IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 10:04
Słyszałem ,że już niedługo stanie w Słupsku Castorama ,czy wie ktoś może
konkretnie kiedy i w jakim miejscu ma być usytuowana?
Obserwuj wątek
    • eva5 Re: Castorama 27.09.05, 14:00
      s;yszama ze za sezamorem
      • zuzanna6 Re: Castorama 28.09.05, 20:58
        ja nie wiem
        • eva5 Re: Castorama 30.09.05, 07:19
          wczoraj mowil w telewizju ze ma byc na gdansk
          za sezamorem bedzie tesxo a na placu kolo 11 listopada i szczecinskiej lecrec
          • Gość: Franco Re: Castorama IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 30.09.05, 19:43
            Ja slyszalem ze ma byc na Westerplatte. Fajnie, ze powstanie, ja sie ciesze.
            • Gość: Cookey Re: Castorama IP: 193.138.110.* 01.10.05, 09:51
              Castorama bedzie na Westrrplatte na wysokości jednostki wojskowej, ja sie nie
              ciesze bo mi sie widok z okna diametralnie zmieni :(
              • szajba666 Re: Castorama 28.10.05, 10:12
                I będzie w niej drogo.
      • Gość: gala Re: Castorama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 02:05
        gdzie ona ?
    • gryzli5 Re: Castorama 28.10.05, 18:03
      Castorama nie jest taka droga ,ale je bardziej się cieszę z tego że bedzie OBI koło Reala -to naprawdę fajny sklep !
      • ksztab01 Re: Castorama 31.05.06, 00:07
        byłem w minioną niedzielę w castoramie w Rumii. myślałem, że zrobię trochę
        tańsze zakupy w związku z remontem mieszkania. hm... szkoda czasu i pieniędzy
        na paliwo. zapewniam was - żadna rewelacja. W Słupsku to samo można kupić
        taniej, tyle że trzeba pochodzić. tam jest drożej, ale wszystko w jednym
        miejscu. podobnie w Obi przy obwodnicy, chociaż w Obi przynajmniej wanny
        akrylowe są duuużo tańsze niż w Słupsku. Ale wanny akurat nie potrzebowałem :(
        • Gość: ,,, Re: Castorama IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 14:15
          Pozwolenie na budowę hipermarketu Castorama w Słupsku-podtrzymane Źródło: Radio
          Gdańsk, 2006-08-08

Wojewoda pomorski utrzymał w mocy pozwolenie na budowę hipermarketu Castorama w
          Słupsku. Wstrzymania prac chciała prokuratura rejonowa w Słupsku. Prokuratorzy
          podejrzewają, że podczas wydawnia pozwolenia na budowę oraz sprzedaży gruntu
          pod inwestycję mogło dojść do naruszenia przepisów. W opinii słupskiej
          prokuratury pozwolenie na budowę hipermarketu wydano za wcześnie. Okoliczności
          sprzedaży gruntu oraz wydania pozwolenia na budowę Castoramie bada wciąż
          prokuratura rejonowa Bydgoszcz Północ. W tej sytuacji prokuratorzy chcieli by
          do czasu wyjaśnienia sprawy pozwolenie na budowę hipermarketu wydane przez
          prezydenta Słupska zostało wstrzymane i zwrócili się w tej sprawie do wojewody
          pomorskiego. Piotr Ołowski podtrzymał jednak decyzję zezwalającą na budowę
          sklepu - mówi rzeczniczka wojewody pomorskiego Anna Dyksińska. Prokurator
          Magdalena Płachta powiedziała Radiu Gdańsk, że w ciągu tygodnia zapadnie
          decyzja w sprawie ewentulanego zaskarżenia decyzji wojewody pomorskiego do
          Wojewódzkiego Sądu Admninistracyjnego w Gdańsku.
    • Gość: ... Re: Castorama IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.06, 10:33
      GS
      .."Kolejny market budowlano-remontowy - Castorama stanie u zbiegu ulic
      Bohaterów Westerplatte i Hubalczyków. Kiedy? Tego inwestor nie zdradza. Wiadomo
      jednak, że już jesienią zainwestuje w dwupasmowe rondo i chodniki na
      skrzyżowaniu przy swojej działce. Będzie go to kosztowało 1,5 mln zł netto."
      • Gość: rekrutacja Re: Castorama IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.06, 22:19
        W dzisiejszej Wyborczej Castorama robi już nabór pracowników w Słupsku....
        • Gość: ofertypracy Re: Castorama IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 17:48
          ogloszenia.pracagazeta.pl/js.php?qField=All&qState=pomorskie&qCountry=Poland&qSort=slut&qMatch=all&pp=20&view=2&q
          =castorama+w+s%C5%82upsku&fromSearch.x=29&fromSearch.y=8
          • Gość: ,, Re: Castorama IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 17:50
            target="_blank">ogloszenia.pracagazeta.pl/js.php?
            qField=All&qState=pomorskie&qCountry=Poland&qSort=slut&qMatch=all&pp=20&view=2&q
            =castorama+w+s%C5%82upsku&fromSearch.x=29&fromSearch.y=8
    • Gość: będzie... Re: Castorama IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 17:28
      www.castorama.pl/sklepy/woj-pomorskie/slupsk.html
    • Gość: BUDOWA START Re: Castorama IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 15:02
      Od wczoraj ruszyły roboty budowlane przy Castoramie.
      • Gość: :-) Re: Castorama IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 15:23
        a co przy Castoramie budują ?
        • Gość: Firefly Re: Castorama IP: 195.136.34.* 18.08.06, 20:19
          ...parking :-)
    • Gość: ??? Re: Castorama IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.06, 13:07
      Może ktoś napisać, co tam się dzieje teraz na placu budowy Castoramy?
      • Gość: Firefly Re: Castorama IP: 195.136.34.* 26.08.06, 14:52
        O ile się nie mylę to chyba zasypywać bedą tą wielką dziurę na środku działki.
      • Gość: gapa01 Re: Castorama IP: *.175.wmc.com.pl 29.08.06, 19:39
        obecnie przy ul. bohaterów westerplatte trwa wyrównywanie terenu prace jak na
        moje oko idą dość sprawnie. Interesuje mnie instalacja świateł na przejściu dla
        pieszych w okolicy przyszłej castoramy może ktoś wie coś na ten temat
    • Gość: hmm Re: Castorama IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 09:53
      Słupszczanie przecierają oczy ze zdziwienia. W ciągu zaledwie kilku dni
      zasypano ogromny wąwóz w ziemi, na terenie gdzie stanie słupski sklep
      Castoramy. Prace na placu u zbiegu ulic Hubalczyków i Westerplatte posuwają się
      w tempie błyskawicznym. Głos Słupski
    • Gość: rondo Re: Castorama IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 14:13
      Słupsk. Powstanie kolejne rondo
      dziś
      Spore utrudnienia czekają kierowców na ul. Bohaterów Westerplatte. Za kilka dni
      rozpocznie się przebudowa skrzyżowania z ulicą Hubalczyków. Miasto zyska
      kolejne rondo.
      - Niestety nie ma możliwości objazdu tego miejsca - mówi Wiesław Kurtiak,
      dyrektor Zarządu Dróg Miejskich w Słupsku. - Dlatego, nie ma mowy o całkowitym
      zamknięciu tego fragmentu ulicy. Aby więc zminimalizować utrudnienia dla
      kierowców, przebudowa skrzyżowania odbywać się będzie w dwóch etapach. Gdy
      jeden pas jezdni będzie zamknięty, kierowcy będą korzystać z drugiego. Liczymy
      też na szybkie zakończenie modernizacji.
      Koszt budowy ronda wynosi 1,8 mln zł i finansowany jest przez sieć
      hipermarketów Castorama. Przy planowanym rondzie powstaje bowiem obiekt tej
      sieci. Oprócz ronda, inwestor wymieni nawierzchnię, zainstaluje oświetlenie i
      wybuduje ciągi pieszo-rowerowe. Jeżeli pogoda nie pokrzyżuje planów, prace
      zakończą się jeszcze w tym roku.

wł - Dziennik Bałtycki
      • Gość: jazda Re: Castorama IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 17:43
        www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/gallery?Avis=GP&Dato=20070314&Kategori=GALERIA_AUT&Lopenr=314002&Ref=PH
        • Gość: Firefly Re: Castorama IP: *.slp.vectranet.pl 15.03.07, 09:59
          NO i pojechałem tam wczoraj !
          Ceny podobne jak w OBI .
          Tłumy ludzi ,ale raczej wygladających na "turystów" a nie kupujacych ,no i troichę łowców promocji .
          Jak zamieszanie z otwarciem się skończy to to ilość klientów z pewnością spadnie -tym bardziej że OBI ma lepszą lokazlizację .
          Wieczorem byłem w OBI (bo blisko mieszkam) po wiertło -ludzi było tyle samo co zwykle ,więc raczej Castorama nie połozy OBI na łopatki :-)
          • Gość: pepe_75 Re: Castorama IP: *.slp.vectranet.pl 20.03.07, 21:38
            oj poloży byłem 18 rano w Obi i na dziale glazury nie było ani jednego
            pracownika a była 10:00. trochę lipa... byłem w castoramie ok.11:00 i na
            płytkach było czterech pracowników no i miał mnie kto obsłużyć...
            • Gość: Firefly Re: Castorama IP: *.slp.vectranet.pl 21.03.07, 11:39
              Casorama to nowy sklep -poczekaj jak zaczną się urlopy,zwolnienia etc
              Część pracowników zacznie odchodzić samoistnie.
              Na początku w OBI też było Full ludzi-pamietam otwarcie -teraz częsć z OBI przeszła do Castoramy i jeszcze nie zatrudnili nowych.
              Swoją drogą rok temu (jeszcze u nas nie było ani OBI ani Casto) chciałem w Casto w Rumi kupić kabinę natryskową -bezskutecznie poszukiwałem kogoś kto mi ją wyda przez 30 minut i dałem sobie spoko-kupiłem kabine w Wemie w Słupsku.
              Tak więc poczekajmy z zachwytami nad Castoramą.
              • Gość: gość Re: Castorama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 12:40
                w wemie mają też tańszą glazurę i terakotę. Przeciętnie 2-5 zł taniej niż w Obi
                i Castoramie.
    • Gość: Firefly Re: Castorama IP: *.slp.vectranet.pl 22.03.07, 09:30
      A tak na marginesie to w Castoramie jeszcze chyba przez dwa tygodnie jest o 50 pracowników więcej bo na rozkręcenie marketu sprowadzono ludzi z innych sklepów tej sieci w innych miastach.
      kiedy oni wyjadą zostanie tylko stała załoga ,a wtedy nie liczcie na super obsługę i to że ktoś będzie się przejmował klientami.
      Nawiasem mówiąc mój teść wczoraj chciał kupić drzwi do mieszkania -okazało się że po pierwsze w Castoramie pracownicy od drzwi nie wiedzą nic o tym czym handlują ,a po drugie w OBI są o 20% tańsze .
      Nie jestem jakimś wielkim miłośnikiem OBI ,ale te zachwyty nad Castoramą są chyba lekko przesadzone :-)
      • Gość: OBI Re: Castorama IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.07, 10:43
        A podobno nie pozwolą pobić swoich cen hahaha
        • Gość: benek ja tez wole weme IP: *.range86-148.btcentralplus.com 06.04.07, 19:04
          przynajmniej dbaja o klienta i ceny maja przystepne
          • Gość: Ama100 Re: ja tez wole weme IP: *.eranet.pl 06.04.07, 22:52
            Po przeprowadzce do Krakowa robiłam zakupy i w tutejszym OBI i w Castoramie. Żadna to rewelacja, z łezką w oku wspominam Fimal i kilka innych słupskich firm, w których można było tanio, solidnie i szybko kupić potrzebne rzeczy. Faktem jest, że kierownictwo danego hipermarketu w dużej mierze odpowiada za funkcjonowanie sklepu, nie zaś sama sieć, właszcza jeśli chodzi o pracowników... Materiały budowlane i wyposażenie jest często droższe niż w innych firmach, np. dwuskrzydłowe drzwi kupiłam taniej o prawie 300 zł zamawiając je u rzemieślnika, bo ceny hipermarketowe mnie przeraziły, jak i jakość tej stolarki...
    • Gość: aga OBI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 12:21
      Zaraz po otwarciu OBI, wybrałam się zmężem na zakupy, wzięliśmy na kredyt
      wszystko co potreba do ocieplenia domku jednorodzinnego i zaczeły się problemy
      1 . Niekompetentny pan z dziłu kredytów, formalności załatwialiśmy 2, 5
      godziny, gdy przyszło do wyjścia, okazało sie , ze papiery sa źle wypełnione i
      odesłano nas spowrotem do dzialu kredytów
      2. Ciągle odsyłano nas do panów pracowników po zmiany ilości
      3. Dowóz miał byc tego samego dnia, przyjechał po 4 dniach bo nie było siatki,
      która przeciez kupiliśmy, mało tego po 4 dniach również nie dowieziono nam tej
      siatki
      4. W sumie spędziliśmy w obi 3,5 godziny, kupując styropian,co wybraliśmy w 5
      min klej i siatke ;-))
      • Gość: Firefly Re: OBI IP: *.slp.vectranet.pl 22.03.07, 16:11
        Z tego co się zorientowałem to dział kredytów nie nalezy do OBI.
        To są pracownicy banku "Cetelem" a nie "OBI"-oni tylko w OBI wynajmują miejsce do sprzedawania kredytów-wiem bo właśnie mój teść brał u nich kredyt.
        Jeśli ktoś z banku zawali swoją robote to nikt ze sklepu nie wyda ci towaru na podstawie złych danych.
    • Gość: mmm Re: Castorama IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.07, 10:59
      ceny podobne do obi, ale wiekszy wybor
    • Gość: WAN Re: Castorama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 15:40
      NA WESTERPLATTE??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka