ale121 28.12.06, 22:29 Mam pytanie. Czy pracodawca holenderski może sam wystąpić o pozwolenie pracy dla mnie, bez pośrednika? Dodam, że jestem spawaczem. pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mac23450 Re: praca - holandia 29.12.06, 12:31 Nasze uczestnictwo w UE sprawia, że pracodawca holenderski może sam wystąpić o wydanie pozwolenia na pracę dla Pana. Niekonieczna jest tu działalność pośrednika! Okres czekania na wydanie takiego pozwolenia dla spawacza to 2 tygodnie. Otwarcie rynku pracy umożliwia tylko znalezienie zajęcia w holenderskich Urzędach Pracy, bez poprzedniej znajomości z pracodawcą. Nie wymagane są wówczas pozwolenia na pracę. Jeżeli ma Pan w Holandii pracodawcę, który jest gotów Pana zatrudnić, może go Pan poprosić o złożenie wniosku o przyznanie pozwolenia na pracę. W takiej sytuacji nie musi Pan czekać na otwarcie rynku pracy! Z pozdrowieniami: Związek Pracowników Zagranicznych Odpowiedz Link
mad_die Re: praca - holandia 04.01.07, 14:36 A ja bym mogła sie to tego związku zapisać? ;) Odpowiedz Link
rudzinska1 Re: praca - holandia 04.01.07, 13:58 Witam! Pracuje w holenderskim biurze posrednictwa pracy i jesli jest Pan zainteresowany praca w Holandii jako spawacz, to bardzo prosze sie ze mna skontaktowac poprzez email m.vergeer@ems-euro.nl Odpowiedz Link