kla-ra 22.04.05, 19:45 Jutro tj sobota 23.04 w TVN o godz 22,30 warto ogladnac film pt "Piekny Umysl" Polecam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
natla Re: W TV warto ogladnac 22.04.05, 19:51 Klarauś, pieknie wymyśliłaś, Ja kiedyś prowadziłam taką gazetkę "co warto ogladać w TV"; chodziło o ukierunkowanie dzieci. Ale dziś, przy tej nieprawdobodobnej sieczce, takie podrzucanie informacji jest bardzo cenne. Jesen szkopuł: wartościowe prgramy i filmy bywaja późno w nocy, czasem w godz. pracy. Odpowiedz Link
krista57 Re: W TV warto ogladnac 22.04.05, 20:13 Jasne,że bedę oglądac po raz chyba trzeci,ale co dobre nogdy sie nie znudzi. Gratuluje Klaro trafnego wątku. Odpowiedz Link
kla-ra Re: W TV warto ogladnac 22.04.05, 20:16 Dziekuje,dziekuje. Zawsze mam problem telewizyjny. Zreszta jak wiekszosc z nas. Odpowiedz Link
regine Re: W TV warto ogladnac 22.04.05, 21:03 Piękny film , warto oglądać , Zrobię to po raz 4 , i na pewno nie będę żałować. To tak jak wracamy do ulubionej książki, Nigdy nas nie nudzi... Odkrywamy coraz więcej,coś nowego Co nam umknęło,co przegapiliśmy... Więc warto.Dobre rzeczy ,nigdy nas nie nudzą.. Odpowiedz Link
tesunia Re: W TV warto ogladnac 23.04.05, 11:14 a o czym ten film ?? tak w wielkim skrocie poprosilabym o troszke informacji.... Odpowiedz Link
leontynia Re: W TV warto ogladnac 23.04.05, 11:30 ...film opowiada historie genialnego naukowca J.F.Nasha,ktory przez cale zycie probowal zwalczyc shizofrenie, w 1994 roku Nash dostal nagrode Nobla... Odpowiedz Link
tesunia Re: W TV warto ogladnac 23.04.05, 11:32 oj...to bede ogladac, kolegowna opowiadala mi i to wlasnie chyba o tym filmie, obym nie zapomniala) -dzieki leontynio) Odpowiedz Link
august2 Re: W TV warto ogladnac 23.04.05, 18:14 Widze ze "Beautiful mind" (Piekny umysl) sie wam podoba. Film ten otworzy moze troche oczy ludziom, ktorzy z niesamakiem odwracaja glowe na sama mysl o tej strasznej i dewastujacej rodzine chorobie. Smutne jest to ze ludzie ktorzy sa chorzy na tego typu chorobe sa dyskryminowani przez tzw "zdrowych". Odpowiedz Link
regine Re: W TV warto ogladnac 23.04.05, 21:05 >Auguście ,nie przejmuj się"takimi ludzmi", >Bo albo nie chcą widzieć ,lub się boją.Dlatego odwracają głowę, >Ci "zdrowi" to chore jednostki. >Pamiętam czasy,jak śmiano się z moich córek ,bo nosiły okulary.> >Były czasy ,jeszcze niedawno,jak ze wstydem mówiono , >O chorych na raka,był to temat "tabu"-wstydliwy, >Mój mąż ,też bardzo rzadko wychodził z domu bo po >Operacji miał zniekształconą twarz i bardzo niewyraznie, >Mówił-wszyscy(no nie wszyscy)patrzyli jak na "ufo" , >Znajomi ,koledzy nagle zaczeli uniikać ,odwracać się >Jak strusie chowali głowę w piasek,po prostu -BALI SIĘ, >Ludzie reagują tak-smutne bo nie wiadomo: co i kogo czeka... >A każda ciężka choroba "dewastuje"-jak to określiłeś-rodzinę. I nie ma na to lekarstwa... Odpowiedz Link
mikroklimat Re: W TV warto ogladnac 23.04.05, 19:12 A od wtorku "Przystanek Alaska" serial magiczny takze na TVN ale w porze , o zgrozo!,dziwacznej czyli o 14.35 Jedyne wyjscie to magnetowid Odpowiedz Link
natla Re: W TV warto ogladnac 23.04.05, 21:28 Czy to rzeczywiście taki dobry serial? Nie oglądałam go, rzadko oglądam seriale i to tego w kratkę, bo albo są po prostu nie do oglądania, albo zajmują czas (od rana do wieczora moja sąsiadka młóci seriale, jak lecą))))) Odpowiedz Link
mira21 Re: W TV warto ogladnac 23.04.05, 20:06 Też się szykuję na piękny umysł. Może potem trochę o nim porozmawiamy? Odpowiedz Link
tesunia Re: W TV warto ogladnac 23.04.05, 22:30 to pedze na film... myslalam,ze juz przegapilam, ale sprawdzilam tu TV program) do jutra) Odpowiedz Link
natla Re: W TV warto ogladnac 23.04.05, 23:42 Te kilkunastominutowe przerwy na TVN na reklamę doprowadzają mnie do szału. Pryska nastrój, który w tym filmie jest bardzo ważny. Jak na razie bardzo dobrze mi się ogląda. Jego gra mnie fascynuje. Odpowiedz Link
august2 Re: W TV warto ogladnac 24.04.05, 16:30 Film ten ogladalem w kinie zaraz po jego premierze ale pamietam go dobrze. Moj starszy syn ma go nawet w swej kolekcji. Wiec co sadzicie po jego obejrzeniu? Odpowiedz Link
maria581 Re: W TV warto ogladnac 24.04.05, 16:51 Film widzialam dwa razy:pierwszy zaraz po premierze w kinie-podobal mi sie ale obejrzalam go bez wiekszych emocji,drugi raz wczoraj majac w pamieci chorobe mojej mlodej znajomej-przezylam go ogromnie.Takze dlatego ze opowiedziana w nim historia daje iskierke nadziei na prawie pelne uczestniczenie w zyciu(w rodzinie,w pracy...). Odpowiedz Link
tesunia Re: W TV warto ogladnac 24.04.05, 17:02 i bedziedziecie sie smiac, usnalam podczas rklamy (((((((((((( obejzalam do miejsca,gdzie zona miala jechac z dzieckiem do rodzicow, czy gdzies tam.....ale bylam zla sama na siebie, ze sie polozylam na kanepce by obejzec. a film dobry, normalny czlowiek,ktory w pewnym momencie zostaje nawiedzony "obrazami realnym" wcale nie widac na nim tej choroby-utajona choroba , i straszna zarazem, ale dzieki medycynie mozna zyc normalnie. Odpowiedz Link
takanietaka Re: W TV warto ogladnac 24.04.05, 17:04 Dzisiaj (niedziela )w TVP1 o 22.35 "DZIEŃ SWIRA" film Koterskiego !Marek Kondrat jako nerwowy,zakompleksiony ,nieudaczny inteligent polski.I Film i Kondrat wygrali na festiwalu w Gdyni.Dobre ,ale nie rozrywkowe..jak kto lubi ...ja bardzo na to czekam bo mi w kinie jakoś umknęło. Odpowiedz Link
kla-ra Re: W TV warto ogladnac 24.04.05, 17:17 "Piekny umysl" ogladalam w kinie razem z mezem. Film dostal chyba 4 Oskary. Pamietam,ze nasze pierwsze wrazenia byly niesamowite ,podobne po obejzeniu filmu "Lot nad kukulczym gniazdem" z Robertem De Niro. Jesli powiem ze szkoly winny zrobic obowiazkowe ogladanie tego filmu dla mlodziezy,a pozniej zbiorowa dyskusje,to chyba nie powiem niczego zloego. W naszym spoleczenstwie choroby psychiczne sa ciagle zle widziane. A jak pokazuje zycie,bo ten film to zycie jednego czlowieka mozna normalnie funkcjonowac w rodzinie,w zawodzie moze niekoniecznie wyuczonym ale mozna. Nie mozna tez bac sie ludzi chorych psychicznie,trzeba ich akceptowac, okazywac serce,uczucie. Dzien swira owszem dobry film z doskonala obsada. Odpowiedz Link
august2 Re: W TV warto ogladnac-Klara 24.04.05, 17:29 Klaro, mala poprawka. To nie byl De Niro a J. Nicholson. Masz racje ze o tych chorobach "wstydliwych" trzeba mowic. Np u nas dziala organizacja, ktora ma ochtnikow, ktorzy chodza do szkol i mowia o tych roznych chorobach. Pomagaja w ten sposob wymazac ten "zly" wizerunek "szalonych ludzi". Dobrze ze nie zyjemy w sredniowieczu gdzie "takich innych" palili na stosach lub zamykali w lochach. Odpowiedz Link
kla-ra Re: W TV warto ogladnac-Klara 24.04.05, 18:00 Oczywiscie masz racje ze Jack Nicholson. Mistrza pomylilam z mistrzem. Odpowiedz Link
inga44 Re: W TV warto ogladnac-Klara 24.04.05, 18:22 Film z De Niro to chyba "Przebudzenie" (jeżeli dobrze pamiętam tytuł)? Na mnie także, podobnie jak "Lot nad kukułczym gniazdem", zrobił ogromne wrażenie - może te dwa filmy nałożyły Ci się w pamięci? "Piękny umysł" obejrzałam wczoraj po raz pierwszy - wzrusza i daje nadzieję. Nagrałam go też na kasetę a dzisiaj szykuję się na "Dzień świra" - też zapiszę. Do kina nie chodzę od kilku lat - TV musi mi wystarczyć ale dzieki niej będe mogła znowu spotkać się ze starymi przyjaciółmi z "Przystanku Alaska" - to jedyny serial, który obejrzałam w całośc: ciepły i pełen łagodnego humoru. Życzę miłego oglądania! Odpowiedz Link
august2 Re: Piekny umysl 24.04.05, 17:18 Zgadzam sie z opinia Marii581 ze film daje iskierke nadzieji. Tesuniu, z toba nie moge sie zgodzic. Firmy farmaceutyczne wynalazly wiele lekarstw (bardzo drogich) i rzeczywiscie pomagaja one ( tylko 30% chorym) ale zeby zyc normalnie w schizofrenii? Na to trzeba jeszcze dlugo poczekac. Z jednej strony trzeba cudownych lekarstw a z drugiej strony wyrozumialosci tzw "zdrowych". Odpowiedz Link
regine Re: Piekny umysl 24.04.05, 18:17 Tesuniu !!! Nigdy nie oglądam filmów na kanapie. I Ty też tego nie rób!!! A z reklamami to mocno TVN-przesadził, I takie długie ,że szok... Rozpraszają widza strasznie, nie powiem ,że i wkurzają. Tym bardziej ,że film jest wzruszający , Oglądałam po raz 4 z tym samym uczuciem, Straszne, co schizofrenia ,może , Uczynić z człowiekiem,jego rodziną. Podczas zakończenia zawsze płaczę. Tak samo robię ,jak czytam lub oglądam "Przeminęło z wiatrem"-potok łez... Choć tak dwa, odmienne tematy... Odpowiedz Link
august2 Re: Piekny umysl 24.04.05, 18:30 Ciagnac ten watek .. mam takie teoretyczne pytanie: Co byscie zrobily (zrobili) gdyby w najblizszej rodzinie (mam na mysli zona, maz, dzieci) byly chore na schizofrenie? Odpowiedz Link
takanietaka Re: Piekny umysl 24.04.05, 18:41 Auguście ,to pytanie jest tak straszne ..ze od razu od tej mysli uciekam ..nie umiem stanąć wobec takiego pytania.Choroby psychiczne budza we mnie lęk (nie ludzie..tych sie nie lękam a staram sie zrozumiec ..żle powiedziałam ..wyrozumiec jakos ..)pewnie dla tego że wysoko cenie sprawnosc umysłu i kontrole rozumu ....wiec fakt ,że mozna nie byc "panem samego siebie" budzi we mnie tylko panike ..tak samo jak wizja choroby Altzheimera. <<nigdy nic nie wiadomo)>> Odpowiedz Link
maladanka Re: Piekny umysl- do augusta 24.04.05, 18:48 A co można zrobić? Walczyć,leczyć / na ile finanse pozwolą/,kochać... A gdy nikt nie widzi gryżć poduszkę i ryczeć! Odpowiedz Link
august2 Re: Piekny umysl- do augusta 24.04.05, 19:17 Wlasciwie to nie powinienem zadawac takiego pytania. Pisze tu o mym wczesniejszym poscie. Na temat tej choroby moze tylko wypowiedziec sie ten ktorego najblizsi sa chorzy. Ludzie nie chca mowic o tym gdyz boja sie "ostracyzmu". Nie chca zeby ludzie patrzyli na nich "inaczej". Nie na darmo nazwali te chorobe "choroba samotnosci". A ta pierwsze zdanie Maladanki to mi sie nawet podoba. Odpowiedz Link
mira21 Re: Piekny umysl- do augusta 24.04.05, 20:00 august2 napisał: > Wlasciwie to nie powinienem zadawac takiego pytania. > Pisze tu o mym wczesniejszym poscie. > > Na temat tej choroby moze tylko wypowiedziec sie ten > ktorego najblizsi sa chorzy. Ludzie nie chca mowic > o tym gdyz boja sie "ostracyzmu". Nie chca zeby ludzie > patrzyli na nich "inaczej". > Nie na darmo nazwali te chorobe "choroba samotnosci". > > A ta pierwsze zdanie Maladanki to mi sie nawet podoba. >A czy nie uważacie, że najbliżsi chorej osoby też boją się zabrać głos gdziekolwiek, choćby przed tym "ostracyzmem"? > > Odpowiedz Link
august2 Re: Piekny umysl- do augusta 24.04.05, 21:51 Mira21 Pisac o ludziach mialem wlasnie na mysli tych ktorych najblizsi sa chorzy. Czyli dpowiadajac na twe pytanie Tak. Najblizsi boja sie zabrac glos zeby inni nie patrzyli na nich "inaczej". Odpowiedz Link
maria581 Re: Piekny umysl 25.04.05, 00:27 Jesli czegos nie przezyjemy sami wszystkie rozwazania sa czysto teoretyczne.Mam nadzieje ze znalazlabym wystarczajaco duzo sil by zachowac sie tak jak napisala Maladanka.Moje doswiadczenia dotycza choroby "ciala" -wiem ze w trudnych sytuacjach czlowiek znajduje w sobie tyle energii,cierpliwosci,wiary o ktore siebie nigdy nie podejrzewalismy.Trzeba sie rowniez pogodzic z tym ze zwykle w takiej sytuacji pomagaja nam tylko nieliczni przyjaciele.Wiekszosc ludzi sie odsuwa -nie dlatego ze nie chce-a dlatego ze nie umie nam pomoc. Odpowiedz Link
august2 Re: Piekny umysl-Maria 25.04.05, 00:44 Masz racje ze najpierw trzeba to przezyc, dlatego tez wedlug mnie bardzo dobre sa tzw "support group" (to chyba "grupy samopomocy" po polsku?) Tam spotykaja sie ludzie ktorzy przeszli przez to samo. Masz racje ze ludzie sie odsuwaja jedni z wygodnictwa a inni ze po prostu nie wiedza jak pomoc. Co jest jeszcze tragiczniejsze ze duzo tych chorych jest po prostu porzuconych... Odpowiedz Link
mira21 Re: Piekny umysl 24.04.05, 19:04 Momentami, ze zmeczenia, przez te głupie reklamy, same oczy mi się zamykały, ale dzielnie obejrzałam "Piękny u." Właściwie to chyba pierwszy film (ktory widzialam) o tym problemie. Czytam, że jest iskierka nadziei... ten film pokazał prawdę, że tacy ludzie bywają obdarzeni talentem, może nawet każdy z tak chorych jest człowiekiem kierunkowo utalentowanym, a tego się na ogół nie widzi, widząc tylko chorobę i to głównie dlatego, że objawy są zagrażającymi naszemu bezpieczeństwu. Dla mnie największą tajemnicą było to, że bohater tak silnie wierzy w to wszystko co my nazwaliśmy urojeniem i tragiczne jest to, że leki nie zlikwidowały owej wiary w nieprawdę. Wierzy więc samemu sobie, nie uwierzył innym: lekarzowi, żonie, itp. W tej konkretnej sytuacji usprawiedliwia go geniusz matematyki, ale prawda jest taka, że tym ludziom bywa dobrze z urojeniami, jest jakas tajemnica w chemii ich organizmu, że w momencie pogwałcenia błogiego stanu nierzeczywistości czują się podle i dlatego nie chcą przyjmować leków (to pokazał film). także to, że nie mają świadomości choroby (a według zdrowego społeczenstwa taki stan jest choroba)jest objawowe i znamienne. Trudno kochać "takich", a leczy ich właśnie miłość, akcepacja, zrozumienie. Równie ciekawa jest geneza urojeń - przecież zawsze są tematycznie określone. Są jakąś wypadkową umysłu, rozumu, czyli pracy mózgu. Jak piszę, rozbudzam własną refleksję na ten temat, gdyby nie to pewnie zmywałabym gary. Otóż zauważłam pośpiech w zachowaniu bohatera, maxambicje i duży ból porażek. Udało mu się w społeczeństwie, bo lubił pracę, umiał pracować. A gdyby tak nie było? Odpowiedz Link
maladanka Re: W TV warto ogladnac 24.04.05, 17:23 ...i ja czekam..ale..ale czy zrozumiem cos z tego co aktorzy mówią? Fakt,nie mam najlepszego słuchu, jednak nie mam z nim problemu przy odbiorze dialogów w filmach gdy grali Zofia Rysiówna,Ryszarda Hanin,Z.Zapasiewicz,K.Opaliński i wielu innych. Teraz bardzo często,pomimo,że TV podgłaśniam - nie mogę aktorów zrozumieć. Odpowiedz Link
natla Re: W TV warto ogladnac _"Piękny umysł" 24.04.05, 23:17 Nie widziałam wcześniej tego filmu. Pierwszy film tego typu, który mnie nie zmęczył. Po "Locie nad kukułczym gniazdem" wyszłam z kina jak z wyżymaczki. Nie lubię filmów "z chorobami psychicznymi". Może źle się wyraziłam, okropnie na mnie wpływają. Ten film oglądnęłam z wielką przyjemnością, może dlatego, że nie był przesadzony, a przede wszystkim daje nadzieję, że można walczyć z tą chorobą. Bohaterowi uzmysłowiłowiono chorobę, a że miał otwartą głowę, potrafił się przemóc i uwierzyc. Jak w każdej chorobie - najważniejsza jest współpraca z pacjentem. Rzeczywiście choroby psychiczne u nas są niezrozumiałe, ludzie się ich boją, ja sama się "boję" chorych psychicznie, choć rok pracowałam z takimi dziećmi. Była to świetna, ale ciężka szkoła życia. Całe zawodowe życie starałam się młodzieży uzmysławiać, że to nie "czubek", a po prostu chory na grypę lub raka, bo to taka sama choroba i tylko tym ludziom trzeba chcieć pomóc, chociaż przez rozmowę i czy króciutkie zainteresowanie. Auguście, choroba psychiczna nie spsda jak grom z jasnego nieba i myślę, że gdyby to spotkało najbliższą osobę, potrafiłabym siebie pokonać. Obserwuję matki z niepełnosprawnymi umysłowo dziećmi; koszmar, ale one są całe oddane sprawie, nie porzucaja dzieci, robią wszystko co można, łacznie z marnowaniem swojego życia. Może nie marnowaniem - poświęceniem z uśmiechem. Nie bania się chorych psychicznie nauczyć nas może tylko częstszy kontakt z nimi. To kwestia obycia. Jednak jest to mimo wszystko trudne, zwłaszcza jak nie można pomóc. A to już dyskomfort, którego unikamy. Ten film powinien być lekturą filmową dla młodzieży, często omawianą. Swoją drogą, nie mogę sobie wyobrazić, że mój mózg mógłby zacząć nieprawidłowo pracować. Wydaje mi się to nieprawdopodobne, a jeżeli już by nastąpiło, potrafiłabym to opanować. I film mnie w tym popiera, ale czy życie i psychiatrzy też? Przepraszam Was za przydługa wypowiedź (wiem, że nie lubicie takich), ale ten film naprawdę mnie poruszył. Odpowiedz Link
august2 Re: W TV warto ogladnac _"Piękny umysł" -Natla 24.04.05, 23:58 Film jest bardzo dobry i pomimo ze troche odbiega od rzeczywistosci mozna go wszystkim polecic. Natlo, masz czesciowo racje jak twierdzisz ze choroby takie nie spadaja jak grom z jasnego nieba. Sa takie ze rozwijaja sie stosunkowo powoli i zazwyczaj osoba z zewnatrz albo taka ktora jest ekspertem moze to zauwazyc. Sa jednak choroby psychiczne, ktore atakuja mlodych ludzi w okresie dojrzewania. Wtedy to nastepuje tak szybko ze w zasadzie nie widac kiedy sie one zaczynaja. Dziwne zachowanie tlumaczy sie "mlodym umyslem" , dopiero pozniej w retrospekcji mozna polaczyc jedno z drugim. Co jest tragiczne w tym wszystkim chory wcale nie zdaje sobie sprawy ze jest chory. Poczatki sa wiec dla chorego jak i dla rodziny straszne. Film jest dobry tez dla rodzin, gdyz daje iskierke nadzieji. Napewno sie dziwicie ze ja tak biore aktywnie udzial w tej dyskusji o tych psychicznych chorobach. Odpowiedz Link
natla Re: W TV warto ogladnac _"Piękny umysł" -Natla 25.04.05, 17:43 Ja się już dawno nie dziwię. Wiele powiedziałeś między wierszami. Odpowiedz Link
kla-ra Re: W TV warto ogladnac _"Piękny umysł" -Natla 25.04.05, 18:24 Tak,tez czytam miedzy wierszami. W mojej rodzinie babcia miala miazdzyce. Zachowywala sie normalnie. Az tu raptownie,pewnego pieknego dnia zaczela zachowywac sie nie normalnie. Z choroba w domu walczylismy przez 6 lat. Kolejne 6 spedzila w Zakladzie,gdybysmy tego nie zrobili to nasza Mamcia skonczyla by w szpitalu. W rodzinie mamy tez Altzheimera,osoba ta jest w domu otoczona rodzina i dopoku bedzie to mozliwe,to tak bedzie. Ja nie unikam tych trudnych tematow i nie boje sie. Wiem,ze granica miedzy normalnoscia umyslu ,a nienormalnoscia jest cienka niczym wlos. Odpowiedz Link
krista57 Re: W TV warto ogladnac _ 01.05.05, 22:25 .....proponuję o 23.20 w TVP1 kryminał USA "ANGOL" nakręcony przez Stevena Soderbergha reżysera takich filmów jak "Traffic" i "Erin Brockovich" Odpowiedz Link
regine Re: W TV warto ogladnac _ 01.05.05, 22:39 >Napisałam ,co dziś oglądam w TV, >W wątku "Magia kina",tego wątku nie mogłam znaleźć( >Jutro natomiast, o 19.00, na HBO, >Też starocie,które darzę sentymentem -"Pretty Woman" >Z moim ulubionym aktorem-Richardem Gere... Odpowiedz Link
regine Re: W TV warto ogladnac _ 01.05.05, 22:42 >"Zaklinacz koni"-bardzo mi się podobał... >Do czasu,gdy przeczytałam książkę, >Książka jest o niebo -lepsza... Odpowiedz Link
danurn Re: W TV warto ogladnac _ 02.05.05, 00:08 Ja najpierw czytałam książkę, a potem oglądałam film, dzisiaj także i także się wzruszyłam. W przeciwieństwie nie uważam by książka była lepsza - jest równie dobra. Dan Odpowiedz Link
kla-ra Re: W TV warto ogladnac _ 06.05.05, 21:14 8.o5 - niedziela o godz.20 "Pasja" na Canale+ Odpowiedz Link
tesunia Re: W TV warto ogladnac _ 06.05.05, 21:45 kla-ra napisała: > 8.o5 - niedziela o godz.20 "Pasja" na Canale+ dzieki klarunio...jak nie zapomne bede ogladac) Odpowiedz Link
takanietaka Re: W TV warto ogladnac _ 06.05.05, 22:30 Po północy na Polsacie "Nocny portier"-bardzo dobry ,dziwny i skandalizujacy kiedys (dzisiaj to juz chyba nic nid dziwi)ze swiatowymi sukcesami i nagrodami...bardzo wyrafinowany .Bogart Dirck i Charllota Rempling..jako niegdysiejszy kat i jego ofiara po latach w obsesyjnej i niszczącej miłosci. <<nigdy nic nie wiadomo)>> Odpowiedz Link
wiktoria53 ORATOTIUM " Tu es Petrus" 17.05.05, 11:14 W środę 18 maja w pr.I o godz.23.05 można bedzie obejrzeć na pewno wspaniały ( z tego co wyczytałam) koncert poświęcony Janowi Pawłowi II, którego premiera odbyła się w kieleckim amfiteatrze w sobotę. Podaję stronę, na której można zaczerpnąć nieco informacji dot. koncertu oraz obejrzeć zdjęcia. miasta.gazeta.pl/kielce/1,35261,2707289.html Odpowiedz Link
wiktoria53 Płacz ukochany kraju-dramat RPA/USA 30.05.05, 20:08 Późno bo 23.25 pr I ale czy warto? Ja lubie dramaty. Odpowiedz Link
regine Re: Balet...... 24.06.05, 21:10 Kto lubi,to zapraszam, już teraz do TV1 na Finał Konkursu Eurowizji Młodych Tacerzy Baletowych )) Tańczą przepięknie !!!! Odpowiedz Link
tesunia Re: Balet...... 24.06.05, 23:03 no cos Ty reginko, wypilam cidru duzo i zaraz zaczne tanczyc z nimi) a tak to lubie ogladac ,jak nozkami leciutko przebieraja) Odpowiedz Link
regine Re: Wianki...... 25.06.05, 22:49 Na TV2, przepiękne ,widowisko w Krakowie!!!!! "Wiła wianki i wrzucała je do falującej wody ...." Bawi się tam około 1500 ,osób nad samą Wisłą)))) Odpowiedz Link
wiktoria53 TV - wakacyjna oferta?-powtórki! 29.06.05, 07:53 Na wakacje śmiało mogę wyłączyć telewizor, ponieważ proponują samę powtórki więc nic ciekawego.Wiadomości mogę przeczytać w internecie, a rozrywki dość w radiu. Odpowiedz Link
regine Re: TV - wakacyjna oferta na weekend !!! 01.07.05, 21:23 Dziś zapraszam Wszystkich do TVN na godzinę 23.05, na 1-szą część "OJCA CHRZESTNEGO" Film ten mogę oglądać,na okrągło)) Tylko te reklamy są denerwujące... W sobotę na TV1 o 22.20-Festiwal Dobrego Humoru, Występują:W.Gołas,J.Kobuszewski, W.Michnikowski,J.Kociniak,M.Zawadzka... Odpowiedz Link
wiktoria53 Koncert na rzecz Afryki w TVN 03.07.05, 02:19 Widziałam tylko końcówkę, a szkoda. Odpowiedz Link
malwina52 Re: TV - wakacyjna oferta?-powtórki! 05.07.05, 07:32 Wakacyjna oferta programowa telewizji publicznej jest tragiczna. Lecą powtórki starych seriali i programów kulinarnych. Za co my, u licha, płacimy ten haracz w postaci abonamentu? Nawet na HBO, co wlacze kanal to ten sam film. Tak ja Wiktoria zbojkotuje TV. Odpowiedz Link
natla Re: TV - wakacyjna oferta?-powtórki! 05.07.05, 10:11 TV juz dawno nie jest do oglądania (na 100 nawet kanałach).......stad powstał ten wątek. Możemy sobie podrzucać zauważone lepsze programy i filmy. Odpowiedz Link
leontynia Re: TV - wakacyjna oferta?... 25.07.05, 14:22 Wczoraj na cyfrze obejrzałam film w reżyserii Krzysztofa Krauzego "Mój Nikifor",film oppwiada historie z życia malarza Nikifora, Nikifor,przedstwiciel sztuki naiwnej,zaliczany jest do piątki najwybitniejszych prymitywistów świata,byl Łempiem,w Krynicy uchodził za pomylonego,był pogardzany i wyśmiewany... świetna rola Krystyny Feldman... może będzie powtórka? Odpowiedz Link
regine Re: TV - wakacyjna oferta?... 31.07.05, 19:44 Dziś polecam, na HBO o godzinie 21.00, film pt."Rzeka tajemnic". Książkę pprzeczytałam ,bardzo mi się podobała.Jestem ciekawa filmu, bo jeszcze nie oglądałam go. Odpowiedz Link
wiktoria53 Między nocą a dniem-w poniedziałek późno 07.08.05, 14:57 w pr.I 10 minut po północy, ale warto oglądać. Tylko tak myślę czy po obejrzeniu programu bedę się mniej bała? A może usłyszę co robić aby mniej się bać? Czy lepiej poradzę sobie z problemem, który dotyka zapewne tysiące ludzi w Polsce ? Ale o tym, przekonam się dopiero po programie. Strach Czego się boimy? Są rzeczy w życiu człowieka, których nieustannie się lęka, jak: brak pieniędzy, strata pracy, choroba, czy śmierć. Co robić z tym lękiem, czy jest on nieunikniony? Dlaczego jedni z nas boją się bardziej a inni mniej? - Czy każdy człowiek boi się braku pieniędzy?. - Dlaczego dzisiaj młodzi ludzie odkładają zakładanie rodziny, macierzyństwo? - Czy chrześcijanie mają mieć tyle dzieci „ile Bóg da?” - Czego tak naprawdę się boimy: umierania, choroby, czy śmierci? - Jak to wpływa na komfort naszego życia, bo jedni o tym myślą stale a inni nie? - Dlaczego tak bardzo boimy się o nasze dzieci, o naszych bliskich? Z czego to wynika? Na te i inne nasze pytania w studiu będą odpowiadać: Prof. Jan Grosfeld – Uniwersytet kard. Stefana Wyszyńskiego o. Jack Pleskaczyńki SJ – psycholog jezuita ze Szczecina o. Józef Augustyn SJ –psycholog jezuita Częstochowa, o. Prusak SJ – psycholog jezuita z Krakowa Odpowiedz Link
takanietaka Re: Między nocą a dniem-w poniedziałek późno 07.08.05, 15:21 A cóz to ?To jakis kościelny program,wszyscy będa w sutannach? <<nigdy nic nie wiadomo)>> Odpowiedz Link
krista57 Re: Jean Michel Jarre 26.08.05, 19:37 Zraz robię mocną kawę...do tego kruche ciasteczka....wygodny fotel i.... razem ze 100 tysiącami ludzi /tyle sprzedano biletow/ oglądam koncert na ktorym wystąpi Jean Michel Jarre. Artysta nie wymaga reklamy. TVP 1 dzisiaj godzina 20.30 Odpowiedz Link
kryzar Re: Jean Michel Jarre 26.08.05, 19:40 U nas podano w lokalnych wiadomościach,że będzie 120tys.osób. Miłego oglądania,a kawę /bez ciasteczek-niestety/ też będę piła. Odpowiedz Link
fleur1 Re: Jean Michel Jarre 26.08.05, 20:24 ja też czekam na koncert z herbatką i lodami Odpowiedz Link
felinecaline Re: Jean Michel Jarre 26.08.05, 21:59 Ogladam J-MJ - g e n i a l n y koncert, g e n i a l h y artysta...... Odpowiedz Link
natla a ja jestem wkurzona :[[[ 26.08.05, 23:54 nigdy nie ogladałam jego koncertu na żywo, bałam się też przekazu przez TV i chyba sobie wykrakałam........przecież jego spektakle to światło i dźwięk, a nie tylko dźwięk.....który niestety bez założonej "oprawy wzrokowej", bardzo traci. Nie wiem co za idiota reżyserował ten program........twarze różnych ludzi z JMJ pokazywane na bieżąco, nie wiadomo po jakiego kija, a to co przewodzi dźwiękom w jego spektaklach było pokazywane fragmentami, poobcinane i zamiast podkreślać genialność myśli twórczej, sprowadziło nude......wielka szkoda. Jeżeli jeszcze kiedyś będzie mi dane oglądać jego spektakle, to tylko na żywo! A moze to tylko ja tak odebrałam, może mam zły dzień? ) Odpowiedz Link
august2 Re: ROME 27.08.05, 16:03 Czy u was tez to bedzie? www.hbo.com/rome/?ntrack_para1=feat_main_image cytat z polskiej strony: "Już 28 sierpnia (czyli jutro- juz sie szykuje) rusza w USA emisja telewizyjnej superprodukcji HBO - "Rome", której budżet wynosi 100 milionów dolarów. Zdjęcia do obrazu rozpoczęły się już w marcu w rzymskim studio Cinecitta, ale latem ze względu na ulewne deszcze przerwano jest aż na dwa miesiące. Po przerwie ekipa powróciła za kamery, a przedstawiciele HBO - producenta serialu - zapowiadają, że szykuje się widowisko jakiego telewidzowie jeszcze nie widzieli" Czy pamietacie angielska wersje "Ja Klaudiusz"? Odpowiedz Link
natla Re: ROME 27.08.05, 16:08 Angielska wersja Klaudiusza była świetna, pamietam, bo 2 razy ogladałam ten serial z wielką przyjemnoscią mimo, że ksiazke czytałam wcześniej. O "Romie" nie słyszałam, jeszcze. Odpowiedz Link
august2 Re: ROME 27.08.05, 16:29 Natlo Ja rowniez czytalem ksiazki: "Ja Klaudiusz" i "Klaudiusz i Messalina" Wspaniale ksiazki - wspanialy serial. Jutro zobacze pierwszy odcinek "Rome" to wam napisze. Oczywiscie ten serial nie ma nic wspolnego z Klaudiuszem. Oto frgament z artykulu: Film będzie historią losów dwóch rzymskich żołnierzy: Luciusa Vorenusa i Titusa Pullo oraz ich rodzin na tle ostatnich burzliwych lat panowania Juliusza Cezara, które przemieniły starożytny Rzym z republiki w cesarstwo. Opowieść rozpocznie się 51 roku p.n.e., na niecałe dwa lata przed tym jak Juliusz Cezar triumfalnie przekroczył Rubikon i zdobywając kolejne prowincje przejął władzę nad całym państwem. Wraz z głównymi bohaterami poznamy także Kleopatrę oraz Oktawiana, siostrzeńca Cezara, który stał się pierwszym cesarzem Rzymu po zamachu na Cezara w 44 r. p.n.e. Odpowiedz Link
takanietaka Re: a ja jestem wkurzona :[[[ 27.08.05, 16:56 natla,mam to samo ...zasiadłam ..wpatrzyłam sie w TV..uszy nastawiłam ...i po za dłuuuuuuugim czasie ,zanudzona wyłaczyłam.Jedyne co zrobiło na mnie wrazenie korzystne to ,to ze przystojny to on jest,młodo wygada ,..i ładnie mu w tej koszuli. Odpowiedz Link
wiktoria53 "Karol.Człowiek,który został papieżem" 18.10.05, 21:39 Jutro w TVN część I o godz. 20.10, a część II w czwartek. Byłam na tym filmie w kinie. Wspaniały, wzruszający. Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: "Karol.Człowiek,który został papieżem" 18.10.05, 21:44 Więcej: serwisy.gazeta.pl/tv/2,47240,,,,52245631,P_AKPA.html Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: "Karol.Człowiek,który został papieżem" oraz... 20.10.05, 19:40 W pr II "Życie jest piękne". Odpowiedz Link
takanietaka KONIEC ROMANSU 31.10.05, 10:03 W środe na Polsacie-Koniec Romansu!Bardzo niezwykły i piekny film.Zrobił na mnie takie wrazenie ,ze przy pierwszej okazji poszukałam książki Grachama Greena -"koniec romansu"aby ja przeczytać.Będe ogladac jeszcze raz..szkoda że na polsacie tyle reklam !!! <<nigdy nic nie wiadomo)>> Odpowiedz Link
sioma1 Re: Piosenki Klenczona 21.10 pr.II dziś. 01.11.05, 21:10 Już się cieszę na Jego piosenki. Były inne niż Seweryna. Miały w sobie tyle dynamiki, co romantyzmu w kompozycjach Krajewskiego. Dlatego " Czerwone Gitary " były takim niezwykłym zespołem, dzięki właśnie takiemu konglomeratowi twórców. Odpowiedz Link
tofika Re: Piosenki Klenczona 21.10 pr.II dziś. 02.11.05, 21:59 Dobrze,super powspominac utwory Klenczona, "Kwiaty we wlosach"-itp Nie ma co- Odpowiedz Link
regine Re: Dziś polecam ..... 20.11.05, 20:18 Szczególnie jeden film na TV1 - Uczta kinomana -"Kropla słońca", późno troszkę bo o 23.00, ale naprawdę warto. No i wcześniej o 20.10 na TVN7 - "W sieci pakjąka". Na TV4 23.05 thriller -"Morze miłości" Odpowiedz Link
malwina52 Wysiadujemy przed ekranem 22.11.05, 08:06 21 listopada to Światowy Dzień Telewizji. Ten dzień, jak żaden inny, może jednoczyć Polaków. Według danych firmy telemetrycznej AGB Nielsen Media Research telewizję ogląda 99,8% rodaków powyżej 4. roku życia. wiadomosci.o2.pl/?s=512&t=5065 u kogo w domu jest wiecej niz jeden odbiornik TV? Odpowiedz Link
regine Re: Wysiadujemy, ale nie non-stop... 22.11.05, 09:50 Mam kilka programów stałych ,które oglądam, a mianowicie pogoda, sport, ten który lubię. Programy o zwierzętach, czy popularno - naukowe: "Animal Planet", "Discovery" lub National Geographic". Fimy też oglądam, ale wcześnej dokładnie wertuję, prasę, komputer. Dotyczy to również programy, które wymieniłam. Nigdy nie jest telewizor włączany, beż wyraźnej potrzeby. Lubię ciszę, stałam się jakimś "dziwolągem", radio , owszem słucham ale siedząc przy komputerze, a tak to tylko cisza i odgłosy z zewnątrz...Jak coś robię lubię nucić sobie "coś pod nosem". Odpowiedz Link
regine Re:Propozycja na dziś... 23.11.05, 13:02 Bardzo polecam, piękny w/g mnie film, który emitowany był wczoraj dośćpóźno bo o 23,30. Dziś jest wcześniej , naprawdę warto. "GRZESZNA PROPOZYCJA" 23.11 środa 20:10 TVN 7 145 min, 1998 USA reż.: Lesli Linka Glatter; wyk.: Kenneth Branagh, Madeleine Stowe, William Hurt, Neil Patrick Harris, Robert Loggia, Josef Sommer, Blythe Danner; scen.: Rick Ramage; oper.: Peter Sova; muz.: Stephen Endelman; prod.: Ted Field, Scott Kroopf, Diane Nabatoff Barretowie są wzorowym małżeństwem. On jest prawnikiem, ona wziętą pisarką. Do pełni szczęścia brakuje im potomka, niestety, Arthur jest bezpłodny. Mężczyzna decyduje się na bardzo śmiałe rozwiązanie problemu. Wynajmuje studenta prawa z Harvardu, Rogera Martina. Za 25 tysięcy dolarów młody człowiek zgadza się zostać biologicznym ojcem dziecka małżonków. Jeden wieczór spędzony z Eleanor nie przynosi pożądanego rezultatu. Dochodzi do powtórnych zbliżeń. Roger zakochuje się Eleanor. Wkrótce chłopak umiera w niewyjaśnionych okolicznościach. Odpowiedz Link
regine Re:Propozycja na dziś, jeszcze jedna..... 23.11.05, 13:07 "21 gramów" 22:40 HBO 125 min, 2003 USA Trojga bohaterów filmu nic ze sobą nie łączy do chwili, kiedy nagłe zdarzenie zmienia na zawsze życie każdego z nich. Zresocjalizowany przestępca powoduje wypadek samochodowy, w którym ginie mąż i dwójka dzieci byłej narkomanki... reż. Alejandro Gonzalez Inarritu; wyk. Sean Penn,Naomi Watts,Danny Huston,Carly Nahon,Claire Pakis,Benicio Del Toro,Nick Nichols Oglądałam chyba ze 3 razy..... Odpowiedz Link
krista57 Re:...ale to już było...... 11.01.06, 16:40 Prawie dwa miesiące czytalam "Bylem ostatnim cesarzem Chin" Pu Yi. Wczoraj przypadkiem trafiłam w TVP2 film pt "Ostatni cesarz". Film z 1987 nagrodzony dziewięcioma oskarami oglądałam po raz n-ty z prawdziwą przyjemniścią. Odpowiedz Link
regine Re:...a na dziś...proponuję.... 11.01.06, 16:47 Na HBO 2, "Króla Artura", zaczyna się o 20.00 z 2004 roku. Kostiumowy. Legendarny Król Artur wraz ze swoją drużyną, wykonują ostatnią misję.... Odpowiedz Link
regine Re:...a na dziś...proponuję.... 11.01.06, 22:44 Na TVN24, obrady Sejmu IV Rzeczpospolitej... Polecam "Kabaret" nie z tej ziemi...Był dziś u nas w kraju, jak to nazwał marszałek sejmu M. Jurek, "fotelowy zamach stanu" !!!! A Wy tu o nastrojach....Zobaczcie, a może już wiecie...??? Odpowiedz Link
takanietaka Re: Uwaga dla miłosników psów koniecznie! 13.01.06, 20:43 W kablowej na "Siódemce" po 22,00 pyszna komedia z ludźmi i z psami !Bardzo dobra i wcale nie tylko rozrywkowa ..ja to obejrze drugi raz bo warto!!! Odpowiedz Link
natla Re: Uwaga dla miłosników psów koniecznie! 13.01.06, 21:23 Czy to "Medal dla miss" w TVN7 o 22,20? Odpowiedz Link
regine Re: "Helena Trojańska"-chcę obejrzeć. 14.01.06, 20:19 Też się naszykowałam, chyba warto ) Odpowiedz Link
natla Re: "Helena Trojańska"-chcę obejrzeć. 14.01.06, 21:42 Coś ze mną nie tak.....(dzis na pewno), ale nie podoba mi sie, piękna Helena jest za ledwie ładna, (może nietuzinowa, ale ma być piękna) Parys lalusiowaty, efekty widać , ze "w wannie" robione, dłużny......ciekawa jestem jak Wy odebraliście tą pierwszą część. Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: "Helena Trojańska"-chcę obejrzeć. 14.01.06, 22:01 Rzeczywiście Helena mogłaby być ładniejsza, tzn. powinna być piękna, jak się o niej mówiło.Dobrze że obejrzałam, łatwiej sobie mogę wyobrazić, porównać z wiedzą historyczną. Będę ogłądała również część II. Parysa zupełnie inaczej widziałam: dojrzalszego, bardziej męskiego. Odpowiedz Link
natla Re: "Helena Trojańska"-chcę obejrzeć. 14.01.06, 23:24 Też oglądnę dla porządku cz. II.....moze to kwestia humoru? Zobaczę ) Odpowiedz Link
regine Re: "Helena Trojańska"-chcę obejrzeć. 14.01.06, 23:30 Też oczyma duszy, inaczej sobie wybrażałam te postaci... Ale widocznie reżyser uznał, że aż tak piękną nie była, pomimo nazwania jej "Piękną Heleną"... Też zajrzę do części drugiej, bo nie lubię rzeczy niedokończonych. Filmów też, pomimo, że zakończenie znam... Odpowiedz Link
regine Re: "Helena Trojańska"- dziś II część . 21.01.06, 18:54 Przypominam o II części " Heleny Trojańskiej ", dziś na TV1 o godzinie 20.10. Ma TVN proponuje "Zakochanego Szekspira " o 21.40,komedia romantyczna, ładny, spokojny fimnik na sobotę )Oglądałam już i polecam ten film, z chęcią obejrzę 2-gi raz. Odpowiedz Link
august2 Re: "Zakochanego Szekspira " 21.01.06, 19:24 no wiesz co Regino? "Zakochany Szekspir " to jest filmik? To jest bardzo dobry film.. Wspaniala gra aktorow, swietny scenariusz.. Odpowiedz Link
wiktoria53 "Helenę "będę oglądać, "Zakochany Szekspir" już 21.01.06, 19:32 oglądałam i nagrałam go sobie Odpowiedz Link
regine Re: "Helenę "będę oglądać, "Zakochany Szekspir" j 21.01.06, 19:45 Auguście pisząc "filmik", nie miałam na myśli jego wartości , napisałam to z czystej sympati do tego spokojnego filmu, bez przemocy, bez bicia, narkotyków i litrami lejącej się krwi z ekranu. Dlatego napisałam "filmik", bo tarktuję go, jako przyjemny obraz, o który coraz trudniej w TV... Może żle to wyraziłam, ale nie umniejszyłam jego wartości, bardzo go cenię Odpowiedz Link
wiktoria53 W najbliższym tygodniu....... 03.02.06, 17:07 Piątek 3.02 godz. 01.40 pr.II -wielki koncert zespółu U2 (jak ktoś lubi) Piątek 3.02. godz. 22.10 TVN -"Alive-dramat w Andach" Sobota 4.02.godz. 20.15 pr.I - "Erin Brockovich"-dramat obyczajowy Poniedziałek 6.02. godz.20.50 polsat -"Polowanie na "Czerwony Październik"-sens. Wtorek 7.02. 20.00 pr.II-Viva Najpiękniejsi 2005 Środa 8.02. 23.10 pr.I-" Zawsze po 21"-magazyn Środa 8.02 20.05 polsat- "Ulotna nadzieja"-melodramat Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: W najbliższym tygodniu....... 03.02.06, 21:01 Dzięki Wikciu,juz nie musze zagladac do gazety,szperaczko))) Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: W najbliższym tygodniu....... 27.02.06, 19:46 W pr I jest fajna komedia. Lepszy film niz dzisiejsza gazeta z tymi soimi "wybrykami". Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: W najbliższym tygodniu....... 03.03.06, 14:57 Sobota pr.I godz. 20.15 - "Chicago"-musical (był grany w kinach) Sobota pr.3 godz. 23.05 - " Krustaliov, samochód !"-dramat polityczny (Zima roku 1953. Stalin niepodzielnie dzierży władzę decydujac o życiu i śmierci milionów ludzi. Gen. Klenski, wybitny chirurg, zostaje wysłany do gułagu) Niedziela pr.I godz.22.55 "Oskarzeni"-dramat obyczajowy z J.Foster. Poniedziałek pr.I"Frida"-dramat(grany w kinach). Opowieść o życiu wybitnej artystki meksykańskiej. Środa pr.Polsat godz.21.15-'Miasto nadziei"-komedia romantyczna. Czwartek pr. 3 -"Przeciwnik" - dramat obyczajowy. --- "Człowiek ujawnia swoją osobowość w sposobie traktowania bliźnich" Odpowiedz Link
regine Re: W najbliższym tygodniu....... 04.03.06, 09:11 Niedziela 5 marca w TVN o 20:15 możemy podziwiać w "Tańcu z gwiazdami" Aleksandrę Kwaśniewską. Już są zakłady, kiedy odpadnie i jak zatańczy. Lubię ten program, odrywa trochę od codziennej szarości. A dziś "Chicago", obejrzę obowiązkowo Odpowiedz Link
kryzar dziś 22:25 POLSAT.... 12.03.06, 22:10 gościem Kuby Wojewódzkiego będzie Jerzy Urban. Będe oglądać Odpowiedz Link
kesaira Re: "Zakochanego Szekspira " 21.01.06, 19:43 I ja sie z Tobą zgadzam. "Zakochany Szekspir" jest The Best !! ) Odpowiedz Link
krista57 Re:Park Jurajski 17.03.06, 20:16 Dla lubiących filmy przygodowe za chwile na TVN "Park jurajski" Stevena Spielberga. Odpowiedz Link
wiktoria53 Mafia pruszkowska zarabia na znanym serialu 20.03.06, 10:25 "Życie Warszawy" ustaliło, że zdjęcia do serialu "M jak miłość" są kręcone w warszawskim apartamencie, należącym do rodziny bossa mafii pruszkowskiej. Mieszkanie bohatera serialu - Norberta było własnością Mirosława Danielaka pseudonim "Malizna". Jakiś czas temu podarował je swojej córce. Informacje te potwierdza Jarosław S., pseudonim "Masa", świadek koronny, dzięki któremu udało się rozbić "Pruszków". "Życie Warszawy" pisze, że prawdopodobnie chodziło o to, by ukryć majątek przed ścigającymi "Maliznę" prokuratorami i funkcjonariuszami skarbówki. Producenci filmu, poinformowani przez dziennik o tym fakcie, zapowiedzieli, że wprowadzą stosowne zmiany do scenariusza i wypowiedzą umowę najmu. Gazeta dodaje, że te informacje to kolejny dowód na to, że przestępcy, a zwłaszcza ich majątki, mają się w Polsce dobrze. Szef gangu pruszkowskiego nie tylko nie stracił swoich nieruchomości, ale jeszcze wciąż na nich nieźle zarabia. Więcej na ten temat - w "Życiu Warszawy". Odpowiedz Link
maladanka Re: Zemsta! - reż.Olgi Lipińskiej 30.03.06, 21:19 zaraz na TV Polonia "Zemsta" - a w jakiej obsadzie! Lecę z kawą,pa! Odpowiedz Link
natla Re: Zemsta! - reż.Olgi Lipińskiej 30.03.06, 23:46 Ależ mi żal....to kara boska, za zainteresowanie maglem politycznym....(( Odpowiedz Link
regine Re: "Spartakus", część I 31.03.06, 20:23 Właśnie się zaczął na TV1, warto oglądać, polecam Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: "Spartakus", część I i II n/t 31.03.06, 21:07 Własnie ogladam z męzem z zapartym tchem. Odpowiedz Link
wiktoria53 Jutro "Edi"-w kinie popłakalam się pod koniec 31.03.06, 23:11 filmu.Wzruszyła mnie scenka z dzieckiem. Obejrzyjcie, moim skromnym zdaniem warto. Odpowiedz Link
regine Re: Jutro "Edi"-w kinie popłakalam się pod koniec 31.03.06, 23:16 Oglądałam "Ediego". Bardzo mi się podobał. A dzisiejszy "Spartakus", również. Odpowiedz Link
regine Re: Właśnie"leci" na TV 1 08.04.06, 20:41 Bajka o Kopciuszku, czyli "Pretty Woman", z Julią Roberts i Richardem Gerem. Warto pomarzyć... Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Właśnie"leci" na TV 1 08.04.06, 20:56 Jam nie Gere, ale popatrzyłabys choć troszkę na mnie?))) Odpowiedz Link
regine Re: Właśnie"leci" na TV 1 08.04.06, 21:08 Zdjęcia twego nie mam, patrzę na Richarda...) Ten jego uśmieszek...Dobry jest Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Właśnie"leci" na TV 1 08.04.06, 21:18 Co mi tam, leć na pocztę wysyłam. Odpowiedz Link
natla Re: Właśnie"leci" na TV 1 08.04.06, 23:28 Spóźniłam sie, ale od zakupów już widziałam. Bardzo lubie ten film. Z takiej fabuły mozna było zrobić okrokpny kicz, ale gra bohaterów zrobiła z tego arcydziełko. Odpowiedz Link
regine Re: Tanic z Gwiazdami TVN 09.04.06, 20:18 Właśnie "leci". Ładnie powiedziała, p.Joasia, przed tańcem gorącej brazylijskiej samby : " To mężczyzna kształtuje kobietę" Odpowiedz Link
natla Re: Tanic z Gwiazdami TVN 10.04.06, 19:53 No może wreszcie będzie dobry teatr....z moim ulubionym Zapasiewiczem i zdaje sie też w roli reżysera. TV1 20,15. Odpowiedz Link
regine Re: Taniec z Gwiazdami TVN 23.04.06, 20:03 To co, tańczymy...??? Może taniec obudzi forumowych klikaczy...Muszę się dziś naklikać, bo cały tydzień będzie "post" ścisły... Odpowiedz Link
natla Re: Taniec z Gwiazdami TVN 23.04.06, 22:20 Żal mi Rozmusa i Ani, bo ma chłop dryg do tańca, no a bliźniak jest rzeczywiscie świetny. Właściwie juz wszyscy są świetni. Odpowiedz Link
regine Re: Taniec z Gwiazdami TVN 23.04.06, 22:56 Mi też żal, ale ktoś musiał odpaść... Ale Oleńka ślicznie tańczyła, musisz przyznć... Odpowiedz Link
regine Re:Festiwal w Opolu ....:( 02.06.06, 22:27 Normalnie żenada, siedzę słucham, patrzę i tak jak prowadzący Skiba powiedzał ARANOJA...Dla mnie żenada, po prostu. Czy nikt już nie umie śpiewać ? Same wyjce... No jedno "Oratorium..." ,co mi zahaczyło o ucho... Żal, pustka, brak pomysłu, na tekst, melodię..? Już sama nie wiem, a może się nie znam ???? Odpowiedz Link
dankarol Re:Festiwal w Opolu ....:( 02.06.06, 22:31 Ja tam oglądam szkło kontaktowe i jest wesoło. Odpowiedz Link
wiktoria53 Re:Festiwal w Opolu ....:( 02.06.06, 22:33 Festiwale w Opolu za moich młodych lat, to było coś!!! A teraz? ((((( A w ogóle mój telewizor ostatnio rzadko włączam. Odpowiedz Link
dankarol Re:Festiwal w Opolu ....:( 02.06.06, 22:39 Bardzo dawno nie oglądałam opola, bo to nie to co dawniej. Odpowiedz Link
wiktoria53 50-lecie Piwnicy pod Baranami 28.06.06, 16:15 TVP 2 - 22:45:00 - 55 min. 2006-06-29 50 lat Piwnicy pod Baranami Polska, 2006 Z okazji 50-lecia Piwnicy pod Baranami w ogrodach Muzeum Archeologicznego w Krakowie odbędzie się uroczysty koncert. W pierwszej jego części, zatytułowanej Ta nasza młodość, zaprezentowanych zostanie jedenaście najbardziej znanych piosenek i pieśni piwnicznych, wybranych przez widzów TVP 2 i czytelników Gazety Wyborczej, w ogłoszonym przez nie plebiscycie. Podczas koncertu zaprezentowane zostaną fragmenty archiwalnych wykonań wybranych utworów, które każdorazowo poprzedzą współczesne wykonania na żywo. Wystąpią m.in.: Jan Kanty Pawluśkiewicz, Jacek Wójcicki, Grzegorz Turnau, Tadeusz Kwinta, Ewa Wnuk, Ola Maurer, Miki Obłoński. Koncert poprowadzą Ewelina Kopic i Marcin Sanakiewicz. Właśnie dowiedziałam sie, że podczas uroczystości wystąpi Inowrocławska Orkiestra Symfoniczna "Pro Arte"pod dyrekcją Michał Nesterowicza )))))) Odpowiedz Link
mania1119 Re: 50-lecie Piwnicy pod Baranami 28.06.06, 20:04 Czyli jutro.Swietnie.Obejrze z przyjemnoscia. Odpowiedz Link
e-baba Re: 50-lecie Piwnicy pod Baranami 28.06.06, 20:21 Oglądnę. Dzięki, Wiktorio, za informację. Odpowiedz Link
dankarol Re: 50-lecie Piwnicy pod Baranami 28.06.06, 20:45 www.piwnicapodbaranami.krakow.pl/ Odpowiedz Link
e-baba Re: 22.45 program II :)))))))) 29.06.06, 22:45 Zasiadamy przed telewizorami - 50-lecie Piwnicy pod Baranami. Ja ogladam, a Wy? Odpowiedz Link
e-baba Re: 22.45 program II :)))))))) 29.06.06, 23:45 Po pierwszej częsći. To była uczta... Czekam na częsć drugą - będzie za chwilę. A poniżej o fenomenie Piwnicy pod Baranami i pamięci Piotra Skrzyneckiego: www.zwoje-scrolls.com/piwnica/piwnicap.html Odpowiedz Link
dankarol Re: 50-lecie Piwnicy pod Baranami 30.06.06, 11:32 miasta.gazeta.pl/krakow/1786092,35815,3426993.html?i=0 galeria zdjęć z Piwnicy Odpowiedz Link
banitka51 Re: W TV warto ogladnac 04.07.06, 20:18 mecz czy 'stalowe magnolie'? no i jest dylemat... Odpowiedz Link
e-baba Re: W TV warto ogladnac 04.07.06, 20:22 Oczywiście, że "Stalowe magnolie". Uwielbiam ten film. A obsada? Najlepsza z możliwych. Oglądam!!! Odpowiedz Link
krista57 Re: W TV warto ogladnac 04.07.06, 20:27 Głosuje na "Stalowe magnolie" .Uwielbiam Shirley MacLaine. W przerwach mecz. Odpowiedz Link
e-baba Re: W TV warto ogladnac 04.07.06, 20:44 Shirley MacLaine jest wspaniała zawsze. A w "Czułych słówkach" jako Aurora - jest przewspaniała. Lubię i film i kiążkę. Odpowiedz Link
mania1119 Re: W TV warto ogladnac 04.07.06, 21:01 Dzieki,ze mi przypomnialyscie ze jest ten film.Juz wlaczam TV! Odpowiedz Link
e-baba Re: W TV warto ogladnac 04.07.06, 22:32 Obejrzałam "Stalowe magnolie". Jak potrzebne są człowiekowi takie wzruszenia. Odpowiedz Link
mania1119 Re: W TV warto ogladnac-Stalowe Magnolie 04.07.06, 23:16 i prawdziwa,gleboka akceptacja. Odpowiedz Link
e-baba Re: oglądam "szkło kontaktowe" 14.07.06, 22:21 Dzięki, dziewczyny, że przypomniałyście. Oglądam, oczywiście. Odpowiedz Link
august2 Re: Powrót Ferdynanda Kiepskiego 20.08.06, 02:42 ...pisza o tym serialu w gazecie. Czy rzeczywiscie byl taki dobry? Czy ogladaliscie? wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60153,3556557.html Odpowiedz Link
graga211 tak, ja... 20.08.06, 05:33 ...lubilam go, bo 'przekierowywal' szkla moich okularow na rozowe. Ta cholerna rzeczywistosc zaczynala byc po prostu smieszna, i tyle. Odpowiedz Link
natla a ja.... 20.08.06, 08:10 ...nie przepadam za tym serialem. To znaczy czasem jeden odcinek oglądam, nawet chętnie, ale na następny nie mam ochoty. Mnie to wykpiwane prostactwo po prostu boli.Poza tym bohaterowie są ciągle tacy sami....a moze za mało oglądam? Odpowiedz Link
regine Re: a ja....n/t 20.08.06, 08:44 Obejrzałam tylko raz, jeden odcinek. Było to lata temu. A, że seriali w TV nie oglądam to i zdanie mam "kiepskie", na ten temat. Ale za takimi nie przepadam...Cóż, podobno o gustach się nie dyskutuje, każdy ma wybór i własne zdanie. Odpowiedz Link
takanietaka Re: a ja....n/t 20.08.06, 10:40 Ja zajrzałam na kilka sekund kilka razy ..ale az mna wstrząsało z obrzydzenia..wstrętne !Moze gdyby sie kto wciągnął.... * nigdy nic nie wiadomo ** Odpowiedz Link
kasia573 Re: a ja....n/t 20.08.06, 13:53 Nie chciałabym nikogo urazić, zgadzam się z tym zdaniem, że "De gustibus non ...", ale to dobrze, bo można podyskutować, poznać czyjeś zdanie czy upodobania. "Kiepscy" zrobili na mnie nizbyt dobre wrażenie. Na Grabowskiego raczej patrzec nie mogę... Odpowiedz Link
takanietaka Balet Borysa Eifmana 24.08.06, 20:11 dzisiaj w "KUlturze"-to baaaaardzo nadzwyczajny balet!Kto lubi taniec niech koniecznie oglada! * nigdy nic nie wiadomo ** Odpowiedz Link
regine Re: Balet Borysa Eifmana 24.08.06, 20:54 Oglądam, dzięki Już wczoraj zapowiadali. Odpowiedz Link
natla Re: Balet Borysa Eifmana 24.08.06, 22:06 Coś kapitalnego....co za pomysły...np. ten kawałek z tyczkami. Wspaniali tamcerze. Precytałam za późno, ale udało mi się kawał złapać. Dzięki Owaka. Odpowiedz Link
wiktoria53 Kto przejrzał program? Co plecamy? Może "Lot"? 11.09.06, 15:54 ((((((((( smutny Odpowiedz Link
natla Re: Kto przejrzał program? Co plecamy? Może "Lot" 11.09.06, 19:58 Idę do teatru z Jandą i Fryczem. Odpowiedz Link
natla Czy ktoś oglądał teatr? 11.09.06, 21:40 Jestem zachwycona, moze nie tym rozdwajaniem włosa, ale zdjeciami......wspaniałe ujecia...np. para rozmawiająca za dużymi szybami , w których odbijają się drzewa bez listowia. Inne ujęcia, jak obrazki. Świetne. Odpowiedz Link
maladanka Re"Pod słońcem Toskanii" - film 20.50 12.09.06, 20:08 ..niestety na Polsacie..czy wytrzymam nachalność reklam? niedawno czytałam książkę,wg której nakręcono film i ciekawa jestem konfrontacji. Odpowiedz Link
regine Re: Re"Pod słońcem Toskanii" - film 20.50 12.09.06, 20:53 Mam Polsat, więc siadam i oglądam. Dzięki za podpowiedź Danusiu. Książkę też cztałam, film się przed sekundą zaczął.Więc konfrontujmy Odpowiedz Link
kryzar a teraz w tvn-ie Morozowski i Sekielski 27.09.06, 13:33 opowiadają jak to było i dlaczego no i powołują się na namaszczenie premiera. Jak PO było nagrywane to było moralne a teraz nie. Jak zwykla kłania się KALI Odpowiedz Link
regine Re: a teraz w tvn-ie Morozowski i Sekielski 03.10.06, 22:35 Oglądam "Teraz my" w TVN. Odpowiedz Link
natla Re: a teraz w tvn-ie Morozowski i Sekielski 03.10.06, 23:27 Jestem zbulwersowana Kurskim i p. Kruk. Jeden bezczelny kłamca i kombinator, druga.......no, nie mogę. Odpowiedz Link
regine Re: a teraz w tvn-ie Morozowski i Sekielski 03.10.06, 23:35 Dzięki córci, która namówiła mnie na oglądanie, mało szlak mnie nie trafił. Pilot w ręku i nie wiedziałam, czy jak walnę w ekran, to Kurskiemu przywalę. Cham, kuty na cztery nogi, a że kłamca i bezczelny kombinator już dawno wiedziałam. Zawsze unikam takich programów, nie mam do kogo nawet słowa rzec... Niech to szlak. Ale 13 października zdążył zareklamować.Wiec poparcia dla PiS- u. Już widzę te tłumy...Już widzę..Tylko "0" poparcia będzie. Odpowiedz Link
kryzar do Regine 04.10.06, 10:37 a ja nie byłabym taka pewna 0 frekwencji. Jednak w Gdańsku chętni byli i najważniesze, że oni wierzą w każde słowo wypowiedziane przez"najwyższego" Klientela o Rydzyka jest zawsze do dyspozycji. Mnie to szlag trafia , że moher jest kojarzony z pewnym wiekiem, a to nie prawda. Nawiedzonym trzeba się urodzić w odpowiednim środowisku. Ciągle mam wrażenie, że ci zachwyceni obecnie prezesem tak samo bili brawo i pomagali wszystkim ekipom rządowym od czasów Stalina począwszy. Odpowiedz Link
regine Re: do Kryzar 04.10.06, 10:59 Też wierzę, ze tych moherowych klakierów i tu w W-wie 13 października nie zabraknie.Ale nie będzie ich tak dużo jak w Gdańsku. Obym się tylko nie omyliła. Fakt, są w różnym wieku . Na głosy i poparcie tych najstarszych, na takich wiecach bym nie liczyła. Ale być może dojadą autokarami podstawionymi przez sponsora..Wszystko jest możliwe, u nas wszystko..z tymi nawiedzonymi. I dlatego, bardzo rzadko oglądam takie programy, niezbyt często czytam prasę. Bo jestem bezsilna, nie mam na nic wpływu i wtedy szlak mnie trafia... Odpowiedz Link
takanietaka Żakowski i Najsztub! 04.10.06, 20:15 zaczynaja od dzisiaj na Czwórce o 21.Moze warto zajrzeć ? * nigdy nic nie wiadomo ** Odpowiedz Link
regine Re: Autorzy "Teraz My"w Onet.pl teraz 14.35 05.10.06, 14:53 Do nich zawsze warto zajrzeć Odpowiedz Link
wiktoria53 "Wzgórza nadziei" sobota pr. I godz.20.15 06.10.06, 14:40 Zachęcam do obejrzenia tego melodramatu z udziałem takich aktórów jak: Jude Law ( grał w filmie pokazanym w TV "Wróg u bram" ),Nicole Kidman, Renee Zellweger ( otrzymała za drugoplanową rolę w tym filmie Oscara, Złotego Globa i BAFTA ). Widziałam ten znakomity film w kinie i dlatego mówię, że warto obejrzeć.Film trwa 2 godz i 40 minut. Już się nie mogę doczekać..... Wielka miłość w okresie wojny secesyjnej. Znakomita gra aktorów. A tu plakat i fotosy. forumfilm.pl/wzgorze_nadziei/ forumfilm.pl/wzgorze_nadziei/ Odpowiedz Link
fleur1 Re: "Wzgórza nadziei" sobota pr. I godz.20.15 06.10.06, 14:51 Polecam, ogladalam i bede ogladala ponownie. Odpowiedz Link
regine Re:Jak ktoś lubi, polecam na dziś w TV KULTURA 15.10.06, 13:37 O godzinie 17:55 wieczór poświęcony Markowi Grechucie. Program nosi tytuł "Złote przeboje Marka Grechuty". Poświęcony niedawno zmarłemu bardowi, od początków jego kariery . Tam gdzie zaczął swoje występy z "Piwnicy pod Baranami". Zapraszam, kto ma program i kto lubi. Odpowiedz Link
tofika Re:Jak ktoś lubi, polecam na dziś w TV KULTURA 15.10.06, 17:23 Jest koncert.."i TY .tylko TY bedziesz moja pania..." Reginko dziekuje--ogladam... Odpowiedz Link
regine Re: Zaklinacz Koni 15.10.06, 21:15 Film oglądałam już kilka razy. Ale uważam, że książka jest o niebo lepsza. Odpowiedz Link
regine Re: Na HBO 15.10.06, 21:18 Już leci film :"Opowiesci z Narnii". Kto lubi bajki. Zapraszam Odpowiedz Link
wiktoria53 W TVN dziś - Teraz MY 24.10.06, 22:02 Dziś szef ochrony Gudzowatego oraz były premier. Odpowiedz Link
regine Re: Kto zna jaskis dobry program na wieczor... 28.10.06, 16:59 Co polecacie na dzisiejszy wieczor w TV ? Odpowiedz Link
kasia573 Re: Kto zna jaskis dobry program na wieczor... 29.10.06, 00:14 Reniu, a czy można coś oglądać w sobotę? Przecież weekend się zaczyna - trzeba ludzi nakarmić przemocą, strachem, żeby potem spokoju nie było, żeby młodzież się naładowała... Odpowiedz Link
wiktoria53 Polecam " 21gramów"-dramat 29.10.06, 18:06 Godz. 22.30 program I dziś oczywiście. Oglądałam ten film dlatego polecam, a sama również obejrzę po raz drugi. Odpowiedz Link
e-baba Re: Polecam " 21gramów" - dramat 29.10.06, 18:12 Będę oglądać. Wam tez polecam. Rok: 2003 Gatunek: Dramat Czas trwania: 125 min Produkcja: USA Reżyseria: Alejandro González Inárritu Scenariusz: Guillermo Arriaga Premiera Kinowa w USA:21 listopad 2003 Premiera Kinowa w Polsce:12 marzec 2004 Tytuł oznacza różnicę pomiędzy ciężarem właściwym ciała człowieka przed i tuż po śmierci. Wielu ludzi uważa, iż ta różnica - tytułowe 21 gram - jest ciężarem, jaki posiada dusza. Film opowiada historię trzech rodzin. Profesor college'u i matematyk Paul Rivers (Sean Penn) i jego żona Mary (Charlotte Gainsbourg) są małżeństwem, które balansuje na krawędzi życia i śmierci. On jest śmiertelnie chory i czeka na przeszczep serca, podczas gdy ona ma nadzieję na dziecko dzięki sztucznemu zapłodnieniu. Cristina Peck (Naomi Watts), była narkomanka, a obecnie samotna matka, jest ukochaną starszą siostrą Claudii (Clea DuVall). Claudia jest żoną Michaela (Danny Huston) i wychowuje dwie młode córkeczki. Jej rodzina promienieje radością i nadzieją. Trzecią rodziną, której losy zostały przedstawione w filmie tworzą były skazaniec Jack Jordan (Benicio Del Toro), który znalazł siłę i opracie w Bogu, jego żona Marianne (Melissa Leo) oraz dwójka ich dzieci. Losy tych trzech rodzin połączy tragiczny wypadek, który zmieni ich życia na zawsze. W następstwie wypadku, Paul będzie musiał stawić czoła własnej moralności, Cristina pogodzi się ze swoim teraźniejszym i przyszłym życiem, a wiara Jacka zostanie wystawiona na poważną próbę. Duchowa równowaga, którą odzyskają jedni wiązać się będzie z ogromnym kosztem ze strony innych. Jedno jest pewne - wypadek zmieni ich wszystkich i da im surową lekcję o miłości, wierze, odwadze, winie i pożądaniu. www.kinomaniak.pl/filmy/21grams/film.php A na www.kinoman tez piszą o tym filmie: www.kinoman.pl/film.asp?id=1327 Odpowiedz Link
regine Re: Polecam " 21gramów" - dramat 29.10.06, 18:16 Tak piekny film, juz go ogladalam. Ale z mila checia obejrze go dzis po raz wtory. Wart jest tego. Rowniez polecam. Odpowiedz Link
e-baba Re: Warto było obejrzeć " 21gramów" 30.10.06, 00:30 „...) Co się mieści w 21 gramach? Kiedy tracimy 21 gramów? Ile ubywa wraz z nimi? Ile przybywa? Ile waży 21 gramów” Odpowiedz Link
kasia573 Re: Warto było obejrzeć " 21gramów" 30.10.06, 22:28 Ojojojoj! Przegapiłam! Do kina jakoś się nie wybrałam. Gdy słyszałam zapowiedź w TV, ucieszyłam się, ale na tym koniec! No cóż, mam nadzieję, że wypożyczyć można. A propos filmów: koleżanka marzy o "Jasminum" na własność. Ciekawe, czy można ten film zdobyć... Odpowiedz Link
banitka51 BUUU! Polecam " 21gramów" - dramat 30.10.06, 23:03 a ja mam wielką prośbę - jak już coś polecacie, kochane forumki, to by miło było, gdyby tak program i godzinę podpowiedzieć... człowiek zaplątany w końcu nie wie, czy to nie HBO czy inne privet-kanalisko, więc..przegapia. pewnie, że można w necie znaleźć. jak jest dłuższy niż minutka dostęp do kompa. Odpowiedz Link
banitka51 Sorry WIKTORIO! 30.10.06, 23:04 No i cały gips, że Twojego wpisu w porę nie zauważyłam! Psia kość, mam I program. Odpowiedz Link
wiktoria53 "Zabic księdza" 31.10.06, 00:04 Film nawiazuje do wydarzeń z pażdziernika 1984 roku, kiedy zamordowano księdza J.Popiełuszkę. 1 październik pr. polsat godzina 22.35 Odpowiedz Link
wiktoria53 "K-19" - thriller 31.10.06, 00:07 W roli głównej Harrison Ford K-19 to nowoczesny okręt podwodny armii ZSRR.Wyrusza w pierwszy rejs patrolowy. Jego dowódca jest przeciwny tej decyzji, uważajac, ze statek nie jest jeszcze gotowy do rejsu. 1 październik TVN godz. 21.30 Odpowiedz Link
kasia573 Re: "Pianista" 01.11.06, 22:45 Drugi raz obejrzałam "Pianistę" z zapartym tchem i jestem wstrząśnięta. Według mnie film jest świetny, a uroda Adriena B. tak świetnie pasuje! Zawsze myślę sobie, oglądając filmy, czy czytając książki o tej tematyce, że narzekamy: tego nam brakuje, to nam niewygodne... Obyśmy nigdy nie byli postawieni w podobnej sytuacji!!!Obyśmy mogli przeżyć w pokoju! Odpowiedz Link
uyu Re: "Pianista" 01.11.06, 23:11 "Pianista" po raz trzeci jako film. Czytalam po francusku, teraz szukam polskiego wydania. Calkowicie zgadzam sie z kasia573 Odpowiedz Link
kasia573 Re: "Pianista" 01.11.06, 23:17 No i zaraz ponarzekałam na pogodę, ale i tak wciąż mam w świadomości to, co napisałam przed chwilą. Odpowiedz Link
wiktoria53 "Ostatni samuraj" 03.11.06, 19:54 Zerknęłam do programu, a tam dramat na którym byłam w kinie. Dlatego polecam.Rok 1876, kapitan Nathan Algen wyjeżdża do Kraju Kwitnącej Wiśni, by stworzyć nowoczesną armie japońską. Poczatki nie są łatwe.....itd Odpowiedz Link
regine Re: Warto dzis tez i posluchac :) 03.11.06, 20:32 TVP Kultura - 22:30:00 - 60 min. 2006-11-03 Legendy gitary Hiszpania, 1991 Retransmisja koncertu z udziałem legendarnych gitarzystów, który odbył się podczas Światowej Wystawy EXPO w Sewilli w 1991 roku. Wystąpili: Bob Dylan, Keith Richards, Joe Cocker, Jack Bruce, Richard Thompson, Phil Manzanera i Steve Cropper. Wykonawcy: Bob Dylan,Keith Richards,Joe Cocker,Jack Bruce Odpowiedz Link
wiktoria53 "Good bye, Lenin"-komedia prod. Niemcy 04.11.06, 19:20 Film grany był w kinach."Matka Aleksa, mieszkanka NRD, jest zagorzała zwolenniczką komunizmu. Podczas upadku muru berlińskiego kobieta znajduje się w szpitalu, pogrążona w śpiączce. Kidy dochodzi do zdrowia, syn chce oszczędzić jej szoku spowodowanego zmianą ustroju i przygotowuje misterną mistyfikację." Odpowiedz Link
wiktoria53 "Lepiej późno niż później"- komedia 22.11.06, 20:10 Sobota 25 listopad pr.TVN godz. 21.45 Widziałam ten film w kinie dlatego polecam.Nagram go sobie Odpowiedz Link
regine Re: TV1 Juz trwa transmisja... 22.11.06, 20:17 "Psalterz wrzesniowy" P. Rubika. Milego ogladania. Dzis czesc I- sza. Odpowiedz Link
takanietaka a ja Kuronia 22.11.06, 20:41 zamierzam ogladac .Program o nim "Zbić w sobie nienawiść " ma byc po 22 na TV1. * nigdy nic nie wiadomo ** Odpowiedz Link
kasia573 Re: "Lepiej późno niż później"- komedia 22.11.06, 23:12 Też zamierzam go nagrać, chciałam go mieć, choć ogólnie nie przepadam za Nicholsonem. Też widziałam w kinie i uważam, że filmów o miłości ludzi w wieku naszych forumowiczów jest bardzo mało. Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: "Lepiej późno niż później"- komedia 24.11.06, 22:38 Nie zapomnijcie obejrzeć, jutro. Film w sam raz dla pań w dojrzałym wieku Odpowiedz Link
kasia573 Re: "Lepiej późno niż później"- komedia 24.11.06, 23:14 Wiktorko, o ile się nie mylę, to jutro ma być "Piękny umysł" zamiast komedii. Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: "Lepiej późno niż później"Kasiu 25.11.06, 08:04 W każdym razie sprawdziłam w kompie program w TVN i jak na razie film przewidziany jest na dziś na 21.45 "Magnesem są na pewno Jack Nicholson i Diane Keaton, ale i sama fabuła, sugerująca możliwość miłosnego spełnienia po sześćdziesiątce. On jest producentem płytowym o manierach playboya, ona - stateczną pisarką. Spotykają się przypadkiem - jej córka jest jego narzeczoną. To źródło początkowych konfliktów, ale wkrótce para dojrzałych kochanków odnajduje siebie. Czy jednak będzie zdolna wyrzec się swoich przyzwyczajeń i utrzymać związek? Pozycja gwiazd podpowiada, że owszem, ale z tej opowieści można niejednego się nauczyć - także przed sześćdziesiątką." Odpowiedz Link
mania1119 Re: "Lepiej późno niż później"Kasiu 25.11.06, 16:27 jest to znakomity film-szykuje sie i do obejrzenia (po raz wtory) i do nagrania (zeby jeszcze ogladac), Odpowiedz Link
e-baba "Lepiej późno niż później"- dziś nie zobaczymy 25.11.06, 19:33 Z uwagi na żałobę narodową nastąpiły zmiany w programach telewizyjnych, w TVN również. Odpowiedz Link
wiktoria53 Dziś w TVN 'Piękny umysł"-piękny film 21.10 25.11.06, 20:07 "Biografia Johna Forbesa Nasha Jr. - amerykańskiego geniusza matematycznego, który przez całe życie zmagał się ze schizofrenią. Uznanie zdobył zajmując się m.in. teorią gier niezespołowych. W latach 50. jego wiedzę i umiejętności chciał wykorzystać wywiad wojskowy. W latach 90. udało mu się wreszcie pokonać chorobę. W 1994 roku otrzymał za swoje osiągnięcia naukowe Nagrodę Nobla." "Piękny umysł" to wspaniała opowieść o niezwykłym człowieku, jego geniuszu, cierpieniu i miłości. Odpowiedz Link
fleur1 Re: Dziś w TVN 'Piękny umysł"-piękny film 21.10 25.11.06, 20:38 Świetny film, niesamowita hostoria, wciąga widza, oglądałam kilka lat temu w Krakowie, poleciam. Odpowiedz Link
krista57 Re: na kanale TCM 27.11.06, 21:59 ..."Kotka na gorącym blaszanym dachu" z 1958 roku. Odpowiedz Link
kasia573 Re: "Lepiej późno niż później" 28.11.06, 23:12 Tak myślałam, że filmu nie będzie. To w końcu komedia i zrezygnować można było. Gdyby jednak ktoś wiedział o planowanym innym terminie, to prosiłabym o informację. Telewizję ogladam rzadko, więc mogę przegapić. A nagrać chciałam. Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: "Lepiej późno niż później"-kiedy?Napiszcie. 29.11.06, 08:03 Ja również proszę o wcześniejsze podanie terminu jeśli ktoś będzie wiedział.))) Odpowiedz Link
e-baba "Lepiej późno niż później"- 09.12.- TVN - 21.45 03.12.06, 20:49 Wiktorio, Kasiu, a może i jeszcze ktoś jest zainteresowany? - informuję, że komedia "Lepiej późno niż później" będzie emitowana 09.12.06 (sobota) o godz. 21.45 na na TVN. Odpowiedz Link
kasia573 Re: "Lepiej późno niż później"- 09.12.- TVN - 21. 03.12.06, 20:57 Babeczko, bardzo dziękuję!Nie mam programu na tak odległy czas, TVN oglądam bardzo mało, na peno bym przegapiła. Odpowiedz Link
kasia573 Re: W TV warto ogladnac 03.12.06, 21:00 A w jedynce dziś o 22.05 "Amadeusz". Obejrzę po raz nty...Ten Tom Hulce...! Odpowiedz Link
wiktoria53 "Lepiej późno niż później"-jutro :) 08.12.06, 08:53 Oj, żebym nie zapomniała.... Odpowiedz Link
maladanka Re: "Lepiej późno niż później"-dziś! 09.12.06, 14:39 Jejku, może i mnie sie uda - TVN - 21.45 -tak w mojej gazecie pisze Odpowiedz Link
basiader Re: W TV warto ogladnac 11.12.06, 17:58 Polecam wszystkim dzisiejszy teatr TV Norymberga.jest to opowiesc emerytowanego oficera kontrwywiadu o Jego zyciu. Wstrzasajaca historia o latach, w ktorych przebiegala nasza mlodosc.Warto zobaczyc ! Odpowiedz Link
natla Re: W TV warto ogladnac 11.12.06, 20:01 Pamiętam, chyba z Gajosem. Koniecznie trzeba zobaczyc. To lecę sie przygotować.....właściwie powinno się kreację wieczorową do teatru ubrać....)))) Odpowiedz Link
wiktoria53 Może warto? 20:20 pr I" Niebezpieczny romans " 14.12.06, 07:17 "34-letni Tommy Heaton (Marc Poirier) dostaje w kąpieli ataku serca i umiera. Jego najlepszy przyjaciel, Rafe Marino (James Thomas), nie może się pogodzić z niespodziewaną śmiercią młodego mężczyzny. Znalezione w gabinecie Tommy'ego zapiski, faksy i nagrania nasuwają mu pewne podejrzenia. Okazuje się, że Heaton spotykał się z kobietą, o której nigdy nie wspominał przyjacielowi. Rafe próbuje się dowiedzieć czegoś więcej. Pomaga mu w tym wieloletnia znajoma, policjantka Gloria Moretti (Victoria Sanchez). Tymczasem w miasteczku na atak serca umierają jeszcze dwaj mężczyźni w sile wieku. Wiele wskazuje na to, że wszyscy trzej nieżyjący mężczyźni mieli romans z tą samą tajemniczą kobietą. Na pogrzebie Rafe poznaje piękną Laurę Clifford (Charisma Carpenter). Szybko nawiązują romans. Marino jednak wciąż prowadzi własne śledztwo w sprawie śmierci Tommy'ego. Niespodziewanie odkrywa mroczne fakty z przeszłości Laury." Odpowiedz Link
wiktoria53 "Pokochaj moje córki" TVN - 21:30 - 140 min. 14.12.06, 07:21 "Siostry Tilden (Alison Pill) i Elizabeth (Tamara Hope) są wychowywane przez samotną, wiodącą barwne życie matkę (Elizabeth Perkins). Kobieta jest dla dziewcząt oparciem w trudnych chwilach. Ich stosunki ulegają jednak zmianie, kiedy poznaje Nicka (Scott Bakula). Mężczyzna stara się być dobrym mężem i ojcem, ale nastolatki mają problemy z przystosowaniem się do nowego życia. Pewnego dnia dowiadują się o śmiertelnej chorobie matki. Tragedia bardzo zbliża członków rodziny. Nick i jego przybrane córki walczą z przeciwnościami losu i starają się wbrew wszystkiemu zachować pogodę ducha." Odpowiedz Link
regine Re: Kto ma CANAL+ - dziś polecam 05.01.07, 17:49 Polecam bo oglądałam. Wspaniały film. Naprawdę warto. "Królestwo niebieskie” - amerykańsko-angielsko-hiszpańsko-niemiecki film kostiumowy 2005. Orlando Bloom jako średniowieczny kowal, który okazuje się synem rycerza i za namową ojca wyrusza do Jerozolimy, by bronić Grobu Pańskiego przed Saracenami. Imponujący fresk w reżyserii Ridleya Scotta, ale rozbudzone przez „Gladiatora” oczekiwania pozostają niezaspokojone. CANAL+ 00:55 Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Kto ma CANAL+ - dziś polecam 05.01.07, 18:53 regine napisała: > Polecam bo oglądałam. Wspaniały film. Naprawdę warto. > "Królestwo niebieskie” - Uuuuuu , nie mam canału plus, szade, szade. Chetnie bym obejrzała - a może nagrasz ??? choćby i na vhs ? Odpowiedz Link
maladanka Re: Nieznośna lekkość bytu - TVP 1 - 22.05 - dziś! 14.01.07, 12:15 Piękny film,piekna Juliette Binoche - film długi - prawie 3 godziny, a potem się jeszcze wraca do niego myslami. Film o miłości,o brutalności polityki, o tym jak kobieta kocha, jak kocha mężczyzna choć zdradza, warto obejrzeć. Odpowiedz Link
maladanka Re: Nieznośna lekkość bytu - TVP 1 - 22.05 - dziś 14.01.07, 14:57 podbijam i lecę popatrzec na rynek co tam się dzieje - wrócę chyba po światełku do nieba,żeby na film zdążyć Odpowiedz Link
e-baba Po raz 15. gra Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy 14.01.07, 15:14 Oglądam przez cały dzień relacje z całej Polski z Koncertów WOŚP. Wspaniała akcja, wspaniała jej organizacja, wspaniali ludzie biorący w niej udział. Czekam na światełko do nieba. Odpowiedz Link
natla Re: Nieznośna lekkość bytu - TVP 1 - 22.05 - dziś 15.01.07, 01:39 Danuśka! Zadanie wykonałam! Zgadnij kiedy sie popłakałam? Odpowiedz Link
regine Re: Nieznośna lekkość bytu - TVP 1 - 22.05 - dziś 15.01.07, 01:44 Też oglądałam i też się popłakałam. Dziękuję Danuś, ze podałaś wcześniej "namiary". Bardzo mi się podobał Odpowiedz Link
krista57 Re: "Lśnienie" TVN 22.10 - dzisiaj 19.01.07, 20:53 Nie przepadam za horrorami,ale do tego mam szczególny sentyment. Byl to pierwszy film jaki oglądalam na moim nowym odtwarzaczu marki Hitachi. Kaseta byla zużyta,obraz i fonia byle jaka....ile to lat temu?... 15-20-25? Odpowiedz Link
maladanka Re: Kocham TV Kultura 20.01.07, 15:39 dla tego kanału właściwie płace abonament za kablówkę Odpowiedz Link
takanietaka Człowiek z pociągu " - TV2 23.01.07, 18:31 po dziesiątej!Podobno wspaniały ,moja zagraniczna przyjaciółka kilka krotnie wspominała ze jest niezapomniany i nadzwyczajny i zawsze jej zazdrościłam...i oto u nas!Koniecznie!ledwo czekam.W jednej z głównych ról Johnny Holliday (ech któż jeszcze go pamieta ? ale my ,na forum napewno tak..i jego żonę Sylvi Vartan)podobny wspaniały aktorsko! * nigdy nic nie wiadomo ** Odpowiedz Link
maladanka Re: Człowiek z pociągu " - TV2 24.01.07, 15:39 obejrzałam z wielką przyjemnością, na pewno bym przegapiła, bo recenzja była taka sobie. J.Holiday duzo bardziej interesujący jako brunet i w ogóle jako dojrzały pan Zakonczenie mnie zasmuciło.Podobały mi sie zdjęcia, oczywiście obydwoje głowni aktorzy i w ogóle pomysł na fabułę. Ja bym jednak pana emeryta wysłała do banku, ale żeby to jakoś się zabawnie skończyło. Dziękuję Owakiej za wskazanie dobrego filmu. Odpowiedz Link