aynan 29.04.10, 23:52 Witam, poszukuję operatora komórkowego, który oferuje tanie połączenia międzynarodowe, chodzi w szczególności o Hiszpanię. Możecie coś polecić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bright_witch Re: Połączenia zagraniczne 01.05.10, 17:28 W tym momencie z pewnością Heyah ma ciekawą ofertę tego typu. Polecam sprawdzić - znajoma jest w podobnej sytuacji i właśie na nią się zdecydowała. Odpowiedz Link Zgłoś
aynan Re: Połączenia zagraniczne 09.05.10, 12:56 Masz na myśli ofertę połączenia do UE, gdzie minuta kosztuje 59 groszy? Wygląda to naprawdę korzystnie;) Odpowiedz Link Zgłoś
bright_witch Re: Połączenia zagraniczne 11.05.10, 19:39 Tak. Do całej UE mają włąśnie taką stawkę w podstawowej ofercie w taryfie Nowa Heyah :) Odpowiedz Link Zgłoś
aynan Re: Połączenia zagraniczne 12.05.10, 00:06 Właśnie przeanalizowałam ofertę Heyah i wydaje się być jedną z lepszych. Co sądzicie o innych np. o Orange? Tam jest minus taki, że trzeba co miesiąc płacić za usługę, bynajmniej tak wyczytałam na ich stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
bright_witch Re: Połączenia zagraniczne 12.05.10, 20:46 Tak, każdy kraj kosztuje z osobna 3 zł na miesiąc. Tak słyszałam, ale głowy nie dam. Oferta Heyah jest nie dość, że o niebo szersza, to jeszcze jest w taryfie jako podstawowa, a nie opcjonalna za dodatkową opłatą abonamentową. Odpowiedz Link Zgłoś
aynan Re: Połączenia zagraniczne 15.05.10, 01:20 No właśnie, bez sensu wydawać 3 zł na utrzymanie usługi, która obejmuje tylko jeden kraj, a może zaistnieje potrzeba dzwonienia także do innych. Odpowiedz Link Zgłoś
bright_witch Re: Połączenia zagraniczne 16.05.10, 18:09 To taka dosyć nietypowa potrzeba na nagłe zaistnienie :-) Jednak wystarczy wyjechać parę razy na wakacje w różne miejsca i już masz znajomych międzynarodowo. Ja wprawdzie najwięcej znajomości mam w jednym kraju, ale gdzie indziej także i naprawdę spoko, że można jednak trochę szerzej podzwonić w ramach tej samej oferty. Odpowiedz Link Zgłoś
aynan Re: Połączenia zagraniczne 16.05.10, 23:41 Ja także, ale różnie bywa i wtedy już nie trzeba martwić się o aktywowanie usługi do kolejnych krajów, po prostu jest ona w pakiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
bright_witch Re: Połączenia zagraniczne 17.05.10, 22:34 Na jednorazowe akcje nawet nie warto tego robić. 3 zł przebiją koszt krótkiego telefonu. Chociaż nie wiem jakie są w Orange stawki międzynarodowe poza ta promocją. Przy okazji, Heyah wprowadziło społecznościówkę jako usupełnienie oferty międzynarodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
aynan Re: Połączenia zagraniczne 18.05.10, 22:04 Czytałam coś o tym na telepolis. Masz na myśli te platformę dla polskich i zagranicznych studentów? Odpowiedz Link Zgłoś
bright_witch Re: Połączenia zagraniczne 19.05.10, 00:32 Tak. Zastanawia mnie tylko czy można ją wykorzystać także do komunikacji między zagranicznymi studentami. Ciekawa jestem jak to funkcjonuje, bo nie bardzo mogę wyrozumować z opisów na portalach telekomunikacyjnych. Jak dorwę jakiegoś kosmopolitę-hejowca to może się dowiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
aynan Re: Połączenia zagraniczne 21.05.10, 23:43 A dlaczego miałoby to nie być możliwe? Przecież platforma jest w języku angielskim. Odpowiedz Link Zgłoś
bright_witch Re: Połączenia zagraniczne 24.05.10, 13:16 Nie wiem w zasadzie :-) Można z platformy korzystać zatem z różnych sieci, jeśli dobrze rozumuję. Lepiej zapytać o opinię czasem niż się pomylić :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aynan Re: Połączenia zagraniczne 25.05.10, 01:22 Można, można, poza tym partnerem akcji jest też ESN- organizacja zajmujące się studentami z wymiany Erasmus. Odpowiedz Link Zgłoś
bright_witch Re: Połączenia zagraniczne 25.05.10, 16:39 No to nie ma coś się martwić o rozpropagowanie narzędzia wśród erasmusowców, ale w zasadzie może się ono przydać nie tylko im, w sumie to też nie tylko studentom. Chociaż prorokowac nie będę może, bo nie widziałam jeszcze jak to funkcjonuje co końca. Odpowiedz Link Zgłoś
aynan Re: Połączenia zagraniczne 28.05.10, 02:33 Ja się w końcu zarejestrowałam:) Odpowiedz Link Zgłoś
bright_witch Re: Połączenia zagraniczne 28.05.10, 12:44 Łeeee, to opowiadaj! Jakie wrażenia? Jacyś znajomi już korzystają czy na razie robisz ogólną obczajkę całości? Odpowiedz Link Zgłoś
aynan Re: Połączenia zagraniczne 28.05.10, 18:45 Na razie informuję o tym znajomych, a sam serwis jest naprawdę ok. Odpowiedz Link Zgłoś
bright_witch Re: Połączenia zagraniczne 02.06.10, 00:18 Jest jakaś recepcja u Ciebie wśród znajomych tak ogólnie? Bo u mnie, przyznam, niewiele osób jeszcze wie. To mnie średnio mobilizuje do tego, żeby się teraz rejestrować, ale pewnie jeszcze ulegnie zmianie. Początki są zawsze ciężkie. Odpowiedz Link Zgłoś