Dodaj do ulubionych

DOBRY wet do prowadzenia psa z dysplazją szukam!!!

IP: *.petrus.pl 23.10.08, 08:55
Witam!
U mojego goldka zdiagnozowano dysplazje...Szukam w Słupsku dobrego,
znajacego sie na dysplazji weterynarza.Kogo polecacie i dlaczego?Z
góry dziekuje za pomoc:-)
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: DOBRY wet do prowadzenia psa z dysplazją szuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.08, 11:01
      Pan Krzysztof na ul Piłsudskiego w Słupsku
    • Gość: ania Re: DOBRY wet do prowadzenia psa z dysplazją szuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.08, 18:25
      Witam,
      mój piesek też ma dysplazję. W Słupsku nie znalazłam nikogo dobrego do
      prowadzenia psiaka. Jeżdżę z nim do Warszawy, do kliniki na Schroegera, tel. 022
      8345453, do dra Wyparta.
      Jest specjalistą ortopedą, to informacje o nim
      www.vetserwis.pl/lekarze.html
      • Gość: Buba Re: DO ANI!!! IP: *.petrus.pl 28.10.08, 08:29
        Dzieki, ze sie odezwałas!Niestety, do Warszawy to my sie z psem nie
        wybierzemy...:-(Ale napisz mi prosze co podajesz swojemu psiakowi, w
        jakim jest wieku i jak duza jest dysplazja?
        Pozdrawiam!
        • Gość: Ania Re: DO ANI!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.08, 21:26
          Pies ma trzy lata. W wieku około 5 miesięcy wykryto u niej dysplazję. Było już
          za późno na operację zespolenia spojenia łonowego, która dałaby jej szansę na
          wyleczenie. Miała zatem pectinectomię i odnerwienie stawu biodrowego (to na
          jakiś czas zniosło ból). Jakiś rok temu okazało się, że w jednym stawie jest już
          też podwichnięcie. Od tego czasu dostaje Flexodon i 25mg Ketonalu dziennie, i
          jest na diecie, żeby nie przytyć i nie obciążać dodatkowo stawów. Ponadto lekarz
          zakazał długich i wyczerpujących spacerów, najlepiej jest wychodzić często (żeby
          się stawy "nie zastały"), ale na krótko, na krótkiej smyczy. Psiak ma tez zakaz
          aportowania (co było dla niej tragedią ;)), skakania przez przeszkody -
          generalnie nie może obciążać stawów. No a my zbieramy kasę i będziemy robić
          operację wstawienia implantów. Dr Wypart ostatnio mówił, że już są na tyle
          doskonałe, że pies po tej operacji jest praktycznie zdrowy.
          Warszawa rzeczywiście jest daleko, ale może w Gdańsku znalazłby się
          weterynarz-ortopeda? Bo jednak dobrze by było, gdyby psa prowadził specjalista.
          Dużo informacji nt leczenia dysplazji jest na stronie vetserwisu:
          www.vetserwis.pl/dysplazja.html
          Pozdrawiam i życzę zdrówka psiakowi!
          I w razie pytań jestem do dyspozycji!
          • Gość: Ania Re: DO ANI!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.08, 21:27
            Acha, odkąd jest na Ketonalu, co miesiąc musimy jej robić badanie wątroby (z
            krwi), żeby sprawdzić, czy może dalej brać ten ketonal, bo on podobno bardzo
            szkodzi na wątrobę.
            • Gość: Buba Re: DO ANI!!! IP: *.petrus.pl 29.10.08, 08:52
              Jeszcze raz pieknie dziekuje za pomoc:-)
              Czy piesek dostaje flexodon "zwykły" czy compleks?Ja narazie kupiłam
              swojemu Conquer, amerykanski preparat, który ponoc super dziala na
              stawy, mam nadzieje, ze mu pomoze.A Ketonal to rzeczywiscie petarda,
              czy psisko nie moze dostawac cos psiego, mniej inwazyjnego na ból?
              Trzymam kciuki za zdrowie twojego psa i za to, zeby udało sie zebrac
              kase na zabieg!!!
              Pozdrawiam!
              • Gość: Ania Re: DO ANI!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 16:33
                Dostaje Flexodon Complex. Strasznie trudno go dostać w aptece, ja zamawiam przez
                internet. A Ketonal - nie wiem, być może to mogłoby być coś innego, nie
                konsultowałam z nikim innym. Wiem, że Ketonal działa też przeciwzapalnie, może o
                to chodzi. Na stałe na pewno by nie mógł być - ja pocieszam się myślą, że to
                jeszcze tylko kilka miesięcy. O Conquerze nie słyszałam - trzymam kciuki za to,
                żeby pomógł!
                Pozdrawiam serdecznie Ciebie i psiaka! :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka