Dodaj do ulubionych

GWSH Katowice- turystyka

IP: *.leon.com.pl 07.05.10, 00:37
Szukam opinii o GWSH w Katowicach, a dokładnie zaoczna magisterka na specjalnosci Turystyka międzynarodowa lub Turystyka zdrowotna i agroturystyka. Myślę nad tymi dwoma kierunkami własnie, ale nie moge znalezc opinii czy one sie roznia? Ciezko jest w szkole? Jak z wykladowcami? I co jeszcze warto wiedziec? Moze jest ktos, kto jest na tych specjalizacjach i powie, co i jak ?

Dzieki i pozdrawiam,
Marysia.
Obserwuj wątek
    • Gość: Olaa Re: GWSH Katowice- turystyka IP: *.internetia.net.pl 26.05.10, 10:42
      Czesc ;) Tez wlasnie szukam takich opini, tez mam zamiar sie tam wyrac na turystykee, ale nie jestem do konca zdecydowana eh..
      • Gość: Ktoś Re: GWSH Katowice- turystyka IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.10, 22:50
        Mam porównanie z WSHIG w Poznaniu ponieważ po 1 roku sie przeniosłam na
        GWSH. Przeklinam ten dzień tu student jest traktowany jak szmata.
        Wiecznie z wszystkim jest problem wszędzie kolejki czy kasa,dziekanat,
        biblioteka no wszedzie Wykładowcy ostro zarabiaja na poprawkach. Nie
        zjawiaja sie na egzaminie nawet nie informując. Paranoja... I jak za
        taki syf drogo;/
        • Gość: Maryś Re: GWSH Katowice- turystyka IP: *.leon.com.pl 15.06.10, 02:42
          Hej.
          Dzięki za odpowiedź.
          Mogłabyś przybliżyć coś niecoś, więcej napisać- na czym studiowałaś, ciężko było? Rozumiem, że to licencjat studiowałaś.
          Może być na e-mail: napoli(at)vp.pl
          Z góry wielkie dzięki.
          Pozdrawiam, Marysia.
        • Gość: FRANEK Re: GWSH Katowice- turystyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.10, 12:35
          posłuchaj! jak ci tak źle było na GWSH w Katowicach to przenies sie do Suchej
          Beskidzkiej. BO chyba nie wiesz co to znaczy byc traktowanym jak szamata. Tez
          studiowałem na GWSH i to co opowiadasz to jeden wielkie pierdoły!!!!
          • Gość: Edyta Re: GWSH Katowice- turystyka IP: *.omi.pl 30.07.10, 11:54
            Zgadzam się z Frankiem.
            Sama studiuje na GWSH już 4 rok (3lata lic. i teraz jestem po 1roku
            USM).

Nie wiem jaki stosunek do nauki ma "Ktoś", ale skoro pisze o
            poprawkach to juz samo za siebie mówi..(pierwsze co mi się na myśl
            nasuwa to ..Szanowni Państwo - uczcie się, a dopiero później
            zabierajcie głos). Ja chwalę sobie uczelnię, a szczerze mówiać
            ciężko jest zaspokoić moje oczekiwania, bo jestem bardzo ambitną
            osobą i mam wysokie wymagania co do poziomu i jakości zdobywanej
            wiedzy. Oczywiście zdarza mi się "natrafić" na wykładowców czy
            ćwiczeniowców, którzy najdelikatniej mówiac rozminęli się chyba z
            powołaniem (nie potrafią przekazać wiedzy, a ich 'nauczanie' polega
            na zrzuceniu slajdów przygotowanych wcześniej w PP.., które należy
            po prostu "zakuć" na egzamin i po sprawie.., ale to zdarza się
            wszędzie.
            Zamierzam robić doktorat i również wybiorę GWSH.
            Jeżeli chodzi o kadrę to w wiekszosci dr, prof. - jest niewielu mgr
            prowadzących ćwiczenia. Osoby te pochodzą w zdecydowanej większości
            z UŚ bądź AE,- a więc dobrych uczelni (jeśli to dla kogoś ma
            znaczenie - dla mnie ma).

Na uczelni osoby ambitne są oczywiście 'promowane' stypendiami
            naukowymi. W ostatnim roku otrzymywałam ponad 500zł miesięcznie, a
            więc opłaca się tutaj również przyłożyć do nauki.

Dodatkowo jako osoba pracująca w firmie, która nie przyjmuje brzydko
            mówiąc "zbieraniny" pod swój dach dodam, że GWSH jest ceniona przez
            pracodawców. Aktualnie jest na pierwszym miejscu w rankingu szkół
            niepublicznych.

Ponadto na uczelni nie spotkałam się z żadnym opisanym
            przez "Ktosia" przypadkiem zaniedbania czy trakowania. Wszystko da
            się załatwić. Działa również aktualnie "wirtualny dziekanat" gdzie
            wszystko jest jak "na dłoni", nawet nie trzeba dzwonić....

Reasumując - autorko wątku - jeżeli lubisz się uczyć i zamierzasz
            wybrać uczelnię, która ma dobrą kadrę i która ma Ci zapewnić jakiś
            start i wiedzę to śmiało wybierz tę uczelnię.

Powodzenia!
            • Gość: niki Re: GWSH Katowice- turystyka IP: *.182.106.91.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.02.11, 00:19
              Jak masz kase od mamusi to pewnie, że łatwo. Czesne podnoszone co semestr, żeby dodzwonić się do dziekanatu to trzeba mieć farta, wirtualny dziekanat przed pół roku nie obsługiwał finansów, więc nie wiadomo było czy przelewy doszły, obrona kosztuje prawie 900 zl i dodatkowo co rok opłata 550 zl za wakacje w tym na ostatnim roku ,tak szanują studentów
            • Gość: GEM Re: GWSH Katowice- turystyka IP: *.microchip.net.pl 22.02.11, 09:58
              "Jeżeli chodzi o kadrę to w wiekszosci dr, prof. - jest niewielu mgr
              prowadzących ćwiczenia. Osoby te pochodzą w zdecydowanej większości
              z UŚ bądź AE,- a więc dobrych uczelni (jeśli to dla kogoś ma
              znaczenie - dla mnie ma).
              "
              Zatem GWSH jest mniej dobrą uczelnią niż UŚ i AE (teraz to jest UE). Porządny pracodawca ma własne kadry,a nie jakieś importowane. Dotyczy to zwłaszcza firm usługowych, a taką jest GWSH. Wszystkie inne argumanty - to taka laurka dla GWSH, ten powyższy to dowód, że to kolejna Wyższa Szkoła Gotowania na Gazie.
            • anchelina84 Re: GWSH Katowice- turystyka 30.09.14, 15:26
              Witaj Edyta:) czy jest możliwość żeby zadać Ci kilka pytań odnośnie studiowania na GWSH ?? Będę wdzięczna za wszelkie opinie i rady. Proszę odezwij się na mail kk84@wp.pl Z góry bardzo dziękuje!!
    • iron2010 Praca dyplomowa-pomoc, doradztwo! 22.07.10, 12:37
      Pomoc przy pisaniu prac magisterskich, pisanie prac licencjackich.
      Przygotowujemy wzorcowe opracowania z różnych dziedzin.
      Każdy wzorzec pracy jest w 100% oryginalny, napisany zgodnie z wytycznymi
      Klienta (możliwość sprawdzenia pracy za pomocą programu antyplagiat). Zapewniamy
      profesjonalne i indywidualne traktowanie każdego zamówienia. W razie uwag ze
      strony Klienta, nanosimy bezpłatne poprawki. Opracowania zawierają przypisy,
      bibliografię i spełniają formalne kryteria pracy naukowej.

iron2010@wp.pl
    • Gość: Agnieszka absolwen Re: GWSH Katowice- turystyka IP: *.microchip.net.pl 01.03.11, 13:13
      Ja stanowczo nie polecam!! bardzo droga szkoła ciągle podnoszą czesne, wprowadzają nowe opłaty..płaci sie za wakacje, za poprawki, za nie oddanie indeksu na czas, - bardzo wygórowane ceny. Na studjach zaocznych egzaminy są w tygodniu a wykłady odbywają się w zimnej sali gimnastycznej Famur która kompletnie nie jest przystosowana ...siedzi sie bokiem, złe nagłosnienie z dalszych ławek nic nie widać i tak czasem trzeba wytrzymać 10h wykładów.
      Poza tym zajęcia często odwoływane są 30 minut przed rozpoczęciem i nikogo nie interesuje że poświęcasz na dojazd 5h i często swój urlop.
      • Gość: Jarek Re: GWSH Katowice- turystyka IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.11, 11:51
        Ta szkoła to porażka, jest drogo, za wszystko sie płaci, poziom nauczania taki sobie...a co do pracodawców, to akurat sie nie zgadzam, bo właśnie prowadzę własna firme i mam kontakty handlowe z innymi pracodawcami i wiem, że absoolwenci tej "szkółki" uważani są za zbieraninę "tych, co studia kupili" i za osoby mało inteligentne, przynajmniej w moim mieście
        • Gość: marny los Re: GWSH Katowice- turystyka IP: *.dynamic.chello.pl 13.05.14, 23:25
          ludzie się już nie nabierają tak jak kiedyś na studiowanie. To nie tylko niż demograficzny. Czeka was marny los
          • anchelina84 Re: GWSH Katowice- turystyka 26.09.14, 17:51
            Witam. Czy moglby mi ktos doradzic jakiego promotora mam wybrac??
            Mam do wyboru 2 nazwiska - Jankowski oraz Dwucet-(nt)?? Uslyszane przez tel od Pani z dziekanatu takze przepraszam za bledy w pisowni...
            Bede wdzieczna za rady- czy to od aktualnych studentow czy tez absolwentow!! Z gory dziekuje za pomoc:):)
            • Gość: paulina20144 Re: GWSH Katowice- turystyka IP: *.dynamic.chello.pl 05.10.14, 16:17
              Hej anchelina84
              Mam pytanie czy wybierasz sie w tym roku na studia mgr turystyka międzynarodowa??? Na studia niestacjonarne? Jeśli tak to chciałabym sie skontaktować na priv
              Z góry dzięki za odpowiedz
            • emagiedea91 Re: GWSH Katowice- turystyka 15.10.14, 12:04
              zdecydowanie polecam dr Jankowskiego , ja też wybieram sie na mgr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka