Dodaj do ulubionych

prawa lewa strona

04.03.08, 10:50
Dopiero raczkuję w szydełkowaniu i trochę się czasem pogubię, czy to tylko moje wrażenie że jak robię coś na szydełku to ta strona robótki na wprost mnie jest lewą stroną a jak ją odwrócę to widzę prawą. Czy w szydełkowaniu istnieje pojęcie lewej i prawej strony? próbowałam robić buciki dla dziecka i właśnie tam zauważyłam jak już kawałek dalej doszłam że ta bardziej prawa strona podeszwy (bardziej dla mnie smile) została w środku bucika a chyba powinna być od spodu? a może powinnam bucik odwrócić. Pomijając fakt że drugi bucik wydaje robić się mniejszy niż pierwszy a robię go tak samo sad A może ma ktoś przepis smile na proste buciki dla amatorki
Obserwuj wątek
    • zdzisiowa Re: prawa lewa strona 04.03.08, 11:55
      Jezeli robisz zwykle słupki-konczysz robótke,odwracasz i tak w kolo-to nie ma
      znaczenia która jest strona-bo są jednakowe.Róznica jest wtedy,gdy we wzorze
      wystepuja np.słupki nakładane od przodu albo tyłu.A jesli robisz skarpetke na
      okrągło,to ta zewnętrzna strona jest własciwa.
      • annj Re: prawa lewa strona 04.03.08, 12:01
        dziękuję bardzo za odpowiedź, jeszcze skarpetek nie robiłam ale pewnie uznałabym
        tą wewnętrzną za bardziej prawąsmile jeszcze dużo muszę się nauczyć, szkoda tylko
        że za szybko chciałabym umieć robić nie wiadomo co i jak dobrze, bo to czasem
        trochę zniechęca
    • ania1022 Re: Buciki dla dzieci 04.03.08, 14:09
      Do wyboru do koloru. Nie zniechecaj sie smile
      photo.163.com/photos/goubian0526/16551418/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka