Gość: emma_23 IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 10.12.04, 15:08 Czy uważacie że Słupsk jest toleranyjny dla homoseksualistów? Czy znacie jakies miejsca gdzie sie najczesciej bawia ludzie tej orientacji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
romani1 Re: GEJOWSKI SŁUPSK 10.12.04, 17:11 Niestety nie mogę Ci odpowiedzieć na to pytanie. Ja jestem tolerancyjna w tym względzie ale czy cały Słupsk? Tego nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: GEJOWSKI SŁUPSK 10.12.04, 17:15 ja tak jak Romani nie spotkałam sie z tym problemem w Słupsku to znaczy nie mam nic przeciwko orientacji seksualnej ludzi, ale nie znam tych srodowis takze nie wiem czy w Słupsku ktos ich krzywdzi Odpowiedz Link Zgłoś
matalijka Re: GEJOWSKI SŁUPSK 10.12.04, 17:15 Ja na dwa pytania odpowiem: nie. Słupsk to małe miasto,nie wiem,może taki lokal jest,ale to na pewno nie jest tak jak np w Poznaniu,gdzie nikt nie robi z tego miejsca sensacji i można się tam rewelacyjnie pobawić. Wiem,że nie należy uogólniać,ale widze np różnicę jeżeli chodzi o stroje.W Słupsku ubierzesz się dziwacznie i ludzie pukają się w czoło,z kolei w Poznaniu (akurat o tym mieście piszę,bo mam porównanie) nikt nie zwraca na to uwagi. Ps. Pozdrawiam barmana,który bardzo możliwe że jest gejem- i jest najsympatyczniejszym barmanem w Słupsku :) Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: GEJOWSKI SŁUPSK 12.12.04, 10:28 Slupsk jest za maly, nawet jesli sa u nas homo (a na pewno kilku sie trafi), to raczej sie z tym nie afiszuja, bo zbyt latwo potem narazic sie na problemy powodowane wlasnie nietolerancja. Nie twierdze ze Slupsk jest jakos wyjatkowo nietolerancyjny, ale na pewno znalazloby sie wiele postaci, ktore krzywo traktowalyby takiego osobnika wiedzac o jego orientacji. A wiadomo, ze czy to u lekarza czy w biurze czasami chce sie dla innych byc incognito, a tu jakas urzedniczka nagle sobie skojarzy takiego geja i biedaczek ma przechlapane... Odpowiedz Link Zgłoś
romani1 Re: GEJOWSKI SŁUPSK 12.12.04, 10:36 Mam kolegę, który jest gejem i wcale się nie afiszuje a nie raz miał problemy z tego tytułu :-( Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: GEJOWSKI SŁUPSK 12.12.04, 10:41 no wlasnie, spoleczenstwo, a szczeglnie tacy od LPRu i z Mlodziezy Wszechpolskiej skutecznie uprzykrzaja im zycie i sprawiaja ze Polska uznawana jest na swiecie jako bardzo nietolerancyjny kraj, wiadomo, oni wlasnie dla Polski wiedza co najlepsze... Odpowiedz Link Zgłoś
frida2 Re: GEJOWSKI SŁUPSK 12.12.04, 14:54 Według statystyk 2 miliony Polaków to homoseksualiści. Mało kto przyznaje się do tego w swoim środowisku. Nierzadko żyje w związku heteroseksualnym. Że prowadzi to do frustracji, że powoduje wiele tragedii, o tych wszystkich "że" nie trzeba raczej wspominać. Gorzki jest żywot homoseksualistów w społeczeństwie, które potępia skłonności homoseksualne w swej zdecydowanej większości i uważa je za jednoznacznie za zabawną, ale i niebezpieczną dewiację. Szczególnie trudno żyje się Im w społecznościach mniejszych miast. Zapewne każdy słyszał o kampanii na rzecz tolerancji wobec zakochanych w sobie panów i pań. "Legalizując nasze związki przywracacie normalność" wołają uśmiechnięte pary z plakatów. Ale czy to jest skuteczne? Wydaje mi się, że długo jeszcze Polacy wykazywać będą dużą antypatię do gejów, lesbijek, do ludzi o odmiennej orientacji. Długo jeszcze nie uda się w Polsce doprowadzić do legalizacji ich związków, a przecież Ci ludzie tak jak wszyscy pozostali, pracują, do czegoś w życiu dochodzą, chcą być szczęśliwi, dlaczego i kto ma prawo im tego zabronić? Słyszałam gdzieś o dwóch mężczyznach, którzy byli ze sobą kilkadziesiąt lat. Jeden nagle zachorował i znalazł się w szpitalu. Ze zdrowym partnerem nie chciał rozmawiać żaden lekarz, "bo niby czemu?". Inny przypadek: jeden pracuje, drugi prowadzi dom, Przez 15 lat. Pracujący umiera. Rodzina zmarłego wyrzuca drugiego z domu, nie pozostawiając mu nic. Dom budował razem ze swoim facetem. Teraz mieszka pod mostem. Czy to normalne? Powinniśmy głęboko zastanowić się nad kwestią rozwiązania raz na zawsze takich problemów. Senat pracuje nad jakimś projektem w tej kwestii, ale co z tych prac wyniknie? Jednym z rodzajów szczęśliwości jest zdolność podejmowania dobrych decyzji, powiedział Platon, grecki filozof, uczeń Sokratesa, twórca pierwszego systemu filozoficznego, idealizmu obiektywnego, założyciel Akademii Platońskiej. Na co dzień gej. Odpowiedz Link Zgłoś
matalijka Re: GEJOWSKI SŁUPSK 12.12.04, 16:15 Frida,fajnie napisałaś :) ps.Pozdrawiam wszystkich gejów :) Odpowiedz Link Zgłoś
romani1 Re: GEJOWSKI SŁUPSK 12.12.04, 20:59 A ja pozdrawiam i gejów i lesbijki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: GEJOWSKI SŁUPSK 14.12.04, 12:52 he he pewnie ze tak, ja tez ich pozdrawiam trzymajcie, bądźcie sobą, bo jesteście ludźmi jak my wszyscy przepraszam za zdewociałą częsc społeczeństwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eee... Re: GEJOWSKI SŁUPSK IP: *.rene.com.pl / *.rene.com.pl 27.12.04, 23:27 No i co z tego że jestyeśmy tolerancyjni? Jesteśmy tacy tylko na forym, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
frida2 Re: GEJOWSKI SŁUPSK 28.12.04, 02:04 Mów za siebie. Ja jestem taka również poza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lemur Re: GEJOWSKI SŁUPSK IP: *.stacje.agora.pl 28.12.04, 09:32 .... a o swojej skromności mogłabym mówić godzinami. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: GEJOWSKI SŁUPSK 28.12.04, 20:52 ja też jestem tolerancyjna nie tylko na forum a co to za czepialskie niedowiarki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: GEJOWSKI SŁUPSK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 00:11 jestes wyzutkiem mem nadzieje ze zdechniesz Odpowiedz Link Zgłoś
frida2 Re: GEJOWSKI SŁUPSK 24.01.05, 20:40 Do kogo ten tekst? Czytałeś netykietę koleś? Z takimi tekstami ląduj w piaskownicy, a nie na forum. Tutaj nie obraża się ludzi, przypominam, że anonimowy nie jesteś, Twój IP jest jak na dłoni więc radzę liczyć się ze słowami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lublińczanka Re: GEJOWSKI SŁUPSK IP: 80.51.222.* 07.03.05, 13:06 Czy ja wiem czy Słupsk jest małY/ Słupsk ma 100.000 mieszk. a Lubliniec ma prawie 70.000 mieszkańców i ma knajpke dla homo. Odpowiedz Link Zgłoś
matalijka Re: GEJOWSKI SŁUPSK 07.03.05, 21:18 Oooo... No to może i w Słupsku się doczekamy :) Odpowiedz Link Zgłoś