andida 10.11.05, 18:19 Mieszkam w Delft, gdzie zycie zamiera po 20.00. Hagi nie znam, a mam ochote na pub z muzyka life w jazzikowy desen, z dobrym jedzonkiem i nieduzym tlumem. Zna ktos moze nazwe pubu, ktory mam na mysli? :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wgrzeg1980 Re: dobre puby w Hadze 15.11.05, 11:16 mam ten sam problem... Pozdro, Wojtek z Delft Odpowiedz Link
piotraak Re: dobre puby w Hadze 15.11.05, 19:00 Wszyscy go tu maja. Przeciez Holandia to jedna wielka dziura. Odpowiedz Link
www.niedziela.nl Re: dobre puby w Hadze 02.12.05, 01:04 Proponuję skontaktować się z Hadzianami. Wiele spotyka się w niedziele (po Mszy św w pobliskim polskim kościele) w godz 11.00-12.30 w Boterwaag Cafe w centrum Hagi przy placu Grotemarkt. Niedaleko jest też angielski bar Fidler na rogu Schoolstraat i Riviervis - gdzie rodacy spotykają się w piątkowe wieczory (po Mszy św w pobliskim polskim kościele) po godz 21ej. Na Princegracht (też niedaleko powyżej wymienionych miejsc) jest klub jazzowy (chyba z restauracją, ale nie jestem pewien)... Zapraszam do Hagi... chociaż raczej z nocnych klubów nie słynie, ale restauracji jest wiele... popatrz też na www.denhaag.nl tam powinna być gdzieś miesięczna rozpiska co się gdzie dzieje w Hadze (pamiętam jakieś regularne sesje jazzowe w kilku barach)... powodzenia! Krzysztof z Niedzieli w Holandii (www.niedziela.nl) Odpowiedz Link
jolavo Re: dobre puby w Hadze 02.12.05, 21:32 Haga jest jeszcze spokojniesza niz Delft. To miasto parlamentu, wiec mozna raczej znalezc tam dobry lokal na kawe lub kolacje. Ale jesli Ci zalezy na wyjsciu i rozrywce to polecam: - pub De Pater (gdzie graja live muziek - amatorskie lecz dobre zespoly po 22.00 az do 2.00. Jest ciasno, ale dobra atmosfera - Czasem graja na zywo w De Paap - duzy lokal (ale tez nie ma kuchni) - potanczyc mozna w Danzig, w Havanie (nie tylko malolaty) - dobre herbaty i scones (czyli dla dziewczyn po zakupach) oraz inne salatki i omlety sa w Scallywags - w pubie Plein 19 (na rynku) mozna pogadac, potanczyc i spiewac do 1.30 Natomiast w Delft jest muzyka w Spijkers/ Speekers (juz nie pamietam dokladnie). Odpowiedz Link