Gość: Jasio IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 16.01.02, 17:45 Czy macie fajnych babcie i dziadka? Czy robicie cos dla nich na ich dzien? Dobry macie zx nimi kontakt? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pixi Re: Dzien babci i dziadka IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 16.01.02, 21:32 Moja babcia i dziadek sa super! Dziadek cichutki, typowy naukowiec. Siedzi calymi dniami w warsztaciku i cos stuka. Babcia krzata sie caly dzien po kuchni i oglada brazylijskie seriale. Zawsze mialam z nimi doskonaly kontakt i byli zawsze moja odskocznia od problemow. Ich dni spedze po prostu z nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pamela Re: Dzien babci i dziadka IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 16.01.02, 23:19 Moja babcia i dziadek mieszkaja w Swidwinie i nie mam z nimi zbyt ciaglego kontaktu. Wysle im okolicznosciowe kartki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nataliaa Re: Dzien babci i dziadka IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 17.01.02, 17:55 Jasio dzięki za przypomnienie.Ostatnio z pamięcią to u mnie nie najlepiej. Dla moich Babć (?) na pewno jakieś prezenciki. A moi Dziadkowie niestety już nie żyją,więc na pewno pójdę na cmentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teddy Re: Dzien babci i dziadka IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 17.01.02, 18:10 Moja babcia akurat lezy w szpitalu, ale juz jest ok. Mam nadzieje ze swoje swieto spedzi juz w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabat Re: Dzien babci i dziadka IP: *.gdan.gazeta.pl 17.01.02, 19:16 A kiedy jest dzień babci, żebym nie przegapił Moja babcia ma prawie 82 lata i jest w znakomitej formie. Np. nadal gotuje moim starym obiadki, bo gotuje znakomicie. A z tym gotowaniem wiąża się ciekawa historia. Moja babcia została wywieziona na roboty przymusowe do Niemiec. Pracowała na farmie. Kiedy zbliżał się front gospodarze z rodziną uciekli, a robotnicy w sile chyba z pięciu osób zostali. I do tego gospodarstwa wpadł ucikający przed Rosjanami oddzialik esesmanów. Szukali jedzenie bo padali z głodu i byli wściekli. No a tam prawie nic nie było do żarcia. Darli się na nich i grozili i generalnie było pewne, że za chwile ich wykończą. Tymczasem w domu była tylko większa puszka marmolady i trochę mąki. No i mleko bo jakaś tam krowa jeszcze była. Nic więcej. No i moja babcia przestraszona zaproponował że upiecze im...pączki. Esesmani mieli sacharynę, znalazło się trochę tłuszczu i za chwilę zrobiły się te pączki. Niemcy oszelli bo wiecie jak pachną w piekarni świeże pączki. Kazali mojej babci jednego zjeść na próbę (czy nie zatruła) i zeżarli te pączki co do jednego. Nie tylko nie zabili tej kilkuosobowej grupy, ale serdecznie podziękowali i spieprzali dalej. Tak to począki uratowału życie mojej babci i kilku jeszcze osobom. Do dzisiaj babci robi je sama w tłusty czwartek no wtedy jest wyżerka, bo świetne te pączki robi do dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nataliaa Re: Dzien babci i dziadka IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 17.01.02, 19:22 Moja babcia też robi pyszne pączkiA druga zupe grzybową pyszną i takie pierogi z grzybami(ale tylko na wigilie te pierogi). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beki Re: Dzien babci i dziadka IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 17.01.02, 20:08 Ja moich dziadkow po prostu w ten dzien odwiedze (do wiadomosci Sabata - Dzien Babci i Dziadka jest 21 i 22 stycznia). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Dzien babci i dziadka IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 18.01.02, 18:35 Moja babcia specjalizuje sie w robieniu ogromnych bul nadziewanych kapusta i grzybami, a dziadek jest mistrzem w naprawianiu samochodow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Denik Re: Dzien babci i dziadka IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 18.01.02, 21:03 Pati a może Twój dziadek ma warsztat samochodowy i poszukuje pracownika? Jak tak to jestem chętny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pamela Re: Dzien babci i dziadka IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 21.01.02, 18:39 Mile swieto. Jak jechalam z Gdanska to widzialam duzo ludzi z kwiatkami. (NNajprawdopodobniej dla babc). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nataliaa Re: Dzien babci i dziadka IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 21.01.02, 19:54 Mi dzisiaj babcia jak zwykle chciała coś "wcisnąc" do jedzenia. Dziś się nie udało. :) Pogadałam o serialach brazylijskich(o których ja pojęcia nie mam,ale co tam.) Odpowiedz Link Zgłoś