Gość: MINA IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.03, 18:46 Od poniedziałku w Głosie Pomorza będzie więcej o Słupsku. Będą teraz codzienjie trzy strony lokalne ( dotychczas były dwie). Szczegóły w ten piątek w Głosie Pomorza(magazyn). Czytajcie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: DJ Myszka Re: OD PONIEDZIAŁKU TRZECIA STRONA LOKALNA!!!!!! IP: *.rene.com.pl 26.02.03, 20:08 Nie, nie proszę tylko nie to!!!. Litości. Starczy dwie strony męki. O jedna, jedna strona to jest dobry pomysł, albo pół. Odpowiedz Link Zgłoś
jedras2 Re: OD PONIEDZIAŁKU TRZECIA STRONA LOKALNA!!!!!! 27.02.03, 16:52 Rzeczywiście,trzecia strona to będzie droga przez mękę.Widzę jak jak bryzga krwią i epatuje nienawiścią.Przecież już teraz jest problem aby słupskie strony wypełnić jakąkolwiek pozytywną treścią. Bez przerwy i na okrągło wszyscy i wszystko poddawane jest totalnej krytyce.Sądzę, że red.Paweł Z. będzie zadowolony ponieważ będzie więcej miejsca i może puszczą mu jego zjadliwe artykuliki. I jeżeli jest to prawda, drżyjcie wszyscy. Każdy nieszczęśnik znajdzie na tej stronie miejsce aby dogryźć innemu.Współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: OD PONIEDZIAŁKU TRZECIA STRONA LOKALNA!!!!!! 02.03.03, 00:54 Bede szczesliwy jesli ta strona bedzie profesjonalnie i ambitnie redagowana i co za tym idzie niosla nowe informacje z miasta. Faktycznie, czesto GP zajmuje sie rozdmuchiwaniem niepotrzebnych intryg i afer i szukaniem taniej sensacji. Dlaczego - czyzby nie bylo o czym pisac? Jest wiecej miejsca wiec i szersze mozliwosci, tak wiec do dziela... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opium Re: OD PONIEDZIAŁKU TRZECIA STRONA LOKALNA!!!!!! IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.03, 09:15 Cieszę się, że wreszcie będzie więcej informacji ze Słupska. Mam nadzieję, że więcej teraz będziecie pisać o życiu prawdziwych słupczan . Tak - trzeba pisać o błędach popełnianych przez polityków, ale nie tak często. Oni nie są warci miejsca w gazecie. I proszę - tylko nie podlizujcie się w artykułach prezydentowi - tak jak to robi Dziennik Bałtycki. Dotychczas czytałam właśnie tą gazetę, ale gdy zauważyłam, że nie ma żadnego artykułu, który by stawiał prezydenta w złym świetle, przestałam ją czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archiwum ??????????????????????????????????????// IP: *.bicom.pl 02.03.03, 18:12 Coś niedokładnie czytasz - służę pomocą. Czytałaś o obu sprawach w Głosie Pomorza? Irlandzka firma Ryan Air nie uruchomi połączeń Słupska z portami całej Europy. Inwestor znalazł lepsze miejsce do ulokowania pieniędzy. Powód? Nikt ze Słupska nie wystąpił do Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji z wnioskiem o ponowne otwarcie dla ruchu pasażerskiego podmiejskiego lotniska. Irlandzki inwestor zaproponował władzom Słupska regularne połączenia z europejskimi miastami. Lądujący w Redzikowie pasażerowie do stolicy województwa docieraliby autokarami. Dzięki ulokowaniu lotniska w odległości ponad 100 km od Gdańska Irlandczycy chcieli zaoszczędzić na opłatach lotniskowych. Taka oferta sprawdziła się już w całej Europie. Niestety, ani władze Słupska, ani żadne instytucje gospodarcze nie wystąpiły do MSWiA o zezwolenie na obsługę ruchu międzynarodowego w Redzikowie, choć o takiej konieczności wiadomo było już w listopadzie. Kto zawinił? - Dwa miesiące temu zwróciłem się do władz Słupska z propozycją pomocy w załatwieniu wszystkich formalności - twierdzi Włodzimierz Machczyński, prezes zarządu Portów Lotniczych w Gdańsku. Władze Słupska twierdzą jednak, że o sprawie nic nie wiedziały. Nie wiedział zarówno Maciej Kobyliński jak i jego zastępcy - Nic o tym nie słyszałem, dopiero się teraz o tym dowiaduję - powiedział wiceprezydent Ryszard Kwiatkowski. Co nie dziwi samorządowcy winę zrzucają na instytucje gospodarcze, a te na samorząd. Efekt jest taki, że irlandzka firma wybierze prawdopodobnie inne miasto. Dziennik Bałtycki 22.02.2003 - Nie mogę nic powiedzieć, bo rzecznik prasowy prezydenta mi zabronił - tak stwierdził naczelnik jednego z wydziału słupskiego ratusza - Proszę pójść do niego - radzi. I nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie fakt, że taka postawa pracownika samorządowego jest niezgodna z prawem. Grozi za to nawet kara pozbawienia wolności. - Prawo do informacji publicznej obejmuje uprawnienie do niezwłocznego uzyskania informacji zawierającej aktualną wiedzę o sprawach publicznych - to treść jednego z artykułów ustawy o dostępie do informacji publicznej. Kto powinien jej udzielić? Zobowiązani są do tego m.in przedstawiciele organów władzy publicznej, a takimi są pracownicy samorządowi. - Nie mogę udzielić żadnej informacji - to stwierdzenie niektórych urzędników. Tłumaczą, że zabronił im tego rzecznik prasowy prezydenta Słupska. - Nikomu niczego nie zabroniłem i nie śmiałbym zakazać komukolwiek z ratusza udzielania informacji - odpowiada rzecznik prasowy prezydenta Marek Sosnowski. - Być może w ten sposób naczelnicy próbują się wymigać od odpowiedzi na pytania. Być może to taka wewnętrzna cenzura. Nie wiem dlaczego tak mówią - kończy. Faktem jest, że nie udzielając odpowiedzi na zadane pytania urzędnicy łamią prawo. Łamali by je także, gdyby informować zabronił nawet sam prezydent Maciej Kobyliński. Inna ustawa: o pracownikach samorządowych nie pozwala urzędnikom na działanie niezgodne z prawem nawet na polecenie przełożonego. Dzienni Bałtycki 21.02.2003 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opium Re: ??????????????????????????????????????// IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.03, 22:12 Głos Pomorza czytam dopiero od piątku, więc nie wiem czy było tam coś o tym, czy nie. Wiem tylko, że w tej gazecie nie będę znajdowała co stronę informacje o tym, co zdarzyło się w jakimś przedszkolu. Poza tym za mało jest w Dzienniku Bałtyckim informacji ze Słupska. A może nie? Głos Pomorza jest na próbę. Bo jeśli nie ta gazeta, to która????? ....może Głos Słupski??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GP Re: ??????????????????????????????????????// IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.03, 23:18 Daj nam znac, czy chcesz nas dalej czytac, zapewniam, nie ignorujemy opinii czytelnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: ??????????????????????????????????????// IP: *.bicom.pl 02.04.03, 14:03 informacja o samolotach byla pierwsza w GLOSIE SLUPSKIM. ta gazeta jest najlepsza ze wszystkich lokalnych. gdybym czytala inne nie wiedzialabym co sie dziejew miescie. Glos Pomorza spesjalizuje sie w przepisywaniu GLOSU SLUPSKIEGO, Dziennik Baltycki powinni sprzedawac z instrukcja ulatwiajaca zrozumienie tekstow. niektorzy pisza tam jakby mieli 7 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: ??????????????????????????????????????// IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 02.04.03, 20:33 Głos Słupski - przecież ta gazeta już upadła. Kiedy zapowiadacie swój armagedon? A propos - czy jesteś dziennikarką Głosu Słupskiego, czy tylko mi się zdaje??? Głos Słupski: obrzydliwa grafika, olbrzymi i nieporęczny format, a do tego 0, 5 stronuy ze Słupska. W tej gazecie nic nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: ??????????????????????????????????????// IP: *.bicom.pl 04.04.03, 12:35 upadla? chyba masz problemy z pojmowaniem rzeczywistosci. o,5 strony ze slupska? moze nie umiesz czytac? zapewniam cie ze jest w niej wiecej ciekawszych wiadomoscu niz gdzie indziej i do tego ukazuja sie one szybciej niz w innych gazetach. wystarczy zebys poczytal a nie opieral sie na swoich wymyslach. niestety takie pieniacze krzycza a nie staraja sie zrozumiec. zal mi ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czyt3 Re: ??????????????????????????????????????// IP: *.proxyplus.cz / 10.6.2.* 08.04.03, 18:07 z tym szybciej to bym polemizowal, bo raz tak, raz odwrotnie jest, jako nauczyciel stwierdzam, ze Słupski dopiero po G Pomorza pisal o likwidacji siodemki, takze afera w gminie ustka w Słupskim byla po GP, takich przykladow znajduje wiecej, ale nie chce mi sie pisac. jednak to w GP moge sie naczytac o slupsku, wiecej jest opinii, wiecej komentarzy no i sa bardziej bojowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internet-czytelnik Re: OD PONIEDZIAŁKU TRZECIA STRONA LOKALNA!!!!!! IP: *.dialin.buffalo.edu 04.04.03, 20:16 tak wiec Panowie i Panie, po co te pseudo nicki czytelnik itp. ciekaw jestem jacy dziennikarze tutaj zagladaja Jak ja widze sprawe, a czytuje te gazety w wydaniach on-line: - Glos Slupski - (wole czytac przez portal slupsk.pl bo wiecej i ciekawsza szata graficzna) informacja rzetelna, aczkolwiek brakuje czegos wiecej niz jedynie suchej oceny rzeczywistosci, jakis ciekawy komentarz, felieton by sie przydal, bardzo uboga strona www) -Glos Pomorza - niestety, coraz gorzej, kiedys czytywalem codziennie, teraz juz nawet na strone nie chce mi sie wchodzic, pomimo zmian. Zamowilem subskrypcje e- mail, owszem, przychodzila regularnie, az nagle dup, bez ostrzezenia i bez niczego przerwana, napisalem e-mail do redakcji bo potrzebowalem pewnego artykulu z archiwum, na odpowiedz czekam juz drugi miesiac, strona prezentuje sie ladnie, ale na takie forum to adminchyba nigdy nie zaglada, takie tam teksty mozna czasami zajrzec. - Dziennik Baltycki (dostep przez slupsk.naszemiasto) sam sobie czasami zadaje pytanie czy to slupsk.naszemiasto czy trojmiasto.naszemiasto. Rozumiem ze to wydanie gazety gdanskiej, ale czasami te informacje sa ze soba tak wymieszane ze az sie czlowiek gubi. To jest moja ocena tychze dziennikow w wydaniach internetowych. Generalnie moja opinia jest taka, ze ludzie kupuja te gazety bo nic innego nie ma do wyboru. A jakby tak zebralo sie paru naprawde dobrych pismakow z tychze kilku redakcji i razem wysmazyi cos naprawde dobrego? Pewnie to mrzonki, ale jesli faktycznie pisanie jest dla nich czyms wiecej niz stukanie mw klawiature, to mogliby zrobic mala burze mozgow i cos wykombinowac... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muzq Re: To proszę o pomysły!!!!!!! IP: *.wmc.com.pl 08.04.03, 19:34 Widzę, że Panowie i Panie troszkę kombinują szukając dla siebie miejsca w "lokalnym internecie" (co by to sformuowanie miało znaczyć) - czując koniszkami palców (brykających wesoło po klawiaturze) - wietrzyk wolności słowa i poglądów... ... wszyscy mamy już dosyć martwych i schematycznych stron PSEUDO lokalnych... ... być noże znalazła by się strona (i grupa zapaleńców), gotowa wszystkie ciekawe pomysły wtłoczyć w WWW... Czekam na pomysły... MUZQ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DJ Myszka Re: To proszę o pomysły!!!!!!! IP: *.rene.com.pl 09.04.03, 00:20 Ciekawy pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slupsk.eco.pl Re: To proszę o pomysły!!!!!!! IP: *.slp.vectranet.pl / 10.12.0.* 10.04.03, 09:49 www.slupsk.eco.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MUZQ Re: To proszę o pomysły!!!!!!! IP: johanson:* / 192.168.0.* 10.04.03, 17:40 Nie NIE CHODZI TU O WWW.SLUPSK.ECO.PL... ... wiem, że Panom z ECO zależy na nabiciu liczników i pozyskaniu jak największej grupy reklamodawców... ... chodziło mi o stworzenie "trochę" ambitniejszej strony na której każdy mógłby znaleźć coś dla siebie (a nie tylko reperuar jedynego kina i rozkład jazdy PKS lub w ostateczności kilka pyskówek kilku wkurzonych na wszystko gości)... Może ktoś z WAS piszę coś do szuflady, ma jakieś ciekawe (swoje) rysunki, chciałby napisać jakiś sensowny artykulik? NAPRAWDĘ NIE MACIE ŻADNYCH POMYSŁÓW? POZDRAWIAM (również www.slupsk.eco.pl chociaż przesadza z tą autoreklamą): MUZQ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slupsk.eco.pl Re: To proszę o pomysły!!!!!!! IP: *.slp.vectranet.pl / 10.12.0.* 12.04.03, 13:27 www.slupsk.eco.pl nie jest portalem komercyjnym. To portal, który połączył kilka stron o różnej tematyce m.in. rowerzystów miejskich, miłośników komunikacji czy Klub Seniora. Różnorodność. pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś