Gość: Pamela IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 31.10.01, 00:12 Jaki jest Wasz ulubiony film? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: andy_sz Re: Jaki jest Wasz ulubiony film? IP: *.pubsites.buffalo.edu 31.10.01, 01:26 Trudne pytanie w dzisiejszych czasach drogich holywoodzkich produkcji i szmirowatych tandet pod publike. Na razie jednak ogromne wrazenie zrobil na mnie "Braveheart". Poczekajmy jednak na Boze Narodzenie, kiedy w USA wchodzi pierwsza czesc Wladcy Pierscieni wg. Tolkiena. To moze byc naprawde rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Jaki jest Wasz ulubiony film? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 31.10.01, 22:38 Moj ulubiony film to "Piknik pod wiszącą skałą". Wiem o nim tyle ze jest produkvji australijskiej i "opowiada" o autentycznych wydarzeniach z 1901 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cosik Re: Jaki jest Wasz ulubiony film? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 03.11.01, 00:03 Moj ulubiony film to "Tragedia nad Potomakiem". Z lat 80-tych, na faktach autentycznych o samolocie, ktory tuz po starcie rozbil sie na moscie w Nowym Jorku. Film ten lubie, bo w dziecinstwie kiedy wszyscy szli do pracy, ja po kryjomu wlaczalem video i ogladalem jedyny film jaki mielismy na kasecie (wlasnie ten...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pixi Re: Jaki jest Wasz ulubiony film? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 04.11.01, 01:47 Uwielbiam polskie stare komedie: nie lubie poniedzialkow, Alternatywy 4 i Zmiennikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pixi Re: Jaki jest Wasz ulubiony film? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 17.12.01, 10:17 Dorzuce jeszcze do tego zestawu najstarsza wersje Nosferatusa. Jest genialna! Koniecznie czarno-biala, nie pokolorowana! Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_1970 Re: Jaki jest Wasz ulubiony film? 17.12.01, 14:28 Lubie bardzo "Kiedy Harry poznal Sally" - nie tylko ze wzgledu na kawiarniany epizod ..., "Wszystko przez Klawke K." - swietny film radziecki, oczywiscie "Star Wars", "Filadelfia" - za role mojego imiennika, no i oczywiscie "Potop" - ten moglbym ogladac co swieta !!! pozdrowienia, Tomek (no tak, bo juz za tydzien, rozjezdzamy sie po naszych rodzinach) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy_sz Re: Jaki jest Wasz ulubiony film? IP: *.lib.buffalo.edu 17.12.01, 22:04 A podobal sie Wam "Lot nad Kukulczym Gniazdem", oczywiscie do ksiazki Keseya sie nie umywa, ale i tak jest super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabat Re: Jaki jest Wasz ulubiony film? IP: 10.10.41.* 17.12.01, 22:12 Gość portalu: andy_sz napisał(a): > A podobal sie Wam "Lot nad Kukułczym Gniazdem", oczywiscie do ksiazki Keseya > sie nie umywa, ale i tak jest super Najlepsze jest jak Jack (Nicholson) czyl McMurphy idą z indiańcem na "uspokojenie prądem" i jak Jack dowiaduje się, że indianiec umie mówić. Genialna scena. No i mecz koszykówki też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pixi Re: Jaki jest Wasz ulubiony film? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 18.12.01, 01:33 Dla mnie to tez klasyka. Dwa dni temu ogladalam tez film ktory mnie rozczulil. Chodzi mi o Kewin sam w domu. Tak, tak, wiem ze glupia komedia, ale ja ja pamietam sprzed kilku lat. Wtedy dla mnie byla super produkcja i teraz ogladalam ja sobie z wielkim sentymentem. Bardzo podobal mi sie dom i w ogole tak jakos cieplo byl ten film zrobiony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy_sz Re: Jaki jest Wasz ulubiony film? IP: *.buffalolib.org 18.12.01, 21:54 Szkoda tylko ze McMurphy nie nosil bokserek ze sloniami jak w ksiazce :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trevis Re: Jaki jest Wasz ulubiony film? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 21.12.01, 17:13 Bardzo lubilem kiedys Akademie Policyjna, poza tym ten film, gdzie (wylecialo mi teraz nazwisko aktora, ale chodzi o takiego bardzo niskiego), glowny bohater przebiera sie za kobiete i gra w serialu. Partneruje mu tam Geena Davis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabat Re: Jaki jest Wasz ulubiony film? IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.01, 19:49 Trevis nie ten kościół, ale wiedz gdzie dzwonią. Chodzi o film Tootsie z Dustine Hofmanem, ale jego partnerką była nie Davis tylko boska Jesica Lang (ależ mi się ta babka podoba) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy_sz Re: Jaki jest Wasz ulubiony film? IP: *.buffalolib.org 22.12.01, 17:23 A jaki tupet pokazuje ta pani Jessica Lang w "Tootsie" kiedy wylewa kieliszek w twarz Hoffmanowi na tarasie podczas party... ale moglo jeszcze chodzic Trevisowi o film z Robinem Williamsem (nie pamietam tytulu), gdzie glownemu boaterowi sypie sie rodzina i zeby widywac sie z dziecmi przebiera sie za kobiete i zatrudnia jako nianka i rowniez wystepuje w telewizji, w takim serialu dla dzieci... A skoro jestesmy juz przy Hoffmanie to jak podobal sie Wam Rainman z Cruisem? Swietna rola Hoffmana, dla mnie chyba jedna z najlepscych w jego dotychczaswoej karierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pixi Re: Jaki jest Wasz ulubiony film? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 22.12.01, 21:46 Wlasnie leci film z mojej ulubionej serii "Kevin sam...". Tym razem chodzi o Nowy York. Przed chwila Kevin siedzial na szczycie jednej z wiez World Trade Center. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pamela Re: Jaki jest Wasz ulubiony film? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 23.12.01, 18:37 Ogladalam. Widzialam te scene. Bardzo dziwne uczucie, kiedy jeszcze w wielu filmach i teledyskach widac te dwie wieze. Zawsze sobie mysle ze w tym momencie pracowalo tam wielu ludzi ktorzy po latach zgina. Straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nataliaa Re: Do Sabata IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 25.12.01, 12:45 Chciałam tylko napisać,że ostatnio w tv pokazują filmy z Twoją ulubioną aktorką :) (moją zresztą też,więc w końcu coś w tv oglądam. :) Pozdrawiam.Papa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pixi Re: Do Sabata IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 27.12.01, 12:32 Jesli moge sie wtracic, to moja ulubiona aktorka jest Kirstie Alley (ale nie ze wzgledu na "I kto to mowi", tylko za caloksztalt"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabat Re: Do Sabata IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.01, 17:59 Gość portalu: Nataliaa napisał(a): > Chciałam tylko napisać,że ostatnio w tv > pokazują filmy z Twoją ulubioną aktorką :) > (moją zresztą też,więc w końcu coś w tv oglądam. :) > Pozdrawiam.Papa! Powiedzmy, że jedną z ulubionych (bo np. dramatycznie zwaliła rolę Patsi - dziewczyny Jima Morisona w filmie The Doors Oliviera Stona) Jak zwykle mało oglądełm TV (szczyptę) Ale kurcze w okolicy świąt leciał film z Meg Rayan, w którym gra Amrykankę która ściga we Francji niewiernego narzyczonego. Towarzyszy jej Kevin Klein (Rybka zwana Wandą, Wielki Kanion i parę innych fajnych filmów) oglądałem ten film od połowy i średnio wiem o co chodzi, ale ten bohater grany przez Kleina, to jakbym był ja, dokłądnie taki sam ze mnie świr i na dodatke o zgrozo on był do mnie podobny. Ba - no jabym siebie widział, ta sama gęba. Nataliaa świadkiem (jak oglądała - nawet nie wiem co za tytuł). PS I. - Wracając do Tootsi to przypominam sobie,że Gena Davis rzeczywiście też tam grała, ale drugoiplanową rulkę aktorki, która gra pigułę w serialu który kręce. PS II. NO Andy masz gust. Scena balkonowa jest super, ale nie można jej rozpatrytwać bez kontekstu. Najpier Dustinowi H. jako kobiecie, Lang zwierza się o facetach (rozgoryczona nimi)awych podchodów podszedł by tak i powiedział - chcę się z tobą kochać - i wszystko byłoby łatwiejsze. No i za tydzień na przyjęciu - Hoffman (jako on) podchodzi do Lang i wypala: chciał bym się z tobą kochać - no i wtedy ląduje mu na twarzy drink z lodem. Ha dobre, ale paniom naśladownictwa nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nataliaa Re: Do Sabata IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 30.12.01, 11:30 Hej Sabat. Jak dobrze pamiętam,ten film to "Francuski pocałunek". Oglądałam go kiedyś,a teraz jakoś też tak od połowy. I wiesz co? Jak widziałam Kevina to pomyślałam o Tobie.Serio. :) Aha i oglądałam "Miłośc jak narkotyk".Meg wygląda pięknie. To tyle.Pozdrawiam.Pa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabat Re: Do Sabata IP: 10.10.41.* 30.12.01, 12:55 Aha Francuski pocałunek, fajnie, ciekawe jak to się robi. A wracając do filmu na dodatek bardzo dużo łączy mnie z Francją (ech te żabojady) i to nawet bardzo bardzo dużo, ale winnicy niestety nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Re: Do Sabata IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 30.12.01, 13:21 Wczoraj tez lecial film z Meg (grala alkocholiczke). Bardzo ja lubie bo ma taka sympatyczna twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy_sz The Lord of The Rings IP: *.buffalolib.org 05.01.02, 23:35 Kumpel dorwal na stadionie X-lecia pirackie wydanie pierwszej z trzech czesci ekranizacji Wladcy Pierscieni J.R.R Tolkiena. Jejuuu, co za film. Oczywiscie nie obylo sie bez pewnych niedociagniec w stosunku do pierwowzoru pisarskiego, ale i tak jest na co popatrzec. Niedlugo machne jakas dluzsza recenzje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Re: The Lord of The Rings IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 06.01.02, 15:29 Ten film obok Harrego Pottera bedzie zdaniem znawcow od filmu najwiekszym sukcesem kasowym tego roku w Polsce. Podobno tylko ten moze przewyzszyc w zyskach za bilety Pottera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy_sz Re: The Lord of The Rings IP: *.buffalolib.org 06.01.02, 21:03 Drodzy Przyjaciele! Mialem ostatnio niewatpliwa przyjemnosc obejrzenia dlugo oczekiwanego przez wszystkich filmu "The Lord of The Rings - The Fellowship of the Ring", czyli pierwszej czesci trylogii (a wlasciwie szescioksiegu zawartego w trzech tomach) J.R.R. Tolkiena. Film ten mozna rozpatrywac z punktu widzenia dwoch osobowosci - wnikliwego czytelnika dziel Tolkiena, zwlaszcza trylogii, oraz osoby, ktora nie majac zbyt wiele wspolnego z Tworca Srodziemia oglada ten film po prostu z ciekawosci. Rozpatrujac ten pierwszy aspekt, film niestety nie spelni oczekiwan milosnikow dziel Tokiena. Jak bowiem mozna wybaczyc tworcom filmu pominiecie juz w pierwszej fazie wyprawy takich "szczegolow" jak przejscie przez Stary Las, spotkanie Toma Bombadila, czy przezycia hobbitow w Kurhanach. W ogole podroz z Bag Endu do Bree trwa na filmie dziesiec minut i zaraz po ucieczce Czarnym Jezdzcom na promie przez rzeke Brandywine hobbici stukaja do bram Bree. Nie moge darowac tworcom tegoz filmu rowniez spotkania z Aragornem oraz wydarzen w karczmie "Pod Rozbrykanym Kucykiem". Poza tym walka z Nazgulami na Weather Top rowniez nie podchodzi pod ksiazke, nie wspominajac juz o takim merytorycznym bledzie, jak spotkanie na drodze do Rivendell Arwen zamiast Glorfindela. Mozna byloby jeszcze czepiac sie bardzo wielu szczegolow, ale nie zapominajmy ze to ekranizacja, nie zas adaptacja. W zadnym bowiem wypadku nie moge stwierdzic, ze jest to film nieudany. Osoba ogladajaca film bez wczesniejszego czytania ksiazki, albo nie wnikajaca zbyt mocno w szczegoly, na pewno nie zapomni zbyt szybko tego filmu. Juz od pierwszych momentow dech w piersi zapieraja fantastyczne ujecia Mordoru oraz morderczej, antycznej bitwy miedzy armia Saurona i sprzymierzonymi silami dobra. W ogole przeplatajace sie w filmie ujecia Mordoru oraz Isengardu sa rewelacyjne. Cala "ciemna" strona tego swiata wyszla autorom nadzwyczaj udanie. Nie tylko zreszta "ciemna". Swietnie wyglada Shire i Hobbiton, naprawde czuje sie ta ciepla atmosfere i klimat zycia bez trosk wielkiego swiata. No i postacie. Najwieksze wrazenie robi Gandalf, zwlaszcza w chwilach przygnebienia i trosk. Dobrze operuje mimika, a i efekty jego czarow sa w filmie bardzo ciekawie dopracowane. Bardzo udanie wyglada tez walka dwoch medrcow - Gandalfa z Sarumanem. Hobbici - calkiem niezle odzwierciedlaja opis Tolkiena, nawet stopy maja wlochate . Najbardziej podoba mi sie Sam Gangee, troche podobny do Lubaszenki. Swietny jest rowniez Bilbo, zwlaszcza w pierwszej scenie podczas spotkania z Gollumem w podziemiach Morii. Ludzie - Aragorn i Boromir- dobrze dobrani, zwlaszcza ten drugi. Swietnie ukazane sa jego rozterki zwiazane z faktem powiernictwa pierscienia oraz jego smierc. Elfy - Elrond dobrany niezle, Legolas - czasami zachowuje sie troche zniewiesciale, ale z luku strzela dobrze. No i krasnolud Gimli, dla mnie super, zwlaszcza w scenie jak podczas rady u Elronda probuje rozwalic mlotem pierscien. Cala akcja w porownaniu z muzyka tworzy zgrana i dopasowana harmonie. Orkiestralne utwory z motywami choralnymi swietnie oddaja zwlaszcza atmosfere mroku. Nie mozna pominac tutaj przejscia przez Morie. Ten motyw zrobil na mnie najwieksze wrazenie w filmie, naprawde czlowiek przezywa ta akcje lykajac sline i gryzac pazurki. Walki z orkami, goblinami i trollem, ktorego graficy komputerowi bardzo ladnie zrobili, przejscie przez most Khazad-dum, utrata Gandalfa, po prostu slow brakuje. Co by nie mowic, Tolkien byc moze do konca nie bylby zadowolony z ekranizacji swego dziela. Tak to jednak bywa z holywoodzkimi produkcjami. Ja jednak nie dbam, zeby nikt nie mowil ze wspieram piractwo ide do kina I to na pewno nie raz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pamela Re: The Lord of The Rings IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 07.01.02, 00:52 Musze Ci powiedziec ze fajnie sie czyta taki dlugi tekst. Czasami otwieram wiadomosc zeby sobie poczytac, a tu tylko jedno zdanie. (Sama tak czesto robie). W kazdym razie u Ciebie jest zawsze tresciwie. Tak trzymaj. Pozdrawiam (filmu bede pilnowala) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy_sz do Pameli IP: *.buffalolib.org 08.01.02, 17:07 Gość portalu: Pamela napisał(a): > Musze Ci powiedziec ze fajnie sie czyta taki dlugi tekst. Czasami otwieram > wiadomosc zeby sobie poczytac, a tu tylko jedno zdanie. (Sama tak czesto > robie). W kazdym razie u Ciebie jest zawsze tresciwie. Tak trzymaj. > > Pozdrawiam (filmu bede pilnowala) Dzieki Pamelo, milo wiedziec ze komus przyjemnie sie czyta moje wypociny. Pozdrawiam rowniez. A filmu pilnuj bo naprawde warto :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: do Pameli IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 08.01.02, 17:33 Mi tez sie Twoje "wypociny" dobrze czyta. Niczym recenzje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabat Re: do Pameli IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.02, 14:36 JAk najbardziej zgrabnie napisane, a ja pamiętam jeszcze kapelę Mordor - fajnie kolesie jechali na przełomie lat 80. i 90. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: El Dorad Re: Jaki jest Wasz ulubiony film? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 10.01.02, 22:01 Jaki jest moj ulubiony film... Hmm.... Pozegnanie z Afryka z Meryl Streep. Mam tez bardzo bardzo mile wspomnienia po filmie Ostry Dyzur. Mieszkalem wowczas sam (wynajmowalem mieszkanie) u babci ktora odeszla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nataliaa Re: Jaki jest Wasz ulubiony film? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 15.01.02, 19:39 O ulubionym filmie nie będzie,bo mam pytanko: Byliście może na filmie "Inni'?Warto obejrzeć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pamela Re: Jaki jest Wasz ulubiony film? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 15.01.02, 19:48 Nie, nawet nie slyszalam tego tytułu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pixi Re: Jaki jest Wasz ulubiony film? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 17.01.02, 21:15 Ojej, wlasnie leci jakis film w ktorym gra ta pani z niegdys puszczanego sitcomu "Skrzydla". Uwielbialam to! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy_sz Re: Jaki jest Wasz ulubiony film? IP: *.buffalolib.org 17.01.02, 21:44 A kojarzycie Karine Lombard?Grala w "Bezkresnym Morzu Sargassowym" i w "Wichrach Namietnosci". Ona ma taka egzotyczna, niepospolita urode, wydaje sie ze jest mieszanej krwi - "zolto-bialej". No i co za sposob poruszania sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pamela Re: Jaki jest Wasz ulubiony film? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 17.01.02, 21:56 Nie kojarze tej Pani. W ogole. Przykro mi. Odpowiedz Link Zgłoś