IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.11, 16:52
całe życie słyszałam,że mam sie uczyć bo marnie skończę, dziś mam 2 magistry w państwowych warszawskich uczelni i nie mam pracy...co robić???
Obserwuj wątek
    • Gość: MM Re: mgr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.11, 17:46
      > całe życie słyszałam,że mam sie uczyć bo marnie skończę, dziś mam 2 magistry w
      > państwowych warszawskich uczelni i nie mam pracy...co robić???

Gratuluje dwóch tytułów magistra.
      Jakie masz doświadczenie zawodowe? Ile miesięcy spędziłaś na różnych praktykach i stażach? Ile masz za sobą prac na zlecenie, umowę o dzieło czy chociaż na część etatu?
    • un.invited Re: mgr 02.12.11, 22:14
      zacznij pracowac na siebie
    • Gość: df Re: mgr IP: *.adsl.inetia.pl 02.12.11, 22:26
      Znaleźć
      • Gość: Natalia Re: mgr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.11, 12:18
        pół roku praktyki w przedszkolu, pół roku w domu dziecka, 3 mce w świetlicy szkolnej,
        • Gość: Tawananna* Re: mgr IP: *.adsl.inetia.pl 03.12.11, 13:05
          Czyli jeden z kierunków, które skończyłaś, to pedagogika. A drugi?
          • Gość: MM Re: mgr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.11, 14:53
            > Czyli jeden z kierunków, które skończyłaś, to pedagogika. A drugi?

A drugi to pewno psychologia.
            • Gość: Natalia Re: mgr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.11, 16:45
              socjologia
              • Gość: Tawananna* Re: mgr IP: *.devs.futuro.pl 03.12.11, 19:13
                A gdzie chciałaś pracować po socjologii? I dlaczego nie odbyłaś stosownych praktyk? Większość praktyk, jakie odbyłaś, jeśli nie wszystkie, to zapewne praktyki obowiązkowe w ramach studiów.

Tymczasem w placówkach oświatowych, opiekuńczych itd. o pracę łatwo nie jest.

Trzymam kciuki, żeby wszystko się dobrze ułożyło, ale faktem jest, że skończenie dwóch kierunków nic nie znaczy, jeśli nie zadba się zawczasu o doświadczenie zawodowe i nie przemyśli się wyboru kierunków.
    • Gość: belial Re: mgr IP: 178.73.48.* 03.12.11, 17:42
      co robić???

Trzeba było uważniej dobierać kierunki studiów, masz wykształcenie paniusi z HR i zero doświadczenia? Jak nie masz znajomości to zatrudnij się w Mc Donald's. Lepszy rydz niż nic.
      • simply_z Re: mgr 03.12.11, 19:36
        o doktorzyna się odezwała.
        powinnaś Natalio skoncentrować się na nauce językow ,może jakis staz z UP?
        • Gość: belial Re: mgr IP: 178.73.48.* 03.12.11, 19:45
          > o doktorzyna się odezwała.

Jaka doktorzyna? O czym ty bredzisz?
          • Gość: Natalia Re: mgr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.11, 20:06
            rodzicom bardzo zależało,żebym skończyła studia i miała magistra to będę miała lekko w życiu, tymczasem nadeszły chore czasy,że z każdego kąta wyskakuje magister:((
            • Gość: belial Re: mgr IP: 178.73.48.* 03.12.11, 20:29
              No tak, zwłaszcza po kierunkach które kończyłaś. Podają, że statystycznie najłatwiej znaleźć pracę przez znajomości (w sensie znajomych którzy już pracują), więc zamiast udawać się do pośredniaka (w mym odczuciu zły pomysł), szukaj pracy po znajomych swoich i swojej rodziny a przynajmiej od tego zacznij.
    • 44444444443234ffdd Re: mgr 08.12.11, 03:28
      Szkoły publiczne to już przeszłość. Obecnie większość ludzi, którzy chcą studiować, łączy naukę z pracą. Oferta szkół wyższych skierowana jest zazwyczaj do ludzi młodych, z ogromnymi perspektywami i szansami. Co jednak z tymi, którzy pracę zawodową rozpoczęli wcześniej, chcą nadal się rozwijać, mają pieniądze, czas i mieszkają w Warszawie? Polecamy im szczególnie Wyższą Szkołę Handlu i Finansów Międzynarodowych im. Fryderyka Skarbka, usytuowaną w samym centrum stolicy, oferującą kierunki takie jak: Ekonomia, Historia, Finanse i Rachunkowość, Zarządzanie czy też Turystyka i Rekreacja, doskonałą kadrę, a przede wszystkim umożliwiając ludziom pracującym swobodne studiowanie. Do tego świetne programy studenckie – obniżanie czesnego, stypendia, własny notebook. Sprawdźcie sami na www.wshifm.edu.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka