Dodaj do ulubionych

architektura-studia podyplomowe

IP: *.chello.pl 12.05.10, 11:37
Czy ktoś wie, czy są studia podyplomowe - architektura? Jestem mgr inż.
budownictwa i chciałbym się kształcić w kierunku architekta. Ale nigdzie w
necie nie mogę znaleźć studiów, które mnie interesują.
Janek
Obserwuj wątek
    • dystansownik Re: architektura-studia podyplomowe 12.05.10, 12:47
      > Jestem mgr inż.
      > budownictwa i chciałbym się kształcić w kierunku architekta. Ale nigdzie w
      > necie nie mogę znaleźć studiów, które mnie interesują.

A zdajesz sobie sprawę z tego, że będzie z ciebie dupa, a nie architekt nawet
      gdyby taka podyplomówka istniała?

Oczywiście jak jesteś mgr inż. budownictwa, to oznacza przynajmniej dwie rzeczy,
      pierwszą, że ukończyłeś wyższą uczelnię techniczną, a zatem zdajesz sobie sprawę
      z tego, że tylko zwykłe studia na kierunku architektura dodadzą Ci arch. przed
      nazwiskiem.
      Po drugie, jako absolwent budownictwa zapewne masz pojęcie o prawie budowlanym i
      tym kto może pełnić samodzielne funkcje techniczne, a co za tym idzie, że bez
      ukończenia studiów magisterskich na kierunku architektura, o uprawnienia bez
      ograniczeń w specjalności architektonicznej nigdy nie będziesz mógł się starać.
      • Gość: Konst/Arch Re: architektura-studia podyplomowe IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.14, 21:14
        szanowny "Panie dupo architekcie ukrywający się pod nickiem dystansownik".
        Faktycznie jesteś dystansownik i to z niezłym odchyleniem na dystans do rzeczywistości.
        Co ty kolego umiesz?
        Potrafisz sprawdzić czy karmnik dla ptaków będzie stał i się nie zawali (obliczeniowo).
        Odpowiem ci NIE dlaczego bo jesteś DUPA a nie Architekt.
        Uczą was tworzyć bryły i nadawać style, formy, kształtować przestrzeń. Mój synek w wieku 4 lat robi dokłądnie tosamo w przedszkolu tylko bez kontów prostych. Czy to oznacza że mogę do niego mówić p. Architekcjie?
        Naucz się czegoś konkretnego a nie pieprzenia ktoś ty nie jest.
        Pracuje w zawodzie już 20 lat mam oba tytuły (budownictwo (konstruktor) i architekta).
        Powiem ci że po skończeniu konstrukcji budowlanych zacząłem architekturę myśląc że wniesie w moje życie coś sensownego. I co??
        Czułem się jak mój syn w przedszkolu. Zabawa przednia z bryłąmi ale gdzie nauka, gdzie praca nad fachowością?? NIE MA. Wy a szczególnie architekci młodzi jesteście JAK MAŁPA Z BRZYTWĄ - niby umie się nią obchodzić ale jak spuścisz z oka na chwilę to się potnie.
        Za rączkę i przez życie ale tytuły to zbierać za free.
        dr. mrg inż. arch Pawlusiewić Michał
        P.S.
        Resztę architektów poważnych pozdrawiam serdecznie a głąbów tepić. Bo nie kasa na ten kierunek studiów tworzy architekta.
    • Gość: belial Re: architektura-studia podyplomowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.10, 16:44
      > Czy ktoś wie, czy są studia podyplomowe - architektura? Jestem mgr
      inż.
      > budownictwa i chciałbym się kształcić w kierunku architekta. Ale
      nigdzie w
      > necie nie mogę znaleźć studiów, które mnie interesują.
      > Janek

Podyplomówki może i jakieś są, ale nie jest się po nich architektem.
      W twoim przypadku możesz udać się na studia uzupełniające
      magisterskie z architektury (budownictwo jest specjalnością
      pokrewną, więc istnieje taka możliwość) i po 2-2,5 roku dostaniesz
      tytuł mgr inż. arch. jeśli ci tak na nim zależy.
      • dystansownik Re: architektura-studia podyplomowe 13.05.10, 19:05
        > W twoim przypadku możesz udać się na studia uzupełniające
        > magisterskie z architektury (budownictwo jest specjalnością
        > pokrewną, więc istnieje taka możliwość) i po 2-2,5 roku dostaniesz
        > tytuł mgr inż. arch. jeśli ci tak na nim zależy.

Trzeba znaleźć tylko uczelnie, która to umożliwi, bo nie zawsze kierunek
        pokrewny daje wstęp na II stopień architektury. Bywa tak, że tylko po I stopniu
        przyjmują.
    • Gość: francuzik Re: architektura-studia podyplomowe IP: *.rev.numericable.fr 13.05.10, 22:24
      Polecam Politechnike Poznanska - Wydzial Architektury, bardzo dobrzy wykladowcy
      jak na polskie warunki i duzo wymian zagranicznych, milo wspominam moje studia
      • Gość: jasiek Re: architektura-studia podyplomowe IP: *.chello.pl 19.05.10, 09:07
        Dziękuję.
        Gdzie, w jakich miastach są studia architektura i urbanistyka II stopnia zaoczne?
        Wszędzie wynajduję jedynie stacjonarne..
        Czy jest taki "twór" jak architektura i urbanistyka II stopnia zaoczne?
        • Gość: z. Re: architektura-studia podyplomowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 12:53
          a patrzyleś na stronie Polit,Krakow.?
          tam są zaoczne studia na tym wydziale
        • Gość: zxcoom wseiz IP: 213.17.155.* 17.08.10, 13:34
          polecalabym na wseiz najlepiej
          • magdi7 Re: wseiz 30.01.11, 13:24
            Pilnie szukam studenta obecnie II lub III roku budownictwa WSEiZ posiadającego notatki ze wszystkich zajęć I roku. Płatne.magdalena.m.florczak@gmail.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka