Gość: Pixi IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 30.03.02, 17:27 Czas na Pixowski konkursik. Kto wie w ktorym miejscu i czy w ogole w ciagu kamienic na Wojska Polskiego jest jakis ... blok? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: andy_sz Re: Blok na Wojska Polskiego? IP: *.dialin.buffalo.edu 30.03.02, 17:58 Po prawej stronie idac w kierunku dworca, przed knajpa "Kanclerz" w piwnicy. To 4 pietorwy blok, typowa betonowka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pixi Re: Blok na Wojska Polskiego? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 30.03.02, 18:23 a ilu klatkowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beki Re: Blok na Wojska Polskiego? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 30.03.02, 18:24 Blok? Pierwsze slysze. Czemu ja go nie widzialam? To Prima aprilis? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy_sz Re: Blok na Wojska Polskiego? IP: *.dialin.buffalo.edu 30.03.02, 18:26 zdaje sie ze tam jest tylko jedna klatka, ale czy nie wymagasz zbyt wiele wiadomosci ode mnie, przeciez ja go juz kawal czasu nie widzialem :-) KLiedys mialem pratktyki na policji i pod tym blokiem zdjelismy 3 bijacych sie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beki Re: Blok na Wojska Polskiego? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 30.03.02, 18:38 no to by wszystko wyjasnialo. JHak jedna klatka to musi byc bardzo wasski i dlatego go przeoczylam. Andy, a Ty sluzyles w policji?! Odpowiedz Link Zgłoś
umk__historia Czy tylko jeden? 30.03.02, 18:46 Kurcze nie pamiętam ...byłem tak dawno temu...nawet medytacje nie pomagają ale na 100% jest blok i to chyba nie jeden - Prawda? Dokładnie wszystkie na Wojska Polskiego oglądałem szukając Rozetek Tramwajowych - i znajdowałem gdzie niegdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pixi Re: Czy tylko jeden? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 30.03.02, 18:51 jest tylko jeden (niepozorny, dwuklatkowy). a co to sa tramwajowe rozetki? I gdzie takie znalazles? Wiesz ja jeszcze pamietam jak na Starym Rynku byly tory tramwajowe! Czy podoba Ci sie Slupsk jako miasto? W porownaniu z innymi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy_sz Re: Blok na Wojska Polskiego? IP: *.dialin.buffalo.edu 30.03.02, 18:50 UMK, a wiesz ze na Arciszewskiego, tam gdzie PAP, zachowaly sie jeszcze slupy trakcyjne, takie metalowe, teraz tam sa lampy. Zreszta co ja pytam, to pewnie byla pierwsza rzecz jaka w Slupsku ogladales :-) Beki, nie, nie sluzylem w policji, ale mialem dwie noce w radiowozie jako element praktyki studenckiej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pixi Re: Blok na Wojska Polskiego? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 30.03.02, 18:53 Andy, a w Buffalo sa tramwaje, no nie? Rozmawialismy kiedys o tym. Bylo w tym serialu co Ci opowiadalam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy_sz Re: Blok na Wojska Polskiego? IP: *.dialin.buffalo.edu 30.03.02, 18:56 W Buffalo jest tylko jedna, ale dluga linia. Przez centrum jedzie ten tramwaj na powierzchni, a potem zjezdza pod ziemie i jedzie jakies 10 stacji pod ziemia. Co ciekawe, na powierzchni jest bezplatny. I nazywa sie dumnie METRO, chociaz w ogole subwaya nie przypomina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teddy Re: Blok na Wojska Polskiego? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 30.03.02, 19:01 nie wiecie jak to sie stalo ze tam ten blok wyladowal? (wy wszystko wiecie). Dobrze i tak ze nie skonczylo sie na totalnej zagladzie ulic. Wyobrazcie sobie Wojska Polskiego, i cale parcele na wschod z blokowoskami. Zgroza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy_sz maly ochrzanik dla Pixi :-) IP: *.dialin.buffalo.edu 30.03.02, 19:02 no i co Pixi, czy o ten blok Ci chodzilo??? Juz pare razy zadalas zagadke i nie podalas odpowiedzi, mimo moich usilnych prob poprawnej odpowiedzi. Przyklady - budynek na Zamkowej czy sklap India. Nawet jesli ktos poprawnie odpowie to potwierdz to, juz nie mowiac o nagrodzie :-) A na koniec pozdrawiam, zebys nie myslala ze taki niedobry jestem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pixi Re: Blok na Wojska Polskiego? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 30.03.02, 19:17 Chcesz byc zakuty w dyby? Ja Ci dam ochrzanik! :-) Zobacz ze odpowiedzialam czy o ten blok chodzi. Przeczytaj uwaznie. Napisalam ze jest tylko jeden czyli musi to byc ten Twoj. Rozgniewales mnie. Chyba Cie zaczaruje w zabe. Chociaz jeszcze pomysle, moze w zdzblo trawy? :-)) O jeny, gdzie ja teraz tamte watki znajde? Musze isc na wycieczke w dol forum... Wezme tylko prowiant i w droge! Odpowiedz Link Zgłoś
umk__historia Rozetki tramwajowe 30.03.02, 19:35 DO PIXI - I kto to mówi o systematycznych odpowiedziach.:) Odwiedzając Słupsk - " słuchajac " wypowiedzi że ani śladu po tramwajach nie ma było totalną głupotą. Jako Tram-detektyw znalazłem kilka śladów po trakcji m.in. Rozetki Tramwajowe ups! Znowu Wam dałem zagadkę, czyli...a czy to takie ważne jeszcze zachorujecie na Wirusowe Zapalenie Tramwajody złośliwej :) (odmianaSłupska) i będziecie na starych kamienicach poszukiwali Rozetek. Czy na pewno chcecie się tego podjąć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pixi Re: Rozetki tramwajowe IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 30.03.02, 20:09 Tak ja chce! Odpowiedz Link Zgłoś
umk__historia Re: Blok na Wojska Polskiego? 30.03.02, 20:33 OK. PIXDI Szczegóływ wątku Tramwaje Słupskie A tak na marginesie - Pamietacie katastrofę budowalną w Gdańsku w 1995 roku. W drugi dzień świąt Wielkanocnych o godzinie 5:45 doszło do wybuchu gazu w wieżowcu znajdującego się na Wojska Polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pamela Re: Blok na Wojska Polskiego? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 30.03.02, 20:56 Ja pamietam bo ja wtedy bylam w Gdansku. Straszna historia. Teraz na jego miejscu jest blok ktorego mieszkancy sa skloceni z administratorem. Straszne bylo ogloszenie jednego z ojcow dziewczyny ktora zginela. Wyprowadzala w tym czasie psy i po wybuchu jednego znalezli. Dlatego podejrzewano ze i ona sie uratowala i nie zdazyla wejsc spowrotem do klatki. Podejrzewano ze w szoku oddalila sie. Odpowiedz Link Zgłoś