dankarol 17.12.06, 19:55 www.krakow.pl//turystyka/?id=gra.html wczoraj była premiera nowej gry Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basiader Re: Kraków gra 17.12.06, 21:16 Oj Danusiu zazdroszcze Ci ze mieszkasz w tak cudownym miescie. Bylam kilka razy w Krakowie i jestem zauroczona. Odpowiedz Link
kasia573 Re: Kraków gra 17.12.06, 22:22 A ja nie zazdroszczę, ale cieszę się, że blisko, że mogę jednodniową wycieczkę zrobić. Gdybym na co dzień to miała, to już np. pobyt na Rynku nie byłby takim świętem... Odpowiedz Link
adria231 Re: Kraków gra 18.12.06, 06:26 Mieszkam w Krakowie,a właściwie na osiedlu w obrębie Krakowa.W okolicy Rynku Głównego jestem kilka razy w tygodniu,ale zawsze pobyt na Rynku jest dla mnie świętem.Na Rynku zawsze coś ciekawego się dzieje.Wczoraj była wigilia dla dziesiątek tysięcy ludzi(ta impreza ma juz wieloletnią historię).Jestem pewna,że dzis tez warto byłoby tam pójśc.Mam jednak inne plany.Sylwester pod gołym niebem w Krakowie,tez ma swoja historię. Odpowiedz Link
regine Re: Nie tylko Kraków ma swoje spotkania wigilijne 18.12.06, 13:54 Trzecie spotkanie wigilijne dla mieszkańców Warszawy. Wspólne śpiewanie kolęd, dzielenie się opłatkiem, wigilijne potrawy, jasełka, upominki z nagrodami czekają w niedzielę do godz. 18. na warszawiaków podczas trzeciej miejskiej wigilii, zorganizowanej na Placu Teatralnym. "Najbardziej smakują mi pierogi z kapustą i grzybami - są prawie takie same, jak mojej mamy. Ale pyszny też jest barszcz z uszkami" - powiedział PAP pan Andrzej, który już po raz drugi bierze udział w stołecznej wigilii. Spotkanie rozpoczęło się o godz. 13. Wigilię zorganizował stołeczny Ratusz wspólnie z Polskim Bractwem Kawalerów Gutenberga. Patronat objęła prezydent stolicy Hanna Gronkiewicz-Waltz, która ok. godz. 15. złożyła mieszkańcom stolicy życzenia. Jak poinformowała w niedzielę PAP Kamila Kaszkiel z Polskiego Bractwa Kawalerów Gutenberga, przygotowano ok. 10 tys. porcji tradycyjnych posiłków. Nie zabrakło także tradycyjnych ciast świątecznych. "Zainteresowanie warszawiaków dzisiejszą wigilią jest ogromne. Mimo dłuższego oczekiwania w kolejce po posiłek, nikt się tym nie zraża i wciąż przybywa ludzi" - powiedziała Kaszkiel. "Za czasów mojej młodości nie można było publicznie przyznawać się do swojej religijności, nie mówiąc już o wspólnym przeżywaniu świąt. Jest to bardzo dobra inicjatywa, by w tym przedświątecznym zapędzeniu znaleźć czas na spotkanie z drugim człowiekiem" - powiedziała PAP pani Maria, która razem z wnuczką przyszła na Plac Teatralny. Na scenie można obejrzeć m.in. jasełka, a także wysłuchać zespołu Joszko Brody, Ad Hoc, chóru Komendy Stołecznej Policji, orkiestry reprezentacyjnej policji. Dla najmłodszych przygotowano wiele atrakcji, m.in. upominki. To dopiero trzecie takie spotkanie. Cóz Kraków ma starszą tradycję . Odpowiedz Link
malwina52 Re: Kraków gra w noc sylwestrowa 31.12.06, 20:24 rowniez dla TV Polsat udanej zabawy Odpowiedz Link
luckanowa Re: Kraków gra w noc sylwestrowa 31.12.06, 21:24 a ja biedulka z bucikiem w domu!!!!!! ((( Odpowiedz Link