Dodaj do ulubionych

USTKA- HAłAS

07.06.08, 10:01
Proszę, niech kto mi powie dlaczego wycięto wcześniejszy wątek o tym samym
tytule. Czy to oznacza, że już nie pierwszy raz nie pozwolono mi na forum
słupskim mi niektórych kwestii społecznych poruszać?

Proszę o zwrot wątku!

Proszę powiedzieć co was upoważnia do takiego działania?
Obserwuj wątek
    • olga214 Re: USTKA- HAłAS 07.06.08, 10:56
      wioskowy1308 napisał:

> Proszę, niech kto mi powie dlaczego wycięto wcześniejszy wątek o tym samym
      > tytule. Czy to oznacza, że już nie pierwszy raz nie pozwolono mi na forum
      > słupskim mi niektórych kwestii społecznych poruszać?
      >
      > Proszę o zwrot wątku!
      >
      > Proszę powiedzieć co was upoważnia do takiego działania?

Głośniki kościelne dają "koncert" na przykościelnych ulicach.

W Toruniu był taki problem z hałasem, z kościoła św. Jakuba. Chodzi o to że "śpiewy" z porannej mszy budziły wszystkich okolicznych mieszkańców. Zaproponowałam tam wtedy dokonanie akcji, co miała kryptonim: "BEDUIN W KRUCHCIE"

Od tego czasu dokonałam pewnych przemyśleń, dokonałam rozszerzenia- rozmachu akcji, obecnie kryptonim nosi nazwę "MUEZIN W łAZIENCE"
      Co po kolei należy zrobić aby uruchomić akcję MUEZIN W łAZIENCE:
      - przekonać ekipę od awarii w wodociągach miejskich aby wyłączyli zasilanie w wodę pitną całego miasta już o godz. 23.00 dnia poprzedzającego akcję właściwą,
      - w nocy dokonać sprzężenia mikrofonu kościelnego z instalacją wody pitnej miasta. Ach jakie to będzie zdziwienie gdy po odkręceniu kranu da się słyszeć okropne zawodzenie, spotęgowane jeszcze biegiem fali w rurach rurociągu.
    • torunian1410 Re: USTKA- HAłAS 07.06.08, 11:11
      wioskowy1308 napisał:

>
      > Proszę o zwrot wątku!
      >

Kłady do ścigania się na torze wyznaczonym w samym sercu miasta (tam, gdzie stała stara wieża ciśnień) zasługują na to aby posypały się łby tych cwaniaczków co wydali takie zezwolenie na prowadzenie interesu.

Musi wyjść takie prawo aby każdy mieszkaniec Wczasowej mógł skopać dupy tych co ten interes tak długo prowadzili.
    • ksionc_trabant Re: USTKA- HAłAS 07.06.08, 11:21
      wioskowy1308 napisał:

>
      > Proszę o zwrot wątku!
      >

Ośrodek Sportu i Rekreacji w Ustce posiada odpowiednie boiska aby przyciągnąć
      młodzież, by garnęła się do sportu. Nic dziwnego- został do tego powołany. Latem
      jednak przeistacza się w istny wulkan: tu karuzela swoje nadaje, tam grają w
      specjalnie do tego celu postawionym namiocie, właściciel baru "Sternik" od lat
      wielu nadaje swoje, najgłośniej i najdłużej.

Idź do spowiedzi właścicielu baru "Sternik" to z pewnością nie dostaniesz
      rozgrzeszenia, dostaniesz natomiast po ryju. Pod kościołem ci jeszcze poprawią.

żąDAMY ZAMKNIęCIA BARU "STERNIK"- nie może jedno bydlę pomiatać całym osiedlem
      mieszkaniowym.
    • veto14 Re: USTKA- HAłAS 07.06.08, 11:31
      wioskowy1308 napisał:

>
      > Proszę o zwrot wątku!
      >

Prosimy aby już więcej nie robić koncertów na OSIR-ze. Róbcie je na tym drugim
      stadionie- tam ludzie też przyjdą, nie będą przynajmniej ludzie umierali z
      powodu hałasu tu, na Grunwaldzkiej, na osiedlu mieszkaniowym.
    • olga214 Re: USTKA- HAłAS 07.06.08, 11:35
      wioskowy1308 napisał:

>
      > Proszę o zwrot wątku!
      >

Najlepsze jaja z hałasem są na deptaku, nad morzem. Stawiam temu piwo, kto
      stanie w środku deptaka i powie ile słyszy jednocześnie źródeł dźwięku (tzw.
      muzyki).
      • wioskowy1308 Re: USTKA- HAłAS 11.06.08, 10:51
        Powiedzcie, gdzie jeszcze w Ustce jest hałas? Czy już tam ktoś interweniował.
        • drozdek12 Re: USTKA- HAłAS 18.06.08, 23:04
          najpierw może zapytam dlaczego ten wątek założono na stronie Słupska, a nie
          Ustki. Jeśli jego założyciel spodziewa się konkretnych odpowiedzi, proponuję
          wejść na stronę Ustki(www.ustka.pl), na forum i "pogadać" z przedstawicielami
          władzy miejskiej.
          Jeśli chodzi i hałas... mieszkam na ulicy Kopernika i każdego roku przeżywam to
          samo. Miłośnicy nocnych imprez wracający z promenady np. o 3.00 nad ranem drą
          się, albo śpiewają. Latem jak jest gorąco śpimy przy otwartym oknie... można
          sobie wyobrazić jakie to przyjemne.
          Poza tym w ubiegłym roku przy tej ulicy stanęły ławki. Na nich siada młodzież
          młodsza czy starsza hałasuje do późnych godzin, pije piwo i bluzga. W nocy głos
          niesie i wydaje się, że oni imprezują tuż pod oknem.
    • Gość: ??? Re: USTKA- HAłAS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 17:28
      jak jest teraz? bo była interwencja...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka