Dodaj do ulubionych

GAWIARENKA - MAJ 2009

07.05.09, 04:52
Weszłam do domu o 4tej z minutami i po prysznicu co robi? Robię
Wam na powitanie marokańską kawę pt. "nos-nos" oraz
marokańską "łiski" czyli specjalnie parzoną i bardzo słodką herbatkę
miętową. Jeszcze chyba dwa dni będę bardzo zajęta, a potem
sprawozdanie.
Obserwuj wątek
    • goskaa.l Re: GAWIARENKA - MAJ 2009 07.05.09, 07:58
      Serdecznie dziękuję za łyski, rozkoszowałam się aromatem mięty. A czy potrafisz
      napisać, jak się tę herbatkę parzy?
      • izis52 Re: GAWIARENKA - MAJ 2009 07.05.09, 10:09
        Witaj Natalio; dobrze, ze jesteś cała, zdrowa i pełna energii.
        Wolę zwykłą angielską lub zieloną. Te ichniejsze "ulipki" miętowe,
        hibiskusowe smakują nie wiem dlaczego - tylko na miejscu podobnie
        jak retsina w Grecji, a sangria w Hiszpanii itp. big_grin big_grin big_grin
        .-
        • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - MAJ 2009 07.05.09, 13:21
          Witaj,witaj Natlosmile
          Łyskacza na wieczór zostaw a kawę jednak swoją wypije.
          Odpocznij i opowiadaj ja nie mam ciekawych
          opowieści,pracowałam,harowałam,sprzątałam i pucowałamsmile
          • natla Re: GAWIARENKA - MAJ 2009 10.05.09, 08:02
            Kawa gotowa, taras otwarty, słońce piękne, p. Witek wyniósł
            leżaki i napełnił basen.........kąpielowy.....żyć nie umierać
            • sagittarius954 Re: GAWIARENKA - MAJ 2009 10.05.09, 08:11
              A gdzie umierać? Właśnie tutaj big_grin
              Kawa pachnie , Kundzia w przepasce na biodrach kolebie się obok trzymając w ręku
              palmę , kózki beczą , przymykasz dodatkowo oczy i ...bach . Masz ciąg do nieba ,
              albo piekła . Milusio big_grin
              Kawkę z mleczkiem ? big_grin
              • natla Re: GAWIARENKA - MAJ 2009 10.05.09, 08:50
                Z mleczkiem. A Kundzia rzeczywyście interesująca.....i te Twoje
                marzenia też big_grin
              • izis52 Re: GAWIARENKA - MAJ 2009 10.05.09, 08:55
                Piję pyszną kawę, spoglądam na drzemiącą w fotelu Natlę i Sagiego
                stojącego w pobliżu z rozbieganeymi oczami; tu Kundzia, tu Natla,
                tam basen z wodą zimniutką. Natluniu, to nie Maroko, gdzie
                przynajmniej wokół basenu 25 C, a w basenie 20 C. U nas rano jakieś
                12 C, ale zapowiada się słoneczny dzień. Pozdrawiam niedzielnie.
                -
                -

Tyle uczuć mieści się między jednym uderzeniem serca a drugim.
                • sagittarius954 Re: GAWIARENKA - MAJ 2009 10.05.09, 09:53
                  Jedna szklanka wypita teraz dobieram sie do drugiej , a popływać też lubię ,
                  chociaż ciepłolubny sie zrobiłem smile Papieroska ? No szkoda że pod wodą nie można
                  sztacha wziąć , aaaaa.... to co z tym niebem ? Mówicie za ładna pogoda ? U mnie
                  właśnie słońce wyjrzało , rodzinka wybyła na działkę i mogę swobodnie poleżeć w
                  wannie rozkoszując się klikaniem od czasu do czasu w waszą stronę .big_grin
                  Woda zimniutka paruje przy takim powietrzu ciepłym , i daje to wcale miłe efekty
                  , jakbym na planie filmu był np. kocioł z wkładką na ogniu smile
                  • natla Re: GAWIARENKA - MAJ 2009 10.05.09, 10:19
                    Ale Ci dobrze Adminie smile
                    A ja właśnie wróciłam z 1,5-godzinnego spaceru po pięknym kwitnącym
                    parku, a między drzewami migały mi jeszcze palmy i żakarandy. Świat
                    bywa naprawdę piękny.
                    • sagittarius954 Re: GAWIARENKA - MAJ 2009 10.05.09, 10:23
                      I tu masz rację - bywa pięknybig_grin
                      • natla Re: GAWIARENKA - MAJ 2009 10.05.09, 10:26
                        W pustym domu i w wannie też wink A teraz bez pospiechu drugie
                        śniadanko i spacer.
                        • sagittarius954 Re: GAWIARENKA - MAJ 2009 10.05.09, 10:35
                          Właśnie skwierczy młoda kapustka w garnku , na spacer sie też wybiorę ale póki
                          co ... wanna , papieros , i luz big_grin
                          • natla Re: GAWIARENKA - MAJ 2009 10.05.09, 11:34
                            Papieeeeeeeerooos???!!! Mam nadzieję, że to tylko tak od
                            święta albo od świętego spokoju wink
                            • sagittarius954 Re: GAWIARENKA - MAJ 2009 10.05.09, 12:14
                              Sw. Antoni, św.Sagi, św. Spokój to i Papieros św.big_grin
                              • izis52 Re: GAWIARENKA - MAJ 2009 10.05.09, 12:56
                                Popieram papierosek. Taki cieniutki, małonikotyzowany. Precz z
                                dyskrymninacją palaczy w naszym demokratycznym kraju. A już na
                                tarasie Gawiarenki... Natlu bądź człowiekiem... big_grin

Tyle uczuć mieści się między jednym uderzeniem serca a drugim.
                                • natla Re: GAWIARENKA - MAJ 2009 10.05.09, 13:48
                                  Kurcze, jestem człowiekiem i to jakim. Każdy normalny by Sagiego
                                  opierniczył jak burą sukę, a ja nic, tylko małe zapytanko. A
                                  człowiekiem w tej materii jestem, bo sama należę do tej mniejszości.
                                  Na ogół już w domach czy na wyjazdach palę po balkonach i na ulicy.
                                  • izis52 Re: GAWIARENKA - MAJ 2009 10.05.09, 14:50
                                    No widzisz, do czego to doszło, człowiek czuje się z tym dymkiem
                                    wszędzie piętnowany. We własnym biurze palę w specjalnej "kanciapie"
                                    przy otwartym oknie, a potem mentosik, perfumki. Nie pozwalają
                                    podtruwać się za własne pieniążki, straszą napisami, kazaniami u
                                    lekarza, w domu, a ja się nie poddaję i już.
                                    • natla Re: GAWIARENKA - MAJ 2009 10.05.09, 14:55
                                      Izis! Przy życiu mnie trzymasz wink Przyjadę do Krakowa, umówimy
                                      się na Rynku u Noworola i se pokurzymy......a co! całemu światu na
                                      złosć wink
                                      • izis52 Re: GAWIARENKA - MAJ 2009 10.05.09, 15:07
                                        Ty też ewidentnie podnosisz mnie na duchu. Pisz kiedy
                                        przyjeżdżasz, kupię karton, żeby nie brakło i zarezerwuję stolik pod
                                        parasolem z kominem i do roboty. A co ? A propos u mnie niby burza
                                        mruczy i deszcz całkiem, a w ostatniej paczce kilka sztuk. Dziś
                                        jestem na wsi, ale pełna kultura w sklepiku nieopodal zawsze mają
                                        dla mnie moje słomki.
                                    • bona0601 Re: GAWIARENKA - MAJ 2009 10.05.09, 18:28
                                      Nareszcie nikt nie wrzeszczy i nie zabrania . Oj ! jak tu dobrze. Zaciągam się
                                      swoim mentolkiem, popijam raz kawę , raz herbatkę zieloną i fajnie po prostu.
                                      Wszędzie zakazy, na zimne piwko lub winko wyjść nie można , bo palenie surowo
                                      zabronione. A wiadomo , jak spotkanie niewinne przy trunkach i długie babskie
                                      rozmowy , to ciągnie do tego papieroska, oj ciągnie. Dlatego domy już pozostały
                                      na spotkania. No i jeszcze litościwe forum , co ma litość nad człowiekiem.
                                      • sagittarius954 Re: GAWIARENKA - MAJ 2009 10.05.09, 18:31
                                        A kto śmie na Ciebie Bono wrzeszczeć ?big_grin
                                        Dawaj go tu , wsadzimy go do basenu i za karę my na niego nakrzyczymy smile
                                        • izis52 Re: GAWIARENKA - MAJ 2009 10.05.09, 18:51
                                          Oj krzyczą czasem i wytykają palcami. Zwłaszcza neofici, którzy
                                          skończyli niedawno z nałogiem i czują się z tym chyba nie najlepiej.
                                          • izis52 Re: GAWIARENKA - MAJ 2009 10.05.09, 19:11
                                            Na dobre zakończenie niedzieli i poprawę humoru coś przynoszę dla
                                            wszystkich dorosłych:

Kolorowe, gin z tonikiem, pina colada prosto z Karaibów i
                                            tyle.....

http://i41.tinypic.com/14vkwpj.jpg
                                            http://i43.tinypic.com/j9t5i0.jpg
                                            http://i40.tinypic.com/2942fpi.jpg
                                            http://i41.tinypic.com/24wzol4.jpg
                                            • sagittarius954 Re: GAWIARENKA - MAJ 2009 10.05.09, 19:15
                                              6 szklaneczek? To chyba na dobry początek , Izis jest fest karaibska dziouszka
                                              smile Jeszcze żebyś w palemkach tańczyła ...big_grin
                                              • natla Re: GAWIARENKA - MAJ 2009 13.05.09, 09:13
                                                Stawiam kawę i lecę w plener. Dziś piękny, chłodny dzień, akurat
                                                na długie łażenie po lesie. A poza tym muszę utrwalać opaleniznę. smile
                                                • wiga2008 Re: GAWIARENKA - MAJ 2009 15.05.09, 14:06
                                                  Witam serdecznie. Czy znajdzie się tu jakiś kącik
                                                  dla niepalących(!!!), gdzie można napić się czarnej,
                                                  gorzkiej herbaty? Precz z marokańską "łyski" słodką
                                                  i lepką do granic wytrzymałości.
                                                  • natla Re: GAWIARENKA - MAJ 2009 15.05.09, 14:47
                                                    Rozglądnij się dobrze, a zauważysz, że tu raczej mamy kącik i to
                                                    mini, "dla palących" wink
                                                    Co do marokańskiej "łiski", to co prawda, to prawda.....tam jest
                                                    odpowiednia aura, a tu już bym nie piła, bo nie lubię ziółek i
                                                    przesłodzonych napojów również.
                                                    Niech stracę.....zrobię Ci tą kawę, porządną, czarną i gorzką, ale
                                                    cukier i mleko zostawiam na stole też wink
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - MAJ 2009 15.05.09, 17:01
                                                    Ja też chcę kawę i do kawy coś by się zdałosmile
                                                  • sagittarius954 Re: Popołudniową porą można w gawiarence... 15.05.09, 19:20
                                                    Sztakańca wypić i położyć się spać big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
                                                  • natla Re: Popołudniową porą można w gawiarence... 17.05.09, 08:37
                                                    Witajcie smile
                                                    Ależ ślicznie za oknem....kawa na tarasie czeka na Was
                                                  • del.wa.57 Re: Popołudniową porą można w gawiarence... 17.05.09, 13:02
                                                    Dziękuje,kawa pyszna z przyjemnością posiedzę na tarasie u mnie słońca nie
                                                    ma,chyba będzie padać.
                                                  • natla Aaaaa, to mi sie podoba ;)) 17.05.09, 17:55
                                                    (Dalej piękny dzień. Wyspacerowana jestem po uszy.)

Siedem cudów socjalizmu:
                                                    1. Każdy miał pracę.
                                                    2. Mimo, że każdy miał pracę, nikt nic nie robił.
                                                    3. Mimo, że nikt nic nie robił, plan wykonywano w 100 procentach.
                                                    4. Mimo, że plan wykonywano w 100 %, nigdzie niczego nie było.
                                                    5. Mimo, że nigdzie niczego nie było, każdy wszystko miał.
                                                    6. Mimo, że każdy wszystko miał, wszyscy kradli.
                                                    7. Mimo, że wszyscy kradli, nigdy nigdzie niczego nie brakowało.
                                                  • maladanka Drewutnia ..:) 18.05.09, 14:02
                                                    czy to nasza drewutnia? Czy ją ktoś jeszcze odwiedza?
                                                    http://i43.tinypic.com/2cxazwn.jpg
                                                  • sagittarius954 Re: Drewutnia ..:) 18.05.09, 14:53
                                                    Ja tam ciągle przesiaduję na stosiku, i popijając piwko wiodę błogi żywot
                                                    darmozjada big_grin
                                                  • del.wa.57 Re: Drewutnia ..:) 18.05.09, 15:02
                                                    Niby nasza Danuś,ale czy ktoś oprócz Sagiego tam zagląda?
                                                    Oj,ginie tradycja,giniesmile
                                                  • natla Re: Drewutnia ..:) 18.05.09, 16:11
                                                    No to może wreszciw zbiórkę zrobimy i odwiedzimy naszą śliczną
                                                    Drewutnię, póki Sagi wszystkiego nie wytrąbi! wink) I powspominamy
                                                    Vogino......szkoda, ze go nie widać sad
                                                  • natla Koniec maja 30.05.09, 05:41
                                                    Robię Wam kawę i jadę. A zachowujcie się! Piszcie grzecznie. wink)
                                                  • muraszka1 Re: Koniec maja 30.05.09, 05:46
                                                    nareszcie nie pije kawy sama smile
                                                  • sagittarius954 Re: Koniec maja 30.05.09, 08:35
                                                    Z rana takiego w sobotunię wstawać ???!
                                                    Chyba was reumatyzm obudził big_grin
                                                  • izis52 Re: Koniec maja 30.05.09, 09:18
                                                    Jaki tam romantyzm ? Dziewczyn z forum, co nie złamie, to
                                                    wzmocni. Wstałam przyzwoicie przed ósmą. Na dobrą sobotunię zdażyłam
                                                    przygotowac coś na ząb i herbatkę zieloną, bo kawka Natli przestygła.

http://i40.tinypic.com/jqtbhy.jpg
                                                    http://i39.tinypic.com/2qve1xg.jpg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka