Dodaj do ulubionych

neurologopedia

IP: *.nasze.pl 04.05.11, 14:20
Chciałbym poznać opinie internautów na temat logopedii, a zwłaszcza jej działu - neurologopedii. Wiem, że w tym zawodzie mężczyzn jest niewielu, ale ja chciałbym być jednym z nich. Nie wiem tylko, czy to kierunek, po którym można gdziekolwiek znaleźć pracę. Stąd moje pytanie do zorientowanych - jak obecnie wygląda rynek logopedyczny w naszym kraju. Warto to studiować?
Obserwuj wątek
    • marinda87 Re: neurologopedia 08.05.11, 20:00
      logopeda.... niebardzo od zaburzeń takich są lekarze neurolodzy albo pomocni bardziej rehabilitanci i fizjoterapeuci
      • sabrilla Re: neurologopedia 13.05.11, 23:42
        Lekarze neurolodzy nie zajmują się terapią zaburzeń mowy. A fizjoterapeuci to już totalnie inna bajka...
      • Gość: logopeda Re: neurologopedia IP: *.core.ynet.pl 06.01.17, 01:18
        Bzdury totalne piszesz, widocznie nie masz pojęcia, na czym polega praca logopedy albo neurologopedy. Neurolog nie jest specjalistą od zaburzeń mowy, co tu porównywać.
    • sabrilla Re: neurologopedia 13.05.11, 23:51
      Nie jestem logopedą i nie wiem jak jest z pracą. Jako mama dwójki dzieci (jedno korzysta z pomocy logopedy) wiem jednak, że potrzeby są duże i raczej specjaliści mają, co robić. A chyba zwłaszcza neurologopedzi (dla mnie tacy logopedzi do zadań specjalnych :-) Nigdy nie spotkałam logopedy mężczyzny, ale jak dla mnie problem płci tutaj nie istnieje. Wydaje mi się, że pracę znajdziesz, i to praca, która daje ogromną satysfakcję.
    • Gość: ela_waw Re: neurologopedia IP: *.dynamic.chello.pl 23.09.13, 21:48
      Witam,
      słyszałam że od tego roku szkolnego październik mają ruszyć studia z neurologopedi w Warszawie. Dzwoniłam i wiem że są wolne miejsca. Dowiedziałam się, bo moja znajoma dostała jakiś newsletter i się zapisała.
      Macie jakieś info więcej? Byłoby super bo przespałam rekrutację na SWPS.
      Poniżej info www.swpr.edu.pl/neurologopedia
      Jutro tam dzwonie.
    • Gość: daja Re: neurologopedia IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 21.09.15, 15:07
      www.pedagogika.umk.pl/index.php/studia-podyplomowe/59-sp-neurologopedia
    • van_gieroy Re: neurologopedia 10.02.18, 18:29
      Wiem, że studia podyplomowe z neurologopedii profilowanej prowadzi moja uczelnia, Wyższa Szkoła Pedagogiczna im. J. Korczaka. Widziałem nawet ulotkę reklamującą te studia. Podobno jedyne w swoim rodzaju, oparte na innowacyjnym, autorskim programie. Po pierwszym semestrze można wybrać jedną specjalność. O ile dobrze pamiętam, do wyboru jest specjalizacja z wczesnej interwencji neurologopedycznej i chyba z neurologopedii dorosłych i dzieci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka