Dodaj do ulubionych

Z UJ na UW????!

21.05.04, 14:27
W ubiegłym roku dostałam sie na WPiA zarówno na UJ jak i na UW. Ze względu,
że bliżej miałam do Krakowa,a także z innych powodów wybrałam studiowanie w
tym mieście. Teraz jednak myślę o przeniesieniu się do Warszawy. Mam jednak
wiele wątpliwości. Zastanawiam się czy zostaną mi przepisane oceny z
zaliczonych przeze mnie przedmiotów oraz w szczególności czy zostane przyjeta
na drugi rok i czy bede musiała ponownie pisać egzamin wstępny. Licze na Was -
studenci UW, że udzielicie mi wskazówki oraz spróbujecie pomóc! Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • hans99 Re: Z UJ na UW????! 21.05.04, 16:10
      A po co chcesz to robić?? Nie ma różnicy.
      • barbara82 Re: Z UJ na UW????! 21.05.04, 16:29
        Ja uwazam, że jest! Wiadomo w stolicy są wieksze mozliwości, perspektywy. Poza
        tym z tego co wiem duuuuużo lepsza atmosfera!!!! Mniej snobizmu i trzymania
        nosa w chmurach! Amela - głowa do góry! do odważnych świat należy! Jak tylko
        chcesz to próbuj!
        • amela15 Re: Z UJ na UW????! 21.05.04, 19:01
          Dzięki Barbaro za podtrzymanie na duchu, ale szczerze mówiąc oczekuje jakiś
          konkretnych wiadomości czy rad najchętniej od najbardziej poinformowanych czyli
          studentów UW.
      • pikorpikor Re: Z UJ na UW????! 22.05.04, 00:12
        W poziomie nie ma. W możliwościach późniejszej kariery zawodowej zdecydowanie
        jest. Zobacz sobie ile ze 100 największych kancelarii jest w Warszawie. I z
        tego co słyszałem to tam się tak nie pastwią na ludziach jak u nas na UJ.
        Przeciętny student pewnie jest mniej wynaturzony...

• wpia Re: Z UJ na UW????! 21.05.04, 18:17
      up
    • wpia Re: Z UJ na UW????! 21.05.04, 20:45
      chyba nie bedziesz miala z tym problemow, oceny Ci przepisza, szczegolnie ze UJ
      uchodzi za "twardsza" od UW jezeli chodzi o prawo. Znam ludzi ktorzy przeniesli
      sie odwrotnie z UW na UJ i niemieli problemow. Musisz sie z tym zglosic do
      naszego prodziekana ds. studenckich Petzla (2pietro), albo kierownika studiow
      dziennych Wlczak - Żochowskiej (parter) w starym budynku prawa na Krak. przed.
      26/28. Jak chcesz to moge Ci sprawdzic godziny ich dyzurow. Osobiscie radzę
      pójść do Walczak - Żochowskiej - jest miła dla studentów, ale uważaj jeśli nie
      lubisz papierosów - bo pali jednego za drugim. A czy się opłaca? moim
      subiektywnym zdaniem - tak ,ale tak naprawdę niewiem jak jest w Krakowie.
      • amela15 Re: Z UJ na UW????! 21.05.04, 22:24
        Wielkie dzieki! Mam jeszcze jedno pytanie: Skoro to Twoi znajomi to powinieneś
        wiedzieć dlaczego sie przenieśli? Jakie były tego przyczyny ( oczywiście jesli
        jakies osobiste to nie pisz). Chciałam jeszcze zapytać jaka jest u Was
        atmosfera. U nas studenci prawa prowadzą "politykę izolacjonizmu" co w
        niektórych przypadkach jest śmieszne i niesmaczne. Z tego co piszesz to kojarze
        Petzla, był przy pisaniu przeze mnie egzaminu wstępnego ( powiedział wtedy, że
        możemy ściągać tylko tak, żeby nikt tego nie widział:) Na UJ takie stwierdzenie
        byłoy niedopuszczalne! Na razie to wszystko, jak bede miała jeszcze jakies
        pytania to zapytam! Pozdrawiam
        • phills Re: Z UJ na UW????! 24.05.04, 19:44
          amelo!
          Ogólnie rzecz biorąc wszystko jest do załatwienia, szczeg. na UW. Ale: musisz
          sie nastawic na pewne trudnosci zwiazane z rozminieciami w programie przy ew.
          przepisywaniu zajec pierwszego roku; Duzo by o tym pisac, a z uwagi ze forum
          nie jest najwygodniejszym do tego miejscem, polecam sie na priva:
          fstyczen@neostrada.pl. Postaram sie Ciebie poprowadzic ;) Pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka