Dodaj do ulubionych

Połączenia zagraniczne

29.04.10, 23:52
Witam, poszukuję operatora komórkowego, który oferuje tanie połączenia
międzynarodowe, chodzi w szczególności o Hiszpanię. Możecie coś polecić?
Obserwuj wątek
    • bright_witch Re: Połączenia zagraniczne 01.05.10, 17:28
      W tym momencie z pewnością Heyah ma ciekawą ofertę tego typu. Polecam sprawdzić - znajoma jest w podobnej sytuacji i właśie na nią się zdecydowała.
      • aynan Re: Połączenia zagraniczne 09.05.10, 12:56
        Masz na myśli ofertę połączenia do UE, gdzie minuta kosztuje 59 groszy? Wygląda
        to naprawdę korzystnie;)
        • bright_witch Re: Połączenia zagraniczne 11.05.10, 19:39
          Tak. Do całej UE mają włąśnie taką stawkę w podstawowej ofercie w taryfie Nowa Heyah :)
          • aynan Re: Połączenia zagraniczne 12.05.10, 00:06
            Właśnie przeanalizowałam ofertę Heyah i wydaje się być jedną z lepszych. Co
            sądzicie o innych np. o Orange? Tam jest minus taki, że trzeba co miesiąc płacić
            za usługę, bynajmniej tak wyczytałam na ich stronie.
            • bright_witch Re: Połączenia zagraniczne 12.05.10, 20:46
              Tak, każdy kraj kosztuje z osobna 3 zł na miesiąc. Tak słyszałam, ale głowy nie dam. Oferta Heyah jest nie dość, że o niebo szersza, to jeszcze jest w taryfie jako podstawowa, a nie opcjonalna za dodatkową opłatą abonamentową.
              • aynan Re: Połączenia zagraniczne 15.05.10, 01:20
                No właśnie, bez sensu wydawać 3 zł na utrzymanie usługi, która obejmuje tylko
                jeden kraj, a może zaistnieje potrzeba dzwonienia także do innych.
                • bright_witch Re: Połączenia zagraniczne 16.05.10, 18:09
                  To taka dosyć nietypowa potrzeba na nagłe zaistnienie :-) Jednak wystarczy wyjechać parę razy na wakacje w różne miejsca i już masz znajomych międzynarodowo. Ja wprawdzie najwięcej znajomości mam w jednym kraju, ale gdzie indziej także i naprawdę spoko, że można jednak trochę szerzej podzwonić w ramach tej samej oferty.
                  • aynan Re: Połączenia zagraniczne 16.05.10, 23:41
                    Ja także, ale różnie bywa i wtedy już nie trzeba martwić się o aktywowanie
                    usługi do kolejnych krajów, po prostu jest ona w pakiecie.
                    • bright_witch Re: Połączenia zagraniczne 17.05.10, 22:34
                      Na jednorazowe akcje nawet nie warto tego robić. 3 zł przebiją koszt krótkiego telefonu. Chociaż nie wiem jakie są w Orange stawki międzynarodowe poza ta promocją.
                      Przy okazji, Heyah wprowadziło społecznościówkę jako usupełnienie oferty międzynarodowej.
                      • aynan Re: Połączenia zagraniczne 18.05.10, 22:04
                        Czytałam coś o tym na telepolis. Masz na myśli te platformę dla polskich i
                        zagranicznych studentów?
                        • bright_witch Re: Połączenia zagraniczne 19.05.10, 00:32
                          Tak. Zastanawia mnie tylko czy można ją wykorzystać także do komunikacji między zagranicznymi studentami. Ciekawa jestem jak to funkcjonuje, bo nie bardzo mogę wyrozumować z opisów na portalach telekomunikacyjnych. Jak dorwę jakiegoś kosmopolitę-hejowca to może się dowiem :)
                          • aynan Re: Połączenia zagraniczne 21.05.10, 23:43
                            A dlaczego miałoby to nie być możliwe? Przecież platforma jest w języku angielskim.
                            • bright_witch Re: Połączenia zagraniczne 24.05.10, 13:16
                              Nie wiem w zasadzie :-) Można z platformy korzystać zatem z różnych sieci, jeśli dobrze rozumuję. Lepiej zapytać o opinię czasem niż się pomylić :-)
                              • aynan Re: Połączenia zagraniczne 25.05.10, 01:22
                                Można, można, poza tym partnerem akcji jest też ESN- organizacja zajmujące się
                                studentami z wymiany Erasmus.
                                • bright_witch Re: Połączenia zagraniczne 25.05.10, 16:39
                                  No to nie ma coś się martwić o rozpropagowanie narzędzia wśród erasmusowców, ale w zasadzie może się ono przydać nie tylko im, w sumie to też nie tylko studentom. Chociaż prorokowac nie będę może, bo nie widziałam jeszcze jak to funkcjonuje co końca.
                                  • aynan Re: Połączenia zagraniczne 28.05.10, 02:33
                                    Ja się w końcu zarejestrowałam:)
                                    • bright_witch Re: Połączenia zagraniczne 28.05.10, 12:44
                                      Łeeee, to opowiadaj! Jakie wrażenia? Jacyś znajomi już korzystają czy na razie robisz ogólną obczajkę całości?
                                      • aynan Re: Połączenia zagraniczne 28.05.10, 18:45
                                        Na razie informuję o tym znajomych, a sam serwis jest naprawdę ok.
                                        • bright_witch Re: Połączenia zagraniczne 02.06.10, 00:18
                                          Jest jakaś recepcja u Ciebie wśród znajomych tak ogólnie? Bo u mnie, przyznam, niewiele osób jeszcze wie. To mnie średnio mobilizuje do tego, żeby się teraz rejestrować, ale pewnie jeszcze ulegnie zmianie. Początki są zawsze ciężkie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka