Gość: :):):) IP: *.promax.media.pl 06.06.11, 14:08 Czy bez matury mogę studiować?:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Brak matury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 14:31 Fajny żart, autor robi sobie jaja z ludzi-przecież wiadomo, że bez matury nie można iść na studia. Tylko debil zadaje takie pytania. Patrząc na to jakie posty pisze autor tego tematu widać, że chce sobie porobić jaja z ludzi i robi durniów ze wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he he były takie przypadek. 2 przyklady podajem. IP: *.e-wro.net.pl 06.06.11, 15:03 tu na forum kiedys kolo pisał ze oblał a potem kupił mature na różycu (takie targowisko w Warszawie na Pradze, bazar Różyckiego konkretnie). no i za rok jak konczył na uczelni 1 rok to chyba zdał na legalu alegancko mature. ale mu szkoda bylo roku bo studia dobrze szli wiec skonczyl je na tej lipnej maturze. i sie pytal tu na forum zeby ta cala mondralinska riszelie co tu siedzi 10 lat i ocenia kazdego zeby go osondzila. ale nie wiem co mu napislaa. 2 przypadek najprawdziwsza prawda: nie masz matury, idziesz do szkoly policealnej dwuletniej. potem robisz na jakiejsc uczelini licencjat w rok (tak zwane studia zitensyfikowane). tylko ta uczelnia musi miec jakas umowe z ta policealna. no i jak juz robisz tego licencjata to mature musisz juz miec. ale to wyglada troche tak ze przez pierwsze 2 lata nie masz matury. To jest nielegalne ale wiele szkol tak robilo. jakas informatyczna w szczecinie, uniwersytet łódzki (wpiszcie w googlu "bibliotekoznawstwo łódź" ) i jeszcze wiele robi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajeandro Re: były takie przypadek. 2 przyklady podajem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 15:44 ktos kiedys pisal ze gdzies w ue na studnia nie trzeba miec matury, w ausrii jak dobrze pamietam chyba tak jest, ze mozna isc na studia bez matury ale wtedy sie studiuje rok dluzej czy jakos tak, nie jestem w tym teamcie zbytnio obeznany, ale cos takiego wiem ze istnieje tzn taka mozliwosc. A rozwiazanie, ktore podal kolega wyzej to tez dobre aby jak cos isc do policealnej i w tym czasie zrobic mature, a potem w rok licencjat takze wyjdziesz w czasie, a jak nie to rok w te czy tamte nie robi roznicy mozna gdzies popracowac jezyka sie poduczyc no i zrobic mature. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gfghdfg Re: były takie przypadek. 2 przyklady podajem. IP: *.e-wro.net.pl 06.06.11, 15:51 >A rozwiazanie, ktore podal kolega wyzej to tez dobre aby jak cos isc do policealnej i w tym >czasie zrobic mature, a potem w rok licencjat takze wyjdziesz w czasie tylko ze to jest nie legalne. studia to 3 lata i ani trochę krócej. jak ktos to odkryje to potem powiedza ze taki dyplom jest nic nie wazny. wiec lepiej isc do policelanej (dla znizek) albo do roboty i po roku isc normalnie z maturom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sierpień11 Re: były takie przypadek. 2 przyklady podajem. IP: *.khw.pl 18.07.11, 07:33 Dla pielęgniarek legalne, dla innych dyplomowanych techników policealnych z maturą to już nielegalne !?! Jako technik administracji policealny żądam równouprawnienia z pielęgniarskim licencjatem pomostowym. Technicy policealni z maturą łączmy się w rocznym licencjacie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal_powolny12 Re: były takie przypadek. 2 przyklady podajem. IP: *.iwacom.net.pl 07.06.11, 23:03 Taką ofertę ma szkoła należąca do Kościoła Adwentystów Dnia Siódmego. TYle że jedyny dyplom jaki może ona wydać to dyplom licencjata teologii adwentystycznej. Każdy iny jest z mocy prawa nieważny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga.kamraus Re: były takie przypadek. 2 przyklady podajem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.13, 09:57 zeby isc na studia trzeba miec mature - czyli warto ja zrobic, nawet jesli nie pojdziesz teraz na studia to kiedys moga Ci byc potrzebne. A w miedzyczasie warto zrobic sobie jakis kierunek w szkole policealnej - np w kierunku, który potem planujesz studiować - zawsze będzie Ci później łatwiej. Ja moge polecic Oege, w której kiedys sama sie uczylam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: można MOŻNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.11, 17:41 Oczywiście, że można studiować. Bierzesz interesującą Cię książkę i ją studiujesz ile chcesz - tego nikt nie może Ci zabronić. Odpowiedz Link Zgłoś
kazjenka Re: Brak matury 26.07.14, 15:40 Niektóre uczelnie omijają te przepisy: wiadomosci.onet.pl/krakow/w-nowym-saczu-studia-bez-matury/x5ggl Pytanie, czy szkoły nie zamkną, skoro ministerstwo zauważyło takie praktyki. Odpowiedz Link Zgłoś