pisze??) i obciecie bierze chyba 50zl mysle ze to nie duzo w porownaniu z fryzjerem Odpowiedz Link Zgłoś