Dodaj do ulubionych

Jaki jest Wasz ulubiony film?

IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 31.10.01, 00:12
Jaki jest Wasz ulubiony film?
Obserwuj wątek
    • Gość: andy_sz Re: Jaki jest Wasz ulubiony film? IP: *.pubsites.buffalo.edu 31.10.01, 01:26
      Trudne pytanie w dzisiejszych czasach drogich holywoodzkich produkcji i
      szmirowatych tandet pod publike. Na razie jednak ogromne wrazenie zrobil na
      mnie "Braveheart". Poczekajmy jednak na Boze Narodzenie, kiedy w USA wchodzi
      pierwsza czesc Wladcy Pierscieni wg. Tolkiena. To moze byc naprawde rewelacja.
      • Gość: Pati Re: Jaki jest Wasz ulubiony film? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 31.10.01, 22:38

Moj ulubiony film to "Piknik pod wiszącą skałą". Wiem o nim tyle ze jest
        produkvji australijskiej i "opowiada" o autentycznych wydarzeniach z 1901 roku.
    • Gość: Cosik Re: Jaki jest Wasz ulubiony film? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 03.11.01, 00:03
      Moj ulubiony film to "Tragedia nad Potomakiem". Z lat 80-tych, na faktach
      autentycznych o samolocie, ktory tuz po starcie rozbil sie na moscie w Nowym
      Jorku. Film ten lubie, bo w dziecinstwie kiedy wszyscy szli do pracy, ja po
      kryjomu wlaczalem video i ogladalem jedyny film jaki mielismy na kasecie
      (wlasnie ten...)
    • Gość: Pixi Re: Jaki jest Wasz ulubiony film? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 04.11.01, 01:47
      Uwielbiam polskie stare komedie: nie lubie poniedzialkow, Alternatywy 4 i
      Zmiennikow.
      • Gość: Pixi Re: Jaki jest Wasz ulubiony film? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 17.12.01, 10:17
        Dorzuce jeszcze do tego zestawu najstarsza wersje Nosferatusa. Jest genialna!
        Koniecznie czarno-biala, nie pokolorowana!

• tomek_1970 Re: Jaki jest Wasz ulubiony film? 17.12.01, 14:28
      Lubie bardzo "Kiedy Harry poznal Sally" - nie tylko ze wzgledu na kawiarniany
      epizod ..., "Wszystko przez Klawke K." - swietny film radziecki,
      oczywiscie "Star Wars", "Filadelfia" - za role mojego imiennika, no i
      oczywiscie "Potop" - ten moglbym ogladac co swieta !!!

pozdrowienia, Tomek (no tak, bo juz za tydzien, rozjezdzamy sie po naszych
      rodzinach)
    • Gość: andy_sz Re: Jaki jest Wasz ulubiony film? IP: *.lib.buffalo.edu 17.12.01, 22:04
      A podobal sie Wam "Lot nad Kukulczym Gniazdem", oczywiscie do ksiazki Keseya
      sie nie umywa, ale i tak jest super
      • Gość: Sabat Re: Jaki jest Wasz ulubiony film? IP: 10.10.41.* 17.12.01, 22:12
        Gość portalu: andy_sz napisał(a):

> A podobal sie Wam "Lot nad Kukułczym Gniazdem", oczywiscie do ksiazki Keseya
        > sie nie umywa, ale i tak jest super

Najlepsze jest jak Jack (Nicholson) czyl McMurphy idą z indiańcem na "uspokojenie
        prądem" i jak Jack dowiaduje się, że indianiec umie mówić. Genialna scena.
        No i mecz koszykówki też.

• Gość: Pixi Re: Jaki jest Wasz ulubiony film? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 18.12.01, 01:33
          Dla mnie to tez klasyka.

Dwa dni temu ogladalam tez film ktory mnie rozczulil. Chodzi mi o Kewin sam w
          domu. Tak, tak, wiem ze glupia komedia, ale ja ja pamietam sprzed kilku lat.
          Wtedy dla mnie byla super produkcja i teraz ogladalam ja sobie z wielkim
          sentymentem. Bardzo podobal mi sie dom i w ogole tak jakos cieplo byl ten film
          zrobiony.
        • Gość: andy_sz Re: Jaki jest Wasz ulubiony film? IP: *.buffalolib.org 18.12.01, 21:54
          Szkoda tylko ze McMurphy nie nosil bokserek ze sloniami jak w ksiazce :-))))
    • Gość: Trevis Re: Jaki jest Wasz ulubiony film? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 21.12.01, 17:13
      Bardzo lubilem kiedys Akademie Policyjna, poza tym ten film, gdzie (wylecialo
      mi teraz nazwisko aktora, ale chodzi o takiego bardzo niskiego), glowny bohater
      przebiera sie za kobiete i gra w serialu. Partneruje mu tam Geena Davis.
      • Gość: Sabat Re: Jaki jest Wasz ulubiony film? IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.01, 19:49
        Trevis nie ten kościół, ale wiedz gdzie dzwonią. Chodzi o film Tootsie z
        Dustine Hofmanem, ale jego partnerką była nie Davis tylko boska Jesica Lang
        (ależ mi się ta babka podoba)
        • Gość: andy_sz Re: Jaki jest Wasz ulubiony film? IP: *.buffalolib.org 22.12.01, 17:23
          A jaki tupet pokazuje ta pani Jessica Lang w "Tootsie" kiedy wylewa kieliszek w
          twarz Hoffmanowi na tarasie podczas party... ale moglo jeszcze chodzic
          Trevisowi o film z Robinem Williamsem (nie pamietam tytulu), gdzie glownemu
          boaterowi sypie sie rodzina i zeby widywac sie z dziecmi przebiera sie za
          kobiete i zatrudnia jako nianka i rowniez wystepuje w telewizji, w takim
          serialu dla dzieci...
          A skoro jestesmy juz przy Hoffmanie to jak podobal sie Wam Rainman z Cruisem?
          Swietna rola Hoffmana, dla mnie chyba jedna z najlepscych w jego dotychczaswoej
          karierze.
    • Gość: Pixi Re: Jaki jest Wasz ulubiony film? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 22.12.01, 21:46
      Wlasnie leci film z mojej ulubionej serii "Kevin sam...". Tym razem chodzi o
      Nowy York. Przed chwila Kevin siedzial na szczycie jednej z wiez World Trade
      Center.
      • Gość: Pamela Re: Jaki jest Wasz ulubiony film? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 23.12.01, 18:37
        Ogladalam. Widzialam te scene. Bardzo dziwne uczucie, kiedy jeszcze w wielu
        filmach i teledyskach widac te dwie wieze. Zawsze sobie mysle ze w tym momencie
        pracowalo tam wielu ludzi ktorzy po latach zgina. Straszne.
    • Gość: Nataliaa Re: Do Sabata IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 25.12.01, 12:45
      Chciałam tylko napisać,że ostatnio w tv
      pokazują filmy z Twoją ulubioną aktorką :)
      (moją zresztą też,więc w końcu coś w tv oglądam. :)
      Pozdrawiam.Papa!
      • Gość: Pixi Re: Do Sabata IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 27.12.01, 12:32
        Jesli moge sie wtracic, to moja ulubiona aktorka jest Kirstie Alley (ale nie ze
        wzgledu na "I kto to mowi", tylko za caloksztalt").
      • Gość: Sabat Re: Do Sabata IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.01, 17:59
        Gość portalu: Nataliaa napisał(a):

> Chciałam tylko napisać,że ostatnio w tv
        > pokazują filmy z Twoją ulubioną aktorką :)
        > (moją zresztą też,więc w końcu coś w tv oglądam. :)
        > Pozdrawiam.Papa!

Powiedzmy, że jedną z ulubionych (bo np. dramatycznie zwaliła rolę Patsi -
        dziewczyny Jima Morisona w filmie The Doors Oliviera Stona)
        Jak zwykle mało oglądełm TV (szczyptę)
        Ale kurcze w okolicy świąt leciał film z Meg Rayan, w którym gra Amrykankę która
        ściga we Francji niewiernego narzyczonego. Towarzyszy jej Kevin Klein (Rybka
        zwana Wandą, Wielki Kanion i parę innych fajnych filmów) oglądałem ten film od
        połowy i średnio wiem o co chodzi, ale ten bohater grany przez Kleina, to jakbym
        był ja, dokłądnie taki sam ze mnie świr i na dodatke o zgrozo on był do mnie
        podobny. Ba - no jabym siebie widział, ta sama gęba. Nataliaa świadkiem (jak
        oglądała - nawet nie wiem co za tytuł).

PS I. - Wracając do Tootsi to przypominam sobie,że Gena Davis rzeczywiście też
        tam grała, ale drugoiplanową rulkę aktorki, która gra pigułę w serialu który
        kręce.

PS II. NO Andy masz gust. Scena balkonowa jest super, ale nie można jej
        rozpatrytwać bez kontekstu. Najpier Dustinowi H. jako kobiecie, Lang zwierza się
        o facetach (rozgoryczona nimi)awych podchodów podszedł by tak i powiedział - chcę
        się z tobą kochać - i wszystko byłoby łatwiejsze.
        No i za tydzień na przyjęciu - Hoffman (jako on) podchodzi do Lang i wypala:
        chciał bym się z tobą kochać - no i wtedy ląduje mu na twarzy drink z lodem.
        Ha dobre, ale paniom naśladownictwa nie polecam

• Gość: Nataliaa Re: Do Sabata IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 30.12.01, 11:30
          Hej Sabat.
          Jak dobrze pamiętam,ten film to "Francuski pocałunek".
          Oglądałam go kiedyś,a teraz jakoś też tak od połowy.
          I wiesz co? Jak widziałam Kevina to pomyślałam o Tobie.Serio. :)
          Aha i oglądałam "Miłośc jak narkotyk".Meg wygląda pięknie.
          To tyle.Pozdrawiam.Pa!
          • Gość: Sabat Re: Do Sabata IP: 10.10.41.* 30.12.01, 12:55
            Aha Francuski pocałunek, fajnie, ciekawe jak to się robi. A wracając do filmu
            na dodatek bardzo dużo łączy mnie z Francją (ech te żabojady) i to nawet bardzo
            bardzo dużo, ale winnicy niestety nie mam.
          • Gość: Jasio Re: Do Sabata IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 30.12.01, 13:21
            Wczoraj tez lecial film z Meg (grala alkocholiczke). Bardzo ja lubie bo ma taka
            sympatyczna twarz.
    • Gość: andy_sz The Lord of The Rings IP: *.buffalolib.org 05.01.02, 23:35
      Kumpel dorwal na stadionie X-lecia pirackie wydanie pierwszej z trzech czesci
      ekranizacji Wladcy Pierscieni J.R.R Tolkiena. Jejuuu, co za film. Oczywiscie
      nie obylo sie bez pewnych niedociagniec w stosunku do pierwowzoru pisarskiego,
      ale i tak jest na co popatrzec. Niedlugo machne jakas dluzsza recenzje
      • Gość: Jasio Re: The Lord of The Rings IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 06.01.02, 15:29
        Ten film obok Harrego Pottera bedzie zdaniem znawcow od filmu najwiekszym
        sukcesem kasowym tego roku w Polsce. Podobno tylko ten moze przewyzszyc w
        zyskach za bilety Pottera.
      • Gość: andy_sz Re: The Lord of The Rings IP: *.buffalolib.org 06.01.02, 21:03
        Drodzy Przyjaciele!
        Mialem ostatnio niewatpliwa przyjemnosc obejrzenia dlugo oczekiwanego przez
        wszystkich filmu "The Lord of The Rings - The Fellowship of the Ring", czyli
        pierwszej czesci trylogii (a wlasciwie szescioksiegu zawartego w trzech tomach)
        J.R.R. Tolkiena.
        Film ten mozna rozpatrywac z punktu widzenia dwoch osobowosci - wnikliwego
        czytelnika dziel Tolkiena, zwlaszcza trylogii, oraz osoby, ktora nie majac zbyt
        wiele wspolnego z Tworca Srodziemia oglada ten film po prostu z ciekawosci.
        Rozpatrujac ten pierwszy aspekt, film niestety nie spelni oczekiwan milosnikow
        dziel Tokiena. Jak bowiem mozna wybaczyc tworcom filmu pominiecie juz w
        pierwszej fazie wyprawy takich "szczegolow" jak przejscie przez Stary Las,
        spotkanie Toma Bombadila, czy przezycia hobbitow w Kurhanach. W ogole podroz z
        Bag Endu do Bree trwa na filmie dziesiec minut i zaraz po ucieczce Czarnym
        Jezdzcom na promie przez rzeke Brandywine hobbici stukaja do bram Bree. Nie
        moge darowac tworcom tegoz filmu rowniez spotkania z Aragornem oraz wydarzen w
        karczmie "Pod Rozbrykanym Kucykiem". Poza tym walka z Nazgulami na Weather Top
        rowniez nie podchodzi pod ksiazke, nie wspominajac juz o takim merytorycznym
        bledzie, jak spotkanie na drodze do Rivendell Arwen zamiast Glorfindela. Mozna
        byloby jeszcze czepiac sie bardzo wielu szczegolow, ale nie zapominajmy ze to
        ekranizacja, nie zas adaptacja. W zadnym bowiem wypadku nie moge stwierdzic, ze
        jest to film nieudany.
        Osoba ogladajaca film bez wczesniejszego czytania ksiazki, albo nie wnikajaca
        zbyt mocno w szczegoly, na pewno nie zapomni zbyt szybko tego filmu. Juz od
        pierwszych momentow dech w piersi zapieraja fantastyczne ujecia Mordoru oraz
        morderczej, antycznej bitwy miedzy armia Saurona i sprzymierzonymi silami
        dobra. W ogole przeplatajace sie w filmie ujecia Mordoru oraz Isengardu sa
        rewelacyjne. Cala "ciemna" strona tego swiata wyszla autorom nadzwyczaj udanie.
        Nie tylko zreszta "ciemna". Swietnie wyglada Shire i Hobbiton, naprawde czuje
        sie ta ciepla atmosfere i klimat zycia bez trosk wielkiego swiata. No i
        postacie. Najwieksze wrazenie robi Gandalf, zwlaszcza w chwilach przygnebienia
        i trosk. Dobrze operuje mimika, a i efekty jego czarow sa w filmie bardzo
        ciekawie dopracowane. Bardzo udanie wyglada tez walka dwoch medrcow - Gandalfa
        z Sarumanem. Hobbici - calkiem niezle odzwierciedlaja opis Tolkiena, nawet
        stopy maja wlochate . Najbardziej podoba mi sie Sam Gangee, troche podobny do
        Lubaszenki. Swietny jest rowniez Bilbo, zwlaszcza w pierwszej scenie podczas
        spotkania z Gollumem w podziemiach Morii. Ludzie - Aragorn i Boromir- dobrze
        dobrani, zwlaszcza ten drugi. Swietnie ukazane sa jego rozterki zwiazane z
        faktem powiernictwa pierscienia oraz jego smierc. Elfy - Elrond dobrany niezle,
        Legolas - czasami zachowuje sie troche zniewiesciale, ale z luku strzela
        dobrze. No i krasnolud Gimli, dla mnie super, zwlaszcza w scenie jak podczas
        rady u Elronda probuje rozwalic mlotem pierscien. Cala akcja w porownaniu z
        muzyka tworzy zgrana i dopasowana harmonie. Orkiestralne utwory z motywami
        choralnymi swietnie oddaja zwlaszcza atmosfere mroku. Nie mozna pominac tutaj
        przejscia przez Morie. Ten motyw zrobil na mnie najwieksze wrazenie w filmie,
        naprawde czlowiek przezywa ta akcje lykajac sline i gryzac pazurki. Walki z
        orkami, goblinami i trollem, ktorego graficy komputerowi bardzo ladnie
        zrobili, przejscie przez most Khazad-dum, utrata Gandalfa, po prostu slow
        brakuje.
        Co by nie mowic, Tolkien byc moze do konca nie bylby zadowolony z ekranizacji
        swego dziela. Tak to jednak bywa z holywoodzkimi produkcjami. Ja jednak nie
        dbam, zeby nikt nie mowil ze wspieram piractwo ide do kina I to na pewno nie
        raz 
        • Gość: Pamela Re: The Lord of The Rings IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 07.01.02, 00:52
          Musze Ci powiedziec ze fajnie sie czyta taki dlugi tekst. Czasami otwieram
          wiadomosc zeby sobie poczytac, a tu tylko jedno zdanie. (Sama tak czesto
          robie). W kazdym razie u Ciebie jest zawsze tresciwie. Tak trzymaj.

Pozdrawiam (filmu bede pilnowala)
          • Gość: andy_sz do Pameli IP: *.buffalolib.org 08.01.02, 17:07
            Gość portalu: Pamela napisał(a):

> Musze Ci powiedziec ze fajnie sie czyta taki dlugi tekst. Czasami otwieram
            > wiadomosc zeby sobie poczytac, a tu tylko jedno zdanie. (Sama tak czesto
            > robie). W kazdym razie u Ciebie jest zawsze tresciwie. Tak trzymaj.
            >
            > Pozdrawiam (filmu bede pilnowala)
            Dzieki Pamelo, milo wiedziec ze komus przyjemnie sie czyta moje wypociny.
            Pozdrawiam rowniez. A filmu pilnuj bo naprawde warto :-)

• Gość: Pati Re: do Pameli IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 08.01.02, 17:33
              Mi tez sie Twoje "wypociny" dobrze czyta. Niczym recenzje.
              • Gość: Sabat Re: do Pameli IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.02, 14:36
                JAk najbardziej zgrabnie napisane, a ja pamiętam jeszcze kapelę Mordor - fajnie
                kolesie jechali na przełomie lat 80. i 90.
    • Gość: El Dorad Re: Jaki jest Wasz ulubiony film? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 10.01.02, 22:01
      Jaki jest moj ulubiony film... Hmm.... Pozegnanie z Afryka z Meryl Streep. Mam
      tez bardzo bardzo mile wspomnienia po filmie Ostry Dyzur. Mieszkalem wowczas
      sam (wynajmowalem mieszkanie) u babci ktora odeszla.
      • Gość: Nataliaa Re: Jaki jest Wasz ulubiony film? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 15.01.02, 19:39
        O ulubionym filmie nie będzie,bo mam pytanko:
        Byliście może na filmie "Inni'?Warto obejrzeć?
        • Gość: Pamela Re: Jaki jest Wasz ulubiony film? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 15.01.02, 19:48
          Nie, nawet nie slyszalam tego tytułu...
    • Gość: Pixi Re: Jaki jest Wasz ulubiony film? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 17.01.02, 21:15
      Ojej, wlasnie leci jakis film w ktorym gra ta pani z niegdys puszczanego
      sitcomu "Skrzydla". Uwielbialam to!
    • Gość: andy_sz Re: Jaki jest Wasz ulubiony film? IP: *.buffalolib.org 17.01.02, 21:44
      A kojarzycie Karine Lombard?Grala w "Bezkresnym Morzu Sargassowym" i w
      "Wichrach Namietnosci". Ona ma taka egzotyczna, niepospolita urode, wydaje sie
      ze jest mieszanej krwi - "zolto-bialej". No i co za sposob poruszania sie.
      • Gość: Pamela Re: Jaki jest Wasz ulubiony film? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 17.01.02, 21:56
        Nie kojarze tej Pani. W ogole. Przykro mi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka