arahjan 28.12.05, 00:01 Czy ktoś (oprócz mnie) kupił już tam mieszkania. Chciałbym poznać moich przyszłych sąsiadów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a1ngela Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 22.01.06, 18:26 Jaaaaa tez tam bede!!!! Ale pewnie juz tu nie zagladasz.... Odpowiedz Link
arahjan Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 23.01.06, 12:21 a1ngela napisała: > Jaaaaa tez tam bede!!!! > Ale pewnie juz tu nie zagladasz.... Alez jestem. Witam Cie serdecznie. A jaki bloczek, bo ja 3. Odpowiedz Link
a1ngela Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 24.01.06, 10:28 Ja 2... Wlasnie szukam ludzi ktorzy beda kolo nas mieszkac ale klops... Jestes pierwsz(y/a) Ani na temat gedbudu za duzo nie moge znalezc... Ale jak juz znajde to pozytywy... Nie moge sie doczekac... Tylko kasy malo na wykonczenie Od razu bym chciala pieknie Odbieramy w czerwcu Odpowiedz Link
arahjan Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 24.01.06, 12:06 Ja odbieram dopiero w Październiku. Mam podobne kłopoty co ty. Mało kaski na wykończenie, ale nie od razu Kraków zbudowano. Powoli się jakoś urządzimy. Co do Gedbudu to są raczej ok, ale wszystko wyjdzie w praniu (mieszkaniu) Podoba mi się to, że to będzie małe osiedle -tylko kilka bloków. Podoba mi się lokalizacja - blisko do centrum i w miarę cicho (w sumie będą mi przeszkadzać pociągi, ale mam nadzieje, że sie przyzwyczaję. aha - mimo mrozów wydaje się, że Twoje mieszkanko zostanie oddane do użytku wcześniej niż w czerwcu. Pozdrawiam Odpowiedz Link
a1ngela Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 25.01.06, 10:28 te pociagi mam nadzieje nie beda problemem ja teraz mieszkam na osiedlu gdzie pociag przejezdza jakies 20 metrow od domu (z 3 razy dziennie, na rafinerie)i to jest problem ale tam jest kawalek wiec jest szansa ze lepiej bedzie slychac szum kompa niz pociagi .... mysle... a ja mam dylemacik postawilam sobie scianki dzialowe juz i teraz sie zastanawiam czy moge jeszcze cos zmienic wszystko juz wytynkowane maruda ze mnie, ale w koncu to raczej na zawsze to sprobuje pogadac z kierownikiem moze sie zgodzi chociaz juz sama nie wiem pierwsza mysl ponoc jest najlepsza ale chcialbym zwezic przedpokuj a wiecej dac salonowi... aaaaa a ile masz metrow? na ktorym pietrze? Odpowiedz Link
a1ngela Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 25.01.06, 10:33 ale mi sie udalo odpowiedziec dokladnie o tej samej porze co wczoraj Odpowiedz Link
arahjan Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 25.01.06, 11:20 mam 50m2 na 2 pietrze. tez myslalem o zwezeniu korytarza, ale po dluzej analizie okazalo sie to byc bez sensu - za male mialbym wejscie do kuchni. zaakceptowalem plan Gedbudu. ps. W koncu zyje ten watek, cale forum Pruszcza tez troche ruszylo z kopytka. Odpowiedz Link
a1ngela Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 25.01.06, 14:07 ja mam tez na drugim ale to akurat u mnie ostatnie (m nr 15) mam 70m2+ poddasze salonu wyszlo 3.3m- szerokosci ii 6.5m dlugosci- wrazenie kiszki ale ostatecznie wazny bedzie wystroj zeby to wrazenie przegonic(no i aneks- taka wneka 2.5/2,5, wyszla taka L'ka), i kibelek kosztem pokoju osobno zrobilismy) a tak to wogole mi sie podoba co robia, rurki od grzejnikow w podlodze ciagna - nowoczesnie a nie na wirzchu wszystko luki za darmo robia kierownik budowy poczatkowo chcial extra za to ale ostatecznie jest for free juz sie nie moge doczekac zeby zamieszkac wiec jak oddadza szybciej... tylko ten dluuuugggg na cale zycie Odpowiedz Link
arahjan Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 04.02.06, 12:52 a umnie wstawili okna. Budujta budujta. Odpowiedz Link
arahjan Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 17.02.06, 09:34 a angel1a się coś nie odzywa. ja czekam na zaproszenie na parapetówkę, kiedy mam przyjść ?? Odpowiedz Link
a1ngela Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 18.02.06, 13:34 w poniedzialek jedziemy zobaczyc jak tam roboty sie posuwaja Kurde i znow mam problem... dalismy za gore 7 tys...i kurde swistka zadnego nie dali mezowi ah! jak zwykle ... ja musze takie sprawy zalatwiac..... nie wyjde z tamtad jak mi czegos nie dadza, moze byc byle zaswiadczenie z pieczatka ze dalismy maz czuje ze zle zrobil, chce pojechac i zobaczyc czy nam dziury na gore nie zamurowali oczywiscie mysle ze to porzadna firma i bedzie ok ale 7 tysiecy to kupa szmalu i firma firma ale trzeba pilnowac swego... ooo! tyle napisalam! Odpowiedz Link
a1ngela Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 18.02.06, 13:35 aaaa parapetowka w czerwcu trzymaj kontakt to moze sie zalapiesz Odpowiedz Link
arahjan Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 23.03.06, 15:16 trzymam a1ngela napisała: > aaaa > parapetowka w czerwcu > trzymaj kontakt to moze sie zalapiesz Odpowiedz Link
annna21 Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 02.05.06, 19:32 Zsatanawiam się nad kupnem mieszkania na tym osiedlu. Może ktoś z Was będzie wiedział coś na temat gruntów na których jest stawiane osiedle. Od ludzi mieszkających w Pruszczu dowiedziałam się że nna tym terenie były bagna i teren został kiepsko osuszony ( podobono było o tym głośno w jakiejś gazecie) Dzisiaj byłam na tym osiedlu i w miejscu w którym mają być stawiane kolejne bloki jest prawie jeziorko. Może rozwiejecie moje wątpliwości, ponieważ nie chciałabym mieszkkać w domu z grzybami i żyłami wodnymi itp. A lokalizacja osiedlla jest fajna w centrum Pruszcza . Pozdrawiam Odpowiedz Link
arahjan Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 03.05.06, 19:17 Znam kilku mieszkancow Pruszcza i rozmawialem z nimi na temat osiedla przed kupnem. Nikt mi nie mowil o zadnych mokradlach. Faktycznie mokrawa to jest okolica, ale bagien tam chyba nie bylo, ale kto wiem. Moze to konkurencja plotki rozglasza, bo Gedbud sprzedaje wszystko na pniu... Odpowiedz Link
arahjan Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 04.05.06, 21:53 a dzis sie dowiedzialem, ze wczesniej tam bylo pole i ktos uprawial zboze. na bagnie zboze raczej nie urosnie Odpowiedz Link
francisp Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 26.02.06, 13:57 Hejka. Milo poznać. Ciekawe czy tu jeszcze zaglądacie bo ostatni wpis sprzed tygodnia. Witam szczegolnie Arahjana bo wygląda na to że będziemy bliskimi sąsiadami. Pięterko różnicy bo ja kupilem na pierwszym w środkowej klatce. Byłem ostatnio oglądać, jest cacy aczkolwiek troszkę zwolnili. Przerzucili sily na kolejny budynek ale terminy obiecuja dotrzymac. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
arahjan Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 27.02.06, 10:56 Witam sąsiada. No to już będę miał z kim biegać do nocnego... Co do budowy to oglądam ją codziennie jadąc do pracy, ale nie mam czasu się tam wybrać osobiście. Francisp napisałeś, że terminy obiecują dotrzymać a ja liczę, że te terminy wyprzedzą! Jestem naiwny? Pozdrawiam Odpowiedz Link
francisp Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 27.02.06, 23:10 Też bym chciał, ale obiecali ludziom z kolejnego budynku odbiór na grudzień a tam ledwo pierwsze pietro stoi, ale zobaczymy. Oby. Ostatnio jak byliśmy to stawiali ścianki dzialowe ale było to w połowie stycznia. Trzeba by bylo znowu ich odwiedzić. Ze sklepem damy radę. Miejmy nadzieję ze w bloku naszej kolezanki angeli ktoś otworzy jakiś przybytek dla spragnionych na parterze budynku co by nie trzeba było chodzić za daleko. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
farida15 Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 27.02.06, 18:05 Zastanawiam sie nad kupnem mieszkania na tym osiedlu. Mam pytanie jak z dojazdem do Gdańska ( tu pracuje, studiuje i zostawie grono przyjaciół i rodziny). Samochód mam do spółki więc skazana jestem na komunikacje miejską. Napewno wraz z rozwojem osiedla bedą ulepszac połączenia ale z tego co wiem obecnie połączenie z osiedlem "moje marzenie" w Gd. jest koszmarne. Odpowiedz Link
a1ngela Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 27.02.06, 21:15 mnie sie wydaje ze z komunikacja nie ma praoblemu tez jestem z gdanska pociag blisko i czesto autobusy tez kursuja mysle ze nie jest to problem no moze taryfa z pruszcza do gdanska i spowrotem zdziebko(?) drozej bo im sie strefa (chiba) zmienia... Odpowiedz Link
arahjan Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 28.02.06, 08:45 Maja dac jeszcze wiecej pociagow SKM z Pruszcza. 10 min i jestes w Gdansku. Nie martwisz sie o korki. Poza tym sa 207,232,3,50 i kupa busow. Rano jest problem z korkami, ale i tak z Pruszcza dojedziesz szybciej niz z Kowali czy Zakoniczyna. Odpowiedz Link
farida15 Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 04.03.06, 12:15 Dzięki z aodpowiedzi tak też myślalam ze np. wybierając Pruszcz a Komale w Pruszczu korki sa do przedostania sie zawsze mozna przez Przejazdowo dzięki może wkrótce bedziemy sąsiadami jutro jade oglądnąc osiedle Odpowiedz Link
arahjan Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 08.03.06, 23:05 I co zdecydowales/as się ?? Jak to wyglada wg. Ciebie? farida15 napisała: > Dzięki z aodpowiedzi tak też myślalam ze np. wybierając Pruszcz a Komale w Prus > zczu korki sa do przedostania sie zawsze mozna przez Przejazdowo dzięki może wk > rótce bedziemy sąsiadami jutro jade oglądnąc osiedle Odpowiedz Link
francisp Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 28.03.06, 20:01 Witam po czasie Byłem dzisiaj uzgadniać elektryke. Trzeba przyznać że chłopaki idą jak burza. Jakby tak bylo dalej to kto wie może skończą wcześniej niż myslimy i parapetowy bedą jeszcze w wakacje. Pozdrawiam Odpowiedz Link
arahjan Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 29.03.06, 14:33 tez bylem. chyba sie widzielismy Odpowiedz Link
francisp Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 30.03.06, 19:16 Jesli byłes tam około 9.00 to by się zgadzało. Świat jest mały prawda. No to już wiemy gdzie będa parapetowy. Odpowiedz Link
a1ngela Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 02.04.06, 20:04 Czesc ludziska ) Nasze mieszkanko juz prawie gotowe... Wszystko porobione, rury zaslepione - czekaj na grzejniki okna poddaszowe pieknie wygladaja te normalne ... to troche jestem zla na gedbud, bo poszli po najmniejszej linii oporu i wstawili je z jednego wielkiego kawala, i teraz jak chce otworzyc okno to siega do polowy pokoju...przynajmniej tego malego... ale ok i tak nie moge sie doczekac... w pierwszym budynku juz ludzie mieszkaj, czyli z nim im chyba szybciej poszlo niz zadeklarowali... Odpowiedz Link
francisp Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 02.04.06, 21:09 Witaj Trochę Ci zazdroszczę że jesteś juz tak blisko. Wygląda na to, że wasz blok oddadza wcześniej niż ogłaszali. Mam pytanko, czy macie już drzwi wewnętrzne i jeszcze jedno, czy można jeszcze swobodnie wejsc zobaczyć mieszkania? Chciałbym zobaczyć stan wykończenia. Pozdrawiam i życzę szybkiego zamieszkania. Odpowiedz Link
arahjan Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 03.04.06, 08:45 No gratki angela. Pytanie do francispa: ile dales za metr? Po starej czy juz ponowej cenie placiles? Odpowiedz Link
francisp Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 03.04.06, 17:50 Udało nam się kupić jeszcze po starej cenie t.j. 2500. A ty? Odpowiedz Link
arahjan Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 04.04.06, 08:33 Ja kupilem juz we wrzesniu, a wiec po starej cenie. Mieszkasz dokladnie pode mna, czy tylko pietro nizej? Odpowiedz Link
francisp Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 04.04.06, 20:17 Jeśli to Ty byłes tą osobą ktora spotkalem to po skosie. Odpowiedz Link
a1ngela Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 04.04.06, 15:47 mozna lazic otwarte jeszcze powiedz ladnie dzin dybry i pomysla ze do swojego idziesz ja laze po innych mieszkaniach popatrzec tez , jak inni powymyslali w sumie fajnie ze kazde mieszkanko inne teraz mieszkam w komunistycznym 30letnim bloku i tu wszystko na jedno kopyto- norma zapraszam do swojego :klatka c odlewej patrzac, ostatnie pietro po prawej stronie, te na wprost nie kawalerki poboczne ( choc tez superowe- szczegolnie to po lewej---> dostal ktos poddasze metrazowo jak mieszkanie, a za "grosze") Odpowiedz Link
francisp Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 04.04.06, 20:21 To fajnie, mam nadzieję że uda nam sie odwiedzić Pruszcz w tę sobotę. A co do 30-letnich blokow to wiem o czym mowisz. Sam też mieszkam w takim. Może juz teraz jesteśmy sasiadami. Odpowiedz Link
arahjan Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 05.04.06, 08:37 Ja widze codziennie mieszkanko z autobusu. Na razie nie odwiedzam juz budowy. Niech sie buduje w spokoju. Ja tez mieszkam w starym bloku - Niedzwiednik Odpowiedz Link
a1ngela Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 09.04.06, 16:56 My z mezem juz mamy sprzeczki czy w maju jeszcze czy pod koniec czerwca Ja bym chciala jak najwczesniej bo wtedy wujas pomoze remontowac- oszczednosc kasy, a na lato same nie chce prZyjezdzac(zamosc) bo dzialka. Wujek to taki spec od wszystkiego wiec milo by bylo, tym bardziej ze mamy poddasze do ocieplenia. U nas Elewacja juz piekna. EE u mnie to juz jak z bicza strzelil czy maj czy czerwiec. Napiszcie cos o swych rodzinkach. ja mam 5lat core, zastanawiam sie czy bedzie miala towarzycho wsrod waszych dziatw (o ile posiadacie Odpowiedz Link
francisp Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 09.04.06, 22:12 Witam No to już chlopaka dla twojej cory mamy. A nawet dwoch do wyboru. Albo rownolatek albo dwa lata starszy. Byliśmy obejrzec wasze mieszkanie ale akurat w sobotę wasza klatka byla zamknięta. Jakąs wylewke robili albo coś na klatce schodowej. Obejrzeliśmy za to inne mieszkania w waszym bloku i co mogę powiedzieć to zazdroszcze wam tych strychow. Kapitalna sprawa. W naszym tego nie ma. Poza tym też juz byśmy zamieszkali. Pozdrawiam Odpowiedz Link
a1ngela Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 10.04.06, 15:00 jaaaa to extra...obaj.... a ten rownolatek to juz wogole u nas sie swietnie zlozylo bo sandi pojdzie pierwszy rok do szkoly i fajnie ze tak od poczatku..., nie bedzie sie obco czula... Twoje dziecie tez 2000 rocznik ? ponoc niedaleko jest podstawowka 3ka z basenem Odpowiedz Link
francisp Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 10.04.06, 20:17 Aj, niestety Angela, zmylilaś mnie tymi 5 latkami. Nasze chłopaki to 1999 i 2001. Wstrzeliłaś sie w środek. Co do szkoly to rzeczywiście jest rzut beretem. Basen oddany do użytku w zeszlym roku tak więc super. Reszta szkoły wygląda tak sobie ale Pani w sekretariacie poinformowała nas że remonty są już zaplanowane. Oby. Zresztą na pewno bedzie dobrze. Pozdrawiamy Odpowiedz Link
arahjan Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 10.04.06, 23:46 a ja niedzieciaty jestem. ale jak mieszkanko sie wybuduje i poprawie nieco swoje finanse to obiecuje cos zmontowac Odpowiedz Link
a1ngela Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 11.04.06, 14:47 my sie o drugie staramy....jakos nie chce sie pojawic...ale moze uda nam sie w jednym roku francisp a byles juz moze zapisywac? ja jeszcze nie , chyba nie beda krzyczec ze sie tak ociagam... Odpowiedz Link
francisp Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 12.04.06, 21:27 Witam. Byliśmy w tej szkole dowiedzieć się co i jak. Mila Pani w sekretariacie poinformowala nas że nie ma problemu ani z zapisem ani z późniejszym przeniesieniem. Nauczycieli i tak i tak nie znamy wiec nie ma problemu z wyborem. Z tego co pamiętam to macie czas do 30 kwietnia aby zapisac dziecko do zerowki ale jeśli tego nie zrobisz to zostanie zapisane automatycznie do waszej rejonowej. Notabene powinnaś dostac pisemko od nich w tej sprawie. Co do dzieci - mowią ze nowe mieszkanie nowe dziecko. Mam nadzieje że w moim wypadku sie to jednak nie sprawdzi ale wam życze tego serdecznie. Pozdrawiam Odpowiedz Link
a1ngela Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 20.04.06, 17:39 znow dzis bylismy.... zapisalismy dziecko do szkoly- ladna szkola bedzie miala 2 kolezanki w naszym bloku, w jej wieku. z czego jedna pietro nizej w biurze tez bylismy- pani na koniec maja zapowiedziala klucze Odpowiedz Link
arahjan Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 21.04.06, 09:03 no to gratulacje. jeszcze miesiąc i w końcu przyjemność mieszkania na swoim. co prawda na początku przy dźwięku wiertarek, ale potem będzie pięknie Pozdrawiam Odpowiedz Link
arahjan Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 01.05.06, 18:46 Zobaczcie ceny mieszkan na Mickiewicza na stronie Gedbudu. Ale SZOK !!! Odpowiedz Link
francisp Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 04.05.06, 22:13 Witam Fakt ceny szok, ale z drugiej strony to całkiem dobrze bo wygląda na to, że zrobilismy niezlą inwestycje i to w ostatniej chwili. Ostatnio byłem na budowie ponad 2 tygodnie temu. Wówczas w pierwszej klatce byli już rurarze ale do nas jakoś jeszcze nie doszli. Wygląda na to, że jest jakiś przestój. Pewnikiem wszyscy kończą twój blok Angela. Niech tam, trzeba być cierpliwym. Czekamy na pierwsze wrazenia od ciebie. Mam nadzieję że wszystko będzie OK. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
a1ngela Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 11.05.06, 18:31 jaaa zostalam zidentyfikowana w biurze.... mile Panie podgladaja ...nasze rozmowy.... no ale chyba nie mam sie czego wstydzic mozemy odbierac mieszkanko... tylko trzeba suszyc glowe, duzo roboty ponoc maja mieszkania sprzedaja sie na pniu ufff to poczatek czy koniec...?? Milo ze drozeja, w ciagu pol roku jestesmy jakies 30 000 do przodu. To mile. Odpowiedz Link
francisp Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 11.05.06, 21:37 Hej No proszę, jednak w terminie. Gratulacje. A parapety już sa tak a propos? Masz jednak racje co do roboty, teraz to dopiero się zacznie. Będziecie kafelkować łazienke? Pytam bo wszyscy mi to odradzaja bo niby na początku ściany jeszcze pracują i kafelki mogą popękać. Wiecie coś o tym? A poza tym kuchnia, podlogi, meble takie owakie, urządzenia AGD i tym podobne sprawy. Same wybory i mało kaski ale mimo wszystko juz tez się nie mozemy doczekać, Pozdrawiam (Panią Elę i Beatkę też) Odpowiedz Link
a1ngela Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 12.05.06, 10:23 ah! ja juz nie wiem z tymi remontami roznie gadaja podlogi tez ponoc nie wolno od razu a tam klade i juz ludzie z zazdrosci tak gadaj zebysmy za szybko ladnie nie mieli o kasie to nic nie mow 5000 do kluczy trzeba podlaczyc (2400notariusz i 2600(albo wiecej)gedbud (wylewka u gory, drzwi extra i okno poddaszowe extra) dobrze ze robocizne(kafelki i podlogi) bede miala za darmo no coz nie ma lekko trzeba flaki wyprowac w pracy zeby dorobic a nam sie wlochy strasznie marza juz za rok.... parapety juz sa ale kluczy nie ma a parapetowa przed podloga czy po? chyba po, bo nawet wc'etu nie ma zeby ewentualnie skorzystac, a to tak w sumie jedna robota piekna pogoda, ide pobiegac pozdr. angela Odpowiedz Link
arahjan Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 14.05.06, 08:31 ja nie bede czekal na koniec "pracy scian" i od razu sie wprowadze, kiedy bedzie taka mozliwosc. co do kasy, to mysle ze z 10k bede potrzebowal (mam juz glazure i terakote kupiona). nie moge sie doczekac wprowadzenia i zazdroszcze Angeli, ze juz niedlugo beda na swoim. Fakt, ze wspolnie jeszcze 2 lata bedziemy zyc na placu budowy, ale razem damy rade ! Parapetowka bez wc? hmmm to moze miec dla ciebie zle konsekwencje Odpowiedz Link
francisp Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 15.06.06, 12:23 Hej Coś cisza zapadla na naszym forum. Bylem ostatnio na budowie, mam już balkon wiec moznaby bylo zrobic balkonówke ale chyba rzeczywiscie lepiej będzie poczekać na WC. Co tam u Ciebie słychać Angela? Dostalaś już klucze? Opisz pierwsze wrażenia. Pozdrawiam Odpowiedz Link
arahjan Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 16.06.06, 09:01 No faktycznie cisza cos. Zaczyna sie koncowe odliczanie Odpowiedz Link
a1ngela Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 22.06.06, 10:22 Ah! Wiecie... Cisnienie skoczylo i opadlo..... Klucze mamy i owszem ale.... Kociol nie podlaczony wiec wody nie ma, liczniki ponoc zaklad energetyczny zaklada 5 na tydzien- pradu nie mamy Drzwi wewnetrznych nie ma- zamowione....jakis czas temu Na klatce nie dokonczona terakota iii nikt sie tam nie placze juz z robotnikow....hmmm... sily zupelnie przezucone na nastepne bloki... Hallo!! A my?! Zaplacone to juz sral nas pies?! Ponoc gazownia daje d... i nie moze sie uporac z podlaczeniem gazu do kotlowni, wiec cieplej H2o i ogrzewania( do zimy jeszcze troche wiec...) do sierpnia raczej nie bedzie. No jakos tam przebolejemy Gorsze ze... chcielismy kuchnie zamowic w auchan (tanie i dobre) i wyszlo panu 9300 za ... kurna ... pare szafek, bez AGD oczywiscie zzzzzz...!!! wiem ze charytatywnie nikt mi nie zrobi, ale to jest zdzierstwo zwykle i trzeba jeszcze miesiac czekac na to, i wiorowe pudla w srodku....zeby to jeszcze cos lepszego bylo... Moze wy macie jakichs znajomych stolarzy co w miare po ludzku sie cenia a dobrzy fachowcy?? Maz ma stare prawko i chcielismy juz z nowym miejscem zamieszkania zmienic, ale to tez jeszcze pewnie z miesiac bo po "technicznym odbiorze budynku" czy jakos tak, dopiero bedzie mozna notariusza zalatwiac. no i sobie mysle ze do konca sierpnia to musowo zamieszkamy bo dziecie do szkoly...... I widze z balkonu wasz blok.. z zewnatrz juz jak trzeba wyglada to juz tuz tuz. Niedaleko dluzej ode mnie Odpowiedz Link
arahjan Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 27.06.06, 12:08 Fransip: wiadomo juz, kiedy bedziemy sie wprowadzac? Orientowales sie? Odpowiedz Link
francisp Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 27.06.06, 23:42 Witam Muszę przyznać Angela ze trochę mnie nastraszyłaś tymi wszystkimi problemami z wykończeniówka. Pierwsza niepochlebna opinia o Gedbudzie jak by nie było.Ty rzeczywiscie masz pól problemu ze wzgledu na lato ale jesli nam w październiku nie podłaczą od razu wszystkich mediow to z przeprowadzką w tym roku możemy sie pozegnać. Niestety Arahjan teraz to juz nie mam żadnych typow na to kiedy skończą. dwa tygodnie temu bylem pod wrazeniem zaawansowania prac ale przyklad Angeli uczy ze za chwile moze być tak że nikt tam nie bedzie nic robil. Mam jednak nadzieję ze te problemy z blokiem Angeli to po prostu wina temperatury. Za goraco na robote. We wrześniu i pażdzierniku atmosfera do pracy bedzie zdecydowanie lepsza. I tego się trzymajmy Arahjan. Pozdrawiam Odpowiedz Link
arahjan Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 28.06.06, 19:45 Bede sie trzymal, ale musze juz zarezerwowac urlop. Z tego co slyszalem od Pani z Gedbudu - do mieszkania mozna wejsc i wykanczac, jeszcze przed oficjalnym oddaniem. Moj typ: koniec wrzesnie. Wtedy wezme urlop. Francisp - na jakim etapie byly prace 2 tygodnie temu, bo ja od miesiaca juz tam nie zagladalem?? Odpowiedz Link
a1ngela Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 29.06.06, 20:08 Juz lepiej....wczoraj obiecali ze w przyszlym tygodniu bedzie i prad i woda...A robote oczywiscie mozna juz od jakiegos czsu robic, Ponoc w moim bloku juz sa kuchnie zamontowane...wiec sie da... ja juz w przyszlym tygodniu zaczynam z robota zeby moc sie pod koniec sierpnia wprowadzic.... ocieplenie poddasza maz od soboty zaczyna....a pod koniec tygodnia wchodzimy z podlogami wc i lazienka kupilam wanne zeliwna dzis jestem z siebie dumna za odwage- 1400, ale chcialam juz na amen ii znalazlam wykonawce kuchni jestem b zadowolona cena przyzwoita i drewniana (co prawda dwa mc-e bede czekac ale niech tamm) wy tez zbierajcie kasiorke ostro jeszcze do wrzesnia i do roboty... jeszcze przed zima sie wyremontujcie napewno bedzie ok Odpowiedz Link
sloggi Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 29.06.06, 20:10 Co interesuje Was w Pruszczu poza budową? Odpowiedz Link
arahjan Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 30.06.06, 00:36 Czarni Pruszcz, Giełda, ul. Czołgistów, kościół, Restauracja u Jakuba, euro-grill, autorstada A1, wielka inwestycja Poczty Polskiej, basen, firmy na ulicy Zastawnej, pasaż na ulicy Kossaka, korki,autobusy (232, 207, 50 i 3), dni Pruszcza, Casablanca, Faktoria, ścieżki rowerowe, muzeum Lotnictwa, była Cukrownia, sklepy nocne. Tak tylko rzuciłem hasłami, bez komentarzy. Uczę się tego miasta. Czytam www.pruszcz.com i www.pruszcz.naszemiasto.pl Chcę w tym mieście żyć a nie tylko mieszkać ! Pozdrawiam Odpowiedz Link
a1ngela Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 30.06.06, 14:38 arahjan Brawo! Ja pruszcz troche znam 5 lat jezdzilam do szkoly do tczewa, i mialm pelno znajomych z pruszcza imprezki itp, ludzie fajni sa w pruszczu... inni niz w gdansku (to nie znaczy ze w gdansku nie sa fajni), troche inny klimat maja taki... "kameralniejszy" Odpowiedz Link
arahjan Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 01.07.06, 00:28 "GW" pisze, ze rzad zamierza zlikwidowac ulge podatkowa od odsetek kredytowych. Ulga pozostanie dla tych co juz z niej korzystali. ja jeszcze nie korzystalem, wy chyba tez nie, bo trzeba miec kwity na mieszkanie. ciekawe jestem czy znowu dostaniemy po kieszeni, czy moze sie jakos zalapiemy. moze ta ulga odejdzie w 2008? znacie sie na podatkach troche? Odpowiedz Link
francisp Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 01.07.06, 10:36 Witam Do Arahjana. Zaawansowanie prac - trzy tgodnie temu przygotowywali podlogi pod wylewki. Podejrzewam że już to zrobili. Wiekszość ścian byla już pomalowana na bialo a za to nie bylo jeszcze parapetow wewnętrznych i nie wszystkie miejsca na futryny byly wykończone. Na zewnątrz blok prawie wykończony, ocieplony i pomalowany. Ja rownież mam nadzieję na koniec września i myślę że jezeli nie będą mieli opóźnień z innymi blokami to jest to jak najbardziej mozliwe. Co do podatkow - zwykle jest tak że zmiany wprowadzane sa od nowego roku rozliczeniowego ale żyjemy w "taka dziwna kraj" że wszystko jest możliwe. Pamiętacie reklame przedwyborczą PISu jak to PO zabiera dziecku misia (czy jakos tak to było)?PiS chce nam teraz lutnąc lodowkę. Cieszę sie Angela że wszystko sie uklada. mam nadzieję skorzystać z twoich doświadczeń. Słowem, przecierasz szlaki. Co do Pruszcza = widzę ze póki co jestem wśrod was najmniej zorientowany. Ciagle Pruszcz kojarzy mi sie przede wszystkim z pokazami lotniczymi i giełdą ale bardzo chętnie dowiem się więcej i myśle ze wkrotce utworzymy z Arahjanem i Angelą "Kółko Przyjaciól Pruszcza". Pierwsze spotkanie u mnie - piwo obstawiam. Sloggi - przyłączasz się? Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link
francisp Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 02.07.06, 22:40 Witam ponownie. Przypadkiem tak mi sie ulożyly trasy ze udalo mi sie wpaśc na budowe. Stan zawansowania na dziś: wylewki tak jak podejrzewalem już sa, parapety wewnetrzne też. Dodatkowo jest już terakota na balkonie i zaczynają ją już ukladac na klatce. Slowem jestem pod wrazeniem. Wydaje sie że w ciagu miesiaca daliby rade skończyć wszystko. Oby tak bylo. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
arahjan Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 04.07.06, 19:42 No to ladnie. Jutro sprawdze to naocznie i wypytam sie kiedy zamierzaja skonczyc. Odpowiedz Link
dudi_gd Budynek nr 5 również się melduje :) 03.07.06, 23:17 Witam przyszłych sąsiadów Co prawda moje mieszkanko(w budynku nr 5) ma być gotowe dopiero w marcu 2007, ale już teraz można się przecież przywitać A tymczasem szczęśliwcom, którzy już niedługo odbierają swoje "M" życze powodzenia w urządzaniu Pozdrawiam i do zobaczenia Odpowiedz Link
a1ngela Re: Budynek nr 5 również się melduje :) 04.07.06, 22:03 Czesc "Nowy" ))) gratulujemy wyboru iiii.... towarzystwa - nieskromnie- zapowiada sie imprezowo Sluchalam na pr 1 w radiu calej audycji na temat ulgi podatkowej a propo odsetek kredytowych, iii "madry" Pan powiedzial ze akt notarialny zalatwiony w 2006 uprawnia do ulgi przez caly okres kredytowania. Od przyszlego roku koniec z ulga, wiec.... ja sie raczej zalapie... no my zaczynamy od jutra akcje remonty... jeszcze sie nie zaczelo a juz mam dosc- po tym jak musialam wtargac plyty k-g na ocieplenie poddasza, wate szkl. i konstr. metalowa. Zdechlam prawie.. tzn pomogli panowie z budowy ale i tak sie spocilam ...... Wam juz tez powoli cisnienie idzie w gore co.... czekam na jakas impre zapoznawcza...pewnie u mnie bo pierwsza zamieszkam....dam znac w razie co ... Odpowiedz Link
arahjan Re: Budynek nr 5 również się melduje :) 04.07.06, 23:59 Co do ulgi odsetkowej. Znalazlem link, ktory kilku z nas uspokoi: mojefinanse.interia.pl/agenc/wiecej/news?inf=764774 "Zgodnie z przepisem przejściowym każdy, komu w latach 2002-2006 został udzielony kredyt czy pożyczka mieszkaniowa, nadal będzie korzystał z odliczenia. Uprawnienie to będzie przysługiwało do upływu terminu spłaty określonego w umowie, nie dłużej jednak niż do końca 2027 roku." ufff Odpowiedz Link
francisp Re: Budynek nr 5 również się melduje :) 13.07.06, 22:37 Witam wszystkich. Slyszales Arahjan nowe wieści. Mnie zwalilo z nog. Przymierzają sie do podpisywania aktów notarialnych na koniec sierpnia. To byłoby mistrzostwo świata nie uwazasz. jak dobrze pójdzie to nasze parapetowy moga sie spotkać z Angeli.To dopiero będzie maratonik. Oby tak dalej. Pozdrawiam Odpowiedz Link
arahjan Re: Budynek nr 5 również się melduje :) 14.07.06, 08:17 no ja slyszalem, ze maja oddac klucze pod koniec sierpnia, ale zeby ludzie sie urzadzili. akty notarialne beda gdzies w pazdzierniku. no chyba ,ze cos mi sie pomylilo... Odpowiedz Link
a1ngela Re: Budynek nr 5 również się melduje :) 19.07.06, 19:27 tez mi sie nie chce wierzyc... tech. odb. budynku najpierw.....a nasz ma byc nie wieadomo kiedy oddany ale nie szybciej jak w sierpniu. Podejrzewam ze pozniej....a moze.... ale gratulacje.... mi sie wspolna parapetowa podoba..... Odpowiedz Link
francisp Re: Budynek nr 5 również się melduje :) 24.07.06, 23:24 Hejka No i niestety macie rację. Chyba cosik źle usłyszalem albo usłyszałem to co chciałem uslyszeć. Jednakże koniec sierpnia , początek września rzeczywiście dadzą nam szansę aby zacząć remonty. Byłem w sobote, pomalowali nam już ściany na biało. Żarowa taka ze aż oczy bolą. Naprawdę już nie dużo brakuje. Parapetówy jednak oddzielnie ale to akurat lepiej. Pozdrawiam Odpowiedz Link
arahjan Re: Budynek nr 5 również się melduje :) 31.07.06, 20:35 Byles juz wybrac drzwi wewnetrzne? Jak nie to najwyzsza pora !!! Pozdrawiam Odpowiedz Link
migia Re: Budynek nr 5 również się melduje - witam, tu 2 24.07.06, 23:34 Witam serdecznie wszystkich mieszkańców os. Mickiewicza, tych przed, po i w trakcie starć z lekko krzywymi ścianami, brakiem ciepłej wody i codziennie zakurzonym mieszkankiem, dzięki ostrej walce pracowników Gedbudu z martwą naturą. Melduje się 2-ka, środkowa klatka... Dla tych co dopiero będą odbierać mieszkanko mała uwaga - niech was nie zmyli biały kolor ścian... proponuję wycieczkę z książką telefoniczną po narożnikach... inaczej wasz kafelkarz też będzie miał wielkie oczy, że dał się nabrać na tak niską cenę . Wyjściem z tego, jest pewnie postawienie kartongipsów, co chyba nie dużo pomnijeszy metraż, za to ma inny plus, nie widać spękań, bo jak to mówią budynek pracuje. Mieszkając w środkowej kolumnie mamy o tyle plusik, że popękały nam tylko 2 ściany, plus, że przed malowaniem... Mieszkania skrajne mają podobno pełno rys... Na nasze zapytanie w Gedbudzie, co mamy tym fantem zrobić, usłyszeliśmy, ze za rok-półtora przyjdą z cekolem... ta... zabawne... Od raz pozdrawiam sąsiadeczkę z klatki obok, bardzo miło poznać... A co do Twojej córeczki, to jeśli lubi młodszych, ale wysokich chłopców, to polecam naszego małego rozrabiakę o słodkim anielskim wręcz wyrazie twarzy. Niestety nieco młodszy, 3,5 roku. Tak na marginesie, oboje z małżowinkiem cieszymy się przede wszystkim z tego, że na tym osiedlu średnia wieku będzie o wiele niższa niż na naszym dotychczasowym...w końcu mając sami koło 30stki czujemy się młodo Pozdrowienia dla wszystkich...migia... Odpowiedz Link
a1ngela Re: Budynek nr 5 również się melduje - witam, tu 03.08.06, 21:19 witaj migia fajnie nowa buzke zobaczyc tez sie ciesze ze w koncu bedzie towarzystwo do imprezki z pieluch sie wyszlo to teraz .... ah.... nie zapeszam my juz mamy terakote glazure i panele...tzn jutro konczymy panele iiii zauwazylismy tez peknieta sciane.... chcialam jutro afere krecic w gedbudzie...ale nie wiem czy jest sens ale zadzwonie boooo...k...! z dachu cieknie.....szlag by to trafil! i katow prostych tez nie ma u nas....dola mam a dzis moje urodziny migia kiedy sie wprowadzasz???? Odpowiedz Link
migia Re: Budynek nr 5 również się melduje - witam, tu 03.08.06, 23:36 hej a1ngela, co do ścian, to gedbud odpowie wam tak samo jak nam: "zobaczymy się za rok, przy renowacji i naprawie usterek, ściany mają to do siebie, że pękają w nowych budynkach, na razie radzimy pozostawić biłąe ściany... itp.". Nie poszliśmy na komproms, zacekowaliśmy co się dało, a ściany mamy wszystkie kolorowe Ale widzę, ze jest plusik pierwszego piętra, przynajmniej u nas nic nie cieknie... A co do naprawy takich usterek, to na pewno nie będą oponować z przyjściem... Aktualnie mamy położoną glazurę, terakotę i panele, wykończoną łazienkę, teraz czekamy na zamówione meble i bawimy się w weekendy w wykończeniówkę typu karnisze... Tak naprawdę te bzdety najwięcej czasu zżerają, nie mówiąc o ich wybieraniu hehe... Podobno 24 mamy podpisywać akt notarialny i do tgo dnia chcemy mieć wszystko gotowe... Zresztą od 1 września nasz młodzieżowiec idzie do przedszkola... A kiedy Ty zamierzasz osiąść na Podkomorzego? Odpowiedz Link
a1ngela Re: Budynek nr 5 również się melduje - witam, tu 04.08.06, 08:28 no dla mnie priorytetem i wyznacznikiem terminu (lo matko jak oficjalnie...) jest internet- pracuje w domku i nie pracuje bez lacza dzis musze podzwonic w tej sprawie....podejrzewam ze troche poznawo...zobaczymy ale jak pojdzie ok to od wrzesnia lala moja do szkoly. kuchnia pod koniec sierpnia ma byc gotowa hihi i materac juz mamy wiec spac jest gdzie mozemy wkrotce sie wprowadzac kasy brak na prawdziwe wyro- koniec skonczyly sie pieniadze ale i tak jest ok moja znajoma w marcu odebrala- nie ma dzrzwi nawet i na betonie mieszkaja a jakby tego bylo malo wlasnie za chwile bedzie rodzic.... ciekawe czy sye juz widzialysmy ja podjezdzam taka zielonkawa thalia a masz klatke b czy c? Odpowiedz Link
migia Re: Budynek nr 5 również się melduje - witam, tu 04.08.06, 20:21 mieszkamy, a raczej będziemy mieszkać w klatce B... jeśli dobrze kojarzę auta, to chyba się nawet dwukrotnie mijałyśmy, ostatnio we wtorek w poprzednim tygodniu... jeśli Cię oczywiście z kimś nie mylę, stąd mam pytanko, czy masz włosy blond a Twoja córeczka też jest długowłosą blondyneczką? Jeśli tak, to ja jestem tą brunetką,która była ubrana na czerwono i przechodziłam obok Ciebie z małym mężczyzną 1,1m wzrostu a co do internetu, zadzowń do sotela (kablówka + internet) ... nam położyli kable przed wylewaniem posadzek w domku i dlatego wszystkie są pochowane... koniec listew i kabli na podłodze... rewelacja... hm... ciekawe czy Ty mnie po tym opisie skojarzysz... hihi a swoją drogą, takie duże osiedle a forum utrzymują przy życiu ostatnio tylko dwie kobitki ... Odpowiedz Link
a1ngela Re: Budynek nr 5 również się melduje - witam, tu 05.08.06, 19:50 hihi coz kobitki to maja do siebie ze maja cos do powiedzenia ale mezczyzni tez sie super od poczatku sprawuja w koncu to arahjan zaczal... pewnie teraz urlopuja to chyba wiem ktoro mieszkanko macie....hehe- jedno widac kolorowe z podworka nam troche do was brak....tyle roboty z tymi kablami jakos musimy sie uporac -w listwach przypodlogowych pewnie Ciebie chyba nie kojarze...ale synka taaak- lubie dzieci nie przeocze zadnego...iii tak to my....rasowe blondynki a sotel nie drogi?ale pewnie zadzwonie do nich bo szybciej zalatwia sprawe skoro juz tam kable leza.... kiedy parapetowa? Odpowiedz Link
migia Re: Budynek nr 5 również się melduje - witam, tu 06.08.06, 07:57 tak w zasadzie jesteśmy już po dwóch parapetówkach, ale oczywiście musi być też ta oficjalna, po wprowadzeniu mebli... Na koniec tygodnia przywiozą kuchnię, potem meble, myślę że tak w drugiej połowie sierpnia... Na razie walczę z farbą na kaflach, zamaszyście rozprowadzaną po ścianach przes mojego męża... Wczoraj byliśmy, dziś pewnie też pojedziemy... Tak sobie myślę, że wykonanie pod klucz, powinno obejmować też to co ten klucz zamyka ...A nasze mieszkanko fakt, jest kolorowe, ale bardziej to zauważysz jadać od strony kościoła... każdy pokój ma inny klimat a więc i inny kolorek... jak w latach 60-70tych... ale mi się podoba, jak żywy film rysunkowy hihi... A kiedy u Was parapetówa? Odpowiedz Link
arahjan Re: Budynek nr 5 również się melduje - witam, tu 06.08.06, 09:47 Ale sie dziewczyny rozgadaly. Ja mam do was pytanie: czy w standardzie mieszkania sa gniazdka elektryczne i grzejniki - kaloryfery? U mnie w poniedzialek zamontuja drzwi zewnetrzne, za 2 tygodnie wpuszcze fachowcow do gla i ter. Mam nadzieje, ze przed moim blokiem zrobia jakas chociaz prowizoryczna droge, bo poki co nie ma tam jak dojechac. Francisp cos nam zaginal, a to przeciez moj sasiad. Miszczu odezwij sie ! Odpowiedz Link
migia Re: Budynek nr 5 również się melduje - witam, tu 06.08.06, 10:38 witaj arahjan, prawie sąsiedzie ... grzejniki są jak najbardziej w standardzie... co do elektryki, również, ale można zmienić położenie i ilość gniazd (zwiększenie oczywiście za dopłatą)... w tej sprawie skontaktuj się z Gedbudem i poproś namiary na firmę ElGrześ... Jeśli chodzi o internet, domofon i telefon... to również musisz się skontaktować z Gedbudem i poprosić o namiary... kablówką i interenetem zajmuje się Sotel z Pruszcza, ale wszelkie namiary otrzymasz w Gedbudzie... Pozdrawiam migia... Odpowiedz Link
arahjan Re: Budynek nr 5 również się melduje - witam, tu 06.08.06, 12:00 Co do elektryki to ilosc gniazd i ich polozenie moglem zmienic - wiem. Pytalem o kontakty - plastikowe gniazdka Sa czy trzeba samemu wstawiac? Odpowiedz Link
a1ngela Re: Budynek nr 5 również się melduje - witam, tu 06.08.06, 15:07 sa kontaktu i gniazdka w standardzie- przynajmniej u nas ja wyreczylam wujka i polozylam w lazience fuge- spier....am po calosci musze wyskrobac i naprawic...nie znacie sposobu?? Odpowiedz Link
arahjan Re: Budynek nr 5 również się melduje - witam, tu 06.08.06, 16:45 A ciepła wodę już macie? Odpowiedz Link
francisp Re: Budynek nr 5 również się melduje - witam, tu 06.08.06, 17:13 Obecny. Wiesz wakacje. Ale obserwujemy sobie wasze pogaduchy. Muszę Cię zaskoczyć. Drzwi wejściowe już masz. I to w dodatku zamknięte. Ja ostatnio właśnie (w sobote)cmoknęłem w klamkę. Podpisałem już umowę z Energą, żona wybrała drzwi i teraz czekamy na klucze, wode i energię i możemy zaczynać. Pytanie do Migii - byłaś może w Gedbudzie w sobotę około 12? Tak wogole to pozdrawiam Cie bo jeszcze nie mialem okazji. Pozdrawiam was wszystkich. Wyjezdzamy na tydzien na wakacje wiec znowu nie bedzie mnie widac na forum jakis czas. Trzeba naladowac akumulatory bo potem nie bedzie kiedy. Odpowiedz Link
migia Re: Budynek nr 5 również się melduje - witam, tu 06.08.06, 17:17 Witaj Francisp, a jak najbardziej byłam... dzięki naszemu maluchowi jesteśmy zawsze tacy niezauważalni... A Ty byłeś z pania z kiteczką czy bez? Odpowiedz Link
arahjan Re: Budynek nr 5 również się melduje - witam, tu 06.08.06, 18:29 Nie mam drzwi. W sobote skonczyli akurat na twoim mieszkaniu i szczescie, bo bym nie wszedl z fachowcami. A klucze to gdzies za 2 tygodnie, co francisp? Kurna co my bedziemy robic w tym Pryszczu? Knajpy jakies znacie? Kiedys wypilem kilka piw w jakiejs spelunce kolo PKP, ale srednio wygodnie i milo tam bylo Dobrze, ze blisko stadion. Na mecze sobie pochodze. W sumie widac tez z okna. ps. 2 wrzesnia albo 3 gra Szymon Bóbr-Wydra. Odpowiedz Link
francisp Re: Budynek nr 5 również się melduje - witam, tu 06.08.06, 19:15 To może być, rzeczywiście na twoje piętro nie zaglądałem. Co będziemy robić to nie wiem ale na Czarnych to na pewno pochodzimy a jak nie znajdziemy jakiegoś fajnego pubu to zawsze mamy nasze balkony - przynajmniej latem. Szkoda że nie masz mieszkania obok bo byśmy sobie taras zrobili. (Migia) Z tą bez kitka. Odpowiedz Link
migia Re: Budynek nr 5 również się melduje - witam, tu 06.08.06, 19:41 Francisp, to pierwsze koty za płoty, jesteśmy już po pierwszym "dzień dobry" A co Pruszcza, jeszcze 10 lat temu byłam rodowitą Pruszczanką, najlepsze były dni Pruszcza... ale to tylko w czerwcu... koncerty, wesołe miasteczko... poza sezonem, zawody piłkii noznej, mecze rugby... to z typowo męskich fascynacji... co do knajpki za torami, czyli na osiedlu wschód jest fanja knajpka jak dobrze pamiętam o nazwie Sonata... dość kameralna.. z miejscem na piwko, małe wygibasy i bilardem... hmm... chyba odnowię kontakty z ludźmi z podstawówki to więcej się dowiem... a zresztą czym się martwimy, czeka nas mnóstwo parapetówek Odpowiedz Link
migia Re: Budynek nr 5 również się melduje - witam, tu 06.08.06, 17:14 arahjan, ciepła woda ma być do końca miesiąca... podobno... a razej daj Boże... jakieś problemy z odbiorem gazowym ze względu na sezon urlopowy... na razie rześki zimny prysznic, podobno na co nieco pomaga, wystudza, ale tym razem to chyba zapał do zamieszkania... a1ngela, no cóż nożyk w dłoń i jechane... można chyba to jeszcze jakoś wymyć, ale na to cierpliwości chyba by mi zabrakło... dziś byliśmy na budowie... wreszcie kuchnia gotowa na przyjęcie mebli... zaczyna mnie wkurzać brak dojazdu do parkingu pod blokiem... boję się, ze juz tak wiecznie będziemy brodzić samochodem przez doły i błoto... póki nie wykupią terenu garaży, w osobiście wątpię... Odpowiedz Link
a1ngela Re: Budynek nr 5 również się melduje - witam, tu 06.08.06, 17:24 migia z tymi prakingami to mam nadzieje ze sie zluzuje jak wybuduja nasza lustrzanke...wtedy od strony sklepow maja byc jeszcze jakies parkingi...przynajmniej tak wynika z wizualizacji....no mam nadzieje ze nie zostaniemy z tym blotkiem na zawsze. Wogole to te garaze sa tam nam potrzebne jak swini siodlo...razem z tymi dziadami co do nich przylaza....*** ale jak nic nie zrobia to trudno... wszystkiego miec nie mozna Odpowiedz Link
migia Re: Budynek nr 5 również się melduje - witam, tu 06.08.06, 18:13 a1ngela, przynajmniej stan tych dróg zmobilizuje nas do zmiany samochodu, bo ten, który teraz mamy o mało wczoraj nie zostawił najpierw rury wydechowej a potem chłodnicy... tak mała dziurka zaraz za skrajnym lewym miejscem parkingowym... już wiemy dlaczego jak podjechaliśmy, było jako jedyne wolne... Odpowiedz Link
dudi_gd Re: Budynek nr 5 również się melduje - witam, tu 06.08.06, 20:30 Witam, Odnośnie dróg - to na stronach Urzędu Miasta w Pruszczu widziałem jakiś miesiąc temu ogłoszenie o rozpoczęciu procedury dotyczącej budowy ul.Podkomorzego. Na razie chodziło o decyzję środowiskową czy coś takiego, ale widać że coś się powolutku zaczyna dziać Czy możecie mi coś powiedzieć nt postępu prac w budynku nr 5 (bo sam dawno nie miałem okazji podjechać na plac budowy). Chłopaki dały radę w tych upałach zbudować drugie piętro (moje , czy jeszcze nie? Pozdrawiam, Dudi Odpowiedz Link
a1ngela Re: Budynek nr 5 również się melduje - witam, tu 08.08.06, 12:03 my jestesmy codzien i z balkonu widzimy jak sie mrowki rozkrecily na waszym bloku drugie juz jest...stal dlugo nie ruszany...ale ostatnie pare dni to szal w twoim bloku- rosnie jak na drozdzach u nas okazalo sie ze srubki niedokrecone na dachy puszczaly ciupke wscieklego deszczu- teraz ok oby scianki pod plytkami nie pekaly my juz mamy wsio..prawie Oprocz kuchni sprzetow i mebli ale roboty sie skonczyly doszlismy do wniosku ze nie malujemy, jest bialo czysto to na razie damy spokuj kasy brak co tu zrobic zeby nocek nie zarywac a wiecej zarobic? Odpowiedz Link
migia Re: Budynek nr 5 również się melduje - witam, tu 08.08.06, 19:03 a1ngela i jak? załatwiłaś z sotelem internet? ostatnio do dzwoniliśmy do elektryków, bo mamy instalację kończącą się zwisającym ze ściany kablem do telewizji zbiorczej, wypadałoby, żeby skończyli co zaczęli... a mam takie pytanie z innej beczki... czy na naszym osiedlu zamieszkają fani sportu żużlowego? Odpowiedz Link
a1ngela Re: Budynek nr 5 również się melduje - witam, tu 08.08.06, 21:35 dzwonilam...maja pozwolenie na budowe....(?) pod koniec sierpnia powinien plynac w kablu internet. dzis patrzylam dokladnie na 5ke...drugie pietro nie ma sufitu jednak Odpowiedz Link
dudi_gd Re: Budynek nr 5 również się melduje - witam, tu 09.08.06, 08:03 GKS WYBRZEŻE Ja jestem zagorzałym fanem żużla, swego czasu jeżdżący w miarę często na wyjazdy, teraz raczej chodzę tylko na ligę w Gdańsku. Ale nie ma się co obawiać, nie jestem "kibolem", a po prostu kibicem (tak jak zdecydowana większość fanów żużla) Pozdrawiam, Dudi Odpowiedz Link
migia Re: Budynek nr 5 również się melduje - witam, tu 09.08.06, 09:38 witaj dudi_gd... mój małżonek jest właśnie takime kibicem, nie kibolem, choć nie powiem.. kiedyś ja też chodziłam na żużel gdański... teraz raczej ograniczam się do rodzinnego oglądania Grand Prix... i tu napotykamy mały problem... Sotel to nie UPC i chyba trzeba będzie rozejrzeć się za Cyfrą+... a tak z innej beczki, czy ktoś wię kiedy zakończą się roboty murarskie na budynku bliźniaczym do 2ki?... Odpowiedz Link
kikka77 Re: Budynek nr 5 również się melduje - witam, tu 11.08.06, 22:28 Melduje się kolejna osoba z bloku nr 5, no i kolejna kobieta. Mam zdaje się pewną przewagę nad resztą bo w Pruszczu mieszkam od urodzenia.. Teraz zmieniam tylko lokalizację, a już sam fakt, że zostaje w moim mieście świadczy o tym, że je lubię. Poza tym zdecydowanie bardziej wolę mieszkać w Pruszczu, gdzie jest cała infrastruktura i nienajgorsza komunikacja niż na jakichś Szadółkach, gdzie ceny za metr są jeszcze większe a dookoła gołe pole.. Miasteczko jest spokojne, może dla niektórych za bardzo, ale też na pewno dużo bezpieczniejsze niż Gdańsk. Co do spędzania wolnego czasu to z głowy mogę polecić knajpę Casablanca - bardzo blisko, w tych nowych blokach przy centrum. Fajny klimat a w soboty czy piątki gra nawet pianista.Dla nieco mniej wymagających na samej ulicy Mickiewicza w tym dość obrzydliwym budynku przy samym wjeździe jest też miła knajpka z artystycznym pazurem STIV - na ścianach prace studentów ASP.Niestety wiele więcej lokali (oprócz paru niezłych knajpek "do zjedzenia" ale raczej nie do wyjścia na piwo) z czystym sumieniem nie moge polecić, ale to się wszystko zmienia jak w kalejdoskopie. Fajną sprawą jest siłownia dla kobiet rzut beretem od osiedla (vis-a-vis Casablanki). Naprawdę można uderzyć bez obaw. No i to co najbardziej lubie to spacery.. Nawet nie wszyscy rodowici Pruszczanie wiedzą jakie fajne są tereny wzdłuż kanału Raduni koło elektrowni wodnej i wzdłuż samej Raduni. Sama zapuszczam się z moim psem troche dalej w stronę Juszkowa a tam można zobaczyć jastrzębie, lisy a nawet sarny. Bardzo dobre miejsce do wyciszenia i na spacery rodzinne. Denerwujące są natomiast korki, które z roku na rok robią się coraz większe i kiepska komunikacja w nocy...Korki miały zniknąc po zbudowaniu obwodnicy Pruszcza - był taki projekt ze 2 lata temu,ale nie wyszło, bo UE nie dała pieniędzy. POdobno mają starać się dalej... Co do mokrego terenu, to taki podmokły był zawsze, i zresztą nadal jest trochę dalej - w górę ulicy Mickiewicza. W czasie pamiętnej powodzi w miejscu naszych bloków stała woda (na stadionie nawet koło metra),ale wtedy zalane było sporo Pruszcza i mam nadzieję, że była to raczej sprawa jednorazowa bo za mojego życia nic takiego się wcześniej nie wydarzyło. A zboża to sobie za bardzo nie przypominam, od wielu lat była tam łąka.. To by było na tyle, jak na pierwszy raz pewnie trochę za dużo. Ale miło było poznać sąsiadów pozdrawiam)) Odpowiedz Link
migia Re: Budynek nr 5 również się melduje - witam, tu 11.08.06, 22:43 witaj kkika77, sąsiadko aż chciałoby się zapytać, którą klatkę reprezentujesz... co do Pruszcza, ja również jestem rodowitą Pruszczanką z ponad 10 letnią przerwą na Gdańsk i wracam właśnie na swoje moze nie ukochane, ale zawsze swoje... śmieci... tylko inna strona Pruszcza... kiedyś mieszkałam blisko SP2 i jestem troszeczkę starszy rocznik od Ciebie to pewnie się nie znamy... muszę przyznać, ze czytając Twojego posta, poczułam się już troszke jak w nowym domku... co do knajpek.. w zeszłym roku mieliśmy spotkanie klasowe w Sonacie na Modrzejewskiego, mał intymna, ogólnie super... a sprzed 10 lat pamiętam, że przy zjeździe z wiaduktu po prawej stronie w tym 2 piętrowym zestawie teraz sklepowym na dole po prawej była knajpka... na początku było super... potem niestety zaczęło przychodzić "towarzystwo" i normalni ludzie przestali zachodzić... więc po jakimś czasie interes zamknięto... ech... przy tej okazji powrotu do Pruszcza zaczyna mi się zbierać na sentymentalne wspominki a tu jak wspomniała a1ngela kupa pracy przed nami i trzeba się rozejrzeć za dobrym mikołajem chyba Odpowiedz Link
a1ngela Re: Budynek nr 5 również się melduje - witam, tu 13.08.06, 15:51 ja tez chodzilam do tej knajpki...hehe..tez 10 lat temu po prawej zjezdzajac z wiaduktu teraz zamowilam kuchnie w tym miejscu... ale ja slyszalam ze wlascicielka miala wypadek....i dlatego zamkneli... ale moze to plotki Odpowiedz Link
migia Re: Budynek nr 5 również się melduje - witam, tu 13.08.06, 20:01 tak sobie myślę a1ngela, że trzeba się będzie wybrać na mały "rekonesans" co do miejsc oferujących rozrywki.... w końcu po pierwsze wypada znać swój teren a i takie małe przyjemności służą jak to mówią zdrowiu... zwłaszcza psychicznemu w piątek panowie zainstalowali nam gniazdo do anteny zbiorczej... jutro wybieram się na osobiste skontrolowanie wykonania kuchni... mam nadzieję, że padnę z zachwytu a nie z przerażenia... Odpowiedz Link
francisp Re: Budynek nr 5 również się melduje - witam, tu 17.08.06, 00:06 No proszę, zostawic was na chwilke to potem godzina w plecy na czytanie nowych postów. Arahjan cos przymilkłes, zapewne dlatego że dziewczyny nie daja ci dojsc do głosu. Ale fakt że z nimi nie zginiemy. Zauważyłeś ze one ostatnio tylko o jednym, piwko, knajpki itp. Podoba mi sie coraz bardziej. Dzięki dziewczyny, przewodnik juz mamy. Teraz czas na weryfikację. Ja dodatkowo mam nadzieje ze ktoś otworzy taki mały, miły, cichy pubik w jednym z tych pomieszczeń w twoim bloku angela. Odpowiedz Link
a1ngela Re: Budynek nr 5 również się melduje - witam, tu 17.08.06, 20:22 noooo chyba ze mily i cichy bo na codzien impreza wcale mi sie nie podoba.... nie to ze jakas dewota ze mnie ale spac tez kiedys trzeba hihi na poczatku myslelismy ze jak oddaja mieszkanie maj/czerwiec to gora na poczatku lipca bedziemy w nim mieszkac łoj! jeszcze we wrześniu w wannie będę silikon ze ścian przy wannie zdrapywac... jeju...teraz sobie nie wyobrazam dom wykanczac... w ostatnim momencie sie nam przewrocilo ze moze jednak mieszkanie...chyba bym ze skory wylazla...no ale innym sie udaje.... chłopcy nam zamilkli rzeczywiście....polałabym na rozruszanie ale wirtualnie nie wiem jak przyjdziecie wszyscy na parapetowe jak was zaprosze??...yyy...jak rzuce na forum zaproszenie to podejrzewam ze ci panowie z przystanku glownego tez sie pojawia....yyyy...pomysle o tym jutro Odpowiedz Link
arahjan Re: Budynek nr 5 również się melduje - witam, tu 17.08.06, 22:28 Nie boisz sie zapraszac nieznajomych na parapetowe? Ale w sumie, ktos musi zaczac pierwszy. Ogolnie jestem szalenie zadowolony, ze udalo nam sie rozruszac ten watek i cale forum PGiO. Dowiedzialem sie wielu rzeczy i dostalem potrzebne informacje. Moc internetu jest zabojcza, pluje sobie w brode ze to nie ja wymyslilem Allegro lub GG. Ale z drugiej strony wtedy na pewno nie byloby mnie na tym forum Dobrej nocy Odpowiedz Link
francisp Re: Budynek nr 5 również się melduje - witam, tu 17.08.06, 23:03 Hejka Urlop jak urlop, zawsze za krotki, ale fajnie było. Co prawda w pierwszy dzień oglądaliśmy na żywo powódź w Szklarskiej Porębie (a nawet trochę w niej uczestniczyliśmy) ale później juz bylo tylko lepiej. Super pogoda na górskie pochadzanki. Akumulatory podladowane, mozna zabierac sie za remont. Mówisz że 18 września bedzie pozamiatane. Mocny plan ale powodzenia zyczę. (angela) Parapetowa - super tylko daj cynk odpowiednio wcześniej. No wiesz, chociaż z godzinę bo mam 30 km do przejechania. Troche pocieszyłyscie mnie opisami miejsc gdzie można pojsc i co robić, bo to ciagle budzi moje najwieksze obawy. Mieszkamy aktualnie na Przymorzu gdzie wszystko jest o "rzut beretem". Plaża, kino, sale, stadiony, parki itd, itp (ze o pubach i knajpkach nie wspomne). Trochę ciężko z tego rezygnowac ale coz - życie. Kurcze, ale sie rozpisalem. Pa Odpowiedz Link
migia Re: Budynek nr 5 również się melduje - witam, tu 18.08.06, 00:43 witam miłe twoarzystwo... obecnie jesteśmy na etapie urządzania mieszkania i tu zauważyłam, ze popadłam w lekki hazard lub inaczej troszke drogie hobby... siedzę na allegro i kupuję obrazy... nawet nie wiedziałam, ze takie cuda można kupić za przystępną jednak cenę... przynajmniej moim zdaniem, bo męża raczej nie... a propos miejsc na wyjścia, dziś przejeżdżając przez Chopena zauważyliśmy w dwu piętrowym budynku po prawej koło przystanku pub Szejk, chyba trzeba tam zajść, w końcu niedaleko i trasę jakby co będzie się do domu pamiętać angela ja już chyba nie mam żadnych wątpliwości co do Twojej tożsamości i już nawet przed wczoraj, gdy odjeżdżaliście spod bloku kiedy my akurat podjechaliśmy, mój mąż mówi no to podejdź i się przywitaj, dorosła a się tajniaczy ale akurat że tak powiem, kiedy przechodziliśmy nachiliłaś się do samochodu do małej, więc głupio mi było witać się ... hm... jakby to ująć od tyłu? no to moze następnym razem... a co do parapetówki to może uzgodnimy to osobiście przy jakiejś okazji, bo faktycznie zachce się przyjść komuś na "krzywego" Odpowiedz Link
a1ngela Re: Budynek nr 5 również się melduje - witam, tu 18.08.06, 09:30 hejka taak migia to ja ...i tez zwrocilam na was uwagie.... no ale ja pewnosci nie milam...ale teraz juz mam nawet sie zastanawialismy czy wy juz sobie "mieszkacie"...bo tak pozno na remonty czy wizyty.... my za tydzien okolo zaczniemy szmaty przewozic i juz sie zadomawiac...tylko jeszcze ta ciepla woda... Odpowiedz Link
migia Re: Budynek nr 5 również się melduje - witam, tu 18.08.06, 17:49 to niźle się zapowiada, bo my również za tydzień zamierzamy zwieźć nasze doczesne dobra moze w między czasie zrobimy mały wyskok na kawę? a panów zostawimy ze "szmatami Odpowiedz Link
a1ngela Re: Budynek nr 5 również się melduje - witam, tu 18.08.06, 20:52 na dobra kwake bardzo chetnie my bedziemy od 26go prawie caly czas na miejscu jak niechcaco sie nie natkniemy na siebie to umowimy sie tutaj konkretnie... no i niedaleko mamy do siebie... Odpowiedz Link
migia Re: Budynek nr 5 również się melduje - witam, tu 18.08.06, 21:00 gdyby nam się nie chciało nigdzie iść, zapraszam do siebie, kuchnię już mam, choć to... resztę dopiero będziemy składać, znaczy mój mąż atleta hihi... a to, że wjeżdżamy tak późno na budowę jest wynikiem tego, że mieszkamy we Wrzeszczu a pracujemy w Sopocie, trudno o urlop, więc zostają nam wieczorki na budowie... a co do sąsiadów, jeśli to będą ludzie z o sredniej wieku,niższej niz w naszym bloku, gdzie nawet nas biorąc pod uwagę, średnia waha się koło 80ciu... to na pewno się dogadamy.. należę, moze to dobrze a może źle, również do osób bardzo "wyszczekanych" więc w moją "kaszę" na pewno nie dam nikomu dmuchać A jeśli będzie coś czasem iskrzyło?.... jeśli nie za ostro, to to moze być nawet bardzo interesujące Odpowiedz Link
a1ngela Re: Budynek nr 5 również się melduje - witam, tu 21.08.06, 09:27 mysle ze bedzie ok wydaje mi sie ze jestesmy bardziej wyrozumiali niz pokolenie naszych rodzicow.... co do kawki to pewnie w weekend bedzie okazja.... moze nawet nasze chop'y sie zakoleguja , jeden drugiemu pomoze cos wniesc albo co..... Odpowiedz Link
migia Re: Budynek nr 5 również się melduje - witam, tu 21.08.06, 22:37 jesteśmy jak najbardziej za... tylko a propos kolegowania, zeby nam panowie na jakieś małe co nieco nie zginęli... na razie jednak czekamy na kolejne eksponaty do naszego nowego muzeum, więc to się chyba odwlecze jeszcze w czasie, ale na pewno nadrobimy Odpowiedz Link
arahjan Re: Budynek nr 5 również się melduje - witam, tu 17.08.06, 22:24 Siemka. No dziewoje mnie zagadaly. Francisp: od przyslego tygodnia mozna brac klucze, a wiec do boju. ps. Jak tam po urlopie. Ja swoj wzialem od 18 wrzesnia na urzadzanie sie, ale chyba w tym terminie bedzie juz pozamiatane. Odpowiedz Link
kikka77 Re: Budynek nr 5 również się melduje - witam, tu 19.08.06, 11:23 witam ponownie ostatno trzy dni pod rząd spacerowałam sobie po naszym osiedlu doglądając postępów w budowie i nie jest źle. Widziałam też niezle zamieszanie z wprowadzaniem się, zrywanie nalepek w oknach, mycie szyb i ustawianie mebli. Mnie czeka to niestety,a może na szczęście dopiero w przyszłym roku..trochę mnie to przeraża ale budujący jest widok sąsiadów, którzy dają radępowodzenia)) Odpowiedz Link
aaaapsik Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 08.08.06, 11:51 Na wstepnie wyjasnie, ze jestem zwiazny z firma Gedbud (zeby "potem nie bylo" - prosze nie traktowac jako reklame czy spam, jako przydatne linki) Pare (pomocnych? ) linkow: - zdjecia z budowy os Mickiewicza: www.gedbud.pl/index.php?par=budowa#osmic (takze archiwum budowy) www.gedbud.pl/index.php?par=osmicbuda Sotel (czyli telewizja i internet): sotelpruszcz.pl/ (nawet jak maja awarie w niedziele mozna dzownic na komorke i zglaszac i nawet naprawia jak moga Knajpki i restaruacje: spis: www.pruszcz-gdanski.pl/gdzie_zjesc.php (osobiscie polecam Euro-Gril ) z bardziej prestizowych to mozna polecic Casablanca Oczywiscie strony: Urzedu Miasta: www.pruszcz-gdanski.pl Miejskiego Osrodka Kultury: www.mdk-pruszcz.pl/ MIEJSKI OŚRODEK SPORTU i REKEACJI: www.mosir.pruszcz.com/ i to co lata nad glowami: aeroklub:www.aeroklub.gda.pl/ (nawet nie duzo kosztuje licecnja skoczka - dwa dni szkolenia i skok i oczywiscie 49 Pułku Śmigłowców Bojowych: www.zajc.pl/ www.49psb.mil.pl/ Mam nadzieje, ze bedzie Piknik Lotniczy - (to z 2003 www.czasopismasp.mil.pl/wiraze/w_numerzew/archiwumw/20-2003/swie.htm) Pruszcz w google maps: maps.google.com/?ie=UTF8&ll=54.258356,18.651266&spn=0.015843,0.03931&t=h&om=0 W okolicy jest troche ciekawych miejsc na spacer: - elektrownie wodne na Raduni - podobno gdzies jest jakis bunkier - stadion, - spacer po walach Raduni - parki miejskie (przy Mickiewicza i mniejszy przed Urzedem Powiatowym) - teraz wstawiaja rozne place zabaw - lotnisko Dla tych co lubia zieleń mozna wykupic dzialke - jest kilka ogrodkow dzialkowych Na razie tyle - cos jeszcze potrzeba? Piotr A. Odpowiedz Link
100inchshadow Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 08.08.06, 14:58 I jeszcze jeden wazny link do Forum mieszkancow Osiedla Cyprysowego ) www.cyprysowe.prv.pl. Odpowiedz Link
arahjan Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 09.08.06, 13:50 Mam pytanie do Pań, co już mieszkają. Kiedy zaczełyście kłaść glazurę i terakotę? Gdy już był prąd, liczniki, drzwi wewnętrzne i grzejniki? Wczesniej w Gedbudzie mówiono mi, że mogę zaczynać urządzanie jak będą drzwi wewnętrzne a wodę i prąd mogę ciągnąć ze zbiorczego. Dziś mi powiedziano, że takich praktyk nie ma i klucz dostanę, gdy wszystko już będzie gotowe - liczniki, grzejniki i drzwi wew. Coś mi tu nie gra. Jak było u Was? Pozdr Odpowiedz Link
migia Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 09.08.06, 14:14 jeszcze nie mieszkają, ale w tym miesiącu by już chciały zamieszkać... co do ustaleń z Gedbudem... po zamonotwaniu drzwi zewnętrznych, grzjników, białej lekektryki, okien podpisaliśmy protokół zdawczo-odbiorczy i otrzymaliśmy 2 komplety kluczy... trzeci został w Gedbudzie, aby mogli wejść i np. wyregulować okna... co do drzwi wejściowych bardzo byliśmy za tym, aby wmontowano je nam dopiero po położeniu podłóg, ażeny nie ciąć drzwi i uff... sprężyliśmy się i udało się... liczniki na wodę a nawet samą wodę doprowadzono do mieszkania jak już byliśmy w połowie prac... myślę, że musisz jeszcze raz zadzwonić do Gedbudu i dokładnie wyjaśnić, może naprawdę zmienili zasady wydawania mieszkań... nie mam pojęcia... Odpowiedz Link
a1ngela Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 10.08.06, 22:09 nam sryliard razy tlumaczyli ze mozemy brac wode i prad budowlany i robic sobie wszystko przez jakis czas tak bylo wlasnie...ale za chwile podlaczyli... my wstawilismy najpierw drzwi a potem podlogi- troche wiecej gimnastyki przy docinaniu paneli, ale efekt ok. Odpowiedz Link
migia Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 11.08.06, 09:40 dzś montują nam kuchnie... wrrr... szkoda, że tego nie zobaczę, jakieś paskudne zapalenie oskrzeli do mnie się przykleiło i dogorywam w domu... swoją drogą znów zaczyna sie robić głośno o kradzieżach w nowych mieszkaniach... podjeżdża samochód do przeprowadzki, niby z meblami, tylko, że je wynoszą... mam nadzieję, że nas to w Pruszczu ominie... a może już ktoś tego doświadczył? tudzież widział dziwnie kręcące się osoby? o panach, którzy już chodzą i oferują rolety, nie wspomnę Odpowiedz Link
a1ngela Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 11.08.06, 20:05 jeju...chyba sie rozgladne za alarmem na poczatek to straszne czlowiek sobie flaki wyprowa zeby cos miec a tu jeden baran z drugim przyjda......ah lby ukrecac my kuchnie pod koniec sierpnia bedziemy mieli i oczywiscie wydaje mi sie ze nic do niczego nie pasuje....ale mam fisia pewnie kto ma kasy worek na zbyciu? Odpowiedz Link
dudi_gd Drogi na osiedlu 10.08.06, 12:11 Witam, www.pruszcz-gdanski.pl/komunikat.php?id=93 Tak jak mówiłem, coś powolutku, powolutku zaczyna się dziać ( na razie niestety tylko na etapie papierków, ale dobre i to pozdrawiam, Dudi Odpowiedz Link
dankazaba Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 18.08.06, 11:11 trochę wam zazdroszczę dziewczyny, że jeszcze przed wprowadzeniem macie kontakt ze sobą. jak ja się wprowadzałam , to nie wszędzie można było podłączyć internet i nie było takiej możliwości poznania sąsiadów. a w ogóle moi sąsiedzi to żyją swoim życiem ... Odpowiedz Link
laspetickus Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 18.08.06, 15:19 www.osiedle-mickiewicza.prv.pl - powstało forum nowego osiedla Odpowiedz Link
a1ngela Re: Osiedle Mickiewicza Pruszcz Gdański - Gedbud 18.08.06, 20:34 wiesz to chyba wszystko zalezy od sredniej wieku z rownolatkami mojej mamy za bardzo sie nie da.... ale z sasiadami vis-a-vis - dziesiec lat starszymi to sie wodeczke nie raz wypilo mamy nadzieje ze teraz...to nie bedzie tylko jedna para....ale czasem to i tak roznie bywa... ja sie poklocilach (-loj...jak dziecko w przedszkolu)moze lepiej powidzialam trzy slowa(a ze morde mam rozszczekana-jak to moja mam mowi jednej takiej, bo jej cora moja tlukla i bachorkowi zwrocialam uwage odpowiednio (nie bylo rekoczynow). Dodam ze do rodzicow trzy razy szlam i nikogo doma nie zastala.... czyli prawie mnie do tego zmusili. Potem mamusia pinformowana przez owe dziecie wyleciala spieniona...naturalnie oczywiscie...ale foch do dzis - a bylo to w zeszle wakacje...no ale w piety jej poszlo takze zobaczymy jak z tymi kontaktami bedzie a dojda jeszcze zebrania wspolnot...hihi...to bedzie jazda a w mlodszym wieku latwiej o mordobicie...ale moze nie bedzie tak zle przeciez jestesmy inteligentni i zyjemy w cywilizowanym swiecie......ah! Odpowiedz Link
a1ngela grzyb w piwnicy 19.08.06, 16:12 sluchajcie wstawilam do piwnicy szafy. takie tam od kogos za darmo dostalam- apteczne maja ze 30 lat. I mi zagrzybialy okropnie nie wiem co z tym fantem...., na scianach grzybow nie ma tylko te szafy...szkoda ich troche... Odpowiedz Link
dankazaba Re: grzyb w piwnicy 19.08.06, 17:01 to niestety uroki mieszkania w pruszczu.w większości domów piwnice są wilgotne. no cóż tereny podmokłe. pewnie za szybko wrzuciłaś do piwnicy drewniane meble. budynek jeszcze dobrze nie wysechł i wszystko paruje. jak w administracji poskarżyłam się że w piwnicy mam wilgoć to mi powiedzieli, że oni zdają sobie sprawe z tego że nowy dom powinien conajmniej kilka miesięcy wysychać niezamieszkany, ale co mają zrobić; lokatorzy potrzebują mieszkania, oni potrzebują kasy. i kółko się zamyka. może polakierować czymś to drewno.do usuwania pleśni i grzybów rewelacyjny jest środek /sprawdzony przeze mnie/ o nazwie SAVO czeskiej produkcji kupowany w sklepach chemii gdańsk. nie wiem czy akurat to nadaje się do drewna /ja używam na ścianę i do łazienki/, ale są też impregnaty tej firmy do drewna. radzę ci odwiedź gdańską chemię na grunwaldzkiej -tam na pewno coś ci doradzą. Odpowiedz Link
a1ngela problem z ogrzewaniem 22.08.06, 14:25 wiecie ze jest problem z rurami od gazu... przez stadion maja ciagnac...gazownia w kulki leci boimy sie zeby do zimy zdazyli... nie wspomne o cieplej wodzie... i jak tu zamieszkac? Odpowiedz Link
arahjan Re: problem z ogrzewaniem 24.08.06, 17:41 Napisz cos wiecej o tym problemie. Czy te opoznienia to wina Gedbudu czy gazowni? Jak chca rozwiazac ten problem? Odpowiedz Link
a1ngela Re: problem z ogrzewaniem 24.08.06, 20:38 nie wiem dokladnie jak to jest...przeciez jesli sie sklada pismo o podlaczenie czegokolwiek to firma ma czas do kiedys tam( np pol roku) w biurze mowia ze gazownia ma monopol i jestesmy skazani na ich laske ponoc do 15go powinno byc widac czy cos sie dzieje pod tym katem czyli ze rozkopuja stadion... i klada nam rury ale dokladnie sprawa nie jest jasna poczatkowo m. dowiedzial sie od "innej" pani (pewnie nowa) ze do 30 listopada moze nie byc....i tu sie zalamalismy ale nie jest zle...damy rade...oby mrozy we wrzesniu nie przyszly Odpowiedz Link
arahjan Re: problem z ogrzewaniem 25.08.06, 12:56 To troche dziwne. Przeciez budynek nr 1 ma juz gaz dawno. Poza tym rozdzielnia gazu jest od strony Tczewa, wiec nie bardzo rozumiem, dlaczego rury mialyby isc pod stadionem. Odpowiedz Link
a1ngela Re: problem z ogrzewaniem 25.08.06, 14:11 cos ostatnio na zwolnionych obrotach mysle.... no wlasnie sek w tym ze my nie bedziemy mieli gazu od 1ki, calkiem skąd inąd (łoj jak to się pisze...) bedziemy czerpac wlasnie od strony stadionu- info bezp. z biura Odpowiedz Link
francisp Re: problem z ogrzewaniem 27.08.06, 00:30 Witam A jeszcze w temacie gazu. Czy pytaliscie może, tak dla weryfikacji informacji bezposrednio w gazowni. Nie sugeruje tu bynajmniej ze Gedbud ściemnia tylko myslę że zwiększenie presji na gazownię moze cos przyspieszy. A tu jesień za pasem. Coś mi sie widzi że niedlugo damy wam wsparcie w tej walce. Arahjan - widzieliśmy dziś postepy u ciebie w mieszkaniu. No, jestem pod wrazeniem. Idziesz jak burza. Pierwsza parapetowa to chyba bedzie u ciebie. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link
arahjan Re: problem z ogrzewaniem 27.08.06, 10:40 Moi fachowcy szukaja nowych zlecen i reklamuja sie po bloku pokazujac moje mieszkanie. Nie podoba mi sie to, ale na szczescie w srode koncza. Odpowiedz Link
arahjan Re: problem z ogrzewaniem 05.09.06, 09:59 Angela ty juz mieszkasz w Pruszczu? tzn. czy mieszkasz i dajesz sobie rade z zimna woda? Odpowiedz Link
a1ngela Re: problem z ogrzewaniem 06.09.06, 15:02 arahjan napisał: > Angela ty juz mieszkasz w Pruszczu? tzn. czy mieszkasz i dajesz sobie rade z > zimna woda? nie mieszkam ale od niedzieli zaczne trudno z ta woda bedziemy do mamusi z raz na tydzien przyjezdzac sie kapac trzeba zaczac mieszkac...bo sie zestarzejemy jakby tak jeszcze czekac az piwnica wyschnie... to na pewno ... {ale i tak jest pieknie} Odpowiedz Link
a1ngela przeprowadzka..... 30.08.06, 11:59 Czesc ludziska co tak ucichlo?? arahjan- szalejesz z pedzlem?? jak myslisz kiedy bedziesz na swoim? w pazdzierniku od razu? migia- co z ta kawa? juz mieszkacie ...?? my jestesmy doszczetnie splukani nie mamy na lodowke cora do szkoly... a i nternetu jeszcze nie ma... i jak mam pracowac... ponoc do polowy wrzesnia ma byc... hmmmm...cos watpie w piwnicy grzyb... patrzylam na drzwi sasiadow... wszedzie plesn mogliby zastosowac jakies osuszanie....mina mi zrzedla mam nadzieje ze to minie.... Odpowiedz Link
francisp Re: przeprowadzka..... 30.08.06, 23:48 Witam Rzeczywiście cisza. Pewnie wszyscy zabrali się ostro albo do remontow albo do przeprowadzek. Z kasą to masz rację. My próbujemy robić jakieś kalkulacje i nijak nam nie wychodzi. O pralce i lodowce już zapmnieliśmy. Ciekawe na jakie jeszcze ustępstwa bedziemy musieli pójść aby w miare spokojnie zamieszkac. Czy macie już akty notarialne? A co slychac na froncie gazu? Pozdrawiam Odpowiedz Link
a1ngela Re: przeprowadzka..... 31.08.06, 12:34 aktow nie mamy narazie, ale jak bedziemy podpisywac-mam nadzieje na dniach to popytamy o gaz, i ewentualnie wezmiemy jakis tel. do gazowni...jesli nasze dzwonienie i trucie mogloby cos pomoc w niedziele jedziemy na gielde zobaczyc lodowki i pralki kupilam tam piekarnik boscha za 500 a w sklepie w promocji on stoi po 1700(co prawda jeszcze nie uzywalam wiec....) i mamie pralke tez boscha- chodzi od pol roku i jestem b. zadowolona- tez za 500 moze cos nam wpadnie w oko niedrogiego no ja waszego bloku juz nie widze z okna...5ka wyrosla pod chmury znow troszke slonka podeschna nasze rezydencje oby zaraz znow nie padalo pozdr. Angie