Dodaj do ulubionych

POczta i odbior poleconego listu

IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 06.05.02, 17:42
dostalam bialej goraczki na poczcie. Odbieralam przesylke dla szefa z poczty
(polecona). Mialam jego dowod osobisty i pieczatke i po wystaniu sie przez 15
minut w kolejce dowiedzialam sie ze nie moge dostac tego listu. Zrobilam
sajgon, ale i tak caly dzien mam zmarnowany!
Obserwuj wątek
    • Gość: Agrest Re: POczta i odbior poleconego listu IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 06.05.02, 20:47
      Dziwi mnie to bo przeciez jak idzie sie odebrac polecony kogos z rodziny, to
      nawet jak ta osoba ma inaczej na nazwisko,kobieta w okienku spoglada na adres
      zamieszkania. I to styka. Skoro mialas jego dowod, to chyba wiadomo ze mu go
      nie ukradlas. Jezeli list byl na firme to przeciez Ty w dowodzie tez masz
      adnotacje o zatrudnieniu.
      • quba Re: POczta i odbior poleconego listu 08.05.02, 08:57
        Gość portalu: Agrest napisał(a):

> Dziwi mnie to bo przeciez jak idzie sie odebrac polecony kogos z rodziny, to
        > nawet jak ta osoba ma inaczej na nazwisko,kobieta w okienku spoglada na adres
        > zamieszkania. I to styka. Skoro mialas jego dowod, to chyba wiadomo ze mu go
        > nie ukradlas.
        a niby skąd wiadomo że dowód nie bylkradziony?
        male dziecko wie co to znaczy "list POLECONY"

Jezeli list byl na firme to przeciez Ty w dowodzie tez masz
        > adnotacje o zatrudnieniu.

• Gość: Beki Re: POczta i odbior poleconego listu IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 07.05.02, 17:12
      Pamela, trzeba bylo od razu powiedziec ze chce sz rozmawiac z kierowniczka i
      zmiany i moze szybciej bys zalatwila sprawe.
    • Gość: gws Re: POczta i odbior poleconego listu IP: *.com.pl / *.wmc.com.pl 07.05.02, 18:05
      A mnie to nie dziwi. Niby dlaczego mieli dać komuś kto się posługuje cudzym dowodem osobistym? Nie wiem jak jest z przesyłkami na firmę ale często odbieram przesyłki żony oczywiście ze swoim dowodem gdzie adres zameldowania jest taki sam jak osoby do której jest przesyłka (czyli żony :-). I chyba tylko taka kombinacja jest możliwa.
      • Gość: Pixi Re: POczta i odbior poleconego listu IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 07.05.02, 22:22
        Jezeli ten list byl na firme plus nazwisko szefa, to jezeli Pam byla z dowodem
        szefa i swoim z adnotacja o zatrudnieniu, to powinna dostac. Chociaz z drugiej
        strony rozumiem kobiete w okienku, ktora bala sie dac list. Rozni sa ludzie i
        jakiemus szefowi jeszcze by odbilo ze odebrala jakis dokument ktory wolalby
        udac ze nie dostal i wtedy narobilby rabanu na poczcie dajac upust swojemu
        wczesniejszemu zdenerwowaniu.

Wszystko byloby OK. Rozumiem, sa przepisy i ich naginac nie wolno, ale co
        zrobic gdy taka przepisowosc jest tylko w nuiekjtorych przypadkach. Listonosze
        z ta sama przesylka chodza pop zakladach/instytucjach i zostawiaja po prostu na
        portierniach (nie interesuje ich czy osoba ktora odbiera listy jest do tego
        upowazniona, czy ich nie otworzy czy ich nie zagubi), a przeciez po to wysyla
        sie poleconym zeby doszly do rak wlasnych.
        • Gość: Pixi Re: POczta i odbior poleconego listu IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 07.05.02, 22:28
          gws, jak Ty to robisz ze masz taki szeroki text?Ja tez bym tak chciala... :-)
          • Gość: gws Re: POczta i odbior poleconego listu IP: *.com.pl / *.wmc.com.pl 07.05.02, 23:01
            Zabij - nie wiem. Może dlatego że to chyba był mój debiut?
        • Gość: gws Re: POczta i odbior poleconego listu IP: *.com.pl / *.wmc.com.pl 07.05.02, 23:10
          Jednego cały czas nie rozumiem, dlaczego ktoś posługuje się cudzym dowodem osobistym? To jest z założenia mylne rozumowanie, przecież sama nazwa mówi że to jest dowód <b>osobisty</b>. Jedyne go mi przychodzi do głowy w takiej sytuacji to upoważnienie, tylko czy to też by coś dało? Moze czyta to jakiś pocztowiec i odpowie?
          • Gość: andy_sz Re: POczta i odbior poleconego listu IP: *.dialin.buffalo.edu 07.05.02, 23:13
            GWs, moze Ty masz jakis specjalny program, mnie tez inspituje jak Ty to robisz
            ze piszesz na cala szerokosc :-)
            A jezel ichodzi o poczte to tez troche rozumiem kobiete w okienku, chociaz nie
            zazdroszcze Pameli. Ja na szczescie takich przygod nie mialem.
            • Gość: GWS Na temat "szerokości" :-) - wysłane z Opery IP: *.com.pl / *.wmc.com.pl 08.05.02, 06:08
              Nie wiem dlaczego tak jest, jedyne podejrzenie pada na przeglądarkę WWW. W tym (jak i w poprzednich wypowiedziach była to Opera). Zakładam, że większość z was ma IE, dlatego zaraz napiszę drugi raz tę samą wiadomość używając IE i porównamy cz to o to chodziło.
            • Gość: GWS Na temat "szerokości" :-) - wysłane z IE IP: *.com.pl / *.wmc.com.pl 08.05.02, 06:10
              Nie wiem dlaczego tak jest, jedyne podejrzenie pada na przeglądarkę WWW. W tym
              (jak i w poprzednich wypowiedziach była to Opera) [Nie teraz to jest IE :-) ].
              Zakładam, że większość z was ma IE, dlatego zaraz napiszę drugi raz tę samą
              wiadomość używając IE i porównamy cz to o to chodziło.
            • Gość: GWS Podsumowanie IP: *.com.pl / *.wmc.com.pl 08.05.02, 06:11
              No to jest winowajca. Przeglądarka stron WWW o nazwie Opera. Chcesz być
              szeroki? Używaj Opery :-)
              • Gość: Pamela Re: Podsumowanie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 08.05.02, 18:18
                Kolego, debiut miales udany. Wurozniasz sie na odleglosc. Nie znam tej
                przegladarki Opery.

Jesli o poczte chodzi to majac w rece dowod osobisty moj i jego, i majac na
                poczcie list na jego nazwisko byloby chyba zbyt duzym zbiegiem okolicznosci ze
                ukradlabym dowod dokladnie wtedy kiedy na poczcie lezy list. Poza tym ten
                swistek walal sie po wszystkuich pietrach zakladu bo listonosz zostawil go
                podczas dlugiego weekendu sprzatacZce. Ta sie przestraszyla i nie przyjela
                listu dlatego wypisal awizo. Gdyby przyjela list to z kolei ten walalby sie po
                pietrach (a przeciez to list polecony). Niech nie uwadaja na poczcie ze sa tacy
                dokladni bo z poleconymi od lat robia takie naduzycia.
              • Gość: andy_sz Re: Podsumowanie IP: *.dialin.buffalo.edu 08.05.02, 19:35
                Hmm, Opera, Opera, czy to nie ten program kory umozliwia korzystanie nawet z 10
                okien w jednym czasie? Zdaje sie ze kiedys mialem wersje testowa tego programu,
                ale jakos nie przypadl mi do gustu. Ale glupi bylem, teraz bylbym tak szeroki
                jak GWS :-))

Pamela, Ty nie wiesz jakie przekrety poczta (moze nie tyle poczta, co firmy
                kurierskie) robi na swiecie. Moj kuzyn lecial LOTem z Warszawy do Toronto i
                potem samochodem do USA. Jego bagaz zostal w Wawie wiec Lot zobowiazal sie
                wyslac go, ale do najbizszej miejscowosci granicznej w Kanadzie, bo przez
                granice musial go juz przewiezc osobiscie kuzyn. DOstal adres tej firmy i
                pojechalismy tam. Wchodzimy, tam okienko, za okienkiem dziadek, a na polkach i
                na ziemi paczki, torby itp. Kuzyn rozpoznal swoja, dziadek bez zadnego
                sprawdzania wyciagnal, oddal, podziekowal i odjechalismy. Zadnego sprawdzania
                dokumentow, zadnego awizo, nic. Mozna powiedziec ze kto inny nie moglby
                wiedziec o tym bagazu, ale przeciez tam bylo z dziesiec innych toreb. A
                przeciez to chyba nawet wazniejsze niz list polecony bylo. Wtedy jednak
                docenilem polska poczte.
                • Gość: Loona Re: Podsumowanie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 08.05.02, 21:11
                  Az trudne do uwierzenia! Myślałam że gdzie jak gdzie ale w USA to firmy
                  świadczące usługi dla ludzi są wzorem uczciwości...
                  • cebit02 Re: Podsumowanie 08.05.02, 21:56
                • Gość: gws Jeszcze o Operze IP: *.com.pl / *.wmc.com.pl 09.05.02, 00:30
                  Nic straconego, w końcu mamy Internet i zawsze można coś zaciągnąć. www.softzone.portalia.pl/download/oldsoft/here/internet/_Browsers/Opera/Opera.6.02.Beta.Build.1090.rar
                  Teraz już nie będę taki rozpoznawalny, bo wszyscy zrobicie się szerocy :-)
                  • Gość: Pixi Re: Jeszcze o Operze IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 09.05.02, 06:26
                    Ja tam pozostane waska. Zapewniam ze jesli sprobowalabym zmienic moj tekstowy
                    wizerunek to tak bym pochrzanila sprawe, ze chyba przez tydzien by mnie tu nie
                    bylo, a komputer bylby w naprawie. Mam do tego duze zdolnosci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka