sarsur 23.03.04, 14:47 W tamtym roku zabraklo mi 10 punktow,zeby zostac studentem medycyny.Czy w przeciagu 3 miesiecy uda mi sie nadrobic zaleglosci i podejsc do egzaminu.Kuleje najbardziej z fizyki,z chemia i biola nie jest tak zle. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dworzu Re: czy dam rade? 23.03.04, 22:40 podchodzilem do tego "wesolego" egzaminu 2 razy i wedlug mnie fizyka jest najlatwiejszemy i najbardziej przewidywalnym przedmiotem wiec nadrobienie zaleglosci z fizy powinno przyjsc w miare latwo, kazdy kto pisal egz wstepny na AM wie, ze jest to loteria, wiele zalezy od szczescia i innych czynnikow nie majacych nic wspolnego z wiedza i wysilkiem jaki wlozylo sie w przygotowania .. mnie udalo sie za drugim razem i tez ci tego zycze a jak sie juz dostaniesz to zrob sobie pozadne wakacje bo pierwszy roczek jest ostry ... Odpowiedz Link Zgłoś
agablues Re: czy dam rade? 24.03.04, 08:06 A w jaki sposób się przygotowywujesz? Dla mnie i innych znajomych najlepsze były kursy na AM lub u Sikory, w maju i czerwcu - testy na maksa. Przygotowywałam się od stycznia, od zera fizyka i chemia. Jedynie biologię w miarę umiałam. Najgorzej mi poszła chemia. Fizyka jest dosyć łatwa, na kursach mówią jak sobie ułatwiać z niektórymi pytaniami. Zyczę wytrwałości Odpowiedz Link Zgłoś
brita5 Re: czy dam rade? 25.03.04, 11:38 Dasz rade tylko PO CO???? Pomysl jaka jest obecnie sytuacja dla absolwentow medycyny, jaka pensja na stazu, wybor specjalizacji. Jezeli nie masz starych lekarzy (czyli plecow) lub forsy na rozkrecenie prywatnego interesu to jestes koles zgubiony. Wtedy tylko pozostaje akwizycja medyczna lub przychodnia w pipiduwie. Takie sa niestety realia co jest b smutne dla ludzi po tak ciezkich studiach jak medycyna. Odpowiedz Link Zgłoś
zamysza Re: czy dam rade? 25.03.04, 17:57 Po medycynie zawsze można z Polski wyjechać i ta perspektywa wcale nie jest marna, nawet o specjalizację w Niemczech dużo łatwiej niż tu. Odpowiedz Link Zgłoś
brita5 Re: czy dam rade? 26.03.04, 10:44 Czyli studiowac po to zeby wyjechac za 'chlebem'?! I zostawic rodzine, przyjaciol, byc obywatelem 2giej kategorii (szczegolnie w Niemczech)? Odpowiedz Link Zgłoś
zamysza Re: czy dam rade? 26.03.04, 17:10 Jesteś tym kim się czujesz, że jesteś. Ja traktuję życie jak przygodę, nie pogoń za chlebem, przede wszystkim czuję się człowiekiem, potem Polakiem, a ludzie są wszędzie tacy sami. Podróżowałam trochę i nieraz bardziej obco czuję się w Polsce np. w sklepie gdy skwaszona ekspedientka wrzeszczy na mnie, że mam czelność nie mieć drobnych. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: czy dam rade? 27.03.04, 12:38 Do jasnej cholery zapominacie panstwo ze lekarzem byc to powolanie a nie zawod!! Albo to robie z zamilowania albo klade na to lage.Po drugie na Zachodzie nikt nie jest czlowiekiem drugiej kategorii bo skads pochodzi jest tylko wtedy kategorie nizej jezeli komus(przepraszam za wyrazenie) "dupe lize" ale to sam sobie jest winny.Wiem co mowie bo osobiscie zdawalem na medecyne a moj syn jest lekarzem. JESZCZE JAKIES WATPLIWOSCI?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
serinde Re: czy dam rade? 13.04.04, 00:10 moim zdaniem fiza nie jest trudna na egzaminie.musisz wiedziec jak rozwiazuje sie podstawowe zadania, bo tak na prawde to oni chca sprawdzic 'czy sie orientujesz':)). dla mnie chemia byla o wiele gorsza niz fizyka, a zawsze to wlasnie z fizyka mialam ogromne problemy...masz jeszcze troche czasu, przysiadz, a mysle ze masz szanse:))heh...btw...pierwszy rok jest jedwabisty;) Odpowiedz Link Zgłoś