Dodaj do ulubionych

Kredyt studencki

18.06.11, 20:00
Witam,
szukam kogoś kto ma kredyt studencki w banku PKO BP. Czy miał ktoś z Was problemy z otrzymywaniem transz kredytu? Kolega mi mówił że w tym miesiącu mają tam jakąś awarię i że już ponad tydzień czeka na wypłatę?
Czy to prawda? Czy Was też bank o tym poinformował?
Pytam czy są problemy z tym bankiem, bo mam zamiar wziąć kredyt w tym banku.
Tylko proszę o poważne opinie.
Obserwuj wątek
    • nonus85 Re: Kredyt studencki 21.06.11, 14:53
      korzystałam z tego dobrodziejstwa i nigdy nie było problemów z terminowym płaceniem transz ;)
    • Gość: Ulka21 Re: Kredyt studencki IP: *.gemini.net.pl 23.07.11, 23:55
      Ja mam kredyt w bz wbk (brałam za czasów, gdy jeszcze go tam dawali) i kiedyś ni stąd ni zowąd otrzymałam harmonogram spłat i pobrali mi pierwszą ratę z konta. Moje zdziwienie było tym większe, że jak studiowałam, tak studiuję i nic się w tej kwestii nie zmieniło. Podzwoniłam i dowiedziałam się, że zmieniły się przepisy i teraz trzeba dostarczyć nie zaświadczenie, ale legitymację... Potem poszperałam i znalazłam aktualne regulacje prawne chyba na stronie www.kontostudenta.pl/bank/kredyt_studencki.html Ale do rzeczy: tak, słyszałam o podobnych problemach, ale tylko w przypadku, gdy ktoś się spóźnił z dostarczeniem zaświadczenia na czas albo w jakiś sposób transze zostały wstrzymane. W innych przypadkach pieniądze powinny przychodzić na konto zawsze tego samego dnia. Szkoda, ze tak mało banków udziela kredytów studenckich...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka