Dodaj do ulubionych

Kino Milenium

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 11:15
Co sądzicie o naszym słupskim kinie. Jest małe (przez 2 godziny siedzi sie z
podkulonymi nogami) , okropnie brudne (np. ostatnio przyleiłam sie do gumy na
siedzieniu), a poza tym wyswietlają film jak jest 10 osób chętnych, aby go
obejrzeć. Ostatnio 2 razy odmowiono mi wyswietlenia filmu, bo raz byly 3
osoby, za 2 razem 6. A wy co sądzicie o naszym kinie?
Obserwuj wątek
    • Gość: gr Re: Kino Milenium IP: *.168.wmc.com.pl 30.03.07, 12:19
      Zgadzam się w 100% . To wstyd a nie kino: brudne, zapyziałe, śmierdzi
      stęchlizną , fotele dla karzełków. Masakra. Nic ziwnego,że ludzie nie chcą
      chodzić do takiego kina, złaszcza,że nawet przeciętnie ambitnych produkcji tam
      się nie znajdzie: amerykańska papka przetykana polskimi"dziełkami" w
      stylu "Dlaczego nie". Ddam,że zimą jest przenikliwie zimno.
      O budynku kina, który razi są brzydotą i dawno powinien być wyburzony (i
      oczywiście zastąpiony innym kinem, niekoniecznie w tym samym miejscu) z litości
      w zasadzie nie powinnam wspominać.
    • Gość: dobra rada Re: Kino Milenium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.07, 13:29
      Jedyne sensowne rozwiązanie, to wyburzyć tego postsocrealistycznego koszmarka i
      choć w tej części Starego Rynku zrekonstruować przedwojenne kamieniczki. Wraz z
      kafejkami itp. Da to odpowiedni klimat dla tego miejsca. Kino Millenium i tak
      nie ma racji bytu (dwie inwestycje z multipleksami w CH Jntar i CH Arena).
    • amii2 Re: Kino Milenium 31.03.07, 18:00
      No cóż... jak widzę nie zmieniło się odkąd wyjechałam... Fotele wymieniono kilka lat temu, podobnie nagłośnienie. Ale to poroniony pomysł - wierzyć, że wielka sala się zapełni i przyniesie zysk. Podejrzewam, że gdyby nie szkolne seanse, kino padłoby już dawno. Mówiono w pewnym momencie o podziale kina na kilka sal. Ale lepiej wybudować nowoczesne kino z 4 - 6 salami, klimatyzacją itp. A na miejscu Milenium? Może wyremontować tego cudaka i zrobić tam np. dużą salę koncertowo - konferencyjną, brak tego w Słupsku!
      • matalijka Re: Kino Milenium 31.03.07, 18:17
        Ja przestalam chodzic do milenium jak ze 3 razy nie wyświetlali filmu,bo za
        mało chętnych.Nie dziwię się,ze nawet jak tacy sie znaleźli,to nie chcieli
        czekać 40 min by się łaskawie dowiedzieć czy będą mieli ten zaszczyt i obejrzą
        jakiś film.
    • Gość: amen Re: Kino Milenium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.07, 09:28
      Wyburzyć, a piękną działkę zabudowac i rewitalizować Stary Rynek. !
      • Gość: spionek kebab Re: Kino Milenium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 10:22
        a ja lubie nasz ryneczek,moim zdanie nie trzeba wszystkiego malpowac jak na zachodzie,kino mozna odremontowac bo miejsce jest fajne
        dla wygodnickich pod koniec roku ruszy multikono w budowanym wlasnie centrum Arena na zatorzu z kilkoma salami do wyboru
        • Gość: nocny Re: Kino Milenium IP: *.168.wmc.com.pl 01.04.07, 16:01
          odremontować? tę ruinę socrealistyczną?

po kiego???! zburzyć i wybudować coś ładnego albo skwer zielony zrobić z
          rabatami.
          • Gość: spionek kebab Re: Kino Milenium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 16:31
            odremontowac za 50 lat to bedzie atrakcja,fajnie tez by bylo gdyby ktos zainwestowal i dobudowal na dachu knajpe z tarasem
            • Gość: nocny Re: Kino Milenium IP: *.168.wmc.com.pl 01.04.07, 18:05
              taaaa, a na tym tarasie drzewa zasadził;)))) toż to prawie jak Złote Tarasy w
              Warszawie będzie.
              widzę,że kolega jest fanem tego okresu w architekturze.
              • Gość: doner kebab Re: Kino Milenium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 18:44
                a tam fanem odrazu,taka wizja mi sie na kacyku przywidziala,ze sącze sobie piwko na tarasie i patrze z góry i pluje na parodie knajpy przed milenium
                milenium jest dla mnie jak zabytek,ile za małolata strzeliłem palcówek w ostatnim rzędzie,ohoho...
                sala jest idealna na kabarety,ale nikt nie przyjezdza do Słupska bo nikt nie zaprasza
                • Gość: nocny Re: Kino Milenium IP: *.168.wmc.com.pl 01.04.07, 19:36
                  tam od razu nikt nie zaprasza.:) przecież przyjeżdżają- do Filharmonii.
                  bo w mileniu chyba nie a zaplecza na garderoby itd.

a z tym pluciem na grzyba- dobry pomysł.grzyb- ten to dopiero gargamel jest,
                  hoho.
                  aaa, to kolega raczej tak z sentymentu niż z pobudek estetycznych, rozumiem...
    • Gość: hehe Re: Kino Milenium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.07, 23:23
      Na grzyba mozna też splunąć z nowego pięknego budynku (kamieniczki), z
      kafejkami itp...
    • Gość: koniec filma Re: Kino Milenium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.07, 09:02
      Wszystko na ten temat :

www.arena-slupsk.pl/
      Prawa wolnego rynku są nieubłagane. Millenium to juz trup (do wyburzenia), a
      działka bardzo atrakcyjna i cenna (droga).
    • Gość: zburzyć Re: Kino Milenium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 19:47
      Zburzyc koszmara i odbudowac choć część kamieniczek z Holstentorstrasse. Tak
      robi się w Elblągu, Gdańsku, czemu nie można w Słupsku ?!

Tablica informacyjna o Heinrichu von Stephanie

Kolejna, już dziewiąta tablica informacyjna przedstawiająca historię
      Słupska stanęła na trawniku przy ulicy Grodzkiej, w pobliżu kina Milenium. Tym
      razem poświęcona jest postaci Heinricha von Stephana i przypomina wszystkim
      słupszczanom oraz informuje turystów, kim był i gdzie mieszkał wielki
      reformator poczty. Na tablicy umieszczono informację, w trzech językach
      (polskim, angielskim i niemiecki), o następującej treści:

W tym miejscu ( Holstentorstrasse 31) stał dom w którym urodził sie Heinrich
      von Stephan (7.01.1831 – 9.004.1897), wybitny pocztowiec zwany „Ojcem światowej
      poczty”, współtwórca Światowego Związku Pocztowego (UPU – Universal Postal
      Union), pomysłodawca kartki pocztowej, tzw. odkrytki, apolityczny minister
      poczt Cesarstwa Niemieckiego”.

Małgorzata Kowal, 2007-04-12 11:52:42
    • agatha_mama Re: Kino Milenium 13.04.07, 21:15
      Zgadzam się to kino to jedna wielka pomyłka, byłam tam ostatni raz jakies 4
      lata temu, na nowości jeżdże do Trójmiasta ;-))
    • Gość: janka Re: Kino Milenium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 02:06
      jaki film
    • Gość: gosia Re: Kino Milenium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.07, 10:45
      to starszne ze na trzeba jechac do innego miasta zeby obejrzec porzadnie jakis
      film!!! kino wymaga remontu i to porządnego!!! robi miastu fatalna reklame
    • Gość: ALA Re: Kino Milenium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 15:59
      JAKI FILM
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka