henryk_o 07.08.06, 11:54 Jakby ktos niewiedział to dokładnie 2 września na stadionie MOSiR ma wystąpić Szymon Wydra z zespołem w związku z cykliczną imprezą Pożegnanie Lata. Szkoda tylko że nie będzie jakiegos dobrego zespołu DP (Boys, Classic, Skaner, Toples...) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dankazaba Re: Wystąpi Szymon Wydra... 11.08.06, 09:03 nie widać jeszcze plakatów z informacją o tej imprezce. a z osób bardziej znanych jeszcze ktoś będzie? w zeszłym roku był chyba k.krawczyk-o ile mnie pamięć nie myli. w każdym bądź razie impeza cool- szkoda tylko że towarzystwo tak pijane że kończy się zazwyczaj interwencją "stróżów prawa". Odpowiedz Link
henryk_o Re: Wystąpi Szymon Wydra... 11.08.06, 10:08 Na www.pruszcz-gdanski.pl/news.php?id=123 ma być pełny kalendarz imprezy, ale na razie się z nim nie spieszą. Ja jeszcze nie byłem w Pruszczu na imprezie i jestem bardzo ciekaw jak to wypada... Odpowiedz Link
dankazaba Re: Wystąpi Szymon Wydra... 11.08.06, 10:15 henryk_o napisał: > Na www.pruszcz-gdanski.pl/news.php?id=123 ma być pełny kalendarz > imprezy, ale na razie się z nim nie spieszą. > Ja jeszcze nie byłem w Pruszczu na imprezie i jestem bardzo ciekaw jak to > wypada... to zależy co się komu podoba. generalnie podobnie jak w gdańsku. głośna muzyka, masa piwska, kiełbachy z grilla. jest też pokaz sztucznych ogni. tylko ludzi znacznie mniej niż na masówkach w gdańsku i tacy jacyś "zadziorni" Odpowiedz Link
migia Re: Wystąpi Szymon Wydra... 11.08.06, 10:24 dankazaba napisała: > henryk_o napisał: > > > Na www.pruszcz-gdanski.pl/news.php?id=123 ma być pełny > kalendarz > > imprezy, ale na razie się z nim nie spieszą. > > Ja jeszcze nie byłem w Pruszczu na imprezie i jestem bardzo ciekaw jak to > > > wypada... > > to zależy co się komu podoba. generalnie podobnie jak w gdańsku. głośna muzyka, > > masa piwska, kiełbachy z grilla. jest też pokaz sztucznych ogni. tylko ludzi > znacznie mniej niż na masówkach w gdańsku i tacy jacyś "zadziorni" z tą "zadziornością" chyba już wszędzie tak samo, czy to Gdańsk czy Pruszcz... a "buczą" najbardziej dzieciaki mocno zapracowanych rodziców, wychowanych z podejściem, że najważniejsza jest kasa, posłuch i reklama siebie... szkoda, tylko, że nie zwraca się już uwagi ani na treść, ani na wizualne aspekty takiej reklamy... a "stróże prawa" w końcu im się płaci za utrzymanie porządku... to raczej rodzicom tych dzieciaków należy się mandat i to solidny... Odpowiedz Link
henryk_o Re: bezpieczeństwo... 11.08.06, 11:46 Mieszkam już rok w Pruszczu, a od 4ch w nim pracuję. Ale jeszcze nie spotkałem się z "zadziornością". Na pewno jest tu spokojniej pod tym względem niż w jakiejś innej dzielnicy Gdańska. Ludzie trzymają różne rzeczy na balkonach i nikt się tak nie boji jak w Gdańsku że zaraz wsiaknie. Dziwię się tylko że statystyki Policyjne mówią że w 23 tys. Pruszczu jest wiecej przestępstw niż w 40 tys. Chojnicach, ale to chyba wpływ 3Miasta. Odpowiedz Link
arahjan Re: bezpieczeństwo... 11.08.06, 12:15 To ja sobie moze juz z balkonu obejrze Szymona Kunę. Ogolnie lubie bardziej kameralne imprezy, a juz najlepiej w swoim domu. Mozna pic do woli. Odpowiedz Link
dankazaba Re: Wystąpi Szymon Wydra... 11.08.06, 12:31 z tym bezpieczeństwem w pruszczu to wcale nie jest tak różowo. mieszkam troszkę dłużej niż ty henryk_o i na przełomie tego czasu kilka razy w moim bloku było włamanie do piwnic. skradziono rowery , a następnie wózki dziecięce. "zaatakowano" też samochody stojące pod klatką. pewnego razu wszyscy mieli pozdejmowane kołpaki. a do mojego samochodu próbowali się włamywać ale wystraszyła "ich" sąsiadka-starsza pani która na szczęście ma problemy ze snem. akurat wyjżała przez okno. Odpowiedz Link
henryk_o Re: Wystąpi Szymon Wydra... 11.08.06, 12:37 Musisz chyba mieszkac gdzieś blisko centrum, bo tam łazi troche biedoty. Ja jak na razie nie zauwazyłem tego problemu na Osiedlu Wsch. Chyba maja za daleko Odpowiedz Link
dankazaba Re: Wystąpi Szymon Wydra... 11.08.06, 12:45 henryk_o napisał: > Musisz chyba mieszkac gdzieś blisko centrum, bo tam łazi troche biedoty. Ja jak > > na razie nie zauwazyłem tego problemu na Osiedlu Wsch. Chyba maja za daleko mieszkam na drugim końcu pod juszkowem. ale od rodzimych "tubylców" wiem że swoich nie ruszają. jak już to właśnie ludzi mieszkających w nowych blokach. trzeba być czujnym Odpowiedz Link
henryk_o Re: Wystąpi Szymon Wydra... 25.08.06, 19:29 i jest kalendarz pożegnania lata: 16.00 BAJKA DLA DZIECI „Skarbnikowe dary” (krakowski Teatr Art-re) 16.30 MECZ piłki nożnej: SAMORZĄDOWCY – JEDNOSTKA WOJSKOWA 1300 17.00 KONCERT ZESPOŁU LEPSI 18.30 KONKURSY, GRY I ZABAWY DLA DZIECI 19.00 KONCERT SZYMONA WYDRY z zespołem Carpe Diem 20.30 MECZ POLSKA – FINLANDIA na telebimie (eliminacje ME w piłce nożnej) 20.30 – 1.00 DYSKOTEKA Ponadto w programie: 18.30 grochówka miasteczko motorowe- pokazy i prezentacje W SALI MIEJSKIEGO DOMU KULTURY OGLĄDĄĆ BĘDZIE MOŻNA WYSTAWĘ FOTOGRAFICZNĄ WOJCIECHA JUNGA „Cerkiew wsi łemkowskiej” oraz PREZENTACJĘ ZDJĘĆ LAUREATÓW MIEJSKIEGO KONKURSU FOTOGRAFICZNEGO „Pruszcz zatrzymany w kadrze” Odpowiedz Link
sloggi Re: Wystąpi Szymon Wydra... 25.08.06, 22:50 Czyli coś jednak się w Pruszczu dzieje. Odpowiedz Link