Dodaj do ulubionych

Ciemiński chce odejścia Studzińskiego

IP: *.rene.com.pl 12.04.07, 19:52
Nowy ordynator Ciemiński złożył wniosek do dyrektora Stusa o rozwiązanie
umowy ze Studzińskim. Co on teraz pocznie? Będzie chyba musiał podwyższyć
cenę za wizytę do 300zł... Swoją drogą, ciekawe czy już zaczął przyjmować.
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: Ciemiński chce odejścia Studzińskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 08:51
      Jesli jestes kobieta to nie zycze Tobie nigdy takiej diagnozy jak nowotowor
      rodnych czesci, bo jak nie bedzie Studzinskiego to zanim sie dostaniesz do
      gdanska to wczesniej pozegnasz sie z rodzina. W takiej sytuacji nawet 500 zł za
      wizyte to nie pieniadz!!!!
      Są innni lekarze wiec nie kazdy musi do Studzinskiego chodzic, jest dobry i ma
      swoj cennik. Nie ma to jak na kims psy wieszac nie wiedzac o kim mowa.
      Ja chodziłam do niego prywatnie a w szpitalu operacje miałam bez dawania zadnej
      kasy!!! Wiec nie wszystko jest za kase. Za porod tez mozna było jemu zapłacic,
      ja urodziłam zdrowa coreczke i odbierała mi inna lekarz.
      Wiec te dawanie i branie kasy to tez wina pacjentów!!!!

• Gość: Arex Re: Ciemiński chce odejścia Studzińskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 09:55
        Czegoś tu nie rozumiem. Chyba brak konsekwencji w twojej wypowiedzi.
        Z jednej strony "jest dobry i ma swoj cennik", a z drugiej "nie wszystko jest za
        kase"
        znowu "Za porod tez mozna było jemu zapłacic" ale jak rozumiem nie zapłaciłaś i
        "odbierała mi inna lekarz". Tzn. że o tym kto w szpitalu odbiera poród zależało
        od pieniędzy pacjentów, a nie od np. od dyżurów, stopnia skomplikowania
        przypadku itp?

"Wiec te dawanie i branie kasy to tez wina pacjentów!!!!" Dawanie to jeszcze
        rozumiem... można dyskutować, ale czy branie lewych pieniędzy (lub innych dóbr)
        przez lekarzy to też wina pacjentów?

Czy jeśli ktoś jest wybitnym bankowcem, ale zdefraudował kupę pieniędzy to
        powinniśmy go zostawić na etacie w ministerstwie finansów, bo to wybitny fachowiec?

Może nie powinniśmy też karać złodziei samochodów, bo przecież możemy u nich
        kupić tańsze części do naszego auta?

Takich przykładów można wyciągnąć jeszcze mnóstwo, ale po co?

Jeśli dr Studziński jest taki dobry (nie wiem, nie znam osobiście) i zna swoją
        cenę to niech zbuduje prywatną klinikę, wyposaży ją i tam niech ustali sobie
        ceny ile i za co, a za każdą usługę niech odprowadza podatki. Ceny niech ustali
        takie, żeby po odprowadzeniu podatków zostało mu tyle, ile jego zdaniem się należy.
        Nie musi tej kliniki budować od podstaw, może se ją odkupić. Może się też
        zatrudnić w jakiejś klinice, która mu za pracę odpowiednio zapłaci.
    • Gość: hmm Re: Ciemiński chce odejścia Studzińskiego IP: *.rene.com.pl 13.04.07, 16:30
      Tak, jestem kobietą i nie chciałabym znaleźć się w sytuacji, w której ten
      człowiek byłbym dla mnie ostatnią deską ratunku, bo byłoby to już niemożliwie,
      jeśli go wyrzucą ze szpitala.Taka jest kolej rzeczy. I właśnie to mnie wkurza,
      że skoro jest takim wspaniałym lekarzem i człowiekiem i sam wie, że jest
      (ponoć) najlepszym specjalistą w tym regionie i wiele istnień ludzkich od niego
      zależy, to po co narażał się na taką sytuację?! Skaładał przycięgę
      hipokratesa , czy nie?Facet brał około 200 zł za wizytę, miał tłumy pacjentek i
      nalitość Boską jeszcze mu brakowało?? A teraz słyszy się tylko lament kobiet,
      bo dzieje mu się krzywda.
      Moja przyjacółka chodzi we Wrocławiu do lekarza, specjalisty w klinice Akademii
      Medycznej i płaci mu 70zł...
    • Gość: dore Re: Ciemiński chce odejścia Studzińskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 19:10
      lament, lament- bo to superspecjalista i po prostu nie ma do kogo iść. do
      jakiegoś doktorka z Chojnic czy innej wiochy? no wybacz...
      • Gość: hmmm Re: Ciemiński chce odejścia Studzińskiego IP: *.rene.com.pl 15.04.07, 14:22
        To podziękuj osobiście temu jedynemu specjaliście, że wplątał się w tą całą
        aferę.i za to, że brał łapówki, naturalnie.
        • Gość: łapówa Re: Ciemiński chce odejścia Studzińskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 17:43
          to prawda. brał łapówy i nawet gdzieś na tym forum któraś z pacjentek przyznała
          się do tego, że mu dała. W łapę oczywiście.
    • Gość: ola Re: Ciemiński chce odejścia Studzińskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 02:08
      hahahaha
    • Gość: OLA Re: Ciemiński chce odejścia Studzińskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 16:12
      I DOBRZE!!
    • Gość: tomek Re: Ciemiński chce odejścia Studzińskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 09:24
      to jest szok ,ze ten lekarz jeszcze pracuje
      • Gość: :) Re: Ciemiński chce odejścia Studzińskiego IP: *.160.wmc.com.pl 10.08.07, 08:04
        Już nie :)
        • Gość: biedronka Re: Ciemiński chce odejścia Studzińskiego IP: *.168.wmc.com.pl 10.08.07, 21:25
          A jak to teraz jest wogóle,czy doktor Ciemiński pracuje w szpitaku czy nie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka