Dodaj do ulubionych

Dopingujemy Natalie

IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 23.02.02, 15:01
I tak expressem. (Juz jestem prawie spozniony). Zakladam watek w ktorym bede i
mam nadzieje bedziemy wspierac Nataliei dopingowac do nauki angielskiego!
Wyjasnie po powrocie.

Dzieki za czata Nataliaa.
Obserwuj wątek
    • Gość: Nataliaa Re: Dopingujemy Natalie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 23.02.02, 15:03
      Damianku,wielkie dzięki. :)
      I to ja dziękuje za czat. :)
    • Gość: Beki Re: Dopingujemy Natalie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 23.02.02, 15:08
      Ja dopingowac nie bede bo to by sie zle skonczylo. Najpierw mnie by trzeba bylo
      zdopingowac. Zatrzymalam sie na srednim poziomie i ani rusz :(( Wiec chetnie
      bede tez na tym watku dopingowana!
    • Gość: Pati Re: Dopingujemy Natalie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 23.02.02, 18:28
      Czy juz dzisiaj uczylas sie nowych slowek? Na jakim jestes etapie nauki?
      Poczatkujaca czy sredniozaawansowana? Napisz cos wiecej.
    • Gość: Czarodzi Re: Dopingujemy Natalie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 23.02.02, 19:17
      Ja codziennie ucze sie angielskiego. Nie jest on rewelacyjny, ale dogadac sie
      potrafie i wszystko przekazac tez potrafie. Teraz daze do tego zeby umiec
      czytac techniczne rzeczy. Dlatego czytam codziennie zagraniczne strony BBC albo
      ABC (australijska) i tam tlumacze ze slownikiem wszyskie dziwne zwroty. Nie na
      pamiec, bo tak i tak bym szybko zapomnia. Jak mi zostanie w glowie to zostanuie
      a jak nie to nie. Czytam codziennie i dlatego zwroty niektore wchodza juz same
      machinalnie do glowy przez ich czeste napotykanie.

Czarodziej
      • Gość: andy_sz Re: Dopingujemy Natalie IP: *.dialin.buffalo.edu 24.02.02, 17:44
        Czarodziej, a jaka terminologia techniczna konkretniej Cie interesuje? To jest
        bardzo rozlegly temat i tych zwrotow jest tysiace. W kazdym razie BBC to jest
        dobra stacja, chociaz ja preferuje CNN, bo American English jest mi troche
        blizszy. Powiedz co cie interesuje to moze bede mogl polecic jakies sttony na
        internecie...
        A Natalii, Pameli i innym poczatkujacym zycze duzo powodzenia i polotu w nauce.
        • Gość: Czarodzi Re: Dopingujemy Natalie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 24.02.02, 18:25
          Mnie interesuje kazda terminologia. Nie jest mi potrzebna zadna w szczegolnosci
          ale chce sie nauczyc jak najwiecej i dlatego jak najwiecej staram sie czytac
          dziwnych slow.

Dzieki za chcec pomocy.

Jestem samoukiem. Podstaw angielskiego nauczylem sie w jedne wakacje. Potem
          cwiczylem tylko slownictwo i pisalem w tym jezyku mase listow. Wymowe cwiczylem
          przed telewizorem i na wyjazdach do Anglii (do mojego wujka).

Na mnie nie dzialaja zadne kursy, bo nie potrafie uczyc sie w grupie.

Czarodziej
    • Gość: Pamela Re: Dopingujemy Natalie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 23.02.02, 19:38
      Widzicie, ja jestem na tym samym etapie co Nataliaa (tak mysle ze ona jest
      poczatkowa, a jak nie to nie na tym samym etapie :-) W kazdym razie mowie Wam
      uczcie sie jezykow i korzystajcie z zycia poki mozecie. Ja moze tez bym chciala
      tak, i duzo robie zeby choc troche tak zyc, ale chwilowo zanim odchowam dzieci
      nie mam zludzen ze dane mi bedzie np. nauczyc sie jezyka takjakbym chciala.

No ale mam za to inne cele ktore sa calym moim zyciem. Gdyby nie moje
      dzieicaczki to moje zycie byloby szare, a tak mam dla kogo zyc. :-)
      • Gość: Nataliaa Re: Dopingujemy Natalie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 24.02.02, 14:42
        Damianku-dzięki.Pomogło. :)

Pamelko-jesteśmy na tym samym etapie.

Wczoraj się trochę pouczyłam i dziś też.Zaraz wracam do czasowników,bo później
        będę coś innego robić.

Damian-jeszcze raz dzięki za czat.Czasami jestem wkurzona na siebie za brak
        mobilizacji.Ale na szczeście nie dziś.
        Pozdrawiam .I dziękuję.
        • Gość: Czarodzi Re: Dopingujemy Natalie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 24.02.02, 18:27
          Fajnie. Ciesze sie ze tak sie mobilizujecie. Ja za chwile zamierzam wejsc na
          kilka godzinek na internetowe strony informacyjne i poczytac po angielsku co w
          swiecie piszczy.

Czarodziej
          • Gość: Sabat Re: Dopingujemy Natalie IP: *.gdan.gazeta.pl 25.02.02, 17:00
            Dajcie sobie na luz (zwłaszcza Czarodziej) bo dryfujecie w stronę intelektulano-
            snobistycznych zakrętastów. Troche humoru - luzu - żarcia i picia
            • Gość: Nataliaa Re: Dopingujemy Natalie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 25.02.02, 18:31
              Czarodziejku,nie zrażaj się-Sabat tak zawsze.I za to go tak tutaj lubimy. :)
              • Gość: Sabat Re: Dopingujemy Natalie IP: *.gdan.gazeta.pl 25.02.02, 19:16
                Ja bym się przyjął
                • Gość: Pamela Re: Dopingujemy Natalie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 25.02.02, 19:40
                  Nataliaa dzisiaj sie juz uczyla? (przeczytalas chociaz pare slowek? Dzisiaj ja
                  mam dyzur i ja pilnuje ! :-)
            • marco6 Re: Dopingujemy Natalie 26.02.02, 09:55
              mam pomysła nauka jest smutana nielubie się zbytnio uczyc ale cóż takie czasy
              najlepiej to przed nauką położyć się póścić sobie muzyke którą się lubi otwożyć
              umysł i se wmawiać dam rade co to dla mnie angielski małe piwo przeciesz
              potrafie A po nauce pójście na małe piwo taka moja recepta
    • Gość: nEiLa Re: Dopingujemy Natalie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 25.02.02, 19:47
      Jezeli chodzi o jezyk angileski to dopinguje Natalie najbardziej jak moge sama
      nie wytrwalam w tej nauce do konca.Takze Natlia powodzenia w nauce!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Nataliaa Re: Dopingujemy Natalie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 25.02.02, 20:26
        Neila dzięki. :)
        Dzisiaj angielski odwołany,ale się wieczorem poucze . Na pewno.
        Pamelko,tylko nie krzycz na mnie.Będę się uczyć. :)
        Ps.A jutro kogo dyżur? :)
        • Gość: Loona Re: Dopingujemy Natalie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 25.02.02, 23:35
          Mam pytanie: kto to jest NEILA? Juz jako tako rozeznalam sie pomiedzy Denikiem
          i Julka, a teraz nie wiem kto to jest NEILA dla Natalii.
          • Gość: andy_sz Re: Dopingujemy Natalie IP: *.lib.buffalo.edu 26.02.02, 00:05
            Czy to nie nEiLa zalozyla kontrowersyjny watek "Dlaczego wszyscy Faceci to
            frajerzy" Wiem ze Sabarowi sie on spodobal :-)
            • Gość: Nataliaa Re: Dopingujemy Natalie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 26.02.02, 17:29
              Neila to siostra.Ale nie moja.Pewnej naszej internetowej koleżanki,która może
              to Wam zdradzi. :)
              • Gość: nikka_ Re: Dopingujemy Natalie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 26.02.02, 21:58
                No fajnie!o mnie to sie nikt nie zapytalam jak sie zaczelam tu wpisywac!
                Natalia no dzieki ze tak mnie wkopalas!Ona zapewne by nie chciala zebym pisala
                na jej temat cokolwiek ,tak wiec narazie bede milczec.
                • Gość: Sabat Re: Dopingujemy Natalie IP: *.gdan.gazeta.pl 27.02.02, 08:57
                  Andy kto ja jestem? Sabar. Chyba raczej Subaru a dokładnie Subaru Impreza
                  • Gość: Denik Re: Dopingujemy Natalie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 27.02.02, 10:02
                    Sabat WRC ???
                    • Gość: Julka Re: Dopingujemy Natalie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 27.02.02, 13:21
                      Jedno co mogę poradzić, to po angielsku najlepiej się mówi po piwku
                      wtedy język jest bardziej giętki
                      i lepszy akcent
                      także najpierw na piwq a potem angielski
                      (a po nim też na piwo)
                • Gość: Nataliaa Re: Dopingujemy Natalie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 27.02.02, 19:00
                  Nikka,ja wcale nic nie zdradziłam.
                  I pozdrawiam.Neila-Ciebie również.
    • Gość: Damian Re: Dopingujemy Natalie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 27.02.02, 16:43
      Dzisiaj moja kolej w pilnowaniu Natalii.

Czy dzisiaj nasza Natalka otworzyla juz ksiazke?
      • Gość: Nataliaa Re: Dopingujemy Natalie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 27.02.02, 18:32
        :) Dzisiaj właśnie Wasza Natalka wróciła skądś,gdzie angielski nie jest
        przydatny,tyklko niemowlęcy.A ten już trochę znam. :)
        Najlepiej się uczę wieczorem,więc mam jeszcze trochę czasu.
        Damianku-dzięki. :)
        • Gość: Julka Re: Dopingujemy Natalie IP: 192.168.1.* 27.02.02, 19:41
          czyżbyś wróciła od mojej córci???
          no ładnie mam w szkole, a Natalia wtedy przychodzi do babci i Natalki
    • Gość: nEiLa Re: Dopingujemy Natalie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 28.02.02, 20:15
      Natalia dzieki za pozdrowionka ciebie tez sredecznie pozdrawiam!!Sama wiec
      zdradze kim jestem!!!Jestem neila:)siostra nikki:)
      • Gość: Nataliaa Re: Dopingujemy Natalie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 03.03.02, 11:27
        Wczoraj zupełnie nieświadomie zdopingował mnie taksówkarz.Ale,że nie miałam
        głowy do angielskiego wczoraj,więc dzisiaj muszę coś zrobić.
        • Gość: Damian Re: Dopingujemy Natalie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 03.03.02, 13:34
          Tylko czy bedziesz w stanie bo tu dzisiaj duzy ruch na forum. Pamietaj z
          angielskimnic na sile. Ucz sie wtedy =kiedy bedziesz miala ochote, nie zmuszaj
          sie bo i tak Ci wyleci z glowy jak bedziesz sie zmuszala. Czyli Natalka
          powolutku, ale intensywnie.

Ladna dzisiaj pogoda, no nie?
          • Gość: Nataliaa Re: Dopingujemy Natalie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 03.03.02, 13:36
            Witam Damianku.No właśnie się troszke pouczyłam,ale to ma być przyjemność,nie?
            A pogoda ładna. :)
            • Gość: Sabat Re: Dopingujemy Natalie IP: *.gdan.gazeta.pl 03.03.02, 13:38
              Damian po prostu zaproś Natalię na specer i zleci wam do 20 ;)
              • Gość: Pamela Re: Dopingujemy Natalie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 03.03.02, 16:38
                A ja sobie w ta ladna pogode przegladam ksiazki kucharksie bo chce mi sie cos
                zrobic nietypowego na jutro. Nie wiem czy jutro bede miala tyle zapalu zeby to
                wcielic w zycie , ale chce ci na razie mam.
                • Gość: Nataliaa Re: Dopingujemy Natalie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 03.03.02, 17:11
                  Pamelko,napisz co wymodziłaś.I smacznego. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka