Dodaj do ulubionych

Słupskie fontanny

IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 29.01.02, 20:32
Czy jest ktos w stanie wymienic wszystkie fontanny w miescie? Wliczajac nawet
te ktore obecnie nie funkcjonuja ale sa nadal widoczne.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pamela Re: Słupskie fontanny IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 29.01.02, 20:35
      Fontanna na Starym Rynku i w Parku Powstancow Warszawy.
    • Gość: Beki Re: Słupskie fontanny IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 29.01.02, 20:51
      Fontanny przy basenach w Parku Kultury i Wypoczynku.
    • Gość: Agrest Re: Słupskie fontanny IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 29.01.02, 21:02
      Fontanna przy ulicy Szarych Szeregow.
    • Gość: Beki Re: Słupskie fontanny IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 29.01.02, 21:04
      Ale o tym juz bylo. To ta fontanna z Parku Powstancow Warszwskich.
    • Gość: Agrest Re: Słupskie fontanny IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 29.01.02, 21:06
      No dobra. Przeciez mnie znam sie na nazwach :-((
    • andy_sz Re: Słupskie fontanny 30.01.02, 01:36
      A pamietacie ta fontanne przy Stawku Labedzim, teraz jest juz zasypana i rosna
      tam kwiatki, ale pare lat temu jeszcze istniala. No i co z ta na Sienkiewicza,
      gdzie ten koles trzyma rybke. Byl jeszcze rodzaj fontanny przy pomniku
      Szymanowskiego, ale to mialo raczej symbolizowac plynacy potok. No i
      oczywiscie fontanna w Wokulskim.
      • Gość: Pamela Re: Słupskie fontanny IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 30.01.02, 06:32
        Andy, Ty masz pamiec. Ja nie pamietam zadnej fontanny przy stawku Labedzim... W
        ktorym miejscu ona byla dokladnie?
        • andy_sz Re: Słupskie fontanny 30.01.02, 16:36
          Niedaleko od strzelnicy policyjnej, idac w kierunku tego mostu metalowego. Od
          ul. Orzeszkowej dzielilo ja moze 40 m. Teraz jest tam takie kolo i laweczki
          dookola.
          • Gość: Pamela Re: Słupskie fontanny IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 30.01.02, 17:32
            A tak, juz kojarze. Masz dobra pamiec :-)
    • Gość: Teddy Re: Słupskie fontanny IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 30.01.02, 21:06
      Fontanna na Sienkiewicza ma postac Murzynka czy Amorka i wiem ze jest zabierana
      na zime do magazynu, bo wandale kilka razy go juz rozwalali.
    • Gość: Damian Re: Słupskie fontanny IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 31.01.02, 01:50
      A to w koncu jest Murzynek czy Amorek?
    • Gość: Damian Re: Słupskie fontanny IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 31.01.02, 01:51
      Jedna w Ogrodzie Jordanowskim (obok słoni)
    • Gość: Pixi Re: Słupskie fontanny IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 31.01.02, 23:57
      Jest jeszcze fontanna na Jagielly (pomiedzy dwoma budynkami ustawionymi
      prostopadle do ulicy). Oblozona jest polkoliscie murkiem z polnych glazikow.
    • Gość: Pamela Re: Słupskie fontanny IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 06:27
      Czy fontanny z bankach tez sie licza? Bo jak tak to ja zglaszam fontanne w
      banku na Tuwima.
    • Gość: Ali Re: Słupskie fontanny IP: *.gdan.gazeta.pl 06.02.02, 22:58
      Murzynek jest najładniejszy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka