Dodaj do ulubionych

Sławni ludzie

20.07.04, 18:53
Napisałam dosyc długi wątek i mi wcieło :(
To tak króciótko:co sadzicie o sławnych ludziach/Czy im czegoś zazdrościcie?A
może nic Was nie obchodzą?Ja im współczuję-zero prywatności,gdziekolwiek
wyjdą są obserwowani i oceniani...A wątek załozyłam,bo dziś przeczytałam list
Edyty Górniak (wywiad z nia dziś przed 20 na tvn),no i Edyta napisała,ze
wycofuje się z zycia publicznego,bo ma dość ataków na jej osobę.mam
nadzieje,że bedzie jeszcze spiewać,bo traktuję ją jak bardzo utalentowana
(głosowo)wokalistkę i lubię jej piosenki.I więcej nie napiszę,bo znów się
rozpiszę i mi to zniknie :(
Obserwuj wątek
    • andy_sz Re: Sławni ludzie 20.07.04, 20:48
      Wszystko zalezy od tego, czy czlowiek jest slawny za to co robi, czy radczej
      slawa przynosi mu duze korzysci...
      Mysle ze slawnym byc warto, jesli slawa ta jest podbudowana na solidnych
      fundamentach. Ilez juz gwiazdek wydawalo sie byc slawnymi i po kilku miesiacach
      nikt juz o nich nie pamieta. A brzydzi mnie juz zupelnie slawa jaka zdobywaja
      niektorzy na sile, jak na przyklad pewien slupski posel i inni politycy.
      Mysle tez ze niekoniecznie slawa musi odbierac prywatne zycie, mozna to
      rozdzielic i chociaz czasami nie jest latwo, da sie (czy ktos kiedys widzial
      corke Kwasniewskiego? Ja nie, a podobno bardzo ciekawa jest, a jednak udalo sie
      ja "zakamuflowac", chociaz ona sama slawna nie jest).
      Jak juz bede slawny to raczej nie beddzie mi to mieszac w zyciu.. NO chyba ze
      Ci wielbiciele i darmowe drinki :-)))
      • zuzanna6 Re: Sławni ludzie 22.07.04, 23:36
        Lubie piosenki Edyty Górniak. Zazdroszę jej talentu i urody. Mieć taki dar to
        połowa sukcesu, dalej pracowitośc, troche sczęscia.....jest laska sławna, nic
        jej nie brakuje. Chyba zna znamiona sławy, miedzy innymi trudy popularnosci i
        do tego nie unika mediów, zachęca prasę....Nie wiem po co nagle ten bunt i po
        co takim tonem. Sama sobie robi krzywdę. Dała powody do publicznej dyskusji czy
        jest emocjonalnie zaburzona, czy ma naprawde coś na sumieniu. Znowu wszystkie
        plotki sa subiektywne, kto tak naprawde wie jak było? Może faktycznie majster
        zawalił sprawę...A ten fotoreporter niech nie przesadza, już tak strasznie
        oberwał od słabej kobitki???? Reporterzy też potrafią przeginać i wszyscy wiemy
        jak prasa węswzy za sensacją.
        • matalijka Re: Sławni ludzie 24.07.04, 07:28
          heheh.Zuza,ten fotoreporter to był super :) Jaką biedną owieczke z siebie
          zrobił.Jego to nikt w życiu nie spoliczkował,on to do konca zycia będzie
          pamiętał.Hehe.Cymbał.Niech sie lepiej cieszy,że np. mnie na swojej drodze nie
          spotkał.Bo wtedy by mówił dziennikarzom,że on pięścią w brzuch to od nikogo nie
          dostał :)
          • andy_sz Re: Sławni ludzie odchodza... 24.07.04, 21:47
            Korzystajac z tego watka warto moze wspomniec kilku slawnych, ktorzy nam w tym
            roku odeszli. Ciezki ten rok, na razie jak dla mnie odeszlo 3 bardzo
            wartosciowych ludzi, a co przyniosa kolejne miesiace...
            Czeslaw Niemen - przez wielu nierozumiany, a jednak mial fanow wsrod pookolenia
            nastolatkow jak i emerytow. Po jego smierci ktos z muzykow swietnie napisal, ze
            Czeslaw zawsze dziwil sie temu swiatu, dlatego dla wielu jego muzyka byla nie
            do konca zrozumiala. Czlowiek legenda bez jednego zdania, robil swoje i nigdy
            sie nie sprzedal.
            Jacek Kaczmarski - bard Polski walczacej, chyba nikt tak nie potrafil laczyc
            tego co czulo spoleczenstwo z elementami mitologicznymi czy historia, z
            tradycjami Polski szlacheckiej i odniesieniami do czasow zaborow. Teksty z
            najwyzszej polki, klasyczna poezja spiewana i ile w tym przeslania...
            Jacek Kuron - temu czlowiekowi poswieciilismy juz caly watek. Chcialbym zeby
            wszyscy slawni potrafili byc tacy jak ON, tzn. zawsze soba.
            • zuzanna6 Re: Sławni ludzie odchodza... 27.07.04, 12:46
              Andy, pięknie to napisałeś. Podpisuję się pod twoim wpisem. To wielcy ludzie.

Myślę, że sławni ludzie to nie zawsze wielcy ludzie. Sława jest uciązliwa, ale
              wielcy ludzie nie mają z nią problemów.
              Mówiąc o wielkich ludziach myślę również o Papierzu. Ale tu chyba komentarz
              nie jest potrzbny.
              • andy_sz Re: Sławni ludzie odchodza... 14.08.04, 12:44
                Do tej smutnej, czarnej listy trzeba dzisiaj dodac Czeslawa Milosza. Chyba
                najwybitniejszy polski poeta, noblista, o jego znaczeniu swiadczyc moze fakt,
                ze na kazdym kursie zwiazanym z j. polskim na zagranicznych uczelniach
                wykladowcy zawsze poswiecaja mu kilka wykladow.
                Duza strata dla polskiej literatury...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka