Gość: Beki IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 15.04.02, 18:13 Zauwazylam ze zniknal plot okalajacy ten pusty budynek obok dworca. Nigdy nie opamietam zeby cos tam kiedys funkcjonowalo. Moze mi ktos poopowiadac troche o tym? Czemu zniknal plot? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Czarodzi Re: Co bylo w przydworcowym budynku? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 16.04.02, 16:48 Poltora roku temu bylo dosc glosno o tym ze bedzie tam bank. Moze ktos to zakupil tylko jeszcze nie rozpoczal prac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ina Re: Co bylo w przydworcowym budynku? IP: 192.168.0.* 16.04.02, 17:06 Jeżeli chodzi o ten po prawej – to był tam dom kultury. Chyba go likwidują czy przenoszą. Dokładnie nie pamiętam. Kiedyś pisali o tym w gazecie. A pamiętacie stary dworzec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Co bylo w przydworcowym budynku? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 16.04.02, 21:31 Teraz wstydzilobym sie stary dworzec komus pokazac:-) Ale bylaby kicha jakby wtedy nie bylo srodkow (a w ogole to od kiedy mnamy nasz kaloryfer? Ina, ale pomylilo Ci sie to z Domem Kultury kolejarza. To ten ciemnozolty maly pudyneczek przy torach, Ten co stoi przed nim jest willa i tam z tego co ja wiem DK nie bylo. Ktos mi moze to potwierdzic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rsad Stary dworzec IP: *.pbks.pl 17.04.02, 10:15 A który stary dworzec? Ten barak, po lewej obecnego, czy stary dworzec (chyba był w znacznej części drewniany) stojący w miejscu obecnego? Może ma ktoś zdjęcia, albo stare pocztówki ze zdjęciami tego dworca? rsad Odpowiedz Link Zgłoś
sabat99 Re: Co bylo w przydworcowym budynku? 17.04.02, 10:36 Oto stary dworzec przed wojną www.stolp.de/Stolp-Stadt/stolp-stadt.html i widok po wojnie www.stolp.de/Stolp-Stadt/stolp-stadt.html Odpowiedz Link Zgłoś
sabat99 Re: Co bylo w przydworcowym budynku? 17.04.02, 10:42 sabat99 napisał(a): > Oto stary dworzec > przed wojną > > <a href="http://www.stolp.de/Stolp-Stadt/stolp-stadt.html"target="_blank">www.s > tolp.de/Stolp-Stadt/stolp-stadt.html</a> > i widok po wojnie > <a href="http://www.stolp.de/Stolp-Stadt/stolp-stadt.html"target="_blank">www.s > tolp.de/Stolp-Stadt/stolp-stadt.html</a> > i trezba jeszcze kilkinąc dwa razy najpier na dział: Statpalne, Fotos turistic i dalej kliknąć jeszcze raz na Bahnof czyli stacja A tam juz jest raj wogóle polecam niemiecką strone o słupsku czyli www.stolp.de Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rsad Re: Co bylo w przydworcowym budynku? IP: *.pbks.pl 17.04.02, 13:00 Czyli jednak murowany. Pamięć zawodzi. Ale nie ma go od tak dawna. rsad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy_sz Re: Co bylo w przydworcowym budynku? IP: *.dialin.buffalo.edu 17.04.02, 15:31 Co to znaczy "konsilo" po niemiecku, tak sobie przegladam fotki i taki duzy budynek stoi a ja w niemieckim niepismienny, Sabat albo inni germanisci, pomozcie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sabat99 Re: Co bylo w przydworcowym budynku? 17.04.02, 15:53 Ze mnie germanista jak z k...d...trąbka ale kolega podpowiada że może chodzi o kornsilo - spichlerz. Andy zajrzyj oczywiście na forum ww.stolp.de - zobaczysz że i tam nasi rządzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pixi Re: Co bylo w przydworcowym budynku? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 16:53 fotki starego dworca sa tez w Historii Słupska. Jezeli z moja pamiecia nie jest zle to nowy oddano do uzytku okolo 1990 roku, moze 1991. Pamieta ktos dokladniej? Ten stary dworzec to bylaby dzisiaj totalna kompromitacja. Chyba mielibysmy najbrzydszy dworzec wsrod bylych miast wojewodzkich... Brrr... to jak zly sen! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WWojtas Re: Co bylo w przydworcowym budynku? IP: *.wmc.com.pl 19.04.02, 01:05 jeszcze kilka lat temu miescilo sie tam przedszkole, ale wczesniej nie mam pojecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Co bylo w przydworcowym budynku? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 19.04.02, 01:08 Taki nietypowy ten budynek jak na ta czesc miasta. Bardziej pasowalby mi do rejonu Stawku Labedziego. Jego gabaryty i plac dookola sa chyba atrakcyjne ale polozenie ... no wlasnie czy ktos sie odwazy zalozyc cos tak blisko pociagow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy_sz Re: Co bylo w przydworcowym budynku? IP: *.dialin.buffalo.edu 19.04.02, 01:12 Tez mi sie wydaje ze kiedys bylo tam przedszkole, potem cos Invest Bank chcial ten budynek kupic i potem jakos wszystko ucichlo. A jezeli chodzi o nasz kaloryfer to zbudowali go gdzies na poczatku lat 90, z dyche juz bedzie mial, nieprawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarodzi Re: Co bylo w przydworcowym budynku? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 19.04.02, 06:42 Miala sie tam miescic takze znana slupska firma ochroniarska. Wczesniej grozila mu realna rozbiorka. Uratowalo go tylko to ze na jej przeprowadzenie nie bylo finansow a potem doszly wzgledy historyczno-architektoniczne. Odpowiedz Link Zgłoś