zuzanna6 19.12.04, 10:40 Zapraszam Cię do naszego rorumowego stołu, proszę, czeka na ciebie wolne miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuzanna6 Re: Forumowa Wigilia 19.12.04, 10:46 Czas rozpocząc frumowa Wigilię, bo tu czas toczy sie dłużej. jestesmy wsztscy zabiegani przed świetami i coraz mnie tu zglądamy, dlatego od dzis juz zacznijmy siedzenie przy współnym stole, by każdy zdązył tu zasiąść. A swoja droga to dobrze o nas świadczy, że świta rzeczywisty jest dla nas ważniejszy od forumowego. Jest nam tu dobrze i zaprzyjaznilismy się, ale nie możemy zaniedbywac bliskich i przyjaćiół. To Internet ma dodatkiem do naszego zycia, a nie odwrotnie. I własnie w tym okresie przedświatecznym jest to takie ważne. Nie zapomnijcie w te świeta o najblizszych, ale i o samotnych i zwolnijcie troche i spotkajcie się z przyjaciółmi. A w całym tym zabieganiu choc na chwilę siądźcie tu z nami. Bardzo chciałabym by odezwali sie wszyscy sympatyczni ludzie , którzy tu równiez psuja sporadycznie, Może do świat odnajda się i odezwa przez zbliżające się świeta własnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: Forumowa Wigilia 19.12.04, 10:54 A zatem nakrywam stół białym obrusem. Rozkładam talerzyki dla każdego z Was. Zapalam świeczki, ustawiam sliczną szopkę. Biorę opłatek w rękę i dzielę sie z każdynm z Was - życzę Wam by tajemnica Swiąt Bożego Narodzenia każdy Wasz smutek i troskę odmieniła w radość. By światło gwiazdki betlejemskiej napełniło was takim optymizmem, ktory przetrwa do następnych świąt. Bądźcie zdrowi i usmiechnięci. Nie bądźcie samotni ani w sieci, ani w życiu. Niech świeta w zdrowiu i radości upłyną, a Sylwester będzie szampańską zabawą. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: Forumowa Wigilia 19.12.04, 10:56 Boże Narodzenie przychodzi cichutko posłuchaj jak stuka kolęda w serduszko...... zatrzymaj sie na chwile i wsłuchaj w słowa kolęd Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: Forumowa Wigilia 19.12.04, 11:26 ORĘDZIE Z GROTY BETLEJEMSKIEJ Narodziłem się nagi, mówi Bóg, abyś ty potrafił wyrzekać się siebie samego. Narodziłem się ubogi, abyś ty mógł uznać Mnie za jedyne bogactwo. Narodziłem się w stajni, abyś ty nauczył się uświęcać każde miejsce. Narodziłem się bezsilny, abyś ty nigdy się mnie nie lękał. Narodziłem się z miłości, abyś ty nigdy nie zwątpił w moją miłość. Narodziłem się w nocy, abyś ty uwierzył, iż mogę rozjaśnić każdą rzeczywistość spowitą ciemnością. Narodziłem się jako człowiek, abyś ty mógł stać się „synem Bożym” . narodziłem się prześladowany od początku, abyś ty nauczył się przyjmować wszelkie trudności. Narodziłem się w prostocie, abyś ty nie był wewnętrznie zagmatwany. Narodziłem się w twoim ludzkim życiu, mówi Bóg, aby wszystkich ludzi zaprowadzić do domu Ojca. Lambert Noben Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: Forumowa Wigilia 19.12.04, 11:30 Ja tez chetnie sie przylacze do wigilijnego stolu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: Forumowa Wigilia 19.12.04, 12:26 Witaj Okowitko, Witaj Andy. Zasiadajcie do stołu, dzielcie sie opłatkiem i jak macie jakis pomysł na zyczenia to skaładajcie jak w tej piosence wszycsy wszystkim ślą życzenia :) zapraszam wszystkich :) Odpowiedz Link Zgłoś
romani1 Re: Forumowa Wigilia 20.12.04, 19:18 Już jestem i pomagam zawieszać prześliczne ozdoby choinkowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: Forumowa Wigilia 19.12.04, 12:34 W radyjku spiewa Elton John a za oknem pieknie i leniwie pada snieg..... no i mamy romantyczną forumowa Wigilę nawet aura nam sprzyja pozdrawiam was wszystkich :) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: Forumowa Wigilia 19.12.04, 13:47 Co za pytanie, Frida? Chodź, czekam tu na wszystkich, proszę, jest twoje miejsce, podziel się ze mna opłatkiem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
frida2 Re: Forumowa Wigilia 19.12.04, 14:09 Zuzanno, życzę Ci wszystkiego co najlepsze, samych pogodnych dni w życiu, dużo zdrowia. Zawsze bądź taka jaka jesteś, bo bardzo fajna babeczka z Ciebie. Zawsze masz w Sobie tyle optymizmu, dobrego słowa dla wszystkich, miej go w sobie nadal, coraz więcej i więcej, abyś mogła obdzielać nim wszystkich. Nie zmieniaj się nigdy! Życzę Ci spełnienia wszystkich marzeń, nawet tych najskrytszych. Oby więcej takich ludzi jak Ty. Niech te święta przyniosą cudowne chwile, odpoczynek, w rodzinnym gronie. Dla całej Twojej rodzinki również wszystkiego naj naj nate święta. Bądżcie zdrowi wszyscy! :* Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: Forumowa Wigilia 19.12.04, 17:28 dziekuję ci bardzo, frida, za tez życzenia od serca, chlip, chlip, wzruszyłam sie, a miałam w te świeta choc raz nie płakac..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matalijka Re: Forumowa Wigilia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 18:05 Nie jestem w domku i ne mam czasu się logować,więcej oczywiście napiszę kiedy indziej,a póki co uciekam szukać prezentó dla Was :) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: Forumowa Wigilia 20.12.04, 19:13 O, dzięki matalikjo, super. Wiesz co, a może ubirzemy choinkę? Ale Andy musi najpierw rozplątać lampki. Frida, podrzuć jakies bombki. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Forumowa Wigilia 22.12.04, 06:18 no to ja sie do was dolacze jak mozna! Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: Forumowa Wigilia 22.12.04, 06:32 Lampki juz gotowe, rozplatalem :-) Witajcie wszyscy, jak milo poczuc wigilijna atmosfere w Waszym towarzystwie. Niech ten jedyny i chyba najbardziej niepowtarzalny wieczor pozostanie w naszej pamieci na caly Nowy Rok i w kazdej, nawet najciezszej chwili powroci do nas ta niezapomniana chwila i podbuduje. Wszystkim Wesolych Swiat. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: Forumowa Wigilia 22.12.04, 17:22 dzieki Andy za Zyczenia dzieki za rozplatanie lampek witaj ellenai i przyłącz się do nas romani dzieki ze pomagasz w ubieraniu choinki, a gdzie matalijka, tez miała pomóc, pewnie jak zwykle nie wie w co sie ubrac Odpowiedz Link Zgłoś
matalijka Re: Forumowa Wigilia 23.12.04, 18:39 Hihi.Zuza,jasnowidz jesteś czy co? :) Ja pierożki z dorinkiem lepiłam.Ale dobre nam wyszły :) I prezenciki już też są ( dla wszystkich takie same,równość musi być :) : a więc moi mili,pod choinką znajdziecie: 3 kilogramy uśmiechu 300 godzin słońca 3000 spełnionych marzeń 30000 sympatycznych ludzi 300000 wpisów na forum (może doczekamy :) Ściskam strasznie bardzo serdecznie.Jesteście kochani.Spędźcie te święta tak jakbyście spędzić chcieli. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: Forumowa Wigilia 23.12.04, 23:59 dzięki matalijko za cudne zyczenia ech urobiłam sie dziś troche........no ale to takie miłe zmęczenie Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: Forumowa Wigilia 24.12.04, 00:03 Po wszystkich obowiązkach zasiadłam do kompa by przeczytac te wszystkie cudowne grające kartki internetowe - wiecie ze to tez mnie bardzo cieszy. No i skoro doczekałam północy, to witam Was Kochani w dniu Wigilii. DZIŚ 24 GRUDNIA - CHYBA NAJCUDOWNIEJSZY DZIEN W ROKU Poddajcie się tajemnicy świat Bożeg Narodzenia. Myslami jestem z Wami wszystkimi, ale pojde juz spac, By jutro dla rodziny wyglądac ładnie. pa :) Odpowiedz Link Zgłoś
dorinek Re: Forumowa Wigilia 24.12.04, 16:39 Nareszcie dowlokłam się z tymi pierożkami, uszkami, serniczkiem, makowcem... częstujcie się kochani moi, nie bywam tu często, nie piszę wierszem ale bardzo Was wszystkich lubię i w ten wigilijny wieczór życzę Wam aby spełniły się Wasze wszystkie marzenia, aby się Wam darzyło w przyszłym roku, aby uśmiech nie schodził z Waszych twarzy, aby słońce zawsze świeciło, aby pokój był na ziemi. WESOŁYCH ŚWIĄT !!! Odpowiedz Link Zgłoś
matalijka Re: Forumowa Wigilia 24.12.04, 18:22 Dzięki dorinko. ps.Podzielisz się makowcem? :) Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: Forumowa Wigilia 24.12.04, 18:49 A ja tez nie pogardze niczym, ale najpierw to skonsumowalbym z kilogram uszek :) Odpowiedz Link Zgłoś
matalijka Re: Forumowa Wigilia 24.12.04, 19:27 andy,trzymaj i dwa kilo,ja cały czas pierogi wcinam. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: Forumowa Wigilia 24.12.04, 23:12 Witajcie Kochani! Ach, Andy, gdyby dania mozna było serwować przez Internet.....podzieliłabym się z Tobą pierozkami z grzybkami w barszczu.......uch, co za boskie danie...... Dorinku!!!!! Nie potrafię wyrazić radości swej, ze się odezwałas, witaj Kochana. No i tak, ugoszczona, objedzona.......odpoczywam po cudownym, romantycznym dniu......i pozdrawiam Was wszystkich z nadzieją, że i dla was wszystkich ten dzień był cudowny. :) Gdy pierwsz gwiazdka weszła na niebie pomyslałam równiez o was. A teraz muszę przytulić trochę mojego porzuconego kota, bo wiecie, gośćmi trzeba było bardziej się zajmować, choć on i tak dostał najwięcej smkołyków i teraz nie iwem czy o północy będzie chciał ze mną gadać. Jutro Wam powiem. To miłych, świątecznych snów. :) Odpowiedz Link Zgłoś
dorinek Re: Forumowa Wigilia 25.12.04, 18:25 Jasne Matalijko, tylko musisz się spieszyć bo zaraz będą tylko okruszki :D Andy po kryjomu zakrada się jak kot ;) Chyba lubi makowiec? Odpowiedz Link Zgłoś
dorinek Re: Forumowa Wigilia 25.12.04, 18:50 A teraz Wam zaśpiewam moją ulubioną świąteczną piosenkę :) So this is Christmas And what have you done Another year over And a new one just begun Ans so this is Christmas I hope you have fun The near and the dear one The old and the young A very merry Christmas And a happy New Year Let's hope it's a good one Without any fear And so this is Christmas For weak and for strong For rich and the poor ones The world is so wrong And so happy Christmas For black and for white For yellow and red ones Let's stop all the fight And so this is Christmas And what have we done Another year over And a new one just begun Ans so this is Christmas I hope you have fun The near and the dear one The old and the young War is over over If you want it War is over Now... Odpowiedz Link Zgłoś
matalijka Re: Forumowa Wigilia 25.12.04, 22:26 dorinko,jak Ty ślicznie śpiewasz! :)) (to poproszę o makowca,póki jeszcze jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: Forumowa Wigilia 26.12.04, 13:35 Och, dorinku dzieki za piekne spiewy... kot oczywoście nie przemówił :) Odpowiedz Link Zgłoś
dorinek Re: Forumowa Wigilia 26.12.04, 19:15 Niestety Andy jednak zjadł wszystko...ale mam jeszcze ananasowca...mniam, mniam, kto chętny ? Odpowiedz Link Zgłoś
matalijka Re: Forumowa Wigilia 26.12.04, 22:19 ananasowiec? a ja lubię ananasy :) sama moze robiłaś?Bo jak tak,to proszę o przepis :) Odpowiedz Link Zgłoś
dorinek Re: Forumowa Wigilia 27.12.04, 21:17 Jasne że sama robiłam :) Oto przepis: BISZKOPT 4 jaja pół szklanki cukru 1 szklanka mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia BUDYŃ pół budyniu śmietankowego 1 łyżka cukru 1 łyżka mąki tortowej 1 szklanka soku z ananasów KREM przygotowany budyń 1 kostka margaryny lub masła 4 żółtka 1 duża lub 2 małe paczki wiórków kokosowych Budyń ugotować na soku z puszki ananasów, jeśli nie będzie pełnej szklanki, uzupełnić wodą. Ostudzić. Utrzećz margaryną i żółtkami, na końcu dodać ananasy pokrojone w kostkę. Z 4 białek i 0,5-1 szkl. cukru ubić pianę i dodać wiórki kokosowe. Upiec na bezowy kolor, wystudzić i pokruszyć na wierzch ciasta. wiórki krem biszkopt Ja następnym razem jako podstawę wykorzystam ciasto półkruche. SMACZNEGO :))) Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: Forumowa Wigilia 31.12.04, 07:05 Jak dorinek cos ugotuje i ja jestem w poblizu, to nie liczcie ze cos z tego zostanie. Sorry, nic nie poradze, to silniejsze ode mnie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
frida2 Re: Forumowa Wigilia 28.12.04, 02:08 A ja Wam powiem, że takiego Bożego Narodzenia to nie miałam nigdy. Smutno, szaro, bez ksztynki klimatu. Dobrze, że już się skończyły. To tyle chciałam powiedzieć. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: Forumowa Wigilia 28.12.04, 06:09 Z przykroscia musze sie zgodzic. Dobrze ze sie juz skonczyly... Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: Forumowa Wigilia 28.12.04, 20:50 Hmmm.....było za oknem szaro i smutno, ale jakoś poddałam się rodzinnej atmosferze i było ok. :) Ojej, jakie tu pyszne ciasta, aż slinka leci.... Odpowiedz Link Zgłoś
matalijka Re: Forumowa Wigilia 29.12.04, 16:32 Dorinko,dziękuję za przepis-jako noworoczne postanowienie zapisze sobie,że w 2005 roku zrobię to ciasto.I może chociaż to się uda :) Odpowiedz Link Zgłoś