Dodaj do ulubionych

Głos Pomorza sie zmienia

IP: *.proxyplus.cz / 10.6.2.* 12.06.03, 15:29
od piatku w glosie pomorza nowy magazyn. co myslicie o tej gazecie? dla mnie
jest to nadal najlepiej poinformowany i najbardziej opiniotworczy dziennik w
bylym slupskim. czekam na wasze opinie.pozdrawiam forumpowiczow. :)
Obserwuj wątek
    • Gość: dj mYSZKA Re: Głos Pomorza sie zmienia IP: *.rene.com.pl 12.06.03, 21:36
      Obawaiam się że pozostaniesz w odosbnionej swej opinii. A jakież to opinie
      wytworzyli. Chyaba że nowe zasady ortografii. Niedwano wielkimi kobyłami
      napisali Rolnik ukuł widłami psa
    • Gość: jej Re: Głos Pomorza sie zmienia IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.03, 12:52
      Ten nowy magazyn rzeczywiście jest ładny, tematy też były całkiem ciekawe.
      Myślę,że teraz też jest trochę mniej błędów - bo kiedyś było dużo. W Głosie
      podoba mi się że mam dwie części gazety. Lokalną i tą główną - na pewno nie
      mogę się pogubić w tej gazecie. I jest w niej co czytać. Np. zbulwersowała mnie
      sprawa z księdzem i artykuł "Zycie za 85 gr" . naprawdę kontrowersyjne.
      Wkurza mnie tylko cena i objętość, chociaż w piątek i sobotę jest naprawdę dużo
      do poczytania.
      Głos Słupski nie dorasta wam do pięt - to wiem na pewno. Ich informacje są
      praktycznie o niczym, a jeśli już są - to nudne jak flaki z olejem. Aha - i
      nie znam tam żadnych dziennikarzy, a w moim Głosie , to : Zbigniewa Mareckiewgo
      i żonę, Częscika i Jacka Cegłę. To są świetni dziennikarze...
      Przyznaję, że w sobotę kupuję Głos Słupski, ale tylko bo jest weekend i chcę
      wiecej czytać. Ostatnio w mzgazynie nic ciekawego nie znalazłem - może oprócz
      tekstu o grobach; aha - dlaczego u was GS w ogóle nie ma felietonów - to jest
      gazeta bez jaj - bez swojego zdania
      1 miejsce - Rzeczpospolita
      2 - Głos Pomorza
      3- Gazeta Wyborcza
      4_- Głos Słupski
      • Gość: xxx Re: Głos Pomorza sie zmienia IP: *.proxyplus.cz / 10.6.2.* 15.06.03, 15:37
        dzieki za opinie o GP, ale nie jestem bezstronna, w soboty w GP mozna nieco
        poczytac, polecam sondy z dzieciakami
        • Gość: yyy Re: Głos Pomorza sie zmienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.03, 17:32
          Ale z was tandeciarze. az wszystko opada
          • Gość: DJ Myszka Re: Głos Pomorza sie zmienia IP: *.rene.com.pl 15.06.03, 19:57
            ------------------------------------------
            • Gość: hermam Re: Głos Pomorza sie zmienia IP: *.proxyplus.cz / 10.6.2.* 17.06.03, 07:40
              gazeta jest calkiem spoko. Do DJ myszki, skad Ty mieszakasz koles, albo nie
              czytasz gloasu, alebo masz niezle nagrzane w tej glowie. Co do nazwisk tych
              dziennikarzy wez gazete do lapy i czytaj. Co do opinii na jej temat kwestai
              gustu.
              • Gość: DJ M Re: Głos Pomorza sie zmienia IP: *.rene.com.pl 18.06.03, 16:02
                gazeta jest calkiem spoko. Do DJ myszki, skad Ty mieszakasz koles, albo nie
                czytasz gloasu, alebo masz niezle nagrzane w tej glowie. Co do nazwisk tych
                dziennikarzy wez gazete do lapy i czytaj. Co do opinii na jej temat kwestai
                gustu.

gazeta jest całekiem do de, dzie ty mieszaksz koles, do glosu zaglądami i nic
                tam nie ma. Co do nazwisk dalej nie wiem o co chodzi cociaż Cegła to fejnie
                brzmi a Czesnik nie bardzo. Masz niżej (wyżej) dowód że jak coś się dzieje
                poważnego w Słupsku to pisze o tym np. Rzeczpospolita. Jakoś Głos nic nie
                napisał o aferze z tym lotnikiem. Gdzie są ci spoko dziennikarze. Pewnie się
                boją
    • Gość: herman Re: Głos Pomorza sie zmienia IP: *.proxyplus.cz / 10.6.2.* 20.06.03, 12:33
      DJ MYSZKA nie mam z Toba o czym rozmawiac, bo jestes albo slepy, albo....
      • Gość: bbb Re: Głos Pomorza sie zmienia IP: *.bicom.pl 25.06.03, 09:06
        dj m ok. herman wal na fryty - raze z tym swoim glosem pomorza
        • Gość: DJ Myszka Re: Głos Pomorza sie zmienia IP: *.rene.com.pl 25.06.03, 10:54
          Czytałem tą gazetę przez 5 dni codziennie (oczywiście w supramrkeicie) Można ją
          przeczytać w 7 minut stojąc w kolejce do kasy. Wnioski: smutna, szara, nudna,
          nieciekawa.
          • Gość: rangers Re: Głos Pomorza sie zmienia IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 02.07.03, 11:52
            Gość portalu: DJ Myszka napisał(a):

> Czytałem tą gazetę przez 5 dni codziennie (oczywiście w supramrkeicie) Można

>
            > przeczytać w 7 minut stojąc w kolejce do kasy. Wnioski: smutna, szara, nudna,
            > nieciekawa.

W pelni sie zgadzam. Przejrzenie tej gazety wraz z odnalezieniem czegokolwiek
            ciekawego nie zajmuje wiecej niz dziesiec minut. Cegla - pamietam pajaca
            jeszcze z dzialalnosci w NZS na WSP. Kompromitowal sie co rusz, a juz
            najbardziej zapraszajac Izdebskiego na spotkanie ze studentami. A juz kompletme
            pajacostwo odwalil w artykule na temat "Zamku Wyobrazni" i krytyki performance.
            Znawca amator k... sie znalazl. Lepiej niech da sobie spokoj i zajmie sie praca
            na stacji benzynowej, przynajmniej jakis pozytek z niego bedzie. Marecki zawsze
            to samo pisze i generalnie Glos to szmatlawiec beznadziejny. A Ci co ta gazete
            lubia niech lepiej dadza jakies konkretne argumenty a nie reklame pustych
            tekstow
            • Gość: herman Re: Głos Pomorza sie zmienia IP: *.proxyplus.cz / 10.6.2.* 03.07.03, 09:02
              spoko moze i macie racje. Jednak jesli nie Glos Pomorza to co?. Dziennik
              Bałtycki jest obszerny, ale tam nic nie ma. W artykułach nie wiadomo o co
              chodzi, częste pomyłki. Głos Słupski tam tez nie ma co czytac. Wszystko gubui
              sie na stronach
              • Gość: bbb Re: Głos Pomorza sie zmienia IP: *.bicom.pl 03.07.03, 09:28
                glos slupski jest ok i wszystkie informacje maja najszybciej. poza tym to
                jedyny polski dziennik w regionie gp - norwedzy a db - niemcy. co oni moga
                wiedziec o naszych problemach
                • Gość: freemen Re: Głos Pomorza sie zmienia IP: *.wmc.com.pl 03.07.03, 18:17
                  ... bez sensu - i co z tego. O poziomie gazety decydują dziennkarze którzy w
                  niej pracują (a obokrajowcy raczej nie pisują w naszych szmatławcach). I
                  zgadzam się, że powinni to być ludzie związani z naszym miastem nie tylko przez
                  fakt pracy tutaj - ale konkretne zainteresowanie lokalnymi sprawami. Dlatego
                  podoba mi się Moje Miasto (chociaż jest to gazeta "czerwonoskórych").
                  • Gość: zniesmaczony Re: Głos Pomorza sie zmienia IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.03, 19:27
                    Gość portalu: freemen napisał(a):

> ... bez sensu - i co z tego. O poziomie gazety decydują dziennkarze którzy w
                    > niej pracują (a obokrajowcy raczej nie pisują w naszych szmatławcach). I
                    > zgadzam się, że powinni to być ludzie związani z naszym miastem nie tylko
                    przez
                    >
                    > fakt pracy tutaj - ale konkretne zainteresowanie lokalnymi sprawami. Dlatego
                    > podoba mi się Moje Miasto (chociaż jest to gazeta "czerwonoskórych").
                    Jezu! ty potrafisz przbrnac przez ten stek bzdur, nudziarstwa, totaltnej
                    nieznajomosci polszczyzny i reklamiarstwa?!!! W zyciu mi sie to nie udalo
                • Gość: gwoli prawdy Re: Głos Pomorza sie zmienia IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.03, 19:23
                  Gość portalu: bbb napisał(a):

> glos slupski jest ok i wszystkie informacje maja najszybciej. poza tym to
                  > jedyny polski dziennik w regionie gp - norwedzy a db - niemcy. co oni moga
                  > wiedziec o naszych problemach
                  w glosdie slupskiem tez sa norwedzy drogi kolego i niedlugo bedzie to ich
                  gazeta, a z tym szybskiej to naprawde przesadzasz,wiem, bo moi starzy kupuja
                  slupski a ja pomorza i sie wymieniamy.
    • Gość: porownywacz Re: Głos Pomorza sie zmienia IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.03, 19:29
      Gość portalu: observer napisał(a):

> od piatku w glosie pomorza nowy magazyn. co myslicie o tej gazecie? dla mnie
      > jest to nadal najlepiej poinformowany i najbardziej opiniotworczy dziennik w
      > bylym slupskim. czekam na wasze opinie.pozdrawiam forumpowiczow. :)
      porownalem magazyny piatek w glosie pomorza i sobote w glosie slupskim, slupski
      ma pelno glupot o aktorach i jakichs pierdol, w glosie pomorza mozna sie
      naczytac wiecej o nas. w slupskim informacji lokalnych nie ma, w pomorza
      pelno.
      • Gość: bbb Re: Głos Pomorza sie zmienia IP: *.bicom.pl 04.07.03, 08:52
        tylko co to za informacje pierdy o konkursach w szkolach. jak cie to interesuje
        to zaprenumeruj sobie szkolne gazetki. a w magazynie gs nie sa jedynie
        informacje o aktorach. mowiac tak swiadomie przekrecasz i zamiast obiektywnie
        dyskutowac uprawiach ochydna reklame. a tak na marginesie to wydaje mi sie ze
        praconicy gp to nie maja co robic i zamias przylozyc sie do pracy to robia
        ludziom wode z mozgu wypisujac na forum jacy to oni nie sa super. zenada
        • Gość: do tego z gs Re: Głos Pomorza sie zmienia IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.03, 20:42

> tylko co to za informacje pierdy o konkursach w szkolach. jak cie to
          interesuje
          >
          > to zaprenumeruj sobie szkolne gazetki. a w magazynie gs nie sa jedynie
          > informacje o aktorach. mowiac tak swiadomie przekrecasz i zamiast obiektywnie
          > dyskutowac uprawiach ochydna reklame. a tak na marginesie to wydaje mi sie ze
          > praconicy gp to nie maja co robic i zamias przylozyc sie do pracy to robia
          > ludziom wode z mozgu wypisujac na forum jacy to oni nie sa super. zenada

sorry, ze tak bije w gazete, w ktorej zarabiasz stary
    • Gość: ham Re: Głos Pomorza sie zmienia IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.03, 10:02
      Sorry, ale co można znależć w magazynie "GS" jeśli tam jest tylko pierwsza
      strona lokalnych wiadomości, dwa reportaże( czasem jeden dobry), strona kulis
      sportu i aut, plotki,plotki i jeszcze raz plotki, nudne recenzje, jakiś
      eurokoszyk. Nie ma tam stron lokalnych. Cały magazyn to tylko 20 stron. I
      jeszcze złej jakości program TV - same ploteczki.

A poza tym jeszcze nigdy nie słyszłem, żeby GS przeprowadził jakieś śledztwo. W
      Głosie Pomorza było już np.: o wiatrakach i Januszu Sieńce - podobno
      dziennikarze GS zielenieli z zazdrości, inny temat - o księdzu pedofilu -
      niedawno. GS tego nie miał, bo ich dziennikarze siedzą przy stołkach i
      wydzwaniają do zaprzyjaźnionej policji i prokuratury.

A żeby GS napisał coś złego o prezydencie, albo pośle SLD. Co to, to nie! Bo GS
      ma wykupioną stronę przez Maćka Kobylińskiego, który na całej stronie wypisuje
      swoje żale... GAZETA CZERWONYCH

A kto pisał, że magazyn GS jest lepszy od GP, to niech porówna te dwie gazety.
      Magazyn GP ma aż 32 strony + program TV, a ta sama cena co GS. Poza tym ma
      ciekawy, wyczerpującty ra[port, najważniejsze wydarzenia, reportaże, 2 strony
      dla pań i panów, dużo lokalności , 2 strony sportu ( GS tylko jedna, z jednym
      zdjęciem), felietony ( których nie ma w GS).

GS to gazeta całkowicie bez jaj, dlatego tak słabo się sprzedaje. Podobno
      średnio tylko w 3 tys., gdy Dziennik Bałtycki w ponad 4 tys.,a Głos Pomorza w
      ponad 15 tys...

Czytelnicy wiedzą najlepiej...
      • Gość: bbb Re: Głos Pomorza sie zmienia IP: *.bicom.pl 04.07.03, 11:29
        Gość portalu: ham napisał(a):

> A poza tym jeszcze nigdy nie słyszłem, żeby GS przeprowadził jakieś śledztwo.
        W
        >
        > Głosie Pomorza było już np.: o wiatrakach i Januszu Sieńce - podobno
        > dziennikarze GS zielenieli z zazdrości, inny temat - o księdzu pedofilu -
        > niedawno. GS tego nie miał, bo ich dziennikarze siedzą przy stołkach i
        > wydzwaniają do zaprzyjaźnionej policji i prokuratury.
        >

o wiatrakach sledztwo przeprowadzila rzeczpospolita, a o sience janie - nie
        januszu - takie sledztwo ze nie wiadomo bylo o co chodzi. i zadnego efektu nie
        bylo a to oznacza ze byly w nim pierdy nie powazne zarzuty. po sledztwach
        dziennikarskich zawsze jest jakas reakcja - prokuratura czy cos, a tu nic.
        czyli dupa nie sledztwo. a w sprawie sledztwa o ksiedzu-pedofilu to myslalem ze
        padne ze smiechu jak to przecytalem. 1. tego dnia bylo to we wszystkich
        gazetach. takie sledztwo ze hahahaha kazdy mogl tak napisac. 2. sledztwo
        dziennikarskie z tego co widze po duzych gazetach ma sen gdy sprawa wychodzi
        zanim wkroczy policja i prokuratura. nawet jesli gp prowadzil jakies swoje
        sledztwo to tak sp...olił robote ze hahahahah

> A żeby GS napisał coś złego o prezydencie, albo pośle SLD. Co to, to nie! Bo
        GS
        >
        > ma wykupioną stronę przez Maćka Kobylińskiego, który na całej stronie
        wypisuje
        > swoje żale... GAZETA CZERWONYCH

to najlepiej swiadczy ze nie czytasz obu gazet. z pewnoscia lepsze artykuly o
        tym co dzieje sie w miescie ukazuje sie w gs. to w tej gazecie wyszly wszystkie
        ostatnie afery wladzy - wiatraczna, lotnisko, prokuratura w sprawie
        hipermarketu, afera z odholowywaniem samochodow, o tym ze urzednicy wahadelkiem
        sie badaja w czasie pracy, ze prezydent olewa komisje, ze zarzadzenie
        prezydenta o zwolnienu z oplat za ogrodki gastronomiczne jest nic nie warte, o
        ostrej bramie itp itp itp. a gp przepisuje przepisuje przepisuje, a jak z czyms
        wyskoczy to hahahaha
        >
        > GS to gazeta całkowicie bez jaj, dlatego tak słabo się sprzedaje. Podobno
        > średnio tylko w 3 tys., gdy Dziennik Bałtycki w ponad 4 tys.,a Głos Pomorza w
        > ponad 15 tys...
        >
        > Czytelnicy wiedzą najlepiej...

naklad gs 30 tys. naklad gp 22 tys. wszystko na temat
        • Gość: ham bis Re: Głos Pomorza sie zmienia IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.03, 20:48

> Gość portalu: ham napisał(a):
          >
          > > A poza tym jeszcze nigdy nie słyszłem, żeby GS przeprowadził jakieś śledzt
          > wo.
          > W
          > >
          > > Głosie Pomorza było już np.: o wiatrakach i Januszu Sieńce - podobno
          > > dziennikarze GS zielenieli z zazdrości, inny temat - o księdzu pedofilu -
          > > niedawno. GS tego nie miał, bo ich dziennikarze siedzą przy stołkach i
          > > wydzwaniają do zaprzyjaźnionej policji i prokuratury.
          > >
          >
          > o wiatrakach sledztwo przeprowadzila rzeczpospolita, a o sience janie - nie
          > januszu - takie sledztwo ze nie wiadomo bylo o co chodzi. i zadnego efektu
          nie
          > bylo a to oznacza ze byly w nim pierdy nie powazne zarzuty. po sledztwach
          > dziennikarskich zawsze jest jakas reakcja - prokuratura czy cos, a tu nic.
          > czyli dupa nie sledztwo. a w sprawie sledztwa o ksiedzu-pedofilu to myslalem
          ze
          >
          > padne ze smiechu jak to przecytalem. 1. tego dnia bylo to we wszystkich
          > gazetach. takie sledztwo ze hahahaha kazdy mogl tak napisac. 2. sledztwo
          > dziennikarskie z tego co widze po duzych gazetach ma sen gdy sprawa wychodzi
          > zanim wkroczy policja i prokuratura. nawet jesli gp prowadzil jakies swoje
          > sledztwo to tak sp...olił robote ze hahahahah
          >
          > > A żeby GS napisał coś złego o prezydencie, albo pośle SLD. Co to, to nie!
          > Bo
          > GS
          > >
          > > ma wykupioną stronę przez Maćka Kobylińskiego, który na całej stronie
          > wypisuje
          > > swoje żale... GAZETA CZERWONYCH
          >
          >
          > to najlepiej swiadczy ze nie czytasz obu gazet. z pewnoscia lepsze artykuly
          o
          > tym co dzieje sie w miescie ukazuje sie w gs. to w tej gazecie wyszly
          wszystkie
          >
          > ostatnie afery wladzy - wiatraczna, lotnisko, prokuratura w sprawie
          > hipermarketu, afera z odholowywaniem samochodow, o tym ze urzednicy
          wahadelkiem
          >
          > sie badaja w czasie pracy, ze prezydent olewa komisje, ze zarzadzenie
          > prezydenta o zwolnienu z oplat za ogrodki gastronomiczne jest nic nie warte,
          o
          > ostrej bramie itp itp itp. a gp przepisuje przepisuje przepisuje, a jak z
          czyms
          >
          > wyskoczy to hahahaha
          > >
          > > GS to gazeta całkowicie bez jaj, dlatego tak słabo się sprzedaje. Podobno
          > > średnio tylko w 3 tys., gdy Dziennik Bałtycki w ponad 4 tys.,a Głos Pomorz
          > a w
          > > ponad 15 tys...
          > >
          > > Czytelnicy wiedzą najlepiej...
          >
          > naklad gs 30 tys. naklad gp 22 tys. wszystko na temat

naklad to wiecej niz sprzedaz, z tych ewentualnych 30 tys. duzo, duzo wam
          zostaje
          • Gość: nataliaa Denerwujecie mnie IP: *.wmc.com.pl 07.07.03, 18:42
            Podyskutujcie sobie na jakiejś stronie głosu czy jest lepszy czy jest gorszy.I
            po co w Was jakaś złość i zazdrość.Potrzebne wam to do zycia?
            • Gość: popieracz Re: Denerwujecie mnie IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.03, 22:04
              nataalia ma całkowitą rację. Każdy uważa swoją gazetę za lepszą, a czytelnik ma
              różne gusta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka