Gość: Paula IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.10, 20:47 Czy na studiach stomatologicznych jest sekcja zwłok?? Jestem w 3 gimnazjum i przede mną wybór kierunku... Stomatologia wydaje się fajnym zawodem ale szczerze mówiąc obawiam sie tej sekcji... ;( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: asd Re: Stomatologia IP: 95.108.39.* 20.02.10, 20:55 oczywiście że jest parzcież stomatolog pracuje głównie ze zwłokami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Stomatologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.10, 21:00 Ja stomatologa wyobrażałam sobie jako osobę w białym fartuchu i z wiertłem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ginko Re: Stomatologia IP: *.chello.pl 21.02.10, 09:38 Gość portalu: asd napisał(a): > oczywiście że jest parzcież stomatolog pracuje głównie ze zwłokami Nie pracuje, ale studiuje. Kandydatko, to nic strasznego i da się przyzwyczaić. Kroić ludzi na stomatologii będziesz tylko na I roku na Anatomii i tyle. Potem ew. na III roku będziesz się przyglądać sekcjom lekarskim na Patomorfologii Lekarskiej (zależy od uczelni) oraz na IV sekcjom prokuratorskim na Medycynie Sądowej. Tak w praktyce praca na zwłokach to anatomia na I roku. Da się przeżyć, nikt nie mdleje wbrew pozorom :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Stomatologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.10, 20:26 Zastanawiam sie nad wyborem zawodu ale każdy z kim rozmawiam na ten temat pyta się czy jestem w stanie uczestniczyć w sekcji zwłok i sama zwątpiłam... ;( A poza tym jak myślicie trudniej dostać się na prawo czy medycyne (stomatologię) ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Stomatologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.10, 09:01 Na medycynę- prawo jest teraz na kazdej prywatnej uczelni w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble Re: Stomatologia IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.10, 20:52 w 3 gim. i juz sie martwic... ja przez LO mialam wiele pomyslow... ostatecznie koncze w tym roku liceum i nie bardzo wiem na co isc. Przez caly rok myslalam, ze zdecydowalam sie droga eliminacji, ale coz... nagle spodobalo sie co innego i teraz jestem w kropce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Stomatologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.10, 21:29 W 3 gimnazjum trzeba wybrać liceum a w tym profil... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Stomatologia IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.10, 22:33 ktory mozna zmienic lub nadrobic program z innego przedmiotu, chodzic na fakultety i zdac zupelnie co innego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Re: Stomatologia IP: *.chello.pl 21.02.10, 22:36 Gość portalu: x napisał(a): > ktory mozna zmienic lub nadrobic program z innego przedmiotu, chodzic > na fakultety i zdac zupelnie co innego :) ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poik Re: Stomatologia IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.10, 13:45 no przecież nie trzeba zdawać na maturze tego, co się miało na profilu. a ja nie wiem, co ludzie widzą takiego strasznego w oglądaniu zwłok, takie preparaty anatomiczne nie wyglądają wcale strasznie, całe zwłoki też jak dla mnie do przeżycia. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Stomatologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.10, 15:23 jednak na mnie robią wrażenie ... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ginko Re: Stomatologia IP: *.chello.pl 22.02.10, 16:02 Gość portalu: poik napisał(a): > a ja nie wiem, co ludzie widzą takiego strasznego w oglądaniu zwłok W jakim tam oglądaniu, 2 semestry 3 x w tygodniu (zależy od uczelni) są zajęcia prosektoryjne na zwłokach (anatomia) gdzie każdy student preparuje zwłoki własnoręcznie ;] Odpowiedz Link Zgłoś