Gość: annia. IP: *.retsat1.com.pl 21.05.10, 11:10 Czy ktoś z was wyjeżdżał na praktyki zagraniczne z AIESEC? Możecie podzielić się doświadczeniami, jak to wygląda i czy rzeczywiście warto. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: luelle Re: AIESEC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.10, 17:43 Również tym tematem się interesowałam, jednak odpuściłam, przynajmniej na teraz. Chciałam wyjechać w wakacje do Am. Płd., ale żadnych ciekawych dla mnie wolontariatów czy praktyk nie znalazłam w bazie. Jak już coś mniej więcej pasującego było, to nie pasował z kolei termin albo wpisane było, że preferują praktykantów z innych krajów:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annia Re: AIESEC IP: *.retsat1.com.pl 23.05.10, 20:56 Dzięki za info. Ja jestem trochę bardziej elastyczna czasowo, bo obecnie kończę studia, więc mam nadzieję, że znajdę. Jutro mam szkolenie właśnie z obsługi bazy, ale muszę przed nim wpłacić te 300zł, więc chciałabym się upewnić jeszcze. Czy nikt więcej się nie interesował tym tematem? Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: AIESEC 24.05.10, 22:28 interesowalam sie ale poelcono mi aplikowac we wrzesniu ,wtedy ponoc zostaja juz tylko absolwenci i jest latwiej wyjechac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indonezja Re: AIESEC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.10, 23:03 ania? masz skolenie z obslugi bazy? tzn. o co z tym chodzi, jaka baze masz na mysli? Cos z dziedziny informatyki w tym kierunku starsz sie o te praktyke? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luelle Re: AIESEC IP: *.icpnet.pl 25.05.10, 16:42 Też nie chciałam płacić w ciemno, więc dwa razy się umówiłam na pzrejrzenie bazy pod kątem tych wolontariatów akurat w Am. Płd. na wakacje. Nie wiem z czego oni chcą robić to szkolenie, mnie pokazała dziewczyna "tu klikasz, tu wpisujesz, tam otwierasz" i już. Może oprócz tego jest jeszcze jakaś pogadanka a propos umowy itp. Bardzo żałuję, że nie udało mi się znależć nic fajnego, ale nawet jeśli, to mówili innemu chłopakowi,że warunkiem pzyjęcia do rekrutacji w oddziale lokalnym jest prawdopodobieństwo, że znajdziesz przynajmniej ok. 15 pasujących wolontariatów/praktyk. Bo o jedno miejsce no nie jedna osoba się ubiega. Tak więc jakbym znalazła 2,3 pasujące to i tak pewnie nic by z tego nie wyszło:/ Ale jeśli masz dużo czasu do dyspozycji na tę praktykę i nie masz sprecyzowanego kraju to na pewno będziesz mieć większy wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annia. Re: AIESEC IP: *.retsat1.com.pl 25.05.10, 23:24 Dzięki za odpowiedzi. No mój komitet lokalny robi takie szkolenie, ale właściwie chodzi o to, żeby wytłumaczyć wszystkim przyjętym na raz, jak szukać praktyk, a nie każdy będzie przychodził indywidualnie. Ja zgłosiłam się teraz, a na praktykę chcę wyjechać pod koniec sierpnia lub na początku września. Kraju nie ma sprecyzowanego dokładnie, ale najchętniej do Europy Południowej. No i planuję praktyki wolontariackie, najchętniej związane z obszarem kultury lub ngo-prace społeczne. Jutro będę miała okazję przejrzeć dokładniej bazę, to co więcej napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: simply_z Re: AIESEC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.10, 23:57 wyjezdzajac na praktyki bedziesz jeszcze miec status studentki? czy juz absolwentki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annia. Re: AIESEC IP: *.retsat1.com.pl 26.05.10, 12:52 absolwentki; ale to nie jest problem; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: simply_z Re: AIESEC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 13:01 a nie wiesz czy mozna starac sie we wrzesniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luelle Re: AIESEC IP: *.icpnet.pl 26.05.10, 13:16 Z tego co słyszałam w biurze, będą robić następną rekrutację w lipcu właśnie na wyjazdy wrzesień-październik etc. Szkoda, że nie można zgłosić się z ok. półrocznym wyprzedzeniem i znaleźć sobie praktykę już wtedy na termin za pół roku żeby w bilety w miarę po rozsądnej cenie dostać, jeśli w grę wchodzi inny kontynent:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: simply_z Re: AIESEC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 14:16 pytam dlatego ,ze mnie w oddziale krakowskim powiedziano mi rekrutacji we wrzesniu ( do pazdziernmika mozna wyjechac) a ty o jakim kraju myslalas i skad jestes? moze podasz mi swoj email to bysmy ewentualnie pogadaly co i jak Odpowiedz Link Zgłoś