Dodaj do ulubionych

parafia św.Jana kantego ślub

14.07.07, 22:40
kto brał tam ślub jak się odbywa strojenie kościoła czy każda para
indywidualnie mniej więcej jaka cena dla księdza za slub strojenie i
organistę bo kompletnie niewiem ile trzeba dac poradzcie proszę jeśli ktos
się orientuję
Obserwuj wątek
    • Gość: nie Re: parafia św.Jana kantego ślub IP: *.slp.vectranet.pl 14.07.07, 22:58
      Zastanów sie dziewczyno po co wychodzisz za mąż,za niedlugo bedziesz tego
      żalowała jak wiekszosc mężatek,ale cóż Twój wybór,mimo wszystko życze szczęscia
    • lilianna33 Re: parafia św.Jana kantego ślub 16.07.07, 20:08
      dlatego że mam fajnego faceta chcę mieć pełną rodzinę i nie chcę być tylko
      konkubiną
      • Gość: nie Re: parafia św.Jana kantego ślub IP: *.slp.vectranet.pl 16.07.07, 20:19
        Pełna rodzina mozna być bez slubu i można być naprawde szczesliwym,a co dzis
        daje papier ktory malo ktory facet wogole w jakis sposob szanuje,nie szukajac
        daleko dzis żonaty facet proponował mi romans,jak go spytałam co jest dla niego
        w życiu najwieksza wartoscia odpowiedzial ze rodzina,dzieci.....ręce mi
        opadły,jak za 10 lat nie wspomnisz moich słów będe sie dziwić ale jednoczesnie
        cieszyć,może bedziesz jedna z tych nielicznych szczesliwych zon dzisiaj
        praktycznie juz na wymarciu,powodzenia.A i jeszcze jedno naszczecie dzis jesli
        chodzi o wole zwiazki to coraz bardziej nasze społeczeństwo jest oswiecone i
        akceptuje to,a te paskudne nazwy konkubent i konkubina powoli przechodza do
        lamusa....Pozdrawiam;)
        • sandra1301 do gościa:nie 17.07.07, 10:02
          twój post jest nie na temat. Dziewczyna pyta wyraźnie o co innego. A z twoimi
          poglądami idź na forum Single. Tam jest pełno takich zgorzkniałych starych
          panien, które atakiem na inne szczęśliwe dziewczyny próbują tuszować swoje
          kompleksy.
          • biedronka2910 Re: do gościa:nie 18.07.07, 18:29
            sandra1301 napisała:

> twój post jest nie na temat. Dziewczyna pyta wyraźnie o co innego. A z twoimi
            > poglądami idź na forum Single. Tam jest pełno takich zgorzkniałych starych
            > panien, które atakiem na inne szczęśliwe dziewczyny próbują tuszować swoje
            > kompleksy.

Brawo!!!!Przyłączam się!!!
          • Gość: tak to [...] IP: *.168.wmc.com.pl 24.07.07, 10:15
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • lilianna33 Re: parafia św.Jana kantego ślub 16.07.07, 21:08
      szanuję wolne związki każdy robi to co uzna za dobre dla siebie.ślub jest tylko
      dla nas i rodziców bez pompy.niemamy po dwadzieścia lat uznaliśmy że chcemy się
      pobrać .niemniej zadałam zupełnie inne pytanie na początku.pozdrawiam
      • Gość: lola Re: parafia św.Jana kantego ślub IP: 217.153.220.* 18.07.07, 10:44
        mnie również interesuje kwestia strojenia kościoła i opłat...ślub w
        pażdzierniku... wiec ci co juz poslubie w tej parafii-piszcie!!:)
    • Gość: aniolek Re: parafia św.Jana kantego ślub IP: *.chello.pl 20.07.07, 13:11

Witam,
      My mięliśmy ślub 2 Czerwca w tym kościele było naprawdę cudzie.
      Tego dnia pobierały się w tym kościele 3 pary, związku z tym, żeby nie było
      problemów ksiac zaproponował nam ze możemy dać na kwiaty ile chcemy czyli co
      łaska. A dekoratorka się wszystkim zajmie.
      Co do pieniędzy które się daje księdzu za udzielenie ślubu to już każdy musi sam
      wiedzieć ile ma ochotę dać.
      Organistce daje się 100zl a za śpiewanie Ave Maryja 50zl.

Życzę powodzenia w przygotowaniach i równie pięknego ślubu jak był nasz.

Pozdrawiam
      • lilianna33 Re: parafia św.Jana kantego ślub 20.07.07, 19:51
        z dekoratorką to świetny pomysł ale organistka bierze trochę dużo i jak
        rozumiem za ave Maryja osobno.na sobotniej mszy widzę ładnie udekorowany
        kościół skromnie ale ładnie.dziękuje za odpowiedz
        • Gość: aniolek Re: parafia św.Jana kantego ślub IP: *.chello.pl 22.07.07, 08:20

Cieszę się ze mogłam pomóc. A gdzie robicie przyjęcie weselne?
          Gdybyś miała jeszcze jakie pytania to chętnie postaram się pomóc.

Pozdrawiam
          • lilianna33 Re: parafia św.Jana kantego ślub 23.07.07, 19:47
            jest to skromny ślub i dlatego przyjęcie weselne robimy w domu druga sprawa to
            liczba gości nasza cała rodzina i najblizsi to zaledwie 28 osób więc nasz domek
            w zupełności wystarczy jednakże chcę żeby było pieknie w kosciele i dlatego
            interesowała mnie dekoracja i organistka .widziałam juz dwie dekoracje i
            dlatego zastanawiałam się czy musze tez coś kupic bo jeśli jest kilka ślubów w
            jednym dniu to pewnie dekoracja jest dla wszystkich.na ile przed msza ślubną
            musimy być w kościele i ile trwa taka msza.bo pózniej jedziemy do fotografa i
            niewiem na która godzinę go sobie ustalić.dziękuję ci bardzo za
            odpowiedzi.pozdrawiam.
            • sweter_kononowicza Re: parafia św.Jana kantego ślub 23.07.07, 19:56
              fotografa proponuję załatwić przed mszą. Żeby później goście z obiadem na Was
              za długo nie czekali... :)
            • Gość: aniolek Re: parafia św.Jana kantego ślub IP: *.chello.pl 23.07.07, 22:35

Witam,
              Nam ksiądz powiedział ze my i świadkowie mamy być 15 minut przed ceremonia w
              kościele.
              Msza ślubna trwała 45minut.

Mam nadzieje ze mogłam pomoc. A do jakiego fotografa idziecie?

Pozdrawiam
              • lilianna33 Re: parafia św.Jana kantego ślub 24.07.07, 07:55
                bardzo chciałam do widziszowej na ul.wiejskiej zrobić trzy pozy ponieważ zawsze
                robiłam tam zdjęcia z uroczystości rodzinnych bardzo mi się podobają ale jak
                zadzwoniłam to pan powiedział że jak ma czekać na trzy pozy to on nie bardzo
                woli załatwić kogoś gdzie będzie pięć póz za 500 zł z albumem. szkoda także
                napewno będzie to fotograf przy ul.starzyńskiego ale robie i wybieram co
                chce.pozdrawiam.
                • Gość: aniolek Re: parafia św.Jana kantego ślub IP: *.chello.pl 24.07.07, 08:29
                  My robiliśmy reportaż z kościoła, zdjęcia plenerowe i studnie u Widziszowej i
                  powiem ze jesteśmy bardzo zadowoleni. Tylko ze nie ona nam robiła te foty tylko
                  Pan Marek, super fotograf. Mogę go tylko gorąco polecić.

Aha i powiem jeszcze ze te plenerowe są o wiele ładniejsze tańsze i nawet nisz
                  studyjne.

Pozdrawiam

• Gość: Maja Re: parafia św.Jana kantego ślub IP: *.chello.pl 25.06.08, 20:06
                    Ja nie polecam widziszów Owszem zdjecia robią najlepsze w slupsku,
                    ale moja siostre na slubie zalatwili tak, ze jak sie umawiali to
                    bylo obiecane godz sesji za chyba 600 zl, a jak przyjechalismy to
                    okazalo sie, ze mamy 20 min i czeka juz nastepna para. Tak wiec
                    zostalo zrobione pare zdjec, z ktorych nawet nie bylo z czego
                    wybierac. Jak juz sie decydujemy na nich to zadajmy od nich na
                    pismie co bedziemy mieli i za ile
    • lilianna33 Re: parafia św.Jana kantego ślub 31.07.07, 07:48
      zanieśliśmy wczoraj ostatnie dokumenty.teraz czekają nas tylko nauki
      końcowe.kiedy sprawy organizacyjne czyli zapłata za ślub organista oraz wystrój
      kościoła czy odbywa się to po naukach niewiem kiedy wziąść ze sobą
      pieniądze.jeśli możesz naświetl nam tą sprawę.pozdrawiam
      • rp.babler Re: parafia św.Jana kantego ślub 01.08.07, 10:49
        Kiedy macie ślub? Ja też będę ślubaowała w tym Kościele i jestem zainteresowana
        tematem, my 15.09, Ksiądz powiedział że spotkamy się w środę w tygodniu ślubu i
        ustalimy szczegoly ze wszystkimi parami co do dekoracji, powiedział że albo
        umawiamy się po ile dajemy i dekaratorka coś wymyśla, albo umawiamy sie że
        każdy przynosi jakieś umowione kwiaty i też dekoratorka robi dekorację,
        powiedział też żeby nie brać zewnetrznej firmy bo kasują dużo, ale nie wiem ile
        tam się daje kasy księdzu, chcę mieć tez swoją skrzypaczkę ale jeszcze nie
        pytałam czy mozna,
        • Gość: asienka Re: parafia św.Jana kantego ślub IP: *.cable.ubr01.shef.blueyonder.co.uk 11.09.07, 11:23
          hej,
          My z narzyczonym tez chcemy wziasc slub w tym kosciele, jako ze jest
          to moja macierzysta parafia i mam z kazdej jej mszy czy uroczystosci
          niezwykle cieple uczycia, ale teraz mieszkam zagranica i zastanawiam
          sie czy duzo jest zalatwiania zwiazanego z slubem, ile razy trzeba
          sie spotkac z ksiedzem?
          Szukam tez namiarow na zdolnych mlodych ludzi ktorzy mogli by zagrac
          na gitarach skrzypcach czy innych instumentach lub zaspiewac na
          naszym slubie, wiec bede b.wdzieczna za kazde informacje na ten
          temat.
          Pozdrawiam
          • Gość: lola Re: parafia św.Jana kantego ślub IP: 217.153.220.* 13.09.07, 07:50
            Witam! Jestem właśnie w trakcie zalatwiania formalności ślubnych w
            tym Kościele. W moim przypadku wyglądało to tak: w listopadzie w
            zeszłym roku byłam w kancelarii parafialnej i ustaliłam datę i
            godzinę ślubu (na pażdziernik 2007). Następnie na trzy miesiące
            przed wyznaczoną datą ślubu musieliśmy dostarczyć akt chrztu oraz
            zaświadczenie z urzędu stanu cywilnego o braku przeciwwskazań do
            zawarcia małżeństwa (ślub konkordatowy). Z tymi zaświadczeniami znów
            udaliśmy sie do kancelarii parafialnej gdzie spisane były nasze dane
            do protokołu oraz otrzymalismy druki do wypełnienia: 1. zapowiedzi,
            2. druk zawierajacy: odbycie dwóch spowiedzi, trzech spotkań z
            księdzem oraz trzech spotkań z doradcą rodzinnym oraz trzech spotkań
            indywidualnych z doradcą rodzinnym. Ja jestem na etapie umawiania
            się z doradcą na spotkania, więc pozostanie mi chyba tylko spotkanie
            w celu uzupełnienia protokołu i spotkanie organizacyjne w środę
            przed planowana datą ślubu (jest to jednocześnie trzecie spotkanie z
            księdzem oraz ze wszystkimi parami, które ślubuja w danym dniu) To
            chyba juz wszystko...Jeśli ktoś ma inne doświadczenia to niech się z
            nami podzieli...pozdrawiam:)
            • Gość: Asiulka Re: parafia św.Jana kantego ślub IP: *.cable.ubr01.shef.blueyonder.co.uk 19.09.07, 11:59
              Dzieki za naswietlenie calej procedury. Zycze wam pieknego slubu i
              niezapomnianych wrazen
              Pozdrawiam
    • lilianna33 Re: parafia św.Jana kantego ślub 21.09.07, 21:08
      my już po ślubie cała msza ślubna piękna przed ślubem świadkowie
      udają się do kancelari podpisac dokumenty i zanieść
      obrączki.dekoracja to zależy od par nas było 5 par więc wyniosło nas
      to po120 zł od pary. organistka jest wliczona w to ile dacie
      księdzu.i to wszysto życzę wszystkim pięknego ślubu w tym kościele.
      • Gość: aniolek Re: parafia św.Jana kantego ślub IP: *.chello.pl 22.09.07, 10:29

Gratuluje lilianna33 wszystkiego dobrego na nowej drodze życia.
        Może pokazesz jakieś fotki??

Pozdrawiam
      • Gość: lola Re: parafia św.Jana kantego ślub IP: 217.153.220.* 24.09.07, 11:24
        a ile sie teraz daje "co łaska" księdzu??
        • Gość: aniolek Re: parafia św.Jana kantego ślub IP: *.chello.pl 24.09.07, 12:55

W każdym kościele jest inaczej.
          Akurat w parafii św. Jana kantego daje sie co łaska.
          • danutka2524 [...] 30.06.08, 13:07
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: mena Re: parafia św.Jana kantego ślub IP: *.centertel.pl 08.11.08, 22:51
            Raczej DAWAŁO sie co łaska. Ja brałam tam slub (niedawno) jak
            pojawił się już nowy proboszcz i niestety nie było co łaska. Rzucał
            cenami ; za kwiaty 50zł, organista 50 zł a jak sie chciało zeby
            zaspiewali Ave Maria to kolejne 50 zł.Nie wspomne ze zapłacilismy za
            Ave Maria i niestety nie zaśpiewano nam do dnia dzisiejszego ;). Bo
            pani która miała zaspiewać rozchorowała się a organista ktory ją
            zastepował chyba nie umiał tego zaspiewać.
    • Gość: basia Re: parafia św.Jana kantego ślub IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.08, 00:14
      co to za pytania glupie? jezeli nie wiesz co i jak to pojdz do
      jakiegos ksiedza i zapytaj wprost ile cos takiego kosztuje, a nie
      na stronie kosciola probujesz sie dowiedziec czegos. Dziecinne
      zachowanie, chyba jestes za mloda na malzenstwo skoro w tak prostej
      kwestii masz problemy. buziaki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka