matalijka 20.12.05, 18:01 hm..elle-nic mi się do Ciebie nie zrymowało... ;) Żyjecie?Zdrówko dobrze? Sciskam as serdeczsnie. Dorinko,fajnie że sie wpisujesz-dasz jakis przepis na łatwe ciasto?ananasowca sie nei podejmę jeszcze... :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuzanna6 Re: Frida kuje,aleks działkuje,ellenai... 20.12.05, 18:03 no własnie, wpadajcie kochani do nas wiem, ze elle z zimą walczy, a aleks tradycyjnie z porządkami światecznymi, ale miejmy nadzieję, że wpadną Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Frida kuje,aleks działkuje,ellenai... 20.12.05, 19:09 jestem jestem mnie jest ciezko zrymowac z czymkolwiek heheheheh aleks to moze nawet i okna wam pomyje na forum! Odpowiedz Link Zgłoś
mcmurphy11 Re: Frida kuje,aleks działkuje,ellenai... 20.12.05, 20:04 ... moze drinkuje :-)) ??? Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Frida kuje,aleks działkuje,ellenai... 20.12.05, 20:55 no my fest drinkujemy na saczu! caly czas setki leca! Odpowiedz Link Zgłoś
dorinek Re: Frida kuje,aleks działkuje,ellenai... 20.12.05, 19:24 a to ciasto ma być do pieczenia czy może jakiś sernik na zimno chcesz? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: Frida kuje,aleks działkuje,ellenai... 20.12.05, 19:29 pewnie wazne, by łatwe było o własnie, jesli chodzi o aleksa, to pracowity chłopiec Odpowiedz Link Zgłoś
dorinek Re: Frida kuje,aleks działkuje,ellenai... 20.12.05, 20:30 dziś już nie zdążę kochana Matalijko ale jutro na pewno Ci tu wrzucę 2 przepisy łatw moim zdaniem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Frida kuje,aleks działkuje,ellenai... 20.12.05, 20:54 o dorinku to super,skorzystam jak pozwolisz z twoich przepisow! Odpowiedz Link Zgłoś
dorinek BABKA AMBASADOR 21.12.05, 18:39 składniki: -1 kostka masła -1,5 szkl. cukru -1 szkl. śmietany -1 cukier waniliowy -6 żółtek i 6 białek -2,5 szkl. mąki -0,5 szkl.mąki ziemniaczanej -3 łyżeczki proszku do pieczenia -zapach jakikolwiek :-) wykonanie: masło, cukier, cukier waniliowy i śmietanę zagotować i pogotować na małym ogniu 5 minut. po ostudzeniu dodać resztę składników,tzn. żółtka, obie mąki, proszek do pieczenia i zapach, wymieszać. blaszkę do ciasta posmarować tłuszczem i posypać tartą bułką, wlać ciast, wstawić do nagrzanego piekarnika piec 180-200 st.C przez ok. 50- 60 min. POLEWA: -10 dag masła lub margaryny -3 łyżki kakao -0,5 szkl.cukru -50 ml wody składniki mieszając zagotować, polać ciasto po ostygnięciu. SMACZNEGO :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dorinek ŚMIETANOWIEC 21.12.05, 18:48 -upiec cienki biszkopt z 2-3 jajek lub blache wyłożyć biszkoptami -2 duże kubki śmietany 18 % (ok.800 g) -3 łyzki żelatyny -2 lub 3 galaretki w różnych kolorach -ok. 3/4 szkl. cukru pudru żelatynę rozpuścić w 3/4 szkl. gorącej wody i zostawić do przestygnięcia. Galaretki tez rozpuscic ale zmniejszyć ilość wody o 100 ml i zostawic do stezenia. Gdy juz zastygna pokroic galaretki w kostke. Smietane ubic przez chwile z cukrem pudrem, dodac wystudzona zelatyne i troche poubijac. Nastepnie wrzucic galaretki do tej masy smietanowej i wymieszac juz lyzka. Wylac wszystko na biszkopt i wstawic do lodowki do zastygniecia masy smietanowej. Mozna tez te roznokolorowe galaretki poukladac na biszkopcie i zalac to wszystko przygotowana masa smietanowa. Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai dorinku kochany! dzieki za przepisy 23.12.05, 03:56 ale sie jutro bede wyzywac kuchennie! Odpowiedz Link Zgłoś
dorinek Re: dorinku kochany! dzieki za przepisy 23.12.05, 17:16 ellenai napisała: > ale sie jutro bede wyzywac kuchennie! zastanawiałam się dlaczego napisałaś "jutro" dopiero później spojrzałam na godzinę wpisu... hehehe życzę smacznego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
frida2 Re: Frida kuje,aleks działkuje,ellenai... 20.12.05, 23:22 Frida się leni aktualnie :))) Pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: Frida kuje,aleks działkuje,ellenai... 21.12.05, 20:36 witaj frida to miło słyszeć, że ktoś przed świętami leniuchuje pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Frida kuje,aleks działkuje,ellenai... 23.12.05, 12:52 witam,przepraszam ze nie bylo mnie jakis czas,ale "latam na miotle" i nie mam czasu nawet chwilki, zeby u Was poklikac.Ale nadrobie jak sie troche roboty przewali.Na dzialce nie bylem juz kilka dni,cala zasypana,teraz to tam tylko wiewiorki i bazanty ,ja pojawie sie tam blizej wiosny,nawet autem nie dojedzie ,a na piechotke to mi sie nie chce.Teraz troszke cieplej sie robi ,bo z dachow kapie,wiec idzie do wiosny hehe milego dzionka Odpowiedz Link Zgłoś
matalijka Re: Frida kuje,aleks działkuje,ellenai... 27.12.05, 17:26 Przepisy zanotowane-pierwsze próby już wkrótce (pozdrawiam strażaków :) Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Frida kuje,aleks działkuje,ellenai... 27.12.05, 23:39 a ja nie zdazylam wyprobowac przepisu:( Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Frida kuje,aleks działkuje,ellenai... 28.12.05, 02:24 A to musisz sie spieszyc,bo przepis sie "zestarzeje"i kto go bedzie jadl? Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Frida kuje,aleks działkuje,ellenai... 28.12.05, 16:35 u nas tez przepisow jest duzo,ale nie wszystkie jestesmy w stanie przetestowac.Teraz "robimy" flaki,dawno sie nie robilo a kiedys zamrozilem i teraz trzeba zrobic miejsce w zamrazarce Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Frida kuje,aleks działkuje,ellenai... 28.12.05, 16:57 kiedys wyprobuje,nie wiem kiedy! heheh Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: Frida kuje,aleks działkuje,ellenai... 29.12.05, 20:41 hi hi hi dobre, przepisy się starzeją o kurcze, flaki, faktycznie dawno nie jadłam Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Frida kuje,aleks działkuje,ellenai... 13.01.06, 18:29 a co porabia Matalijka ??????,ze Jej nie widac na Forum Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: Frida kuje,aleks działkuje,ellenai... 13.01.06, 20:39 a ja wiem... szaleje dziewczyna Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: Frida kuje,aleks działkuje,ellenai... 13.01.06, 21:44 zresztą, nie wiem czemu pisze w imieniu matalijki, zabije mnie jak wróci Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Frida kuje,aleks działkuje,ellenai... 13.01.06, 22:42 rozrywkowa dziewczyna,to rozumiem !!!!hehe zartowalem, dlaczego ma sie obrazac,nic zlego nie napisalas Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: Frida kuje,aleks działkuje,ellenai... 14.01.06, 10:51 bo tak sobie fantazjuje, że szaleje, a ona nie raz pisała, że jest zapracowana Odpowiedz Link Zgłoś